Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
ok, nálam a p35-ds4nél 0.05-0.06 a drop (utóbbi 1.54->1.48nál lett próbálva, több felesleges, lap visszajelzése alapján), p35-dq6oknál ez 0.02. bekapcsolt LLCs dq6ok meg ugyanúgy felülfeszelnek, mint az itt tesztelt lap. ezek quad értékek.
p35ös asusból (p5k széria) az a legjobb a deluxe wifi volt, az ugyanúgy 0.02 körül droppolt, mint a dq6 (0.02). q66 alá kb ez volt a legjobb két lap a piacon (a p35ös digi VRMes DFIből nem volt a topikban, csődbe is mentek, meg előtte is már akadozott az ellátás) amíg p45/x48 ki nem jött.
olcsóbb asus lapok (értsd, nem prémiumkategória) viszont drop szempontjából p35ön katasztrofálisak voltak, ezek szerint ez a jó szokásuk megmaradt p45re is. anno elsőre egy p5km volt, amire méltóztattak 3 (három!) fázist rárakni, majd -out of box semmit nem csináló, grafitozva ment- loadline calibrationnal tuninglapként hirdetni. na az 0.15+öt droppolt. kissé ki is készültem, hogy defaultból megkente 1.35el a procit, load alatt meg az 1.285ös VID ellenére kapott a lap szerint 1.21et.
asrocknál egy időben volt mesterséges határ, 1.35ös korláttal. mondjuk egy három fázisú lappal szerintem ez a teljesen megérthető kategória.
muzsikálást én a p35-ds4el is hallottam, igaz ahhoz 150W fölötti fogyasztás kellett, és a feteket is rendesen hűtve -120as venti rájuk- nem jött elő.
04ahgy: a forradalmi digis VRM vicces volt, már a 2900xtkre is azt raktak
. de dfinek is volt már digis lapja p35ön.
apropó: ilyen 400-600Woknál foglalatok hogy bírják a strapát, nem égnek át a lábak?
-
04ahgy
nagyúr
Természetesen levontam az SSD (3W), RAM (10W), VGA idle (8W) és alaplap (30W) fogyasztást ebből, és természetesen figyelembe véve a táp hatásfokot (Corsair Professional Gold), valóban némileg 400W alatti disszipáció jön ki. Azért is írtam 400W körülit és nem 400W-ot meghaladót.
Természetesen a szokásos [U(tuning) / U(alap]) ^ 2 * f(tuning) / f(alap) * P(alap) képlettel is szépen adódik az eredmény. A szokásos 130W TDP-vel számolva nekem ~350W jött ki 5GHz-es tuningot, 3,33GHz alapórajelet, 1,165V alapfeszültséget és 1,55V emelt feszültséget feltételezve. A 130W meg mint tudjuk, intelnél Thermal Design Power, nincs kőbe vésve az, hogy specifikus terheléseknél a CPU nem fogyaszthat többet.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
MSI Eclipse SLI. Már 3 éve DrMOS technológiával üzemel (mikor a Barts GPU-k VRM-jére a forradalmi, integrált driveres jelzőt használták a PH! reviewben, csak lestem, hogy ezek nem tudnak MSi-ékről) 6 fázissal. 400W körül kajáló i7-980X esetén sincs baja a VRM-nek. Csillió fázisos (24 talán) P6T Deluxe meg kifingik alatta.
HGyu
-
toyone
őstag
Hiába a sok fázis ha azok rossz minőségűek vagy egyes lapoknál csak díszek mert be sincsenek kötve. Msi nél még a P67 lapok megjelenésével kapcsolatban hallottam hogy nem a fázisok növelésével fejlesztenek, hanem inkább kevesebb darabszámmal dolgoznak, de azok jobb minőségűek legyenek. Ezt is magába foglalja a Military Class II
Jó példa még a Biostar lapok, ott sincs agyon durrantva semmi és még is nagyon rendben vannak.
Köszönöm mindenkinek
Bármilyen tulajnak vagy leendőnek: van topikja az MSI 1155 lapoknak Link
-
proci985
MODERÁTOR
igen, az
.
hát, q66 topikban volt példa degradálódásra. drop meg azért van, hogy egy adott érték fölé semmiképpen ne menjen a fesz. tehát LLC nélkül 1.54es beállítással lehet, hogy idle fog adni 1.50et, load meg 1.48at, de az összes szál egyszerre leállásánál 100W fölötti pillanatyni hirtelen terhelésváltásnál se fog a proci kapni pl 1.55öt. bekapcsolt LLCvel meg lehet kisebb lesz a drop, cserébe a fene tudja, hogy mekkora lesz a max fesztüske, amit bekap a proci.
másik meg, hogy alapvetően a drop olyan 6-8 fázistól nem szokott magas lenni (0.02-0.06), tehát sok értelme az LLC bekapcsolásának nincs, kevesebb fázisnál meg az ingás miatt szerintem egyébként se szabad bekapcsolni. másik oldalról meg alacsony fesznél megint nincs sok értelme, magas fesznél meg nem marad garancia arra, hogy nem kap a proci tüskét.
extrém tuningolni mondjuk nem próbáltam, ott lehet van értelme, de légen szerintem abszolút semmi.
az az 1.56 + llc azért keményen hangzik
. én a kentinek (1.55 a max intel spec szerint) alig mertem 1.52-1.54et adni biosból tesztre, és már az is tényleg nagyon sok volt (24/7es beállítás 1.20 összehasonlításként).
-
toyone
őstag
Ez számomra nem ismeretlen probléma. Elő szokott fordulni, nem elegendő ha lefut 10-20 kör. A GFloppokat is figyelni kell, mert attól hogy még lefut nem biztos hogy stabil Ugyanis közben az esetleges hibákat korrigálva lassabb lehet, hiába nagyobb az órajel.
Nálam a Windows SP1 (és így az AVX ) hiánya okozza ezeket a GFlopokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest