- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
A A854 kanadai, de gyakorlatilag a Droid az, még csak eltérés sincs köztük, tökéletesen megegyeznek. Ha az nem kapja meg, valószínűleg a miénk, az A853 sem.
Ezzel szemben a Google azzal nyugtatta az embereket, hogy kötelezni fogják a gyártókat a frissítésre. Ezek szerint ez vagy kacsa vagy csak az 5 éves tervükben szerepel.
Engem most nem érint, már 2.3.3-at használok, de ezzel el is dőlt, hogy a jövőben soha többet Motorola.(#5151) GodHeart: A vulnerable recovery egy .SBF fájl, úgy kell feltenni, mint bármely más teljes ROM-ot. Ez után lehet a micorSD-re tenni az OR fájlt és mappát, amit már el tudsz indítani és utána rootolható a telefon. DE, ha CM7-et teszel fel, egyszerűbb telepíteni a GOT-féle Froyo-t, abban van vulnerable recovery, a MOD úgyis felülírja a teljes rendszert, így csak annyi szükséges hozzá, hogy Froyo legyen, a többit a MOD telepítése elintézi. Illetve CM7 esetében a baseband fájlokkal sem kell foglalkozni, mivel ugyan úgy közép-európai van benne.
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #5137 üzenetére
Kicsit utána olvastam, úgy tűnik mélyen van integrálva a Gingerbreadbe ami lehetővé teszi ezt is. A fura az volt, hogy olvastam tavaly decemberi fórumokon, hogy egy rakat videó és nyilatkozat ellenére a sokan állították, hogy kacsa az egész és hiába keresik oly sokan. Úgy tűnik megvan a hatása annak, hogy a Google hivatalosan cáfol olyan dolgot, ami később mégis valós lesz.
Viszont semmi továbbit nem találtam, ami használható információ lenne, ha tudja is valaki hogy kell, nem írta le, illetve lehet annyi munka után egy félig Gingerbread ROM-ot kapott. -
Rickazoid
addikt
válasz
postajoska #5118 üzenetére
1.: elvileg lehetséges, gyakorlatilag nem láttam még programot, amiben lett volna ilyen funkció. De ez nem zárja ki a létezését, ha van türelmed, nézz körül a Marketben a lejátszók közt. Ami biztos nem tud ilyet, az a Winamp, a MixZing, a PowerAMP és az AndLess.
4.: én egy bebújtatós bőrtokot használok, ami pont jó méret a telefonra, így nem csúszik ki, de se cipzár, se tépőzár + szabadon van a jack. Ingzsebben hordom így, kényelmes.
6.: én ezt sokszor tapasztaltam a gyári ROM-mal, esetemben a hálózatról esett le folyton. Valaki nem normális programozó úgy írta meg a szoftvert, hogy ilyenkor is PIN kódot kér. Ezen nem lehet segíteni, de telepíthetsz programot, ami hangjelzést ad, ha elveszti a hálózatot, igaz a gyári ROM-mal az leszívhatja az akkut. Az újraindulások ellen viszont nincs védekezés, az mindig ott lesz a Milestone-ban, de ha kikapcsolod a PIN-t, akkor talán sosem fogod észrevenni.
8.: megoldható, de jobban jársz a CM6-tal. Stabilabb, mint egy App2SD-vel működő Éclair.
11.: overclock-ra gondoltál? Megoldható, Androidiai OR kell hozzá, amivel rootolható és beállítható. Esetleg Marketből is le lehet tölteni a Superuser programot, majd a Milestone Overclock-ot, bár én az OR-t preferálom, futás közben úgysem állítgatom.
12.: 2.3 a CM7, nem olyan stabil, mint a gyári Éclair (bár én azt se nevezném stabilnak), a RAM kezelés még sok csiszolást igényel, illetve a "stabil" kernelre várunk a Motorola-tól (bár kétséges, hogy lesz, állítólag Kínában a hibás béta lett a végleges, de ugye egy párszor már kiszivárgott a végleges, de eddig mindig kiderült utólag, hogy nem az volt). -
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #5115 üzenetére
Nincs semmi előfeltétele a 2.1 felrakásának, az SBF fájl szimplán felülír mindent a bootloader kivételével. A microSD utána akár formázható is. De azt azért nézd majd meg, hogy a MSU rendesen felismeri-e a telefont utána, mert különben a jövőbeni tulajdonosának gondjai lehetnek a frissítéssel. Ilyen akkor fordulhat elő, ha eredetileg más származású a telefon, mint a ROM, ami rákerül.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #5097 üzenetére
Ezt az RTEU verziót találtam, igaz ez csak a 02.31.0-s (az alarm bugos), de telepítés után egyből frissíthető 02.36.0-ra a hagyományos módon. Sajnos a többi link már mind 404-et hoz vissza, úgy tűnik kipucolták az általam ismert helyeket, ahonnan elérhetőek voltak. Én meg sajnos csak a német vodafone-os verziót tartottam meg, mert az kell a telefonomhoz. Esetemben még szerencse, mert úgy tűnik szép lassan mindegyik eltűnik.
Szerk.: itt megtaláltam a 02.36.0-s verziót az RTEU-ból. Az xda-developers [HOW-TO] Get your Milestone back to stock fórumának 12. oldalán.
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #5056 üzenetére
Akkor az felülírja a ROM-ot, beleértve a vulnerable recovery-t is, illetve ha nem szerviz verzió, akkor a /data partíciót is. De akkor most nandroid backup vagy .sbf fájl?
Egy nandroid backup tartalma:
/mnt/sdcard/nandroid/openrecovery/valamimappa az útvonal, allatta:boot.img, boot.md5, bpsw.img, bpsw.md5, cache.img, cache.md5, cdrom.img, cdrom.md5, cust.img, cust.md5, data.img, data.md5, devtree.img, devtree.md5, lbl.img, lbl.md5, logo.img, logo.md5, system.img, system.md5
Nem kell mindnek szerepelnie, de minden bennlévőhöz kell egy .md5 fájl
Amúgy talán szerencsésebb az Androidiani OR használata.
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #5051 üzenetére
Milyen cikk szerint? Én is azt a bootloadert használtam jó ideig és igazából nem volt vele gond.
De ha gondolod, feltettem ide a 90.78-at, amit nekem töltött le az MSU, amikor Froyo-ra frissített. Az itteni már nem elérhető.
Kibontod a .zip-et, majd telepíted ugyan úgy, ahogy bármely más .sbf fájlt.
Amúgy csak megjegyzem, hogy ez az a része a rendszernek, ami ha megsérül, akkor nincs tovább, illetve ez az, amit a Motorola levédett. Szerencsére a Motorola által kiadott verzió biztonságos, custom ROM-ok ugye ezzel tudják tönkretenni a telefont, mert amíg ez ép, addig mindig lehet helyreállítást végezni. -
Rickazoid
addikt
válasz
Seraf723 #5040 üzenetére
Task killer magába az Androidba is be van építve (illetve nem így hívják, de ugyan azt teszi), de ezen kívül igen, a MIUI is tartalmaz egyet, ha emlékeim nem csalnak. Hosszú Home-gomb nyomásra elvileg ott is egy gomb az alkalmazásválasztó alatt, ami a Task killer-be visz. Viszont egyik esetben sem normális, hogy a "felszínen" lévő program bezáródjon, ha viszont a háttérben fut, akkor kilőheti minden gond nélkül, akár maga a rendszer is, ha rossz a memóriakezelés.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #5002 üzenetére
Nehéz kiszámolni az értékét, mert egész más árban árulnak a GSM boltok telefonokat, itt jól látszik, mekkora különbségek vannak, mégis gyakran újként hirdetett példányok olcsóbbak, mint a használtak, ez ugye függ a garancia típusától (a hivatalos gyártói drágább), állapottól, kortól... én személy szerint 55-ös minimáláron hirdetném meg Vaterán és megadnék egy 70-es villámárat, mivel 75-80 között van most az új ára a bolti garanciálisaknak. De ha gyártói garanciás és nem sürgős eladni, akkor első körben inkább 70-es minimálár és 90-es villámár, hátha bejön alapon. Szerintem.
De nézz utána még az itteni Hardveraprón is az áraknak, onnantól már könnyebb eldönteni.
De én úgy döntöttem személy szerint, hogy amire újat veszek, ezen nem keresnék sokat, ráadásul már megkedveltem, úgyhogy megtartom. Megpróbálom a lehető legtovább életben tartani és ha sikerül, 10 év múlva lesz mivel összehasonlítani az akkori felsőkategóriás mobilkommunikációs eszközöket (direkt nem írtam telefont, ki tudja mikkel rohangászunk akkor) -
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4992 üzenetére
Állítsd magyarra, akkor talán jól írja ki (egy brit vagy amerikai telefon nem fogja magyar mintára tagolni a telefonszámokat). Persze ha zavarna ilyenkor, hogy a telefonon egy-két program hirtelen megtanul magyarul és a Market fele is magyarrá változik, akkor ez nem opció. Másik lehetőség, hogy átírod mindet rendes formátumra, vagyis +36121231234 (nekem Facebookon az egyel korábbi, már nem élő telefonszámom nemzetközi verziójának első 7 karaktere van megadva hexadecimálisan, aki ahhoz szinkronizál, az sokra nem megy vele, de ugye nem is kell mindenkinek tudni a telefonszámomat), akkor talán felismeri, hogy mi az és hogy kell tagolni (elvileg fel kéne ismernie bármilyen így megadott telefonszámot és adott ország mintája szerint tagolni, ha tagol. Persze nem tudom a Google gondolt-e erre).
Amúgy én nem is néztem, hogy hogy tagol vagy nem tagol a CM7, legközelebb estére várok egy hívást, majd akkor megmondom, hogy mit produkál.Amúgy ha nincs ellenedre a kísérletezés, akkor mostanra tudom ajánlani, hogy tegyél egy próbát a CM7-tel, a legfrissebb elég stabilnak nevezhető, néha újraindul, de ez ismert hiba, a kernelé, tehát a Motorola tudja csak javítani. Van viszont egyel korábbi, ilyen szempontból stabilabb kernel hozzá. Helyenként gyorsabb is azonos órajelen, csak kevesebb a szabad RAM, Firefoxot nem fogsz vele futtatni, de ez nem a CM hibája..
-
Rickazoid
addikt
válasz
Washwillah #4970 üzenetére
Rég láttam ezt utoljára, az xda-developers fórumán is írták, ott egy ideje már nincs erről semmi hír, elvileg csak USB billentyűzet kezelésére lehet rávenni, a többi nem megoldott, meg kéne írni a drivereket és megoldani, hogy a kernel módosítása nélkül használhatóak legyenek, de úgy tűnik senkinek nem sikerült vagy senkit nem érdekelt eléggé, aki képes lenne rá.
Szerk.: ez is egy ok, amiért nem örülök a Nokia-s MeeGo halálra ítélésének, feltehetően azok mindegyike támogatná.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4955 üzenetére
Az biztos megoldja a hibát, illetve nem is kell a TB hozzá, mert a CM update a /data partíciót békén hagyja és nem keletkezik instabilitás a rendszerben vele (feltéve, hogy korábban is CM volt fent, de nyilván esetedben erről van szó). Gondolom már megoldottad valahogy, de azért annyit még hozzátennék, hogy legközelebb egy ilyen problémánál próbálj először egy Dalvik Cache és Cache törlést Androidiani OR-ben, bizonyos esetekben ez megoldja a bootolás közben ragadás problémáját (utána persze előfordulhat, hogy percekig tart a boot.. tényleg, nem tudja valaki, hogy lehet verbose-módot kapcsolni?), igazából az okától függ, de ez a legkényelmesebb talán.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4952 üzenetére
50-60 MB között van, ha kilövöm a MixZing-et, ami valamiért állandóan elindul a háttérben és megeszik 8,2 MB-ot. Szerencsére nem kezd lejátszásba, de fura, hogy csak úgy elindul. Lehet lecserélem Winamp-re. Ja, CM7, a tegnapi verzió a default kernellel.
MixZing-en kívül a Missed Reminder eszik meg 3 MB-ot, az Antivirus 5-öt, a Widgetsoid 4,5-öt, a Market majdnem 10-et, A Google services 8-at az Android keyboard pedig közel 9-et. -
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4949 üzenetére
1: a Titanium Backup az Android alatt fut, programokat, azok adatait és Market linkeket ment. A nandroid pedig komplett fájlrendszereket ment, nem programokat egyenként, hanem mondjuk a teljes /data partíciót, vagyis csak kompletten az egészet tudod menteni és visszaállítani (felülírva a régit), míg TB a meglévő fájlrendszerből másol és ad hozzá. Mint egy machete (nandroid) és egy szike (TB).
2: tudtommal a CM-ben csak a natív apps2sd van benne, tehát ha externalra állítod, illetve engedélyezed, akkor minden azt támogató programot kell a microSD-re mentenie, ami ezt nem támogatja, az marad a belső memóriában. Auto esetében a program méretétől teszi függővé (gondolom), hogy hova telepít. Internal esetében pedig a belsőt részesíti előnyben, amíg van ott hely.
3: a RAM a "random excess memory", vagyis a programok futtatására (a rendszer, a rendszer programjai és a felhasználói programok) fenntartott memória. A ROM a belső fájlrendszer, tulajdonképpen régóta nem ROM, egy flash chipről van szó, a pendrive-hoz közelebb áll, de ettől még ROM-ként hivatkoznak rá gyakran. Emellett a szó jelentheti a firmware-t is, ami ez esetben maga az Android operációs rendszer.
4: elvileg ha bemész a korábban általam leírt menüpontba, akkor ott meg kell találnod az AnySoft keyboard opciót, illetve a további beállításai közt beállítható a magyar billentyűzet is, alapértelmezetté az angol kikapcsolásával tehető. Ha nincs ott, telepítsd újra és figyelj rá, hogy ne csak a magyar legyen telepítve, hanem maga az AnySoft is:
és
Ha mindkettőt telepítetted, mégsem jelenik meg, akkor passzolok. -
Rickazoid
addikt
válasz
Seraf723 #4930 üzenetére
A Titanium Backup lényegében root és busybox segítségével működik (CM-nél és MIUI-nál alap, alap ROM-nál letölthető Marketből). A funkciók a teljesség igénye nélkül: kimásolja az adott program fájlját és az adatait/beállításait tartalmazó mappát a microSD-re. 7 db mentést tud tárolni programonként, mindegyiket dátummal és idővel jelöli. Bármely program menthető és visszaállítható vele egyenként és egyszerre is, de külön ki is lehet választani, hogy melyik programokat mentse vagy állítsa vissza, illetve az összes rendszerprogrammal is képes erre (különböző MOD-ok rendszerprogramjainak visszaállítása más MOD alatt nem ajánlott). Alap esetben a programok visszaállítását kérdésre teszi, tehát ha mondjuk kijelölsz 90 programot visszaállításra, akkor 90-szer fogja megkérdezni a telepítést, minden egyes programnál. A fizetős verzió viszont automatikus. Emellett képes programokat áttenni a memóriakártyáról és vissza a telefonra, képes programokat megfagyasztani (kiveszi a rendszerből, mintha nem lenne telepítve), emellett képes törölni programokat, akár az összeset is egyszerre, valamint tudja törölni a Dalvik cache-t, ezen kívül ami Milestone esetében nem működik, hogy létre tud hozni egy update.zip-et (illetve TitaniumBackup.zip is lehet a neve), ami lényegében OR-ből lenne telepíthető egy szignózás után (erre van program a Marketben, ZipSigner a neve). És időzítve is képes mentéseket csinálni
Gondoltam ha már ennyi szó esett róla, megnézem ismét a MIUI-t. Egész jónak tűnik, bár kisebb apróságok szemet szúrtak. A korábban letöltött témák (köztük a kedvenc Büüf témám) nem működnek, fel sem ismeri őket, ezen kívül 30-40 MB az átlag szabad RAM, a szabad ROM pedig kevesebb, mint lenni szokott szerintem, egy újraindítás után ráadásul 21 MB elveszett, 26-ból 5 MB-om maradt, érthetetlen módon. Illetve a memóriakártyára helyezés nem olyan intelligens, nem jelöli külön a programokat, amik mozgathatók, ahogy a GB-re épülő CM7 vagy ShadowMOD. Az akkuidő viszont jobbnak tűnik (legalábbis eddig nem tapasztaltam se gyors merülést, se hirtelen 30-40% esést - rossz kijelzés - mint a CM7 és ShadowMOD esetében), viszont kétszer már újraindult, egyik alkalommal egyik widgetemet állítottam be (mert valamiért a LaucherPro beállításait nem tudtam visszaállítani, felülírta őket a MIUI, hiába próbáltam magával a LP-val és a Titanium Backuppal is), másik alkalommal az online témák közt nézelődtem. És nem volt automatikus programújratelepítés sem, nem tudom ezt mi okozza, egyszer van, egyszer nincs.
És ami a legbosszantóbb, bizonyos programok (például az összes játék) nem voltak hajlandóak elindulni, egyből összeomlottak a Titanium Backuppal való visszaállítás után. Némelyik újabb visszaállítás után működött, de volt, amelyiket újra le kellett tölteni a Marketből. Volt köztük memóriakártyára és belső memóriába telepített egyaránt.Szerk.: épp most jöttem rá, a Titanium Backup a memóriakártyáról mentett programokat oda állítja vissza, de a MIUI erről nem tud és lefoglalja a helyet a belső memóriában is.
Ezért fogyott el hirtelen többtíz MB csak úgy! És hiába törlöm a programot, a belső memóriában nem szabadul fel a hely. Így gyakorlatilag használhatatlan.
-
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #4901 üzenetére
Én ilyennel akkor találkoztam, amikor 3rd party kameraszoftvert tettem fel. Ha raktál fel ilyesmit, töröld és indítsd újra. Ha nem.. akkor nem tudok mit mondani, ha nem jön helyre, szoftverfrissítés lehet a megoldás, küldj rá egy szerviz sbf-et, azonos verzióból, mint ami most fent van.
-
Rickazoid
addikt
Elméletileg ugye ha a dobozon feltüntették, akkor a szolgáltató nem bújhat ki alóla, hisz ő reklámozza úgy. Más kérdés, hogy megteszi-e ennek ellenére. Ahogy egyre több helyen cikkeznek róla, a szolgáltatók most olyan helyzetben vannak, hogy hárman lefedték a piacot és akármekkora hülyeséget csinálhatnak, akárkit átverhetnek, nem fog lényegesen változtatni semmin (főleg ha két év hűség köt hozzájuk, amit ilyen esetben nem oldanak fel, csak kaphatsz egy új eszközt új hűségnyilatkozattal, ha pert nyersz ellenük).
(#4880) tesopapa: O2-es használható, csak szolgáltatói módosításokat takar, bár Eclair ROM-ok esetében mindenhol a "No Branding" jelzés szerepel, gondolom hogy nem módosította a ROM-ot semennyire. De ebben az esetben sem befolyásolná a telefon hálózatfüggőségét vagy függetlenségét, illetve a GSM hálózatokkal sem lenne baja, mivel ugyanolyanokat használnak németék is.
Viszont ez szerviz verzió, csak egy teljes és hivataos Eclair telepítése után tudod feltenni (ha nem az van rajta, bár talán érdemes lehet O2-es Eclair-t feltenni, hogy ne legyen olyan bug, amit egy esetleges eltérő módosítás okozhat... ezt passzolom). -
Rickazoid
addikt
Ez igazából az A853 fóruma, az XT720-é itt van, de annyit tudok mondani, hogy megfelelő programmal le tud játszani olyat is, maximum gyárilag nincs rajta ilyen és/vagy hardveresen nem képes dekódolni, de ugye erre való a szoftver. Egyébként az itteni leírásoknak és specifikációknak érdemesebb hinni, mint egy GSM boltnak.
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #4834 üzenetére
Reklám nincs, de az ingyenes verzió egy R betűt tesz a videóra.
Viszont az MPlayer ingyenes, igaz mostanában nem próbáltam, nemrég még nem volt valami használható, elvileg folyamatosan fejlesztik. -
Rickazoid
addikt
Az trial verziókból nem, azért már fizetni kell $3.90-et pédául a Cortex A8-ra optimalizált verzióért.
Egyébként ha kikapcsolod a netet, akkor vagy eltűnik, vagy egy Page not found-ra cserélődik. Illetve léteznek adblock programok is, bár azt hiszem azokhoz root ell.
-
Rickazoid
addikt
Ezzel én is hasonlóan vagyok, nem nagyon láttam manapság olyat, ami kéne. Illetve lemondanék a QWERTY-ről egy 5 "-os kijelző mellett, de Dell Streak-re felesleges lenne váltani, és sajnos a friss pletykák szerint az Opus One meg csak egy év múlva jön. Ennyit a korábbi pletykákról, hogy az első kétmagos processzoros gépek közt lesz. Vagy várok addig az új telefonnal (már amennyire az annak tekinthető), vagy meglátjuk mit produkál idő közben a HP vagy a RIM, a webOS még szimpatikus is, csak a Prē 3 nem, főleg ha nem jön Európába...
Addig meg... idővel majd csak kiforrják magukat a Gingerbread MOD-ok Milestone-ra, meg talán lesz ICS is, ha lehetséges lesz. -
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4766 üzenetére
Én a hozzá tartozó memhack-et szoktam megcsinálni, felhúzni a processzort 1 GHz-re (a többi 700, 550, 250) smartass governorral, vsel-t nem bántom, illetve átállítom a billentyűzet kiosztást a telefonom német mivolta miatt.
Programokból mindig kiszedem (szintén Androiniani OR-rel) az ADW Launchert, a Browsert, a Facebookot, a Twittert, a 2G váltó programot (nem emlékszem a pontos nevére), a QuickOffice-t és mindent, ami a LiveWallpaper-ekhez köthető... nálam ennyi. A többi már a GUI-t érinti, de az ugye a rendszert nem befolyásolja lényegében. -
Rickazoid
addikt
válasz
Washwillah #4756 üzenetére
-
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #4732 üzenetére
Akkor azt hiszem gratulálok az új szerzeményhez. Jó kis telefon az, kár, hogy nem lesz utódja.
Mellesleg a MeeGo v1.1 for Netbooks rendszert már próbálgatom... lassú, nagyon, ráadásul novemberi bugreportok hibáit sem javították ki benne. Egyébként fél évente jön új verzió, áprilisban jön az 1.2... ha az nem a végleges lesz, akkor legkorábban októberben lesz kész, ha kész lesz, tehát talán karácsonyra lesz telefon belőle, ha nem csúszik át jövő tavaszra.
Ha idén nem lesz belőle semmi, akkor Opus One, ha az se lesz, akkor lehet szétnézek a webOS vagy a Blackberry háza táján, androidosból egy olyat se láttam mostanában a bemutatókban, amit megvennék.De, a Milsetone-omat nem adom el, hibái ellenére megszerettem ezt a jószágot, nem tehet róla, hogy a gyártója milyen.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Seraf723 #4719 üzenetére
Ez kérlekszépen a mézeskalács alap panelje.
(#4720) petipetya: szerintem a multitasking egyébként sem erőssége az Androidnak, hát még ezeknek a MOD-oknak, valahogy nálam mindig akkor záródtak be a háttérben a programok, amikor nem kellett volna, a többsége állapotot ment és újratölt, amikor újra behívom, de sok program egyidejű futásánál valahogy mindig az volt a tapasztalatom, hogy ez nem működik. Bizonyos programokat hajlamos bezárni indokolatlanul is, ha kilépek a főképernyőre vagy bejön egy hívás. Mintha nem is működne normális szinten a multitasking, csak bizonyos háttérszolgáltatások futnának rendesen, de szerintem egy olyan rendszer, ami kilőhet háttérben futó programot, nem épp normális. Az alkalmazásváltás meg a másik.
MeeGo, hol vagy már!? -
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #4678 üzenetére
Nincs speciális kinézete, lényegében egy ADW Launcher a felület, de alatta (ami kimerül szögletes menükben és a Settings menüben) minden az alap Android, kibővítve egyéb funkciókkal a testreszabhatósághoz. Talán a menü átlátszó, erre nem emlékszem pontosan.
Miért, mit tapasztalsz? -
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #4651 üzenetére
A 4. lépés ahhoz kell, hogy ne kanadai baseband fájlokkal akarjon működni a telefon, hanem európaival (CM-nél ez nem lenne gond, mert az európai). Recovery-t kell indítani, onnan az OpenRecovery-t, majd kicserélni a baseband fájlokat európaira (RTEU).
Megjegyzem a 8. pont első része értelmetlen, hisz pont előtte csináltad ugyan azt, nincs is mit törölni. Fura ez a leírás, egyszerűbb lett volna az egészet az Androidiani OR-rel leírni, azt optimalizálták CM-ekre, az RTEU baseband fájlcsomag pedig elkészíthető kinyerve őket a GOT OR-ből. -
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #4629 üzenetére
Mondjuk a GOT-féle közép-európai jó hozzá.
-
Rickazoid
addikt
Nos ha QWERTZ, akkor német, egyéb esetben pedig más európai, errefelé nem hinném, hogy árulnak más piacra szánt gépet. Egyébként a dobozán lehet van valami jelzés (például Deutsche Vodafone), de a MSU is kiírja, feltéve, hogy eredeti ROM van rajta (egyéb esetben csak IMEI számot ír ki). Elvileg IMEI alapján is lehetne azonosítani, de az nem túl egyszerű. Vagy írd be ide, hátha ír pár értékelhető információt rá, ha a Primary Market részhez Europe-ot ír, akkor biztosan ide szánták.
(#4627) Cyberpunk: azok a 2.1-es ROM-ok, egy SHOLS_U2_05.06.0 ROM kell rá, ezekre épül az összes Froyo és Gingerbread.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #4622 üzenetére
Feltetted valamelyik 2.2-es .sbf-et? Ez az üzenet a 2.1-es Androidtól jön elő, ugyanis a Motorola levédte a recovery-t, erre való a vulnerable recovery, valamivel feljebb linkeltem, bár az eredeti 2.2.1 leak ROM-ok eleve ezzel kerültek ki, letölthetők innen.
(#4623) bejmuller: a CyanogenMOD settings részt nézd át, ott lesz valahol a beállítás (pontosabban fejből nem tudom sajnos).
-
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #4606 üzenetére
A baseband a használt frekvenciákat jelenti. Kétféle van, 850/1900/2100 (Latin Amerika, Thaiföld, Kanada és Kína) és 900/2100 az összes többi. Elméletileg ha 900/2100-hoz való baseband fájlok vannak rajta, akkor nagy gond nem lehet, bár országonként elvileg optimalizálva vannak ezek az ottani viszonyokhoz, a frekvenciák azonban mindig azonosak. Ha CM7-et teszel fel, akkor elvileg nem szükséges ezzel törődni, az közép-európai (kabaldan/nadlabak ugyanis cseh), de mondjuk a HO!NO! már kanadai, a ShadowMOD meg brazil, ott váltani kell közép-európaira vagy németre.
Váltani OpenRecovery-vel lehet, Androidiani és GOT-féle is tartalmaz ilyeneket, előbbinél "Change baseband" a főmenüben, gondolom utóbbinál is nagyon hasonló, utóbbi RTEU (európai), francia, angol és olasz fájlokat is tartalmaz az Androidiani kínálatán felül, bár minden másra az Androidiani ajánlott.
Egyébként azt szokták javasolni, hogy Európában a német és az olasz származású telefonoknál legyen ilyen végrehajtva, de igazából nem tudom mennyit számít. -
Rickazoid
addikt
Ez egy nagyon régi megkerülése annak az irdatlan nagy hülyeségnek, amit a Google elkövetett, amikor nem tette a kezdetektől a rendszer részévé a memóriakártyára telepítést. Mondjuk a mostani megoldás is rendkívül idióta, hogy csak utólag lehet átmozgatni, akkor is csak bizonyos programokat, de azokból is néha MB-ot maradnak a belső memóriában, sőt az idióta enyhe kifejezés. Mondjuk úgy, hogy egyetemen az összes létező programozó megbukna egy ilyen megoldással de úgy, hogy az életében többet fel nem vennék informatikával kapcsolatos szakra, de láthatóan ezek az emberek ma igen jól keresnek.
Lényegében elvileg a szimbolikus linkekkel nem lehetne baj, de mint írtad, a memóriakártya sokkal lassabb. Szerintem aki ilyesmivel akar foglalkozni, az inkább tegyen fel egy MOD-ot, amiben a natív megoldás működik és nem lesz baj. Mondjuk nem értem a CM7 hogy jön ide, az egy Gingerbread, ott eleve beépítették a memóriakártyára telepítést, nincs szükség semmiféle hackre. -
Rickazoid
addikt
Azzal jelzi, amivel akarod. Utóbbira a Handcent SMS jó, beállítható időközönként lejátssza az értesítést, illetve állítható a LED színe. Előbbire is láttam példákat a Marketben, missed call vagy missed reminder szavakra kell rákeresni, illetve van ami az SMS/e-mail értesítéseket is meg tudja ismételni.
-
Rickazoid
addikt
http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_milestone_nem_adtak_fel/hsz_4511-4511.html
Ezen kívül egy olyan apróság nem működött, mint a korábban telepített programok automatikus újratelepítése, plusz a Market is azt írta, hogy nincs egy letöltött programom se.
Számomra ennyi elég volt belőle, nem használok olyan ROM-ot, ami csak úgy újraindul és manuálisan kell visszatelepítenem a programjaimat, habár stabilnak és hivatalosnak van nevezve. Ha tényleg ez a "stabil" verzió (már pedig különben nem lett volna elérhető szerintem, plusz biztosan nem azért csúszik ennyit, mert hibákra vadásznak, ellenkező esetben ez lenne az évszázad legjobban optimalizált frissítése), akkor a Motorola a szememben véglegesen elásta magát. Ennél csak a 2.0.1 volt rosszabb, az fél órát se bírt ki újraindulás nélkül, de az eredeti 2.1 (az update1 előtti) is folyton leesett a hálózatról, ki kellett kapcsolnom a PIN kódot miatta anno. -
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
bejmuller #4503 üzenetére
Annak csak előnyei vannak. Én most már a CM7 stabilra várok, akkor váltok ismét, az instabil verziókból egyelőre nem kérek többet. Feltéve persze, ha ebben nem lesz semmi komolyabb gond... majd meglátjuk. Amit legutóbb próbáltam leak-et, az nem volt meggyőző, bár az még az elsők közül volt.
-
Rickazoid
addikt
válasz
lacafaca #4488 üzenetére
Elsőre egy vulnerable recovery, ha az ember akar OpenRecovery-t használni. Ha nem, nincs rá szükség.
roothoz: Superuser
busyboxhoz: BusyBox - telepítés után el kell indítani, kiválasztani egyik verzióját, majd rányomni a telepítésre, ekkor elkéri a root jogot és felrakja magát. Ez a program kell a Titanium Backup működéséhez is. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #4471 üzenetére
A busybox hiányzott! Most már a Titanium Backup is megy, root is van.. minden ok.
(#4467) Cyberpunk: a Flash megy, bár helyenként csiga lassú, de menürendszerben alkalmazva használhatónak tűnik. Overclockot eddig nem próbáltam, de folyamatban van.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #4467 üzenetére
Az .sbf fájl vége az, hogy Service1FF.sbf, szóval szerviz verzió, ami nem töröl semmit elvileg, viszont mivel egy 2.1-et kellett visszatennem hozzá, így nincs is semmi nálam most még.
Amúgy a root nem működik, bár van, engedélyezi a Titanium Backupnak a root hozzáférést, mégis FAILED üzenetet kapot a root hozzáférésre.
Megpróbáltam Marketből letölteni (ami idő közben frissült az új verzióra), sikerült, települt, frissítette a bináris csomagjait, de nem működött, újraindítottam, de semmi, FAILED az üzenet.
Letöltöttem egy terminált, a su parancsra megkérdezi a Superuser, hogy engedélyezem-e, allow után pedig belép rootként. Próbaképp felcsatoltam a /system partícióját írhatóként, megtette és könnyedén törölhettem a Browser.apk-t. Tehát van root csak mégsincs. Nem értem én ezt, de hogy biztos nem a fejlesztők támogatása volt a cél Motoroláéknál, az 100%.(#4469) wolruf: eredetileg Deutsche Vodafone származású, illetve ennek a ROM-ját kellett felraknom a frissítéshez (lényegében így a mostani Froyo is vodafone-os lett).
-
Rickazoid
addikt
És fent a Froyo. Hihetetlen, hogy sikerült összehoznom, főleg hogy csak VBox-ban fut Windows nálam, a Motorola meg van olyan kedves és csak azt támogatja... de szerencsére addig megőrizte a VBox a kapcsolatot, amíg az updater letöltötte az .sbf fájlt, így az legalább megvan, igaz csak szerviz verzió, de azt már fel tudtam tenni Linux alól.
Telepítés után elsőre újraindult, elsőre megijedtem, hogy megint szar a végeredmény, mint anno 2.0.1 esetében, ami fél órát se bírt ki újraindulás nélkül, de egyelőre többször nem tapasztaltam.
Mellesleg nem tudom ki állította, hogy nem lehet majd rootolni, a vulnerable recovery olyan szépen ment fel, hogy öröm volt nézni, Androidiani OpenRecovery fut, ahogy kell. Csináltam egy Factory Resetet a biztonság kedvéért, rootoltam, újraindítottam, most megy. Sajnos a szinkronizálás után nem kezdte el letölteni a programjaimat és a Market se lát belőlük semmit, így marad a Titanium Backup. Ja, a Market a régi, nincs 3D-s galéria (szerencsére, de sajnos ez is lassú, de nagyon) és valamiért HD videó rögzítés sincs a pletykákkal ellentétben.
A felület mondjuk nem sokat változott, a lockscreen más lett (szebbnek nem mondanám), de a launcher ugyan az a régi példány.
3G Mobile HotSpot van, Motonav szintén, Superuser a helyén (tehát rootolható).
Viszont ha ez a végleges, akkor nem mondanám, hogy megérte várni rá, fél éve is jöhetett volna. De legalább itt van. Mondjuk azt furcsállom, hogy a GOT csapat nem csapott le a dologra, síri csend és hullaszag az oldalukon már jó hosszú ideje. -
Rickazoid
addikt
Most én is megnéztem (felraktam miatta a hivatalos 2.1-et), amúgy az enyém is német és az IMEI-n kívül nem lát mást, de kiírja, hogy nincs elérhető frissítés. De számomra aggasztó, hogy még az elején a tudnivalóknál kiír valamit, hogy a frissítés előtt leellenőrzi, hogy még garanciális-e. Ez mit jelent?
(#4442) lacafaca: enyém is pontosan olyan, illetve ugyan onnan. Csináltál valami egyebet vele? Eredeti vodafone-os szoftver volt rajta?
-
Rickazoid
addikt
válasz
Seraf723 #4429 üzenetére
Arra figyelj, hogy töltőről levéve indítsd újra, hátha, mert elvileg maga a töltés idézte elő a problémát. Elvileg megkerülték és azóta talán javították is, de ugye a kernelbe senki nem nyúlhat bele, tehát a Motorolán múlik minden. Nálam például most a Shadow-MOD-dal rossz az akku kijelzése, 10 perc alatt tud lemerülni 70%-ról 30%-ra és fél óra alatt fel tud töltődni 20%-ról 100%-ra... magyarul előfordulnak ilyesmik, igaz a Shadow-MOD egy erős béta még.
Amúgy ha más ROM-mal is hasonlót tapasztalsz, érdemes lehet tesztelni egy tiszta telepítéssel, alkalmazások nélkül, mert akkor már az akku is problémás lehet. De reméljük csak szoftveres eredetű a probléma. -
Rickazoid
addikt
Szerintem rendszer összetevő nem hiányozhat, akkor más se működne, eleve lehet be se bootolna a telefon vagy nem látnák a programjaid a GPS-t. Arra tudok gondolni, hogy egyrészt az iGO a Motonav rendszerben felejtett maradékai miatt nem települ, a Sygic-et nem próbáltam, de lehet az meg nincs kellőképp optimalizálva akár a felbontásra, akár a memóriahasználatra.
NDrive? Én azt használom, nem volt még gondom vele. Nem állítom, hogy a térképei a legjobbak, de nem is láttam még olyan térképet, amin mondjuk az eredeti lakhelyemen ne lettek volna utcarészek felcserélve, vagy ismert volna minden házszámot Pécsen (fogalma sincs egyetlen GPS-nek sem, hogy a mostani utcámban a lakásom épülete hol van, eddig a Postáson és egy pizzafutáron kívül mindenki eltévedt, nem is GPS-szel közlekednek, aki viszont messzebbről hozott volna valamit ide, beleértve fél tucat különböző futárt, nem találtak ide, telefonon kellett elmagyaráznom. Ja, a belváros közepéről van szó).(#4423) Seraf723: a stabil CM vagy a Gingerbread? Stabillal nem szabadna ilyet csinálnia, érdemes lenne megnézni, hogy nincs-e valami program feltéve, ami rendszeresen felébreszti a telefont, mondjuk egy időjárás program/widget, automatikus frissítéssel. Egyébként annyit még megpróbálhatsz, hogy feltöltés után újraindítod, hátha a jó öreg töltőről levéve nem alvós bug lép fel nálad, ami hosszú ideig jellemző volt a ROM-okra egy kernelhiba miatt, amit csak töltés utáni újraindítással lehetett eltüntetni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Seraf723 #4414 üzenetére
Hogy melyik milyen pontosan, azt nem tudom (bár a nevük utal rá), de az órajelváltás módjában vannak eltérések. Különböző terhelésre különböző módon állítják az órajelet, van, amelyik egyből a legmagasabbra ugrik adott terhelésre, akár a legalacsonyabbról is, van, ami végigléptet az összes lehetőségen, amíg el nem éri azt, amelyik kell, meg gondolom van amelyik alacsonyabb terhelésnél is magasabban tartja... lényegében ennyi, ebben kell gondolkodni. CM-nél amúgy a smartass (egyedi, nem szabványos) governor szokott alapértelmezett lenni, állítólag az a legoptimálisabb számára.
-
Rickazoid
addikt
A lemerülés nem lehet, hogy csak kijelzési hiba? Úgy értem nem a lemerülés, hanem hogy közel sincs 100%-on, amikor lekapcsolja a töltődést. A CM6-nál gyakran előfordult, hogy órákon keresztül nem csökkent semmit, majd hirtelen 20-30%-ot, és igazából ShadowMOD alatt is tapasztaltam hasonlót, egész éjszaka semmi változás, majd 30%-ot esett az elmúlt egy órában, mindössze 5 perc játékkal 50-ről 40-re (ha feltételezzük, hogy éjszaka csökkent 9%-ot, akkor is sok az a 21%-os esés), most néztem a Phone idle és a Cell standby együtt 56%-ot tesz ki, a kijelző mindössze 34%-ot. Újraindítottam, erre 20%-ot mutat. Nézd meg ezeket CM7-nél, illetve indítsd újra egy-két alkalommal, ha újraindítás után ennyit változik akármilyen irányba a töltöttség, akkor hibás a kijelzés.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #4385 üzenetére
Nos a CM7-et egyelőre nem próbáltam, még a ShadowMOD-dal vagyok, ezt igyekszem kitapasztalni. Meglepő módon ahhoz képest, hogy hangsúlyosan nagyon nincs kész, eddig nem tapasztaltam semmi komolyabb problémát (a b3 verzióval, a b2 párszor lefagyott), csak kisebb kényelmetlenségeket, mint hogy nem tudok csatlakozni a saját Samba megosztásomhoz (ne kérdezd, hogy linuxos létemre mért Samba-t használok
), illetve egy-egy program nem mindig indul el elsőre, meg van még néhány program, ami képes lefagyni (ilyesmik, mint a Tricorder..). A kamera működik, csak kameragombos indításnál egy másodperces vibrálás sorozatot produkál, de elindul ahogy kell. LED-ek nálam csak SMS-kor működnek, a HandcentSMS meg is tudja változtatni a színét, tehát külső program tudja őket használni, csak az Android nem egészen, hívásnál és elmulasztott hívásnál semmi. MicroSD-re telepítés működik gond nélkül (bár ez az Android gyenge pontja szerintem továbbra is, 3 MB-os programból 1 MB marad a rendszerben, 14 MB-osból meg 80-300 kB... kész röhej), memhack-ről egyelőre nem tudok, bár már rákérdeztem. Ezekről a fejlesztő mind tud már, idő kérdése és a következő verziók is kint lesznek.
CM7-ből ahogy látom tegnap töltöttek fel frissebb verziót, ma este elvileg arra is sort kerítek. -
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #4370 üzenetére
Ilyen mély beállításra nem találtam semmit benne.. de a CM7-ben biztosan van mód átállítani.
(#4371) petipetya: erre egyelőre nem tudok mit mondani, alig egy-két órája használom, ez idő alatt 20%-ot csökkent (benne van az összes program újratelepítése részben 3G-n, részben WLAN-on a Marketből, az előbbi volt az automatikus, az utóbbi pedig egy update egy halom programra egyesével.. nem tudom miért kellett, már telepítve voltak, talán a 2.3 miatt..; aztán visszaraktam pár programbeállítást TitaniumBackuppal, volt pár újraindítás fagyás miatt, illetve tesztelgettem a programjaimat, hogy működnek-e rendesen).
(#4373) Cyberpunk: meglátom mit tehetek.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Washwillah #4367 üzenetére
Illetve annyit még hozzátennék, hogy 550 MHz-re van állítva a processzor, és az egyetlen lassulás, amit észrevettem emiatt, az a Flash a böngészőben, akadozott rendesen. Ezt leszámítva úgy megy az egész rendszer, mintha 1 GHz-re felhúzott CM6 lenne. Angry Birds, Hero of Sparta (szerintem gyorsabban töltődik be), Gun Bros remekül megy (bár utóbbi rendszeresen lefagy, de ez CM alatt is pont így volt, csak kevesebbszer). Néha egy-egy program nem indul elsőre, de ez betudható az alpha állapotnak, ahhoz képest jónak mondható. És egy-két újraindítás után a memóriakezelés is jobb, most átlag 60-70 MB a szabad RAM. A multitasking viszont mintha nem lenne az igazi, bár lehet csak memóriát szabadít fel és ezért csukja be a programokat a háttérben, bár egyik eset sem a legjobb. Ettől függetlenül mintha helyenként gyorsabb lenne, bár lehet ez csak placebo hatás.
És bár ilyesmire nem érdemes adni, de azért megnéztem egy Quadrant Standard tesztet, 615 pontot kapott. -
Rickazoid
addikt
válasz
bejmuller #4365 üzenetére
MP3-ra én se használom, de telefonálni sokat szoktam, és a könyökömnek már elege lett belőle, ezért átszoktam headsetre. Megfontolom ezt a kontakt spray dolgot, köszi.
Más:
Feltettem a ShadowMOD-BR 2.3.2b2-t. Hát nem semmi. Ahhoz képest, hogy ez a legelső működőképes verzió, egész működőképes. Viszont nagyon kevés a szabad memória, átlag 25 MB, de ezen javítanak idővel, egyelőre csak összerakták, a hibajavítások és optimalizálások még csak most kezdődnek. A Motorola-ra meg épp úgy teszek innentől, mint ahogy az tesz a Milestone-ra. Enyémen már Gingerbread van.(#4367) Washwillah: egyelőre rosszabb, hisz még nincs optimalizálva. Egyébként ami szembeötlő eddig, az a kellemesebb felület és a könnyebb szövegkijelölés azokkal a pöckökkel. A memóriakártyára telepítés is egyszerűbb, az SDCard programjainál mindegyik megjelenik, ami telepíthető oda, ami pedig oda van telepítve, amellett ott egy pipa. Egyelőre ennyivel találkoztam, egyébként a teljes listája az újdonságoknak itt van. Ja és ugye alapban szállítja az új Marketet, illetve támogatja a magyar nyelvet is. Más kérdés, hogy valószínűleg ez sosem fog belekerülni ezekbe a MOD-okba, de persze ki tudja...
Hogy miben jobb, mint a CyanogenMOD? Nem mondanám, hogy jobb, főleg, hogy a CM is készülőben van, ez a 7-es verzió, még alpha stádiumban. -
Rickazoid
addikt
Nem tapasztaltatok gondokat a jack bemenettel? Nekem elkezdett recsegni a fülhallgató/hangszóró, ha hozzáérek akárcsak a vezetékhez, mintha lötyögni kezdett volna a jack a helyén. Ráadásul egyre rosszabb, ma már ki kellett húznom, mert nem hallottam, a másik felet a telefonban és nem sikerült rendesen a helyére raknom.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #4352 üzenetére
Pontosabban az egy Linux, az Android meg valami más, egy lecsupaszított Linux kernellel.
Amúgy remélhetőleg amennyit késnek vele, nem kockáztatnak és stabil rendszerrel érkezik az az N9. Én is azt néztem ki, következő választásom szinte biztos, hogy a MeeGo lesz, androidos telefonból manapság nem is nagyon láttam olyat, amire azt mondanám, hogy kéne. Talán a Dell Opus One, de hát ki tudja, egyelőre az csak egy pletyka. -
Rickazoid
addikt
válasz
likeaRAINBOW #4346 üzenetére
Nahát, az elmúlt fél évben nem értek rá fejleszteni. De sajnálom szegényeket. Bár azt jelentené ez, hogy már egyből a 2.2.2 jön, de félek ez csak hiú ábránd lenne.
-
Rickazoid
addikt
És íme itt a legelső működő Gingerbread MOD a telefonunkra, ala ShadowMOD-BR. Jól sejtettem, hogy előbb készül el, mint hogy kiadnák a hivatalos Froyo-t, sajnos.
Óvatosan, még csak nagyon korai stádiumban van, elsősorban fejlesztőknek és tesztelőknek, még sok teendőjük van, mire biztonságosan használható lesz a mindennapokban.
Említik a CyanogenMOD-ot és nadlabak-ot, szóval lehet hamarosan az első CM Gingerbread is érkezik. -
Rickazoid
addikt
válasz
Phoenix0523 #4307 üzenetére
Természetesen. Azt hiszem az Atrix már nem is tetszik.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#18379748 #4284 üzenetére
Gondolom QR értelmező programmal... de ilyet gépre nem tudok, csak telefonon használok Barcode Scannert. Az úgy működik, hogy bekapcsolja a telefon kameráját, majd a monitoron látható kódot beolvassa és lehet is aktiválni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#18379748 #4279 üzenetére
A Date Status Bar ki tudja oda írni a hónapot és a napot, bár elég fapados.
Illetve ott a DayWeekBar, jobban néz ki, de csak a napot és a nap angol nevét mutatja.
Csak napot pedig a DayBar mutat.
Teljes dátumra nem találtam, igaz nem néztem a fizetőseket, de lehet a kis hely miatt nem is nagyon lenne.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Seraf723 #4268 üzenetére
Androidiani OpenRecovery > Menu Application Management > System Apps > Music.apk > Delete
-
Rickazoid
addikt
Sajnos ez már csak szőrszálhasogatás. Egy hivatalos kommunikációban ha korait mondasz, akkor nem tilos úgy értelmezni, hogy előbb, mint a második fele, tehát korán, sőt utólag is szabad másként értelmezni sajnos. És sajnos úgy tűnik, hogy így akarják értelmezni, persze utólag. Persze, hogy innen szánalmasnak tűnik, de az amerikaiak úgy tűnik már csak ilyenek maradnak.
Egyre inkább a Nokia feltámadásában reménykedem, ők legalább európaiak. És ahogy a Motorola feltámadt halottaiból, talán a Nokia is visszatér egy haldoklásnak még nem nevezhető állapotból.
A végén még igazam lesz, hogy tényleg előbb lesz Gingerbread a CyanogenMod által, mint hivatalos Froyo. -
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #4229 üzenetére
Szerintem ahhoz lehet köze, hogy IMEI szám alapján akarnak frissítést elérhetővé tenni. Nem tudom ez mit akar jelenteni (leírhatja, ha valaki tudja esetleg), de szerintem lehet akár az is, hogy nem globálisan mindenkinek, mert úgy feltehetnél akármit akármire. Igazából nem lepődnék meg, ha egy konkrét frissítés csak adott számsorral kezdődő IMEI-s telefonra menne fel, ezzel is védve a felhasználókat az ismeretlen forrásból származó, a telefon épségét veszélyeztető, csak úgy összebarkácsolt firmware-ektől. De reméljük nem így lesz.
Amúgy én is várom a MeeGo-t, egyre inkább. Az utolsó reményem, hogy lehet olyan okostelefonom, amivel maximálisan elégedett lehetek.
(#4230) joamilestoné: én február 14-ére tippelek. Technikailag Q1 első fele, tehát tekinthetjük az elejének, illetve pont hétfő.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Seraf723 #4193 üzenetére
Ha bekapcsolod a WiFi-t és felcsatlakozol vele egy hálózatra, akkor a mobiletet nem használja. Viszont a kijelző lekapcsolása után a WiFi lekapcsol, ROM/MOD-tól függően ezt lehet állítani, hogy ilyenkor se kapcsolja le, ha online akarsz maradni. Vagy része a menünek (ha van, akkor: Settings - Wireless & network - WiFi settings - menü gomb - Advanced - Wi-Fi sleep policy) vagy külsős program, Marketben biztos találni ilyet. Illetve a mobilnet is lekapcsolható, ROM/MOD-tól függően APNDroid, PowerWidget (a ROM része), Widgetsoid vagy kikapcsolás a menüben (ha van, akkor: Settings - Wireless & networks - Mobile network - Data enabled).
-
Rickazoid
addikt
válasz
Seraf723 #4154 üzenetére
Én MixZing-et illetve Winamp-et használok, mikor milyen kedvem van. Mindkettő boldogul OGG-gal és FLAC-kel is. MixZing mondjuk nekem már fagyasztotta le a telefont, illetve előfordult, hogy random megállt vagy elindult a háttérben. A többi ilyet sosem produkált, pedig a Winamp a béta. Winamp akkor lehet még hasznos, ha a számítógépen is az van, lehet vele szinkronizálni (nem próbáltam). Viszont a MixZing-ben van EQ, igaz FLAC-nél nem működik, bár ott normális esetben hülyeség is lenne a használata (sajnos a hangszórók minősége már más kérdés..). APE-re pedig andLess-t használok. Amit viszont nem szeretek, hogy az andLess kivételével egyiknél sincs kilépés gomb, mindegyik a háttérben marad, normális esetben nem is lehet leállítani a lejátszást, csak adott helyen a menüből egy Clear Queue paranccsal, csak pillanatmegállító gombjai vannak. Persze lehet, hogy ez csak engem zavar. Fizetős programokat még nem próbáltam.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #4138 üzenetére
CM6 már át is állt rá, épp ezzel az árnyékkal szórakoztam, amikor megláttam, illetve frissebb kernelt és ext4 támogatást is kapott, ami egyelőre csak ext2, de a naplózók támogatása is készülőben.
Sajnos a ShadowMOD nem vált be igazán, az első benyomás nagyon rossz lett.
Telepítettem. Először nem tapasztaltam semmi különöset, felment a MOD, elindítva portugálul fogadott, de természetesen van angol nyelve, a internetet nem ismerte fel, de még bejelentkezés előtt hozzáadtam az APN-t, így nem volt gond vele, egyből meg is kezdte a szinkronizálást és a hiányzó programok telepítését. Utóbbi nem volt teljes, két programra kiírta, hogy nem sikerült letöltenie, de rájuk nyomva egyből a Marketre vitt és második nekifutásra már sikerült a dolog. Felrakott viszont egy olyat is, amit korábban már töröltem, ez fura volt, nem teljesen értem miért töltötte le, bár gondolom ez nem a MOD hibája, inkább a Marketé. Viszont a frissítés végével Titanium Backupba belépve kiderült, nem telepített 18 programot, bár lehet ez betudható annak, hogy CM-et és a frissebb Marketet használtam, ami nem biztos, hogy mindig megfelelően kommunikál a Google szervereivel, ellenőrizni sajnos nem tudom, bár lehet benne valami, mindegyik újabb program volt, amit CM alatt kezdtem el használni szerintem. De legalább egy Update all a Marketben megoldotta.
Androidiani OR-t használtam, átállítottam a baseband-et németre a biztonság kedvéért (német a telefonom), a billentyűzet kiosztás cserével se volt gond, memhack is felment.
Amúgy ez egy "tiszta" MOD, nem látni benne egyéni módosítást, mint a CM6-nál például, egy csupasz Androidnak tűnik, csak persze 2.2.2-es verzióval.
Viszont el is kezdődtek a gondok. Észrevettem ugyanis, hogy a LauncherPro még hiányzik. Megnéztem Marketben, letöltötte, de nem települt. Ha rányomtam a Cancel-re, lefagyott a Market, FC után újraindult, majd megint lefagyott. Hiába lőttem ki, ezt játszotta. Reboot, és nem indult el, az M logónál ácsorgott. OR-ben csináltam Dalvik és Cache törlést, de nem segített. Az újratelepítés se segített, csak az újratelepítés, Data törlés és érintetlen indítás. Egyelőre most inkább megnézem a friss CM6-ot, aztán hétvégén lehet adok még egy esélyt az árnyéknak. -
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #4120 üzenetére
Memóriakártyáknál gondolom nem csak a besorolás számít, mert az egy maximális érték, ami elvileg elérhető, hanem a származás és a gyártó, a minőség is.
+1 a masszív nehéz dögöknek
Shadowmod-br-t (portugál főoldal) próbálta már valaki? Én most ezt néztem ki, amint feltöltődött a telefonom felteszem és próbálgatom kicsit. 2.2.2 alapokra helyezték egyébként a legfrissebb verziót.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4096 üzenetére
Én most CM6-ot, ez vált be eddig a legjobban, bár ez se tökéletes, tapasztalataim szerint az akku töltöttségének kijelzése még mindig hibás (akármit is csinálok), képes tartani a 90%-ot fél napon keresztül, majd leesni 50%-ra, 40-ről meg esett már le 10 perc Angry Birds-zel 15%-ra épp a napokban. Ráadásul próbálgattam MIUI-t is a napokban, feltöltöttem a telefont CM6 alatt, reboot, nandroid backup, MIUI install, bekapcsolás után volt 80%-on MIUI szerint, nyúztam kicsit... gyors csalódás látván, hogy a Market linkjeim elvesztek és programok, mint a HandcentSMS Forse Close-t igényeltek, úgyhogy reboot, nandroid restore, CM6 ismét, 90%-os töltöttséggel. Érdekes. Nem feltűnő, mert elmegy egy napig, a töltés lehet már jó, csak a kijelzés rossz szerintem... aztán ki tudja, nem mértem le.
Kéne írni egy programot, ami semmi mást nem csinál, mint lemeríti a telefont, hogy össze lehessen hasonlítani a merülési időket... vajon mennyire lenne biztonságos a telefonra nézve?Egyébként a többivel (IceandFire, The FroyoMOD, MIUI) az volt a bajom, hogy vagy a memhack nem működött (vagy sokadszorra, de meguntam végül), vagy FC-t igényeltek programok, vagy a Market nem látta a feltelepített programjaimat velük.. meg nem tudom, mindegyikben volt valami apróság, ami lehet csak engem zavar, érdemes pár napig használni mindegyiket (már amennyiben a vállalkozó kedv megvan és nem vár rajta fontos hívást vagy sms-t az ember), utána lehet pontosan megítélni, szerintem egyénfüggő, hogy melyik jó.
A HO!NO! se rossz, már nem is emlékszem, mi miatt álltam vissza CM6-ra... amúgy nincs sok különbség, vagyis inkább mondjuk úgy, hogy a lockscreen-en kívül nem szúr szemet, maximum egy hackernek.
Benchmark meg sosem mérvadó, elég átírni a build.prop-ban pár sort és máris duplázódnak az eredmények.Nos, szerintem.
Bár most megint a MIUI-t akarom megpróbálni, ezúttal Titanium Backuppal állítom vissza a programjaimat, hátha úgy a Market linkek is helyreállnak, meg talán segít a FC-n is.
A hivatalos Froyo-ban egyre kevésbé bízom, az elmúlt hónapokat biztos nem bugok keresésével és javításával töltötték, fél év is bőven elég lett volna arra, nemhogy.. 8-9 hónap? Egy gyerek is elkészül annyi idő alatt, pedig az bonyolultabb kicsit..(#4100) petipetya: "power widgeten vibrate módra állítva a settings/sound/vibrate only in silent mode-on van, ez nem jó!"
Ha vibrate módra állítod, akkor lekapcsolja a csengést, ergo néma, de rezeg. Így gyakorlatilag mindegy, hogy always vibrate vagy only in silent, mert a telefon silent módban van. Nekem eddig nem volt gondom vele. Én inkább azt vettem észre, ami kellemetlen, hogy a lehúzható kontrollok nem mindig követik a power widget állapotát és fordítva.
-
Rickazoid
addikt
válasz
trblaise #3995 üzenetére
Sosem találkoztam ilyennel. Ha a ROM a gyári, akkor vagy egy eddig ismeretlen bug (okozhatja akár egy program is), vagy hardveres hiba. Előbbire meg lehet próbálni egy factory resetet, esetleg egy ROM újratelepítést (vagy valamelyik MOD-ot, hátha), hogy legyen összehasonlítási alap, mert ha semmi nem válik be, akkor szerviz. Szerintem.
Illetve érdemes megnézni a fényerő beállításokat, hátha csak az auto tiltása és újraengedélyezése kell neki (ez a be nem kapcsolást szokta megoldani), bár amit leírtál, az inkább utal szerintem hardver hibára. Persze csak ha ezt teljes sötétben teszi. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3950 üzenetére
Nem tudom megtaláltad-e azóta:
"One limitation has been noticed on Android developer phones (ADP1). Due to limited memory home screen often takes several seconds to load. Luckily these phones allow root access. Issue the command "echo ro.HOME_APP_ADJ=1 >/data/local.prop" and reboot, to lock home screen in memory." - forrásMagyarul nem engedi a rendszernek, hogy leállítsa vagy kilője a Launcher-eket, így lényegében nem is kell visszatöltődnie, mert mindig fut a háttérben.
(#3984) domedee és (#3985) Babss:
Új Market (illetve Google Apps fekete verzió) telepítése:
"Download this update file HO_NO_new_market.zip and HO_NO_traditional_market.zip
copy then in openrecovery update folder
Go Settings > Applications > Manage applications and click on the Running tab.
click on Google service framework, Force stop it and clear data and cache
go back in all tab and click on market, do the same (Force stop clear data and cache.
reboot in recovery
install HO_NO_traditional_market update
wipe dalvik and cache
reboot
open market (accept User Agreement) close program (do not wait for program to open)
reboot in recovery
install new market update
reboot
and now you should have the new market 2.2.7 working
if it still not working for you, use traditional market update to replace new market."
- forrás -
Rickazoid
addikt
válasz
manowarkill #3957 üzenetére
Nem, még nincs. Ha lesz, az feltehetőleg Gingerbread lesz (ami már készülőben elvileg), de a legfrissebb elérhető példány még a 6.1.2, egyébként a listán mindig ott a legfrissebb.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#18379748 #3938 üzenetére
Fennec? Amikor a legutóbb próbáltam, megzabálta az összes elérhető memóriát, tetű lassú volt, ráadásul képtelen volt a háttérben való futásra.
Szóval azt mondjátok proxy-val nem működik? Nem próbáltatok Marketben rákeresni a proxy szóra? Én találtam például egy olyat, hogy HTTP Proxy Settings, ami elvileg előhozza a telefonban a rejtett proxy beállítást (a leírása szerint minden stock ROM-ban is szerepel, csak nem jelenik meg), de mivel CM-et használok, nálam alapból elérhető (igaz proxy hiányában nem próbáltam). -
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #3930 üzenetére
Nos nem azért ültek rajta ennyi ideig, mert bugokra vadásztak, ez biztos. Az ikertestvéréhez már bő fél éve kész a Froyo.
Ami a programok hangerejét illeti, a legtöbb programba nem tesznek hangerő állítást, amelyikbe igen, ott se írják bele, hogy a hangerő gombokkal lehessen állítani. Az Android pedig (a többi OS-hez hasonlóan) nem állít egyedi hangerőt minden egyes programjához, az a program, ami nem rendelkezik hangerő állítással (a navigációs programok többnyire nem ilyenek, a játékok viszont általában igen), azok a fő hangerők valamelyikét használják.
A beépített programok hiányosságai tényleg hiányosságok, ezzel nem is vitatkozok. -
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #3928 üzenetére
Mindenki hajlamos elfelejteni, hogy ez nem az Apple, aki egyetlen hardverhez ír egyetlen OS-t, házon belül ráadásul.
1: a töltöttség rossz kijelzése a Motorola hibája, a Google csak a rendszert írja meg, optimalizálni a gyártó dolga, ergo ennek hiánya nem az Android hibája.
2: HandcentSMS, rányomsz az új üzenet ikonra, rányomsz a plusz ikonra és azt pipálsz be, akit akarsz
3: halkítsd le magában a programban a hangokat - nem róhatod fel hibának, hogy a telefon egyik fő hangerejének halkításakor lehalkítja azt és nem találja ki, hogy mikor kéne visszahangosítani.
4: a döcögés szintén az optimalizálás hiánya, megint nem az Android a hibás. Nézz meg egy Google telefont. Megjegyzem részben talán épp emiatt készülnek a 2 magos processzorok, onnantól ugyanis lehet végképp nem lesz optimalizálás. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3908 üzenetére
"Persze itt hozzáteszem, hogy jobb lenne egy újrahívó gomb a hívásnaplóban minden név után, tehát ez sem tökéletes"
Van ilyen, egy kis zöld nyíl oldalt, amire ha rányomsz, akkor felhívja az illetőt. Igaz elsőre nehéz eltalálni, de nem lehetetlen, nekem már többnyire sikerül.
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
nord^ph #3883 üzenetére
Rejtett mappák elrejtésére gondolsz (.valamimappa)? ASTRO File Manager (Metago) alatt kikapcsolható, de egyébként is egy nagyon jó fájlkezelő, a kezdetek óta csak ezt használom. Ennél konkrétabb szűrésre gondolsz? Nem hinném, hogy olyan van.
Programok egyébként használhatják a microSD-t, inkább azt szemeteljék tele, mint a belső memóriát töltsék meg, de amelyik olyan programé volt, amit már töröltél, azt nyugodtan törölheted, de amiről nem jössz rá, hogy micsoda, azt inkább hagyd, hátha valamelyik programod mentette oda a beállításait. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3877 üzenetére
BatStat widget, Fahrenheit kijelzésre áll valamiért folyamatosan.
-
Rickazoid
addikt
válasz
kekrozsa #3866 üzenetére
Az alarm bug egy régi kernel hiba, a legfrissebb hivatalos ROM-ban már elvileg nincs jelen. Frissíteni kell. 2.1 update1 (SHOLS_U2_02.36.0) a legfrissebb hivatalosan kint lévő ROM.
Más:
Felraktam az új CM6-ot, működik ahogy kell, de a BatStat widget folyamatosan °F-re áll vissza, amit eddig nem tapasztaltam. Illetve gondoltam megpróbálkozom a CM7-hez készült Google Apps csomaggal, nos ez nem működik, egyáltalán, ehhez még várni kell a CM7 Milestone verziójára. Ennek köszönhetően elvesztette a fiókomat a rendszer, de szerencsére nem tart sokáig visszaszinkronizálni a kapcsolatokat meg a naptárat.
A 20101114 verzió egyébként eddig is Tegra verzió volt? Én megjelenése óta használom, de úgy emlékszem a HDPI verzióhoz volt, ami a Milestone-nak is kell, de ott most a 20101020 a legfrissebb. Mindenesetre a 1114-essel nincs gond, csak fura, mintha nem így nézett volna ki a táblázat.Más is észrevette egyébként, hogy Androidiani OR-ben az időzónák fordítva vannak jelölve? A negatív eltérés a menüben a pozitívat aktiválja és fordítva.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#18379748 #3828 üzenetére
Próbáld ki a Widgetsoid-ot:
Kikapcsoló nincs ugyan rajta, csak instant reboot, de a screen lock igen, emellett rengeteg egyéb hasznos funkció, mindenféle méretű widget-en.
Ja, root jog kellhet hozzá (ami szintén csak egy program) - funkciófüggő, nem minden beállítás kapcsolgatását engedi alapból az android widgeteken keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest