Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kali

legenda

válasz HUTCHDB #647 üzenetére

egyik gyártónak sem vagyok az elfogult használója, meg szeretem is a változatosságot, legalábbis a műszaki cuccok terén, ezért is volt például az s4 előtt xperia z, előtte pedig iphone 4s.
    szeretem aránylag sűrűn cserélgetni a telefonjaimat is, ritkán fog meg egyik vagy másik annyira, hogy akár egy évig is használjam, de olyan is többször volt már, hogy akár 3 hónapot is alig volt nálam valamelyik típus, ilyen szempontból az iphone 4s vezet az utóbbi években, az kibírt egy teljes évet, meg most az s4 is annyira megfogott, hogy bár mindjárt 9 hónapja használom, de nincs szívem lecserélni, pedig több hónapja is foglalkoztat már a váltás gondolata.
    több típust is kinéztem utódnak, először a note 3 volt képben, de egyrészt nagy(obb a kelleténél), másrészt nem akarok megint samsung telefon, mert nem sok változatosságot hozna.
    kipróbálnám már nagyon az új wp-t, de eddig nem volt számomra szimpatikus hardver - és főként jó akkumulátoros üzemidő -, aztán jött a lumia 1520 ütős hardverrel, és az akkumulátoros üzemideje is ver mindent, de a hatalmas méret visszatartott, vacilláltam, és közben a szolgáltatóm megszüntette adott típus forgalmazását.
    iphone 5s lesz a befutó, ha végül rászánom magam a cserére, a készülék is jónak tűnik, és az oprendszerével sincs problémám.

az a véleményem, hogy a most bemutatott s5 csak előfutár, és hamarosan jön egy ütősebb s5 variáns is, üzletpolitikai változást érzek a levegőben, követve más gyártókat, akik szintén ontani kezdték egyre sűrűbben a sok új típust.
    ez nem mindenkinek jó, aki hosszabb távra tervez, annak bosszantó lehet, hogy a megvásárolt csúcstelefonja után néhány hónappal jön adottból újabb, jobb, erősebb hardverű, de a gyártók szempontjából meg érthető lépés, hiszen nem tudni, hogy ki mikor, milyen időnként, melyik típusra rábólintva vesz újat, és így nagyobb réteget lefednek, több lesz a potenciális vásárló.
    a fentiek miatt is tartom jobbnak azt, hogy nem mindig azonos gyártó csúcstelefonját veszem meg, mert így jobbára elkerülöm aa fent vázolt bosszankodást, még akkor is, ha én jellemzően nem 1.5 - 2 évre veszek telefonokat.
    be is jön számomra az s5, meg nem is, a 2 gigabyte ram lehetett volna 3 is, mással nem is annyira lenne problémám, de ha feltétlenül samsung vonalon kellene maradnom, akkor lehet, hogy inkább a note 3 lenne kipróbálós az s5 helyett, hátha megbarátkoznék annak is a méretével.

Új hozzászólás Aktív témák