Új hozzászólás Aktív témák
-
szupermacs
veterán
válasz
quailstorm #283 üzenetére
Sajnos pénzköpontúan látom, mert így nőttem fel én is.
-
szupermacs
veterán
válasz
quailstorm #278 üzenetére
Megszakadhat a szülő, ha nincs pénze egy gamer PC-re, vagy aktuális gen konzolra meg GTA-ra majdnem 14K fölött. Ezt egy normálisan nevelt gyerek meg fogja érteni. Ne azzal illeszkedjen be és ne emiatt fogadják el, hogy leül otthon és noscope420blazeitfaggitpussykiller néven kiabál majd CSGO közben a mikrofonba. Én sem barátkoztam azzal, aki engem kinevetett, mert nincs PS1-em.
-
szupermacs
veterán
válasz
quailstorm #276 üzenetére
Telt az idő, de már egy butatelefon is fényévekkel jobb, mint 17 éve. MP3 lejátszó, rádió, kamera. Mi lenne létszükséglete egy általános iskolás gyereknek ezeken kívül? Otthon tud játszani millió játékkal (mert én úgy gyűjtöm őket, hogy időtálló címek legyenek, amikkel majd a gyerekem is játszhat, ahogy én is toltam a tetrist meg a NES játékokat amikor odakerültem valakinél egy gép elé. Mondjuk engem 17 évesen is jobban lekötött a csavargás a lakótelepen, mint a telefont nézni, vagy a gép előtt kockulni.
-
szupermacs
veterán
válasz
quailstorm #262 üzenetére
Kamerás mobilom 15 éves koromig nem volt. Akkor kaptam meg a Nokia 3200-m és előtte is csak egy olyan volt, ami színes kijelzős. 2004-ben voltam 15 éves. Nem éreztem magam lemaradva, pedig osztálytársamnak volt 7650-ese és többeknek külön kamera tartozékos telefonja. Ezzel mi a probléma? 2001-2002 körül kaptam az első telefonom, ami egy Siemens A40 volt. GameBoyom sem volt, nem voltunk eleresztve anyagilag. Se GB, se GBC, se GBA. Xbox 360-am is csak 4 hónapja van, 8 éve van egy 2 magos 4 giga RAM-os gépem, előtte 8 évig használtam egy P2-est. Ami kellett, azért nekem 15 éves korom óta meg kellett dolgoznom és nem látom, hogy ez probléma lenne. Persze lehet, hogy 15 év múlva lesz egy 10 éves gyerekem és butatelefont nem lehet majd kapni, de most mindenképp azt vennék neki. Nem hiszem, hogy otthon egy PC/konzol mellett le lenne maradva bármiről is a világon, ha a suliba csak egy olyan készülékkel megy, ami arra van, hogy felhívjon/felhívjam vagy üzenetet küldjön/küldjek.
Vannak elveim, igen. De nem is állítom, hogy ez a tökéletes. Viszont azt sem szeretem, ha rám próbálnak erőltetni más elveket.
(#264) Ricardo: Ha nem csücsül a zsebében az internet napi 24 órában, akkor majd rákényszerül, hogy normális, igazi közösségi életet éljen, ami azt mondom, hogy nem probléma. Nem fog belehalni, ha nem az Angry Birds lesz az első, amire rákényszerül, ha egy kicsit unatkozik 2 óra között a szünetben, hanem mondjuk beszélget a barátaival. Szóban. Legyen okostelefonja, ha megdolgozik az áráért (15 éves kortól diákmunka, alatta házimunka és zsebpénz). Ezzel hol a probléma?
-
szupermacs
veterán
válasz
quailstorm #249 üzenetére
Persze, de ha már 2-3 gyereknek ájfónnya van egy osztályban, akkor is cikizni fogják, ha 20 ezres "okostelefonja" lesz. Mondjuk nem tudom minek az, mert 13 vagy 14 év alatt nem regelhet FB-ra, ami nagy divat még mindig, mobilnetet biztos nem fizetnék gyereknek, mert akkor azzal cseszi el az időt a suliban, hogy videókat néz. Minden fontos dolgot el lehet intézni butatelefonon.
-
szupermacs
veterán
Adj a gyerek kezébe egy 100+ ezres okostelefont alsó tagozatban és majd agyvérzést kapsz, ha törött kijelzővel, elázott belsővel viszi haza. Ha ez anyagilag nem vág földhöz, akkor nem szóltam. De a többség komolyabban átgondolja szerintem, hogy mennyit költ a gyerekére, aki még a testnevelés cuccát is simán elhagyja.
-
szupermacs
veterán
Nem tudom, hogy a károgók mire számítottak. Kiadják újra a monokróm kijelzős régi téglát? Azt lehet kapni használtban bagóért. Szerintem csodaszép külseje van, kegyetlenül szép formái vannak. Ha olcsóbb lesz, veszek egyet. Nagyon tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest