Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Hehe, jó vicc volt.
Az a rendszer visszafele fejlődik(visszakapta a régi kernelét, valamint java alapú bootloadert is alányomtak). Most már ott sem tartanak, mint ahol a Nokia abbahagyta. Tudod Samsung. De táccswiz már van rajta. Vigyék a fenébe, inkább használom az elavult rendszert.
-
Arcanis
aktív tag
Az egészben az a szomorú, hogy az egyes gyártók annyit gányolnak bele az aosp rendszerbe, amennyit csak tudnak, és a végén a felhasználói élmény sérül.
Lehetne közép és alsó kategóriában 256-512MB körül is "gyors android", csak akkor nem lenne semmi, ami arra ösztönzi a vásárlókat, hogy vegyenek csúcsmobilt százezerér'...
Nekem is Nexus 4-re fáj a fogam :-)quailstorm: "Az android tudtommal egyetlen közös VM-ben futtat mindent.", minden appnak van saját Dalvik VM-je: [link]
-
Keeperv85
nagyúr
Az x86-tal kapcsolatban azt kell mondjam, hogy tévedsz. Bár ne lenne persze igazam.. A Moto az egyetlen, aki nem tapossa meg két lábbal a GPL-t és kiadta a lényegében egyetlen elérhető kernel forrást, amivel még ezeken a platformokon dolgozhatsz, a többiek szépen lapítanak és ilyen-olyan mondvacsinált indokok mögött elsunnyogják a dolgot. A megoldás, amire épít, az Intel saját szabványa, de nem csak az x86 szintjén. Újraértelmeztek mindent szinte, ami alapvetően megszokott dolog volt ezen a platformon.
A CM vonal alatt meg az x86 kipusztult. A CM7-CM9 páros egyáltalán nem támogatja, nem tudod lefordítani, képtelen vagy összerakni... Vagyis helyesebb lenne az a megfogalmazás, hogy alapjaiból kéne újraírni bizonyos részeket...
Láttam a Moto forrásait mit műveltek, hogy üzemképes legyen: gyakorlatilag az egész egy ARM emuláció és ez esetben ellenben a korábbi példától nagyon is jó szó, ugyanis minden fontos bináris kétszer van fordítva. Egyszer ARM-re, egyszer x86-ra... Eleve két ABI-t támogat a kód, az egyik kódút ARMv7-es...
-
quailstorm
félisten
Én úgy érzem hogy az android van még mindig lemaradva. Képtelen lennék váltani, mert idegesítő, hogy azon az 1 appon kívül, amit nézek, semmit nem képes megtartani 1-2GB RAM alatt. Egyébként vágom hogy marhára elavult a rendszer, sajna a zárt driverek és forrás miatt nem lehet vele mit kezdeni, de az emulátorhegy akkor se lesz jobb ha még erősebb hardveren fog futni. Egyébként gondolod hogy az alkalmazásfejlesztők törődnek azzal hogy milyen módon fordítsa le az appot? Sok minden armv5 vagy armv6 only...
Galaxy S2-n sokkal rosszabb volt a chrootos ubuntu, mint a Nokia N900-on a natív. Az már egész használható, egy P2-es gép szintjét hozza. Arch linuxszal meg már DVD minőség (1024x576@30FPS) is nézhető...
Egyébként tutira fog majd 512-őn futni, majd meglátod.
Az android alapelvei szerintem hibásak. Ezért rühellem. Viszont elismerem hogy kemény munkával valami használható szerűséget kihoztak belőle, de ez messze van a real multitaskingtól... monotaskingban viszont retekgyors általában, sajnos...
x86 meg tényleg elég nyögvenyelős, mivel rengeteg app tartalmaz valamilyen mennyiségű ARM natív kódot. -
quailstorm
félisten
QML csak a felületre vonatkozik, és smoothságfaktora az van, nem értem miről beszélsz. Software rendererrel is gyönyörűen megy.
A Thumbos dolgot nem értem, ha tömöríted a programkódot később futsz ki a ramból nem? Legalábbis maemo-n sokat segített az a plusz 50MB RAM...
chroot az miért is irány? Mondjuk ha elég jól megoldják, haladhat is, de se maemo-n, se androidon nem éri el a natív szintet... Vagyis borzalmas még egy debian6 is. -
quailstorm
félisten
Erre a fosra nem lesznek appok. Viszont fokozatosan átfrissítik, átalakítják.
Thumb2-höz nem értek, semmi köze a java-hoz az viszont biztos. Az ARM procinak kell tudni, és bármihez használhatja. ARMEL-en, de Thumb2-vel gyönyörűen látszik hogy mennyivel hatékonyabb tud lenni a kód. (Maemo5)
Itt vannak találgatások, de infó sehol.
Az a cél hogy mindent megírjanak QML felületben, hogy ujjra legyen optimalizálva, és atomsmooth legyen. Az asztali nézet csak egy általában nem használt feature lesz, bár USB OTG, vagy vezetéknélküli bill+egér, és értelmes hardvernél jó lesz az.
(#30) Peterson_: nem kell aggódnod, el fogja bírni. Az más kérdés hogy portolják-e. De a HTC HD2-re lesz port az tuti. -
kriszpontaz
veterán
Mi köze van az Ubuntu oprendszernek a CM10.1-hez?
Ez nem egy moddolt CM rom, hanem egy különálló oprendszer tudtommal. Az lehet hogy csiholtak egy széttémázott Android romot a CM10-ből, de szerintem az égvilágon semmi köze nincs egymáshoz. Ennyi erővel futtathatna akármilyen androidos programot, de nem futtat ha jól tudom?
Natív appok még alig vannak rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Új FULL HD webkamera + Számla
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest