- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
Igazából mindkettőtöknek igaza van.
Biztosan jót akarsz azzal a gyereknek, ha nem teszed ki a társai céltáblájának, de MK VII írása nagyon is helyénvaló: "...Azok a fiatalok lesznek a faszbúk neveltetésű senkik, emberi nullák..". Teszem hozzá, sajnos.
Itt Németországban látom a trendi fiatalokat, hogyan viselkednek egymással, idegenekkel (ha ebből indulok ki, akkor a gyerekem inkább legyen remete egy barlangban!!!).
Az egy dolog, hogy jól és rendes gyereknek neveled, de mivel ilyen társaságban nő fel, nagyon nagy az esélye, hogy felnőttként is olyan lesz, mint a haverjai! Akkor főleg, ha korán mindent alá adsz, ami a társaival való integrációhoz kellhet neki!
Ilyenkor általában megkapom válaszként, hogy nevelés kérdése. Nem! Te is céloztál rá, hogy ha a barátainak van, akkor neki is kell! Ez nem nevelés, hanem idomulás.
Igazából megoldásom nincs a problémára, mivel -mint írtam- mindkét oldal mellett szól érv... -
MK VII
veterán
Na ez igaz..
Nem véletlenül vittem bele már az elején a nevelés faktort a hozzászólásomba..
Nagyon sokban meghatározza a gyerek telefonhoz való viszonyát az, hogy, hogy van nevelve...(#265) Duliee
Nincs neki... Sőt, ha jól tudom 20-30 közt van életkorban, közelebb a húszhoz.. -
MK VII
veterán
De átjött, hogy mit akartál közölni!
Viszont teljesen más szemléletünk van ezen a téren az életben.. Én ezt olvasom ki a kettőnk hozzászólásainak különbségéből. Szóval parttalan lenne magyarázni, hogy melyikőnknek mi az elképzelése a gyerekek és a telefonok kapcsolatáról.
Maradjunk annyiban, hogy szerintem komplett társadalmi és szociális leépüléshez vezet ez a nagyfokú telefonfüggőség.. Elfelejtik az emberek, hogy honnan jöttek és hova kéne menniük.. Nem arra amerre most.. -
MK VII
veterán
Igen.. Az értékrend nélküli, neveletlen, anyuci kedvencének biztos rosszul fog esni...
Viszont az életrevaló, jól nevelt gyereknek nem fog gondot okozni, hogy megszólják érte... Az helyén kezeli a dolgot és hülyének nézi a többieket aki ez miatt képesek röhögni rajta...
Nem azt a gyereket kéne sajnálni akinek ilyen van a kezében, hanem azt amelyiknek 5"-os okosfon van a kezében és kiröhögi a másikat, mert neki nem olyan van.. Na ott vannak a komoly gondok.. Azok a fiatalok lesznek a faszbúk neveltetésű senkik, emberi nullák.. És pont az olyan szülők miatt lesznek ilyenek, akik azt hiszik, hogy attól lesz a gyerek gyerek, ha okosfonnal rohangál 10 évesen az iskolában..
Inkább tartozzon a gyerekem a "Nokia 3310-es táborba", én nem szégyellném. -
quailstorm
félisten
Akartam mondani én is csak nem valószínű, hogy elfogadják indoknak...
A peer pressure nagyon kemény a gyerekek körében, ha nem is a legtrendibb készülékkel kell villogni, de azért nagyjából kompatibilis legyen a többi kölök ökoszisztémájával (szóval legalább egy alapdroid).
Egy olyan készülék ami csak telefonálni akaró felnőttek számára sem megfelelő, az biztos nem jó gyereknek se.(#248) szupermacs: valóban, a 15 ezres Nokia után a következő lépcső a 100 ezernél drágább telefon, közötte nincs is semmi. 20 körül és alatt simán kapsz már olyan droidot amit oda lehet adni...
-
szupermacs
veterán
Adj a gyerek kezébe egy 100+ ezres okostelefont alsó tagozatban és majd agyvérzést kapsz, ha törött kijelzővel, elázott belsővel viszi haza. Ha ez anyagilag nem vág földhöz, akkor nem szóltam. De a többség komolyabban átgondolja szerintem, hogy mennyit költ a gyerekére, aki még a testnevelés cuccát is simán elhagyja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Subaru topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest