Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Polarstar #38 üzenetére
Nekem szinte biztos, hogy nem lesz BB-m (na jo, nem csak szinte, hanem biztos). De a bill. jo tulajdonsagai biztosan meg fognak jelenni mas megvalositasban is.
Az lehet, hogy sok matematikusuk van, de attol tartok, az agglutinalo nyelvek csoppnyi halmaza baromira nincs a specifikaciok kozott... akkor meg hiaba is tudna' (marmint maga a programozo megoldani), nem fogja olyanra megirni, ami ezeknek a kezelesere kepes. -
axioma
veterán
Hm, meglepodtem, az elozo cikk szovegebol messze nem ez derult ki nekem, mint amit a gif mutat.
De azert ez az egyszeru szokincsu es nem toldalekolos nyelveknel lehet csak ilyen tenyleg mindent kitalalos! Nem kell tudni az adott szo ertelmet, a szoalak meg rengetegszer osszeesik tok kulonbozo ertelemben is.
Valamint nagyon nem latni azt sem, hogy mi van akkor, ha a kov. betuvel kezdodo nincs felajanlva (pl. az elejen a have helyett azt akarod irni, hogy hate), akkor vajon a "h" megnyomasa utan az "a" fole mit ir?
Igazan azt se ertem (remelem ha valaki megcsinalja androidon, az nem ezt koveti), hogy ha a szo kivalasztasa ugyis sepressel megy csak, miert is kell a kov. betu fole irni? Eldob a kepernyon 4 lehetseges folytatast, mikozben a kenyelem azt kivanna, hogy azok kozel legyenek az eppen leutott billentyuhoz. (Jo, tudom, ha tovabb bontom, lassan annal az adaptiv billnel vagyunk, amit az elozo BB10 cikkhez irtam)
Tobb nem ertem, hogy miert kell a kov. betu alapjan csak egy per betu valasztani, kozben lehet hogy van harom ugyanazzal a betuvel kezdodo... meg miert nem dobhatna mar fel ennel jobban pontozott nem teljes, hanem resz-szavakat? Ennek az az elonye is meglenne, hogy a ragozos nyelveknek is segitseget nyujt...
(bar azt siman meg lehet ugy is tenni, hogy leirt fonev utan a -nak szo torli a szokozt, beviszi a nak-ot, es kiteszi ujra a szokozt). Bar lehet hogy ennel egyszerubb lenne egy siman szavak helyett szotagvalasztos megoldas... Hm, azt hiszem, az ilyen tipusu megoldasvariaciok algoritmusanak vizsgalata, tovabbfejlesztese erdekesebb tema is egybol, mint maga a BB10
Ettol fuggetlenul az otlet szep (jo kerdes, nem szivatjak-e a jonepet azzal, hogy pattern vedi), es me'g ki is probalnam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged