Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
Ez magyarral tuti használhatatlan vagy csak félkész megoldás lesz. Mondjuk ha gyorsan tanul és alkalmazkodik akkor ez egy piros pont. Jó pont lenne még ha egy accounthoz csatolná a szavainkat. Ezt én még androidból is hiányolom! De majd meglátjuk...
-
Иван
őstag
NapiRIM.
Viszont gyanítom ez nygajából agglutináló nyelveken használhatatlan lesz. Halljátok japik és koreaiak? Ti sem kaptok belőle!
Mondjuk ha csak nyugateurópát, az angolszász országokat és indiát megszórják/visszahódítják, az már bőven jó.
-
malnabokor
senior tag
Hmmm, egyre jobban tetszik ez a BB10, egyre több olyan dolgot mutatnak be, ami felveszi a versenyt a konkurencia termékeivel
-
sing1ep1ayer
őstag
Ezért a fícsörért biztos senki nem fog itthon Blackberryt venni. Eleve rendesen el van túlozva a használhatósága és a gyorsasága az animált gifen.
-
Wusaki
csendes tag
kiváncsi leszek hogyan birkózik meg a kevésbé használt mondatokkal mert ha azt kell leirni hogy hozd már el a kredenc mellöl a kedvenc esernyőmet vagy hozz nekem kolbászos pizzát milyen szavak lehetnek a K betű fölött pl kovászos koszos koros de aki a qwerty-t szereti annak néha segíthet
-
SÖ
addikt
Ahogy így elnézem, mégis csak van ez 4,5' Mert hogy annak harangozták be.
-
axioma
veterán
válasz
Polarstar #38 üzenetére
Nekem szinte biztos, hogy nem lesz BB-m (na jo, nem csak szinte, hanem biztos). De a bill. jo tulajdonsagai biztosan meg fognak jelenni mas megvalositasban is.
Az lehet, hogy sok matematikusuk van, de attol tartok, az agglutinalo nyelvek csoppnyi halmaza baromira nincs a specifikaciok kozott... akkor meg hiaba is tudna' (marmint maga a programozo megoldani), nem fogja olyanra megirni, ami ezeknek a kezelesere kepes. -
Na, pont ezért vagyok rá kíváncsi!
Érdekes lehet a megvalósítás, ha nekünk is lehetővé válik a beépített magyar szókészlet.
Biztos vagyok benne, hogy lesz még benne egy két meglepi!
Elvégre a cégnél van pár matematikus koponya.
Abban is biztos vagyok, hogy az oprendszer pontosítása és új lehetőségei közé beteszik a mágikus billentyűzet új funkcióit, további nyelvi kiegészítését.Szóval jó lesz az!!!!
-
ng0ofy
KORREKTOR
Ha ragozna is tudna majd!
Lehetséges, hogy ez lesz a nagy bejelentés, hogy tud ragozni magyarul, csak nekünk. Meg a többi finnugornak. Igen, a finnekről van szó
(gondolom, ilyen sémi-hámi, egyebek azért nem lesz benne, ne akarjak sokat)
-
MattM
tag
Ohhh, a magyar nyelv szépségei!
-
ToMmY_hun
senior tag
Szerintem ez kevés lesz ahhoz hogy talpon maradjanak.
-
rocki15
tag
Hozzá kell szokni és utána biztos jó.
-
vinibali
őstag
sztem egy telón qwerty-vel is nagyon gyorsan lehet már "gépelni". nekem a smart keyboard mellé fel van dobva egy betűkészlet. na azzal is lehet haladni. mondjuk az új szava megtanítása kissé nehézked néha
-
axioma
veterán
Hm, meglepodtem, az elozo cikk szovegebol messze nem ez derult ki nekem, mint amit a gif mutat.
De azert ez az egyszeru szokincsu es nem toldalekolos nyelveknel lehet csak ilyen tenyleg mindent kitalalos! Nem kell tudni az adott szo ertelmet, a szoalak meg rengetegszer osszeesik tok kulonbozo ertelemben is.
Valamint nagyon nem latni azt sem, hogy mi van akkor, ha a kov. betuvel kezdodo nincs felajanlva (pl. az elejen a have helyett azt akarod irni, hogy hate), akkor vajon a "h" megnyomasa utan az "a" fole mit ir?
Igazan azt se ertem (remelem ha valaki megcsinalja androidon, az nem ezt koveti), hogy ha a szo kivalasztasa ugyis sepressel megy csak, miert is kell a kov. betu fole irni? Eldob a kepernyon 4 lehetseges folytatast, mikozben a kenyelem azt kivanna, hogy azok kozel legyenek az eppen leutott billentyuhoz. (Jo, tudom, ha tovabb bontom, lassan annal az adaptiv billnel vagyunk, amit az elozo BB10 cikkhez irtam)
Tobb nem ertem, hogy miert kell a kov. betu alapjan csak egy per betu valasztani, kozben lehet hogy van harom ugyanazzal a betuvel kezdodo... meg miert nem dobhatna mar fel ennel jobban pontozott nem teljes, hanem resz-szavakat? Ennek az az elonye is meglenne, hogy a ragozos nyelveknek is segitseget nyujt...
(bar azt siman meg lehet ugy is tenni, hogy leirt fonev utan a -nak szo torli a szokozt, beviszi a nak-ot, es kiteszi ujra a szokozt). Bar lehet hogy ennel egyszerubb lenne egy siman szavak helyett szotagvalasztos megoldas... Hm, azt hiszem, az ilyen tipusu megoldasvariaciok algoritmusanak vizsgalata, tovabbfejlesztese erdekesebb tema is egybol, mint maga a BB10
Ettol fuggetlenul az otlet szep (jo kerdes, nem szivatjak-e a jonepet azzal, hogy pattern vedi), es me'g ki is probalnam. -
A-ha! A RIM megoldása meg kőhülye marad használat során!
-
dontdoit
tag
jólesz ez meglássátok
-
M4tth3w.1992
csendes tag
Ékezetek ugyan hogy kerülnek elő ?
Ugyanúgy mind eddig az összes többi rendszerben ?
-
Gusztáv
addikt
A Swiftkey tényleg jó, de azért tud fura dolgokat is feldobni. Mondjuk ebből a szempontból a magyar nyelv nem épp a legszerencsésebb.
-
Bambalazs
senior tag
SwiftKey jobb!
-
Derrewyn
senior tag
válasz
enginev3.0 #12 üzenetére
Meg fog bírkozni vele, mert androidon is van már ilyen 3rd party megoldás. RIM nem talált fel semmit, csak jól másolt.
-
gzbotii
nagyúr
Es minek kell a betuket polcra rakni
?
-
enginev3.0
félisten
Egész ügyes!
Csak a mi szép szavainkkal nem fog tudni megbirkózni, és így rányomunk egy "általa" ajánlott szóra, akkor egyet vissza kell lépni majd hogy a -val, -vel -t satöbbit oda írjuk
-
vince
őstag
csak aztán nehogy kiderüljön, hogy profi kamerával egy furgonról rögzítették a mozit
-
-
Bordian
tag
Elfogják érni hogy akik télleg sokat írnak a telefonjukkal azok télleg ilyet fognak venni
Már csak egy jó szoftver kell bele meg persze megfelel árazás. -
ledgeri
nagyúr
Csak a szöveg érvelésével vagyok gondban: lett elválasztó csík ami segít megelőzni a félrenyomást.... de most már egy egész szót kell kitörölni, ha félrenyomsz...
-
Retekegér
MODERÁTOR
Remélem a magyar implementáció (ha lesz) is hasonló hatékonysággal fog működni. Jó kis kedvcsinálókat csinál a RIM...
-
tib85
tag
na ez eléggé pengének tűnik...és valamit még tartogatniuk kell a január 30-i bemutatóra is. Ezek után mi lehet még,ami nagyot tud durranni a bemutatón? 5 éve Blackberrizek,többnyire legújabb-1 telefonokkal,mert azok ára eléggé baráti, de ez a BB10 annyira bejön,lehet ez lesz az első Blackberry amire komolyabb összeget is áldozok.
-
Picivel jobb, mint a T9.
Tök mindegy mit akartál írni - kijavította!
Az új telefonnál az első a beírás kikapcsolása - azonnal.
Ez ellenben frankó! Nem tolakodik - már el is tünt, ha nem jó.
A kérdés: "Mátyárul tucc-e?" (még svédül és finnül esetemben....)
-
Rage47
veterán
magyarra kíváncsi leszek
-
DS39
nagyúr
elég ötletes és jó megoldás
-
PakoA
csendes tag
Hátha ez már egy jó és gyors megoldás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- Raidou Remastered: The Mystery of the Soulless Army teszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Konteó topic
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged