- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, azt tudom, hogy a KitKat-nek nem felelnek meg a motoboot_411A, motoboot_4119, motoboot_4118 bootloaderek Ezek közül nekem a 41.1A van fent. Milyen ROM-t javasolsz ehhez?
Én ezekkel próbálkoztam eddig:
XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml
XT1032_FALCON_RETGB_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xmlIgen, a sparsechunk mennyiségek egyeznek, ezekben mindegyikben négy file van (0,1,2,3). Természetesen a fent írt parancsok stimmelnek a bennük lévő file-okkal. Lásd a XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml-t:
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash partition gp
t.bin
target max-sparse-size: 256MB
sending 'partition' (32 KB)...
OKAY [ 0.031s]
writing 'partition'...
(bootloader) This may take a few seconds, if a
(bootloader) different partition table is being
(bootloader) flashed since we need to backup
(bootloader) and restore a few partitions
(bootloader) Flashing primary GPT image...
(bootloader) Flashing backup GPT image...
OKAY [ 0.312s]
finished. total time: 0.343s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash motoboot mot
oboot.img
sending 'motoboot' (1953 KB)...
OKAY [ 0.109s]
writing 'motoboot'...
(bootloader) flashing tz ...
(bootloader) flashing rpm ...
(bootloader) flashing sdi ...
(bootloader) flashing aboot ...
(bootloader) flashing sbl1 ...
OKAY [ 1.108s]
finished. total time: 1.217s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash logo logo.bi
n
sending 'logo' (295 KB)...
OKAY [ 0.062s]
writing 'logo'...
OKAY [ 0.094s]
finished. total time: 0.156s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash boot boot.im
g
sending 'boot' (10240 KB)...
OKAY [ 0.390s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.936s]
finished. total time: 1.326s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash recovery rec
overy.img
sending 'recovery' (10240 KB)...
OKAY [ 0.437s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.936s]
finished. total time: 1.373s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash system syste
m.img_sparsechunk.0
sending 'system' (257755 KB)...
OKAY [ 8.892s]
writing 'system'...
OKAY [ 16.068s]
finished. total time: 24.960s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash system syste
m.img_sparsechunk.1
sending 'system' (256937 KB)...
OKAY [ 8.736s]
writing 'system'...
OKAY [ 16.052s]
finished. total time: 24.788s
m.img_sparsechunk.2
sending 'system' (260404 KB)...
OKAY [ 8.861s]
writing 'system'...
OKAY [ 16.099s]
finished. total time: 24.991s
m.img_sparsechunk.3
sending 'system' (165780 KB)...
OKAY [ 5.663s]
writing 'system'...
OKAY [ 11.378s]
finished. total time: 17.260s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash modem NON-HL
OS.bin
sending 'modem' (49376 KB)...
OKAY [ 1.716s]
writing 'modem'...
OKAY [ 2.371s]
finished. total time: 4.087s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase modemst1
erasing 'modemst1'...
OKAY [ 0.031s]
finished. total time: 0.031s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase modemst2
erasing 'modemst2'...
OKAY [ 0.031s]
finished. total time: 0.031s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash fsg fsg.mbn
sending 'fsg' (103 KB)...
OKAY [ 0.094s]
writing 'fsg'...
OKAY [ 5.008s]
finished. total time: 5.101s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase cache
erasing 'cache'...
OKAY [ 0.109s]
finished. total time: 0.109s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase userdata
erasing 'userdata'...
OKAY [ 0.250s]
finished. total time: 0.250s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot reboot
rebooting...
finished. total time: 0.000s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>Épp akartam írni, hogy megáll a nyitott bootloader figyelmeztető vakítóan fehér ablaknál. De most bootol. Ezt már vagy tízszer megcsináltam. Annyi változott, hogy nem fastboot, hanem ezúttal mfastboot paranccsal csináltam (Windows 7). Linux (Debian) alatt tegnap éjszaka pedig szintén csak simán fastboot paranccsal. Lehet, hogy ott pedig linux-fastboot paranccsal kellett volna? Én ezt már végképp nem értem.
-
HUNgaroczel
tag
válasz
vilmos.nagy #16012 üzenetére
Az összefoglalóban majdnem minden szerepel
Recovery-t innen:[link] tudsz letölteni, Stock- NOTHEME-t (téma mentes) ajánlom.
Biztonsági mentést a recovery backupjában tudsz csinálni, bár nem tudom hogy gyári rendszerre, főleg hogy főverzió váltást csinálsz, zökkenőmentesen vissza tudnál állni. Meg ugye még érdemes az "sdcard" mappáról is egy teljes mentést csinálni (TWRP/Advenced/File Manager és itt OTG-n átmásolni egy pendrivera). -
(jan)
őstag
Uraim!
cm12.1 mennyire használható napi szinten ? valaminet mennyire körülményes az átjárás 4.4.4gpe
-ről és vissza (ha esetleg egy backupot akarok visszarakni) -
mobilizmo
addikt
válasz
Rotcsa #15775 üzenetére
Az összefoglalóban (és az abban lévő linkekben) leírtnál részletesebb útmutatót nem nagyon lehet írni. Én hasonlóképpen jellemezném magam, mint Te, én is meg tudtam csinálni mindkét módszerrel. Merthogy kétféle módszer létezik.
1. A telepített appok magyarul fognak megjelenni (már amelyik tud). Előnye, hogy nem kell rootolni a készüléket, az esetleg belakott telefonon minden megmarad, de a rendszer maga (beállítások, rendszer üzenetek) nem lesz magyar. Kb 10 perc alatt megvan.
2. bootloader unlock, root után a, felrakható egy nyelvi csomag, b, vagy bármilyen (GPE vagy főzött) ROM, amin jellemzően van magyar nyelv. Minden magyar lesz, de ugrik a gari az unlock miatt. A második alpontnál (b,) újra kell telepíteni az appokat és a legtöbb főzött ROM esetében ugrik az OTA frissítés lehetősége is. Ez hosszabb ideig tart, főleg az unlock előtti esetleges backup miatt.A plusz tárhely a regisztrált e-mail címhez tartozik, de csak 2 évre szól. Tehát neked az eredetileg regisztrált e-mailen megmarad a plusz tárhely a 2 éves lejáratig, az új tulajnak viszont nem lesz többlet tárhely.
-
fatorzs
tag
válasz
xEon1337 #15523 üzenetére
Hello!
Valahogy media scan-t kellene indítani. Próbáld meg, hogy a Media Storage app adatait törlöd az összes alkalmazás fülön. Vagy a Store-ból szedje le egy alkalmazást, ami ilyet csinál.(#15524) ruan
a gyári visszaállítást nyugodtan csináld a settings->backup and reset-nél.
-
Skillet
addikt
-
ronin79
addikt
Miért nem szerkeszted bele az addon.d-be a cuccaid, pl. a 70-gapps.sh-ba? Akkor nem törölné. Mindegyik updater.scriptben ott a backuptool.
Első rész amit nem szabad törölniMásodik "remove" amit törölni akarsz (nekem pl. az élő háttérképek, sim service, pico tts, stb. amit nem használok)
(15117)mobilizmo
A supersu első indításkor készít magának mentő scriptet pont a frissítések miatt. Annak sem kéne törlődnie.
Nálad ez lehet valamiért hiányzik. -
ronin79
addikt
válasz
kliszi #14767 üzenetére
Megnyitod a telepíteni kívánt romot winrar vagy 7zippel és a meta-inf/com/google/android mappában az updater.scriptet szövegszerkesztővel (notepad++).
Ha találsz benne ilyesmit
run_program("/tmp/install/bin/backuptool.sh", "backup");
run_program("/tmp/install/bin/backuptool.sh", "restore");
akkor egy frissítés után a gappsoknak is meg kéne maradniuk ha ez olvassa a system/addonból a 70.gapps.sh-t amiben fel van tüntetve mit állítson vissza a system partíció törlése után (vagy töröljön, mert én ebbe szoktam berakni az alkalmazásokat is amik nem kellenek egy cm verzióból).
Lényeg, a sima cm-ben ez működik rendesen, a buherált verziókra frissítés után telepítsd a gappsot is ismét.(#14773) z00mhead
Első körben amit a kolléga is ajánlott, factory reset recoveryben, majd csak a legszükségesebb appokat rakd vissza és pár napig teszteld. Ha megjavul akkor mehet a többi szokásos alkalmazásod is, ha nem akkor BL nyit és ott az egy klikkes gpe 5.1 aminek enyhén már jobb a ramkezelése.
-
mobilizmo
addikt
Root nélkül, 5.0.2-re mi a legjobb backup alkalmazás? Korábban egyszer (még KK-en) próbáltam az ingyenes Heliumot. Amikor visszaakartam állítani, azt mondta nem lát olyan backup fájlt amit vissza lehetne állítani. Kicsit megrendült benne a bizalmam.
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
Már egy jó hónapja használtam a szinte tökéletes CM12-őt a 4G-s Moto G-n. Azonban ma reggel gondoltam egyet és valami sugallat hallatára visszatettem a backup-ot amit csináltam a 4.4.4-es gyári rendszeremről. Hiányzott a Kitkat. Ebben a pillanatban kaptam e-mailt a Motorolától az 5.0-ás soak testre
Hát mi ez?
Egy kérdésem lenne. Hogy tudom unroot-olni, hogy az OTA-val ne legyen semmi baja? Nem találtam értékelhető infót róla a neten...
-
ronin79
addikt
GPe 5.0.1 -> GPe 4.4.4 -> Retail EU 4.4.4 -> ota 5.0.2. Minden telepítés után először recoverybe bootoltam és FR, amikor bejött a recovery egy megkönnyebülés, eddig túlélte.
Fent van az 5.0.2, van fm rádió, kamerában hdr, nem kell stick mount, twrp+root, fut minden szépen, öröm és bódulat, jöhet a takarítás (sok motos fölösleg), magyarítás.
ZipMe-vel lementve ami kell, de gondoltam csinálok egy mentést először.
És most jön a feketeleves 😞
Lefut a recovery backup/újraindítás és moto logo után fekete kijelző = kéne egy üveg pálinka, józanan mégis hülye érzés falba verni a fejem.
Na jó fastboot még van, de recoverynél twrp logo után fekete kijelző, twrp újraflash fekete kijelző marad. PhilzTouch siker, van recovery, működik az FR, android is upgrading, majd fekete kijelző és néha felvillan starting application 😬
Vissza recovery, convert data ext4/f2fs, fr, reboot és végre él a rendszer csak épp a playről nem tud frissítést telepíteni.
Irány fastboot, retail eu 4.4.4-> gpe 4.4.4 -> ota 5.0.1 majd twrp és restore backup, ami lefutott tökéletesen és vissza van a hülyére moddolt, feketére témázott gpe 5.0.1 ami pár órával ezelőtt is.Ha fel akarod rakni csak a twrp-t kerüld 😉
-
kakukkmarci
senior tag
Egy rosszul sikerült xposed telepítés (frissítés) óta nem működik a wifi.
Az indikátor sárga, és nem kattintható. A menübe lépve pedig nem kapcsolható, bár azt írja, hogy "Turning Wi-Fi on...", de nem történik semmi.
Próbáltam nandroid visszaállítást, többet is, Titanium Backup-os visszaállítást is, de nem segített.
Egyedül a factory reset nem volt még meg. Esetleg azt érdemes megpróbálnom ? Vagy van-e más tipp, mit próbáljak ? -
r.endruu
tag
válasz
r.endruu #13733 üzenetére
A 2. kérdésemre találtam választ, leírom, hátha még jó lesz valakinek. Szóval:
Moto G MAC cím csere:
/persist/WCNSS_qcom_wlan_factory_nv.bin -t nyisd meg valamilyen hex editorral, megtalálod benne a MAC címedet négyszer, az első az eredeti, a többi mindig eggyel nő. (00:00:00:00:00:00, 00:00:00:00:00:01, ...). Írd át ezt a négyet ugyanezt a mintát követve (kívánt, kívánt+1, kívánt+2, kívánt+3), a többi bájthoz ne nyúlj. Ha kész, mentsd el (legyen backup ha valami nem jól sül el!), tedd vissza a persist mappába a fájlt. Reboot után már az új MAC addressnek kell megjelennie a beállításokban is.
Forrás: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2738822
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
APippo #13589 üzenetére
Tökéletes a megérzésed !
Pontosan ezt találtam én is.
Csináltam TWRP mentést, de mindig megszenvedtem a mozgatásával. Volt, hogy a számítógép fájlkezelője nem látta, vagy nem tudta kezelni, volt, hogy a telefon memóriájából is eltűnt látszólag.
Titanium Backup mentéseivel is hasonlóan jártam. Egyedül, ha valahogy sikerült telefonra másolni a korábbi mentést, akkor Titanium-mal tudtam megnyitni a TWRP mentést.
A Titanium saját mentését is tudja kezelni, de már számítógépre másolni nem tudom.A másik a duplázódás:
-Van az eszköz/sdcard-ban a rendszer által létrehozott könyvtárak.
-aztán eszköz/sdcard/0, itt vannak a felmásolt dolgaim
-aztán eszköz/storage/emulated/0 itt megint a rendszerfájlok
-aztán eszköz/storage/emulated/legacy itt megint a rendszerfájlok
-aztán eszköz/storage/emulated/0/0 újra a a felmásolt dolgaim
-aztán eszköz/storage/emulated/legacy/0 újra a a felmásolt dolgaimGondolom, hogy itt lehet a kutya elásva, de nem tudom, mit kellene törölnöm, hogy utána ne keveredjek bele még jobban, és másolhassak utána megint órákat.
Az SD Maid pro nem mutatott ezekre duplikátumot.
És még valami : Most philz touch recoveryt használok, készít szépen rendszermentést, látja is, de számítógépre másolni azt sem tudom, mert nem találom.
Ha valaki sejtené, mi lenne ezekre a megoldás, hálám örökké kísérné -
madgie
titán
válasz
catroot #13539 üzenetére
Nem néztem még, mennyi a szabad memória, de óriásiakat akad, néha 5 másodpercig csak tölti a főképernyőt, mire lesz ikon, meg meg is nyomhatom, amit akarok.
Teljesen friss Lolli, semmi backup nem ment rá.
Most amúgy ott tartok, hogy egy nyüves TWRP-t sem tudok rárakni, mert mismathced partition size-t ír fastboot-ban.
-
kakukkmarci
senior tag
Sajnos nem ez a baj. Van több mentés is számítógépre kimentve.
Egyszerűen a TWRP könyvtár sem jön létre, amit backup-kor ír a TWRP. Legalábbis azon az elérési úton biztosan nincs, csak egy kiterjesztés nélkül TWRP fájl...
Ma megpróbálom a könyvtárat kézzel létrehozni és aztán a recovery-vel egy mentést csinálni.
Bár már a régebbi mentések visszaállítása sem lényeges.
Pár beállítás és adat lett volna lényeges, de azokat már kinyertem máshogyan.
A lényeg az lenne, ha vagy egy jól működő kustom recovery-m lenne, legjobb úgy, hogy előtte vissza tudnám állítani a gyári szűz állapotot.
Vagy egy szűz 5.0.2-t flash-elek...
Eddig csak downgrade-újra upgrade módszerrel próbálkoztam, ha jól emlékszem. -
Upo
addikt
válasz
ronin79 #13437 üzenetére
Azt hiszem tudom, hogy mit ért azon hogy nem elérhető a mentés. SD foglalat nincs, egybe van particionálva z egész. Megcsinálja a backupot a data-ra, utána wipe data, utána meg keresi hogy a frissen formázott tárhelyen miért nincs semmi. Ki kellett volna menteni gépre a wipe előtt, utána meg vissza.
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13437 üzenetére
Értem. Nem, sajnos ez a módszer sem működik, marad a lollipop.
Aztán a recoveryből újraindításkor a boot-olás kék képernyővel végződik és nem lép tovább.
XDA-n is könyörgött valaki valami megoldásért, hasonló baja lehet, mint nekem, ezt javasolták neki :
"Solution For XT1033 : Flash 5.0.1
1.Flash a 4.4.4 XT1032 gpe firmware
2.update or sideload 5.0.1 from recovery or wait for the official 5.0.1 OTA( I got it this morning)
3.install it and reboot ( you ll have no signal )
4.flash 4.4.4 XT1033 modems through bootloader and reboot
5.Everything will work"
Szerinted ez jó lehet ?
Most csináltam egy backup-ot, a recovery fájkezelőjében látszanak a fájlok, megpróbálom kimenteni OTG-n.
Bár a másik bajom az, hogy nem a régebbi mentést nem tudom berakni a TWRP mappába, mert látszólag nem is jön létre, a helyén csak egy kiterjesztés nélküli TWRP fájl van és így a Tianium-mal nem is tudom visszaállítani az adatokat. -
ronin79
addikt
válasz
mike150 #13435 üzenetére
RETAIL_GB esetleg itt cm12 alá.
(#13436) kakukkmarci
Skubi, factory reset a data partíciót törli csak a /dev/block/mmcblk0p36-ot, recovery meg a /dev/block/mmcblk0p32 és a system /dev/block/mmcblk0p34 amihez egy gyári beállítások visszaállítása nem nyúl!
Tehát FR = saját alkalmazások és rendszerbeállítások törlése. Úgyhogy ezen ne is csodálkozz"A recovery is pl. megcsinálja a backup-ot, de nem elérhető a készüléken utána..."
??? Recovery log van? Vagy mit értesz azalatt, hogy nem elérhető a telón?Downgrade - [link] nem működik? A zárt BL-es megoldás sem?
-
kakukkmarci
senior tag
Érdekes módon egyik módszerrel sem tudom downgrade-elni a lolli-t. Lefut, hibát nem jelez, de marad az 5.0.2.
Kipróbáltam menüből Factory reset-et, akkor is fenn maradt a TWRP. Hogyan tudnék elérni egy szűz, gyári állapotot ? Hogy teljesen nulláról lehessen kezdeni ? A recovery is pl. megcsinálja a backup-ot, de nem elérhető a készüléken utána...
Most sincs ötletem... -
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13394 üzenetére
Sajnos, a system mount-olás nem működött, és a recovery-ben sem látszott a könyvtárak tartalma, ezért feladtam.
A 4.4.4-et felraktam rá az összefoglalóban leírtak szerint, be is indult, de valamiért az sem volt jó... Már annyi mindent próbáltam, hogy nem emlékszek mindenre.
Aztán azt hiszem, ezzel a módszerrel próbálkoztam, [link], de ezzel meg az volt a bajom, hogy az SD card-on duplikáció lett, és szűzen sem maradt rajta valami sok hely. Pluszban a 2.8.4.0-ás TWRP-t raktam fel, és a system backup sem működött, lefutott, mentett is, csak nem találtam a mentést, és a Titanium sem...
Most ezzel próbálkoztam: [link], de ez meg nem rakta vissza a kit-kat-ot, cserébe a Lollipop úgy néz ki, megjavult tőle.
Ha a TWRP és a Titanium tudnak majd együttműködni, akkor így marad egy ideig, az biztos.
Ha nem, akkor kipróbálom a Klaymen féle módszert.
És TWRP-ből akkor a 2.8.1.0-t fogom használni !
Köszi a segítséget, Ronin79 és Klaymen ! -
ronin79
addikt
válasz
cSuwwi #12576 üzenetére
Erről írtam korábban, root után a system partíción 156 kb marad üresen ami egyenlő a 0-val és nem tudsz semmit oda telepíteni, az adaway pedig a host fájlt a system/etc mappába rakná. Megoldás ha törölsz nem használt google alkalmazásokat pl. Titanium Backup Pro-val vagy hasonló alkalmazással.
(#12577) architect26
Ha csak a google felirat van akkor jobb újra kezdeni. Max pár percig kell normál esetben bootolnia még factory reset után is ami jó dolog, mert a setup wizard is változott hasznos funkciókkal. Pl. ki lehet választani az alkalmazásokat is amit automatikusan visszaállít, ha megadjuk a google fiókot.
(#12582) Zoooja
Mi nem működik vele?
-
architect26
aktív tag
oké twrp-vel megy, viszont.... tud valaki linkelni moto camerához zip fájlt? Mert google-en és xda-n amit linkelnek azok mind 404-esek. Ja és titanium backupban az appok visszatöltése rossz.
-
catroot
veterán
Újabb helyzetjelentés: nagynehezen, de sikerült végigtolni egy HR-t. Most megy vissza a backup.
-
ronin79
addikt
Van rá több módszer is. Pl. felrakod a legutolsó twrp-t, majd otg kábel és pendrive, a beépített fájlkezelővel elnavigálsz az sd card-ra és átmásolod a mappákat amik kellenek (képek, videók, zenék, stb.), aztán készítesz egy recoverys mentést szintén a pendrive-ra majd recoveryből (pendriveról) telepíted innen az egyik recoverys gyári romot factory reset nélkül és ha mákod van akkor teló elindul minden adatoddal.
Ha ez nem jön össze, akkor innen Retail GB 4.4.4-et. A csomag tartalmaz minden szükséges cuccot, kicsomagolás után csak klikk a RETAIL_GB.bat-ra.
Második módszerrel tuti elindul a teló, ha pedig kellenek vissza az adatok akkor Titanium Backupban kicsomagolás nandroid mentésből és visszaállítás vagy recoveryben advanced restore alatt csak a data partíció.
Ha nincs otg kábel akkor marad az adb slideload, vagy kiveszed a data partíció törlést.
Amíg nem wipeoltad a data-t van számos lehetőség a mentésre, de ha már custom kernelt akarsz felrakni akkor mindig a tuti módszer ilyenek előtt a recoverys mentés és most nem lenne ilyen gond. -
protegeone
tag
Szia,
Bár én sem vagyok profi, de szerintem szinte 100%-ban ki lehet menteni, majd visszaállítani mindent.
Én speciel tegnap költöztem be az 2nd Gen Moto G-mre, mindent visszaállítva a híváslistáktól, egyéni
beállításokig bezárólag.Te döntésed, hogy mit szeretnél menteni, visszaállítani.
Személy szerint én az alábbi app-ket használom erre:
Helium Premium
SMS Backup & Restore
Call logs BAckup & Restore -
ghiottone
nagyúr
válasz
cimbi186 #10724 üzenetére
Akkor ezt hagyom is
ugyanaz a 2 dialer, arra kell figyelni, hogy van amelyik romban eredetileg is GoogleDialer.apk néven fut - ott azt felül fogja írni az update script. Ahol dialer.apk van viszont lehet, hogy befog zavarni - nem biztos. Ha nem menne, akkor meg kell keresni pl. root explorer-el a dialer.apk-ot és átnevezni a fájlkiterjesztést, hozzáadni a .backup-ot.
-
namyang
tag
Hali,
Kedvet kaptam egy GPE kipróbálásához, de lenne előtte néhány kérdésem, ami a hozzászólások alapján nem egyértelmű (mert mindkét verzióra vannak példák)
1. utána minden további nélkül vissza tudok térni a teljesen gyárira?
2. ha most csinálok CWM-ben egy backupot, és úgy döntök, hogy nem tetszik, azzal vissza tudok állni hiba nélkül, vagy teljesen elölről kell majd kezdeni?
3. USB OTG megy?
4. ha titanium backuppal kimentem az alkalmazásaimat, azt simán fel tudom tolni a GPE-re is?
5. van-e 4.4.4-es zip, vagy 442-t kell felrakni, és majd frissít?
Köszi, -
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Úgy tűnik nekem is meghalt a rezgőmotor. Próbálkoznék egy FR-el, de olyan jól belakott a rendszer, nincs kedvem mindent az elejéről újra építeni. Tud valaki olyan backup szoftvert, amely nem igényel rootot, de mindent visszaállít applikáció szinten. Névjegyeket, híváslistákat, sms-ket, fényképeket nem féltem le is tudom menteni, meg felhőbe is mennek.
Előre is köszi.
-
heidricha
őstag
EFS backup? Ezt is most hallom először.
Mi a ráktól szállhatott el? Nemrég még néztem (fastboot getvar), és nem volt semmi gondja. Mondjuk közben fel akartam tenni egy olyan zip-et, amiben elvileg egy szűz stock 4.4.2 van, de nem sikerült neki valamiért.
Az IMEI-t persze tudom, de lesz ebből még valaha telefon?
-
-
-
fatorzs
tag
válasz
Lacics25 #8708 üzenetére
Hmm... és hogyan? A google sync, (a beállításokban lévő backup and restore) a következőket menti: jelszavak, névjegyek, telepített alkalmazások listája adatok nélkül. Sms-t pl akkor sem ment, ha a hangouts-ot használod. Persze tudom, vannak 3rd party programok, amik tudnak menteni még pár dolgot, de akkor miért ne használja a migrate-ot, ami amúgy is fenn van, és 1-1be megoldja?
Ráadásul ahhoz, hogy olyan állapot legyen, "mintha mindig is ez a telefonod lett volna", root is kell, anélkül appdatát nem tudsz visszaállítani.
-
Lacics25
aktív tag
Bizonyára megoldható másképpen is, de én így csinálom:
Gondolom, hogy van Gmail fiókod. A telefonkönyvedet automatikusan fogja szinkronizálni.Itt a baj már nem kicsi Ne vedd sértésnek!! nem annak szántam! De ennyire alapismeretek nélkül nekimenni ...egy vadonat új, garanciális készüléknek.Ha rám és nálam okosabbakra hallgatsz, vársz néhány napot, míg az esetleges hibák előjönnek.
Ezt kell lásd.
A gyökérkönyvtár pont azt jelenti, hogy nem mappába, hanem a gyökérbe.
Az sms-eket én az sms backup+ alkalmazással szinkronizálom a Gmail fiókba, onnan pedig vissza lehet készülékra tölteni.
-
pyron25
aktív tag
válasz
pete_21 #8240 üzenetére
Engem egyedül a háttértár zavar egy kicsit, mert most egy 32 gigás kártyát használok ezen van kb 1300 darab fényképem, zenéim és ugye a backup-ok, de főként a backup foglal sokat mert a képek alig 1-2 giga.
Érdekelne még ezen felül hogy a kamera milyen? Mert a cikkből a mintaképekből szerintem nem rossz kb egy szinten lehet a W kamerával ami egész jónak mondható középkategóriában.
A töltőre figyelni fogok mindenképpen. Egyébként ami töltőm van, amivel a W-t is töltöm jelenleg az egy 700mA-es töltő. Ennek is elegendőnek kell lenni, igaz kicsit lassabban tölti de legalább nem nyírja ki hamar az aksit.
(#8241) rasky: Először is köszönöm a válaszod
Akkor a frissítési procedúra se olyan vészes az a kis idő kibírható abszolút. Remélem nem nyúlok nagyon mellé ha ezt a telót választom. Amúgy se nagyon számít hogy mennyire alap a rendszer mert a CM romok miatt már megszoktam hogy saját appokat használok mindenre van valami gyorsabb mint a gyári.
-
pete_21
addikt
válasz
pyron25 #8239 üzenetére
Ezek szerint a Galaxy W CM11-e jobb lehet, mint a Defy-é.
Egyébként a Moto G-met valamelyik nap majdnem 700 óra uptime után indítottam újra. Eddig nem lassult, nem volt gond, de most 700 órához közeledve már néha akadt 1-1-et. De ez azért belefér.
Írta valaki nemrég, hogy neki 700 óra után sem akadt.
Az akksija pedig nagyon jól bírja. 4-5 óra kijelzőhasználattal is elmegy 1-2 napot.
Most 3 nap, 21 órát ment a telefonom, a wifi majdnem végig be volt kapcsolva, 2 óra 41 perc kijelzőhasználattal, bár csak fél órát telefonáltam, és így van 23 %-on az akksi.
Én 16 GB-os verziót használok, és bőven elférek rajta. Most 10,33 GB-om van szabadon. De én nem tárolok rajta se zenét, se filmeket/sorozatokat. Néhány kép van rajta, és dokumentumok, ezek meg nem foglalnak sok helyet. És olyan nagyon sok programot sem használok.
És mivel gyári romot használok, ezért komplett backupokat sem kell tárolnom. A Defy-n mindig tartottam néhány backupot, ha elszállna a telefon, és az a néhány backup pedig megevett több GB-ot.
Töltővel nekem nem volt gondom. Én a Screenshoptól vettem a telefont, és ott adtak hozzá töltőt (hozzá volt csomagolva), ami 1 A-es. Szerintem MediaMarktos lehet a telefon, mert ott adnak hozzá ilyesmi töltőt, ráadásul .de végződésű rom van a telómon.
De ha Neked nem adnak, akkor arra figyelj vásárlásnál, hogy valami márkásabb legyen a töltő, ne noname. Samsung, LG, Nokia, ilyesmiket nézz, ezek biztos megbízhatóak. -
r.endruu
tag
Na, ma eddig kb 3 órát voltam wifin és kb 5öt mobilneten. Mindkettő közben játszottam, neteztem, facebookoztam, vibereztem.
Látható hogy wifin nincs ez a nagy adathasználat, és az is hogy mobilneten a feltöltés a sok. Az Android OS az aksiból 4%ot használ, szóval ott nincs gond. Eddig mindenki a google backupot gyanúsította, de az nekem le van tiltva mióta megvan a teló, mivel tudtam róla hogy ezt eredményezi. Végignéztem az összes google alkalmazást, nem igazán találtam olyat ami ilyen felhasználási adatokat gyűjt. Helymeghatározás teljes mértékben ki van kapcsolva, google now-om nincs. Komolyan semmi ötletem nincs már. Valami motorolás dolog lehet esetleg? Amiket lehetett ott is letiltottam, és háttéradatokat is mindennél letiltottam kivéve: facebook, messenger, viber, google play services. Szinkronizálás nincs bekapcsolva, időjárás widgetem nincs. Nem tudom mit tudok még mondani
Valakinek esetleg valami ötlete? Valahogy nem hiszem hogy egy factory reset segítene, mert mint már írtam S3 minimen is hasonló jött elő az utóbbi 1-2 hónapban.
-
r.endruu
tag
Hát nem tudom mit csináljak ezzel a töltő adapterrel..
Más: mobilneten az Android OS nagyon sok adatot használ.. 3 nap alatt belassított nettel 17mb, facebook 8at használt ezalatt. Ma reggel 8tól már 2 mbnál jár. Google backup ki van kapcsolva, amit tudok letiltottam. Mi használhatja mégis ennyire? S3 minimen is előjött ez..
-
Sanyi.mTs
addikt
Helium - App Sync and Backup-pal próbálnám a régi telefonomról (samsung s3 mini) lementeni a játékok állásait. a proginak szüksége van a pc-n is driverra, h aktiválni tudjam a progit (mivel ehhez nem kell root)
itt: MotorolaDeviceManager_2.4.5.
helium honlap: MotoHelper_2.1.32_Driver_5.4.0melyik lehet a jó driver?
-
madgie
titán
válasz
TaylorPro #6268 üzenetére
De, lehet profilozni, nem is bonyolult igazán, csak sajnos android alatt nem tudom, hogy lehetne icc profilokat csinálni (eszközöm lenne hozzá).
Itt egy Note 3 teszt, látszik, hogy a gyárilag beállítható Movie színmód mennyire visszaveszi a színeket. Újabb SGS-ek tudják ugyanezt, más AMOLED masina tudtommal nem
Amúgy nekem a monitorom is képes túlszaturálni, hiába IPS, jóval többet tud, mint az sRGB. Persze profillal rendben tartható, az oprendszer sem teljesen kuka (gyári böngésző és képnézegető jól kezeli le) meg van rajta sRGB mód is.
Hogy megéri-e az X a felárat? Ezt nem tudom neked megmondani. Én úgy érzem, nekem megérte, az ajándék 50 giga G+ helyre szépen backupolok, az NFC egyszer-kétszer jól jött (bár nélküle is megoldanám a dolgokat), az AMOLED maga fenemód tetszik, képes voltam már olyan gaztettre is, hogy az ágyban az iPad helyett ezen nézzek sorozatot
-
Viper26
nagyúr
Valaki látott olyat, hogy a G+ auto backup képein !több száz! megtekintés van?Konkrétan ilyen az ha ennél a baszott cégnél privát valami?
Alapértelmezés szerint nincs osztva semmi mentésnél, akkor mégis hogyan?
-
powerwade
senior tag
Ti hogyan backupljátok illetve állítjátok vissza az adatokat (fileokra gondoltam, nem az alkalmazások beállítasira, adataira) a belső tárhelyről (internal storage) egy ROM csere esetén? Nemrég GPE-re mentem, de nem csináltam backupot, mert alig volt bármi a telefonon, viszont most eléggé belaktam és visszamennék stockra
-
architect26
aktív tag
patthelyzet....:bootloaderben .battal flasheltem 4.3-as us romra, újraindítás után beragadt a logónál. cwm recoveryben semmi adat,backup, bootloaderben meg nem ismeri fel a gép a moto G-t. Úgy néz ki nincs duplán szerencsém. Gratulálok magamnak
-
architect26
aktív tag
mi a különbség e kettő között?
Blur_Version.172.44.4.falcon_umts.AWSRetail.en.US
Blur_Version.172.44.4.falcon_umts.Retail.en.US
ja és manuálisan felpakoltam a legutóbbi ota frissítést (a stock us romom nem talált frissítést
), na és az történt, hogy se wifit nem lehet bekapcsolni, se nincs mobil hálózat.
Na jól van twrp-vel vissza rakom a backupot, minden oké, kivéve az, hogy nincs mobilhálózatmegpróbáltam felhívni valakit(hátha mégis menne), de ott kiírja, h először kapcsoljam ki az airplane mode-ot, pedig nincs bekapcsolva. Mit ronthattam el?
U.i.: melyik us romot rakjam fel, hogy működjön az automatic update? Mert ez a Blur_Version.172.44.4.falcon_umts.Retail.en.US faux008 kernellel, nem akar működni? Köszönöm!
-
Upo
addikt
válasz
mrbig25 #5582 üzenetére
Azért ha valaki mindent leszed ami ebben a listában van akkor elég csutka marad a teló, van pár dolog amit azért használ az ember. Nem ártana némelyikekhez kis megjegyzést fűzni hogy miket csinál és ha letörlöm akkor az elveszik.
Én pl. a naptárat és a contactokat szinkronizálni szoktam, csináltam már adb-s backupot is (root nélküli készülékeken szinte az egyetlen lehetőség), hard reset után szoktam használni a varázslót a fiók beállításához sőt az sem árt hogy az előzőleg telepített appokat is vissza lehet hozni a playről, sokat beállításokkal együtt, na ezek pl. ezzel a listával elvesznek.
Nem ártana még megjegyezni hogy ha a Launcher2.apk-t törli valaki akkor előtte nem árt ha valami más launchert telepít helyette mert különben nézheti az üres képernyőt...Úgyhogy számomra ez a lista elég nagy fenntartásokkal kezelendő. Inkább olyan Google nélküli változatra hajaz csak ahhoz még hiányzik pár app amik alól a szolgáltatások ki vannak herélve (PLay store, Youtube, Google search), azokat is le kéne törölni és akkor eljutunk a google nélküli kínai tabletek szintjére, aztán mindenki siránkozik hogy vissza kéne rakni.
-
Upo
addikt
Nem bírtam ellenállni, rootoltam én is. Közben találtam egy jó programot:
A bootloader nyitáson kívül mindent egy helyen megcsinál, root, recovery telepítés-visszaállítás, logo fix, konvertálás GPE-re és vissza, backup, restore, screenrecord.
Nekem bevált. Személy szerint a parancssort kedvelem, amit oda beírok az úgy van de azért könnyebb hogy nem kell logót, cwm-et keresni csak katt. Amúgy a Phil'z-t raktam fel, CWM advanced-nek nevezi.
Most fogom kipróbálni a magyarítás zipet.
-
Hűha, utoljára 4.1-et telepítettem újra mikor szarakodott, az adatokat mentettem SD-re, itt ez nem jatszik. En az automatic restore pipát kivenném és nyomnám a factory data resetet. Majd szépen újra pakolnék minden olyan alkalmazást amit valóban használok, amit nem azt meg kihagynám.
Biztos van egyszerűbb, gyorsabb megoldás is mindenféle backupokkal, de azt én nem ismerem, nem használom, továbbá tartanék tőle, hogy a galibát okozó beállítások élesednének újfent.
Kontaktokat gmailből visszaállítja.Hallgass meg mást is
Gmailt nekem kétszer kell birizgálnom, hogy frissüljön, megnyitni egyből megnyitja a levelet.
-
dudi6
senior tag
Újratelepítés, hogy működik pontosan? Settings - Backup&reset ? Itt a 2 pipát érdemes meghagyni? Mást kell még csinálni, azon kívül, hogy lementem a zenéimet, fájlaimat? Olyan hibám is van, hogy ha jön egy levelem, elsőre nem nyitja meg a gmail, vissza kell lépnem, majd megint ekkor már jó.
-
isoram
csendes tag
válasz
ghiottone #4947 üzenetére
Köszi erre rájöttem az előbbi írásodból
, hiszen a parancsok is 1,2,3 és nem 0,1,2, de most próbáltam és ugyan az.
Ennél a 3 futtatásnál nincs finisched csak no load, no errorF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash partition gpt.bin
sending 'partition' (32 KB)...
OKAY [ 0.029s]
writing 'partition'...
(bootloader) This may take a few seconds, if a
(bootloader) different partition table is being
(bootloader) flashed since we need to backup
(bootloader) and restore a few partitions
(bootloader) Flashing primary GPT image...
(bootloader) Flashing backup GPT image...
OKAY [ 0.447s]
finished. total time: 0.482sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash motoboot motoboot.img
sending 'motoboot' (1940 KB)...
OKAY [ 0.098s]
writing 'motoboot'...
(bootloader) flashing tz ...
(bootloader) flashing rpm ...
(bootloader) flashing sdi ...
(bootloader) flashing aboot ...
(bootloader) flashing sbl1 ...
OKAY [ 1.531s]
finished. total time: 1.634sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash logo logo.bin
sending 'logo' (619 KB)...
OKAY [ 0.081s]
writing 'logo'...
OKAY [ 0.109s]
finished. total time: 0.195sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash boot boot.img
sending 'boot' (10240 KB)...
OKAY [ 0.370s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.880s]
finished. total time: 1.256sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash recovery recovery.img
sending 'recovery' (10240 KB)...
OKAY [ 0.381s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.880s]
finished. total time: 1.267sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash system system.img_sparsechunk1
error: cannot load 'system.img_sparsechunk1': No errorF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash system system.img_sparsechunk2
error: cannot load 'system.img_sparsechunk2': No errorF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash system system.img_sparsechunk3
error: cannot load 'system.img_sparsechunk3': No errorF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash modem NON-HLOS.bin
sending 'modem' (47484 KB)...
OKAY [ 1.548s]
writing 'modem'...
OKAY [ 1.418s]
finished. total time: 2.970sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot e
rase modemst1
erasing 'modemst1'...
OKAY [ 0.027s]
finished. total time: 0.029sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot e
rase modemst2
erasing 'modemst2'...
OKAY [ 0.027s]
finished. total time: 0.028sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash fsg fsg.mbn
sending 'fsg' (102 KB)...
OKAY [ 0.093s]
writing 'fsg'...
OKAY [ 0.066s]
finished. total time: 0.165sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot e
rase cache
erasing 'cache'...
OKAY [ 0.419s]
finished. total time: 0.422sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot e
rase userdata
erasing 'userdata'...
OKAY [ 7.594s]
finished. total time: 7.598sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot r
eboot
rebooting...finished. total time: 0.003s
F:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>
-
Lovi24
senior tag
válasz
g-matte #4724 üzenetére
Szerintem is csinálj inkább egy factory resetet,backup and reset menüpontban találod. A cache törlésnek sincs semmi veszélye,de ha nincs túl sok telepített programod,vesznivalód akkor mehet a FR is.Visszaáll alapra a teló,kezdheted előről a beállításokat. Figyelj arra mit raksz fel,mert lehet valamelyik progi akad össze valamivel.
-
mrbig25
őstag
válasz
architect26 #4408 üzenetére
Ha már csináltál CWM-el backup-ot, akkor nézd meg, hogy pontosan hova mentette.
Két lehetőség van:
/mnt/shell/emulated/clockworkmod/backup
vagy pedig a belső tárhely /clockworkmod/backupAhol van backup, értelemszerűen onnan tudod kimásolni későbbre.
Ha pedig visszaállítás kell, akkor ugyanoda visszarakod... -
architect26
aktív tag
válasz
ghiottone #4406 üzenetére
Megtaláltam a mumust. Gravity on of screen folyton ébren tartotta a proxi. szenzoromat... törölve
Te nem próbálod ki a GPE-t? Vagy nem nagyon érdekel? Én lehet visszaállok US stock romra, felpakolok hozzá egy jó kis fauxkernelt, és megnézem hogy megy. Ugye overclocked kernel eszi az akksit? Más.: CMWrecoveryben hogy tudom backupolni a backuppolt fájlokat, mert ha megint ráteszek egy másik romot, akkor cmw-t meg superusert újra fel kell raknom? Tehát csinál egy teljes formázást -
Atawallpa
aktív tag
válasz
ghiottone #3888 üzenetére
Köszönöm a megemlítést. Én csupán ötletet adtam, a munkát te végezted. Remélem sok fórumtársnak fog örömet szerezni a munkád.
Tudtommal jelenleg a twrp bug-os. Nem készít teljes backupot.
A CWM is bugos a 6.0.4.6 és a 6.0.4.7-swipe is, ezeknek dátum hibája van (+10 év és +10 nap, azaz a mai mentést 2024.02.18-ra teszi), illetve engem irritál, hogy a data/media/clockworkmod/backup mappába teszi be a biztonsági mentést.
Viszont itt van a PhilZ Touch Recovery ami
- már az sd-re teszi a biztonsági mentést (sdcard/clockworkmod/backup, így az könnyen kimenthető a pc-re)
- dátum hiba javítható (cwm-on belül a menüben)
- témaválasztás
- a dátum mellett a rom nevét is elmenti a backup könyvtár nevébe
Én ezt használom és tökéletesen működik. -
ruan
tag
Sziasztok,
hogy lehet a legegyszerűbben root-olni a telót,
csak arra kellene, hogy titanium backup-al visszaállíthassam a régi programjaim állapotát.Nem akarom a boot logót lecserélni ha nem muszáj.
Boot loadert minden esetben ki kell nyitni? -
namyang
tag
válasz
ghiottone #3500 üzenetére
Befosott valamiért akkor a telefon funkció (nem ismerte fel a SIM kártyát), volt egy FR. és azóta ilyen. Ugyanaz került vissza, pluszba még egy GSam Battery stats, vagy mi, amit itt írtatok, de az csak pár napja, hogy hátha az mond valami okosságot. Most mondju 71%-ot mond App usage-ra, amiből 35 a chrome.
gyári 4.4.
Elég sok app google backupból került vissza, az talán lehet gond?
Mondjuk a wifire semmi magyarázatom nincs. Ha egész nap ki van kapcsolva, akkor is azt jelzi, hogy végig be volt -
namyang
tag
Kifejezetten nem örülök ennek a lenovo dolgnak
De amiért írok: Akksi. Nekem kb egy hétig remek üzemidőt produkált a G. Aztán volt egy factory resetem, rendszer visszaállítás (néhány alkalmazás auto google backup, néhány helium backupból), de tipikusan nem változott semmi. Most már nem bír ki másfél napot. G+, news, GNow, meg ilyesmi mindent letiltva. Van valami ötletetek mi szívja ennyire?
Köszi.
-
htctopaz
tag
Meg tudná valaki mondani, hogyha CWM-el csinálok egy backupot, azt hová menti el? Clockworkmod mappában nem találom, de a recowery látja és vissza is tudja állítani. Le szeretném menteni szgépre, hogy ne foglalja az amúgy is szűkös helyet.
-
yodamastah
őstag
Szeretnék rootolni előbb utóbb. Elégedett vagyok a 4.4 gyári rommal, de szeretnék használni xposed-ed és rendszer szintű adblockot. A kérdésem az, hogy van mód backupolni a telót úgy, hogy az appok, és azok beállításai visszaállíthatók legyenek? Vagy a kezdhetem nulláról belakni a telefont? Bocs ha már volt erre konkrét válasz, de nem találtam....
-
namyang
tag
Hát nem tudom, engem érdekelne, hogy rossz-e a telefonom vagy sem. Azért nem mindegy. Múltkor nekem is beszart, és nagoyn nem akartam FR-t, de ajánlották itt a Helium backupot, azzal elmentettem, visszatettem, és egész hamar helyreállt a rend. 1 óra ha volt max. Cserébe elkezdett működni a telefon. Vagy kiderült volna hogy rossz, akkor meg mehet vissza a feladónak. De persze te tudod, én nem akarok beleszólni.
-
namyang
tag
válasz
Destr4ct #2690 üzenetére
Igen. Az alkalmazásokat javarészt visszatette egyből (google backup) aminél meg az adatok hiányoznak, vagy nem tette fel az appot, azt vissza tudom tenni heliummal. Tudtam csinálni mentést az "sd kártyára" meg gépről is a gépre (böngészőből, a telefon volt olyankor a server). Szóval működik pöpecül.
-
namyang
tag
Független, amazonos. Semmi ROMolás nem volt, gyári. 4.4. a Helium backup működött, most azzal mentettem, meg egy "sdkártya mentés", aztán factory reset. ezekben a pillanatokban bootol............
és egyből működik is...
Bár szomorú, hogy egy FR kellett. nem tudom mi lehetett. elkezdtem egyesével leszedni az alkalmazásokat is, hátha valamelyik segít, de semmi... -
ghiottone
nagyúr
-
Rick4
félisten
válasz
zoltan6 #2506 üzenetére
Oké, nincs baj, mert root, meg bl unlock helyett elsőre csak a morelocale-t tettem fel, nem zavar, ha angol, de azt gondoltam, ennél azért többet nyújt. Akkor nem keresem magamban a hibát.
Amúgy ez a német rom a kitkat update-tel nagyon bejön, 14 óra alatt 15% merülés, és ebben már beszélgetés, wifizés, netezés is van.. Emiatt nem is piszkálom annyira.
Amúgy olyan nincs, hogy valaki feltol a sajátjára egy us romot, rootolja, magyarítja, és csinál egy backup-ot?
-
Úgy tudom, hogy kitkat-hoz is van root, csak a bootloader-ből kell a régit (4.3-ast) visszatenni hozzá. Amúgy gyári a rendszer.
Titanum backup helyett nézted az adb backup féle gyári mentési megoldást? Ehhez még root sem kell, az appok adatait számítógépre lehet menteni vele, meg onnan visszaállítani. -
mobilizmo
addikt
Igazából tök egyszerű. A linkelt progi egy jól használható, teljes értékű android és ios device manager. Az app telepítés csak az egyik feature. Tehát a programot fel kell telepíteni pc-re, amikor összekötöd a telefonnal, valami klienst arra is telepít (Mobo Daemon). Ezek után karban tudod tartani a mobilodat (backupok, fájl műveletek, contacts szerkesztése, stb...) és pl. appot is tudsz telepíteni. Ez nagyon egyszerű, az apk kiterjesztést társítja magához a pc-n és ha egy ilyen fájlra duplán kattintasz, megkérdezi telepítse-e a csatlakoztatott mobilra.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Destr4ct #954 üzenetére
Nem az angollal volt gond, hanem az itt írtakkal: "A Bin4ry-fele root mukodik zart bootloaderrel, de a Motorola belenyult a gyari backup&recovery-be, igy nem mukodik." -> ezért mertem azt mondani, hogy egy kicsit érthetetlen. Ha valaki csak ezt olvassa, akkor újabb mókás kérdések jönnek majd a fórumra.
(#955) Al3xT: köszi.
-
Al3xT
tag
válasz
Destr4ct #950 üzenetére
Amit linkeltel az KitKathez kell. 4.3-as bootloadert kell feltenni, utan mehet a recovery es a root.
Zart bootloader mellett az eredeti gyari ROMon kivul nem tudsz mast feltenni. A Bin4ry-fele root mukodik zart bootloaderrel, de a Motorola belenyult a gyari backup&recovery-be, igy nem mukodik. -
Sur1G
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Nem tudom, hogy mi lehet a baj, ha egyáltalán van. Készítettem a mai napi használatról screenshotokat (ez nem egy átlagos használat, csak tesztelgetjük):
)
Water 2 játszottak 45 percet + 2,5 óra képernyő használat (ami facebook-ot, vibert, netezést jelent). Nekem nagyon kevésnek tűnik ez így.
Lehet megpróbálkozunk újratenni és megnézni, hogy gyári állapotában mit művel. Erre szolgál a Backup & Reset -> Factory Data Reset funkció?
Próbáltam a gsam battery monitor, wakelock detector, csak nem nagyon tudom mit kell nézni rajtuk. A media server használat megint jelentős és nem igazán tudom kideríteni, hogy micsoda. Keep awake: 2 óra 30 perc és szívja az aksit. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Destr4ct #489 üzenetére
Hálistennek nem. - Üvegnél sajna előfordulhat - bár azt hittem a Gorilla Glass-ra jobban odafigyelnek.
Más: Most van egy szabad órám a Karácsonyi Fa díszítése előtt, ezért leírom magyarul a Bootloder nyítását + a root lépéseit. + lementek egy alap backup romot (Sytem version: 14.71.8.falcon_umts.Retail.en.GB, Build number: 14.10.0Q3.X-76-LGG-8) is - nem tudom az kell-e nektek, de ez lesz az alapom.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
ljungberg #279 üzenetére
Ja és nincs HDMI sem, amúgy nem értem mire nem elég a 16 GB-os verzió 13 GB szabad helye?
Én Atrix 2-röl váltok és egy ilyen telcsit fogok beszerezni (igaz sajnáltam eladni, de a mai nap már az új tulaja kezében teljesíthet szolgálatot).A tegnapi "apró készletbe" a később leadott rendelésem már nem fért bele, így a karácsonyra biztos nem lesz kint a backup magyar nyelvű "gyári rom" - majd januárban
-
zsirfecske
addikt
tökéletesen egyetértek, végre egy normális off komment a ki kit miért vásárol fel sok sületlenség után.
amúgy szerviz van, ahogy már írtam (cordongroup.hu), bár inkább ne lenne.
ja és szerintem a 8 gb (effektív 5+) egy átlag(!) usernek simán elég. 1 giga zene, 2-3 nagyobb játék és fotó/videó (havonta lementve, vagy felhőbe backupolva) mellett még szellős is. mp3 pakkot meg hd filmeket otg-n simán rádugsz ha annyira kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest