MWC 2017: A Nokia ellopta a show-t a 3310-essel

Az egész Nokia rendezvény maga volt a nosztalgia, de nem tolták túl, csak annyira, hogy mindenki, aki a teremben ül olyan hangulatba kerüljön, hogy minden apró, nokiás poénra azonnal reagáljon. Egy pár fős kórus néha elénekelte a Nokia csengőhangját, aztán miután már bemutattak három okostelefont, abszolút nem erőltetett módon elhangzott egy "one more thing" és ott volt. Tényleg megcsinálták, tényleg elsütötték az utóbbi évek, vagy talán az évtized legjobb poénját a mobiliparban, visszahozták a 3310-est.


[+]

49 eurót kérnek érte és megtehetik. Pedig tényleg csak egy sima mobiltelefon, de azzal a formatervvel és azzal a mérettel. Nem tud sokat, a kijelző színes lett, van benne Snake, a menürendszer persze már ikonos és modernebb és reflektál a régi ikonokra, de a hátlap alá tett akkumulátor egy hónapos készenléti időt nyújt, a hátlapra pedig tettek egy 2 megapixeles kamerát.


[+]

Kétkártyás változatban is kapható lesz, többféle színben (eddig fehéret, sárgát és pirosat láttam), van benne 16 MB (megabájt, igen) tárhely, ami egyébként microSD-vel bővíthető 32 GB-ig, tud lejátszani MP3 zenéket és igen, benne van a klasszikus csengőhang. A kijelző felbontása QVGA (ezt sem írtam le évek óta), a képátló 2,4 hüvelyk.


[+]

Adatkommunikáció? Lehet vele küldeni SMS-t. Nokia képüzenetet viszont nem találtam a lehetőségek között, de azért MMS akad, lévén a GPRS belekerült, de 3G és 4G nyilván nem. FM-rádió, 3.0-s Bluetooth szintén van, ezen kívül semmi egyéb különlegesség, csak a tömény nosztalgia, amire állatira vevők voltak a jelenlevők. És valószínűleg nem csak ők, óriási ötlet, profin tálalva, jól időzítve, ehhez tényleg csak gratulálni lehet.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés