Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz 04ahgy #42 üzenetére

öö, igaz. amit a cpu-z kiírt. nem műszeres mérés.... :N

• szab.tam

nagyúr

válasz 04ahgy #38 üzenetére

nem semmi. igaz, a konnenktorból mértből mindig le kell vonni a táp hatásfokból adódó 8-10%-ot, lapot, stb-ket, de ha nem is éri esetleg el a procira jutó nettó fogyasztás a 400-at, de valszeg konvergál hozzá.
    elég kemény. :K

nálam más a kategória. 4ghz 9550, húzott 480-nal is konnektorból mért fulload, (magas priorítású furmark + linx), csak max 437w-ot bírt felvenni...
    (ezért is tudom passzív táppal megoldani.)

szívesen terveznék és építenék megrendelésre egy te féle prociddal és 2*590-nel, 3* seasonic x460 táppal egy fullgamer passzív konfigot. de ahhoz kell egy bátor kedvű és igen nyitott költésgvetésű júzer...
    bele mernék vágni. de nem lenne kompkat a méret. :N :DDD
    és lenne vagy 60-80- (100?) kiló a gép...
    a nagyobb baj az, hogy egy csúcs vízhűtés árának a 2x-eséből ki is tudnám talán hozni, (csak a hűtést, persze...)
    és akkor még valami egyedi házat is kéne hozzá építeni.

álmodozni, tervezgetni jó. :))
    a mostani gépremről is fantáziáltam 2 menetben majd 1 évet...

• szab.tam

nagyúr

válasz 04ahgy #36 üzenetére

"400W körül kajáló i7-980X "

ez komoly? én el vagyok maradva.... (azt hittem, hogy 200w fölött picivel...)
    ezt jó tudnom, mert a tervem az, hogy mielőtt nekifogok a passzív hűtésű elemek gyártatásának és forgalamzásának, ref-nek egy ilyen gépet is meg kell csinálnom passzívra, egy 2 gpu-s vga-val. de ez azért durva. azért a vga hűtőmet rádugnám egy ilyen procira. megnézném, mit kezd vele. az is igaz, hogy egy 6 magosnál, 4.5 ghz tájékán, tuning stbilitásnál nagyon nem mindegy, hogy 40-45 vagy 75-80 fokon megy a renszer full loadon...

(#35) toyone
    ok. :R

mint mondtam: én a 755-nél nagyon leragadtam, és csak most kezdek művelődni a továbbmutató témákban. pedig muszáj lesz... :)

• szab.tam

nagyúr

válasz proci985 #33 üzenetére

"másik meg, hogy alapvetően a drop olyan 6-8 fázistól nem szokott magas lenni (0.02-0.06), "
    gondolod...

soakdik 775-ös lapon volt/van.

asus p5qd turbo 8 fázis
    ugyanez premiuban 16(!) fázis.
    ugyanúgy madj 0.1v droppot csinálnak.

több 3 fázisos lapom is volt. ugyananyit droppoltak azok is. persze lényegesen vaccakabb tuningpotenciál mellett. de az instabilitás máshol keletkezett.

a kevés fázisos lapoknál bios 1.4v volt fölött mindegy volt mit adtam. egyszerűen terhelés alatt 1.31 fölött nem kapott a proci. a sok fázisos lapoknál mindegy, hogy mennyit adok. mindenhol kb. 0.1v a dropp. tehát nem fogy el egy határ fölött a tudomány. ennyi a különbség.

természetesen ez qvadoknál értendő. wolf-okkal kisebb a dropp, és a 3 fázios lapokkal is tudtam kb. load 1.37-ig emelni.

szép volt amikor egy ASRock_Penryn1600SLI-110dB-ben (első szilárdelektrolitos lapjuk volt, el cseszték, sípolt, cücörgött, minden baja volt), egy qx6850-et próbáltam megkergetni. hiába adtam neki bármennyit, ledroppolt 1.31-re. így 3.6 ghz volt a vége. (9x400)

• szab.tam

nagyúr

válasz proci985 #27 üzenetére

mármint ki nem kapcsolhatósága....

hát ez tényleg elég gáz.
    én leragadtam a yorknál, de már rég nem használok llc-t.
    szerintem tipikusan a kezdő tuningosoknak való ficsőr. ha az ember rendesen körbejárja, semmivel nem fog magasabb stabil órajlelet kihozni. viszont ott vannak a fesztüskés degradációs lehetőségek.
    jó, én is csináltam 1-2x 1.56v + llc qx9650 bohóckodást léggel, de nem 24/7-re....

• szab.tam

nagyúr

válasz toyone #24 üzenetére

világos! :R
    csak kíváncsi voltam, figyeltél-e rá. :)

egyébként kikapcsolt ht elég sokat hoz. egy barátom nézte i7 920-ban. picit 4 giga alatt hozta a 60 gflops-ot ht off-al.
    (de kb. egy év instabilitás szenvedés, random kékülés alapon is. ezen okokból felszámolta. vett laptop-pt, ps3-at, x-box-ot. és full fanatec kormány szettet. azóta nyugodt ember.) :K :D

"az esetleges hibákat korrigálva lassabb lehet"
    aha. :K akkor ez lesz az, amit én "félgőz"-nek hívtam. tehát ez az oka. világos. tanultam. :R

• szab.tam

nagyúr

nem értem, hogy az új prociknál miért lesz relatív csak ennyi a linx-ben mért gflops. 3 giga ddr2 rammal a q9550@4 ghz-en hozza a jó 55-öt, amit ez 4.5ghz-en.
    a bekapcsolt ht ennyit levesz az értékből?

mert ha más az oka, (vagy akármi), a kis gflops érték arra is utalhat, hogy a proci ugyan 100% kihasználtságotot mutat, de nem fut rendesen teszt közben, így a linx adott futása sem teljes stabilitás mérőfok.

ezt a jelenséget többször tapaszaltam a stabilitási határon. kisebb gflops értéke mellett a linx a végtelenségig elfutott. a tesztet újra és újra inítottam addig, amíg "nem kapta el rendesen", és nem láttam magas értékeket. és ekkor jött a magas érték, de a valahanyadik körben bepirult....
    jó idő volt, mire rájöttem erre a huncutságra....

tehát, ha relatív kis gflops értéket kapunk, valamiért a teszt félgőzzel fut, és nem ér semmit, mint stabilitás mérőfok...
    de a félgőzzel indulás is csak akkor szokott előfordulni, ha a stabilitási határon mozgunk. kitesztelt, biztosan stabil beállításon sosem fordult még elő a jelenség....

ebben a témakörben már többen nem értettek velem egyet. igazából pedig nagyon kevesen tapasztalták, amit én is. azaz kevesen voltak, akik nem söpörték a szőnyeg alá a témát, és utánajártak maguk is...

és minél több ilyen magán alaplap teszt kéne! :K :C :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés