-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Destr4ct
aktív tag
válasz
djvoyager #218 üzenetére
Kezdem érteni, hogy te mit értesz "rendszerpartíció" alatt, és csak oda telepíthető alkalmazások alatt... kicsit elbeszéltünk egymás mellett...
Akkor egy picit tisztázzuk a dolgokat
Androidon a fő, nagyobb partíciók:
/system
rendszerpartíció, itt foglal helyet maga az OS. Nem helyes, ha azt mondod, hogy itt a "gyári helyreállítás" van. Ez nem helyreállító partíció. Ha gyári visszaállítást végzel, ez érintetlen marad (meg egyébként is, hacsak nem történik rendszerfrissítés). Meg itt vannak az előre telepített, és rendszeralkalmazások a /system/app könyvtárban/data
felhasználó által telepített alkalmazások, gyári alkalmazások frissítései, és az alkalmazások elmentett adatai. Gyári visszaállításkor ez az ami törlődik. Ha egy előre telepített alkalmazást visszaállítasz eredeti állapotra, akkor csupán az történik, hogy innen törlődik a frissítése. Azt hiszem a /data-t értetted te a "rendszerpartíció" alatt./sdcard
internal storage, "belső" sd kártya. Képek, videók, zenék stb számára. Ha egy alkalmazást áthelyezel az sd kártyára, akkor az is ide kerül, rejtett módon./external_sd
a microsd foglalatba helyezett kártyaez utóbbi kettő neve, csatolási pontja lehet más készüléktől függően, de a szerep változatlan.
A nexus-szerű partíciókiosztás esetében pedig, mint ami a Moto G-n is van, a /data és az /sdcard össze van vonva (-> /userdata)
Ennek nyilván az az előnye, hogy nem dedikált a tárhely egy része, arra használod az egészet, amire akarod.
Ezáltal viszont nem lehet egyszerűen meghajtóként csatlakoztatni számítógéphez:
Egyrészt az alkalmazás adatok miatt nem csatolhatod le ezt a partíciót Android alól.
Másrészt ugyancsak az alkalmazás adatok miatt ez nem lehet vfat / fat32 fájlrendszerű, hanem csak linuxos (pl. ext4), amivel pl. a Windows nem tudna mit kezdeni.
Ezért lehet csak külön protokollal (MTP) csatlakoztatni számítógéphez.Facebook, Időkép, McAfee, Whatsup? Ezek mind Play-en elérhető alkalmazások, amik /data (vagy /userdata a Moto G-n) partícióra települnek. A "csak rendszerpartíción hajlandóak működni" alatt pedig azt értetted, hogy nem helyezhetőek át a belső sd kártyára, ami ugye Moto G-n gyakorlatilag nincs, és nem értelmezhető.
-
Destr4ct
aktív tag
válasz
djvoyager #208 üzenetére
Ezt fejtsd ki. Milyen ilyen alkalmazások vannak? Ráadásul annyi, amivel meg lehetne tölteni 370mb-ot.
Én most hirtelen nem hogy 370Mb-nyit, de egyet sem tudnék mondani.Egyébként hacsak nincs rendszerfrissítés, akkor addig a rendszerpartíció változatlan marad.
Ha egy előre telepített alkalmazáshoz frissítés érkezik a Play-en keresztül, az sem a system-re fog kerülni, hanem a felhasználói partícióra.Esetleg rootolsz, és úgy pakolgatsz át alkalmazásokat manuálisan a /system/app-ba...
De hogy 370Mb erre harmatos lenne? -
Kansas
addikt
válasz
djvoyager #106 üzenetére
inkább csak próbálgattam a boltban, és nem győztek meg se a Prestigio-k, se a Gigabyte-ok(pedig bennük bíztam), de még a Samsung-ok sem, valahogy hiányzott belőlük az a minőség(összerakottság-)érzet, ami pl. a mostani Desire S-em sajátja.
Véglegest persze addig nem mondanék, míg a kezemben nincs a Moto G, de ha a cikknek(és sok másiknak) hinni lehet, épp ez az egyik erőssége a kijelzője mellett...Lehet hogy a gyár ugyanaz, de a megrendelő minőségbeli kívánalmai nem feltétlenül...
Az autós hasonlat meg lehet hogy nem áll egy az egyben, de a különböző boltokban(edigital, Media Markt, szolgáltatók) IRL végignézett kínálat alapján a fényév távolságnál lényegesen közelebb áll a valósághoz... sajnos...
Mondjuk sok múlik az Expansys garis ügyintézésén(ha netán kellene), hogy megéri-e azt a pénzt, amennyivel többet kérnek, mint az "okosba" beszerző fórumtársak.
-
Kansas
addikt
válasz
djvoyager #84 üzenetére
Ja, a Suzuki Swift is ki tudja váltani a Honda Civic-et... a '90-es évek közepi-végi verzióik távolról még hasonlítanak is, de azért közelről látszanak a különbségek... pl. összeszerelési minőségben, megbízhatóságban. Mint ahogy a Moto G esetében is, ha jól értem a tesztben írtakat.
Lehet sírni azért is, mert nem különbözik a többiektől, de szvsz elég jól néz ki, én símán feláldozom a devianciát a megbízhatóságért és a szerelési minőségért(igen, nekem is úton van egy ilyen 16GB-s az expansys-tól)
Akinek meg az SD kártya és a cserélhető akku hiányzik, olvassa el ezt. Én hajlamos vagyok egyet érteni vele...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest