Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tamy

őstag

Sziasztok!

Nemrégiben én is beruháztam egy ilyen telóra, de ezzel kapcsolatban már korábban írtam itt. Egy ideje nálam van már, nagyjából át is költöztem rá, de élesben még mindig nem használom.

Egyetlen komoly gondom van vele, az a billentyűzet. A gyári fw-t lecseréltem a CM10-re, és kipróbáltam több billentyűkezelő app-ot is (SwiftKey, Swype, meg még ki tudja mit nem), de kezdek hardveres hibára gyanakodni. A problémám, hogy egy-egy gomb rövid lenyomásával is gyakran két-három karaktert ír, ami erőteljesen rontja a használhatóságát. Jelenleg is a SwiftKey van beállítva, ez automatikusan felajánlja a szavakat, de még így is elég kényelmetlen a használata, és jelszó beírásánál (ahol csak csillagokat látok) észre se veszem, ha valamit elír, csak ha már mondjuk kitiltanak az adott oldalról a többszöri sikertelen próbálkozás miatt, vagy lezár a sim kártyám a hibás pin kód megadás után.

Használtam már több fizikai billentyűzettel rendelkező pda-t, köztük Motorolát is, azokkal soha nem tapasztaltam ilyent, tehát a user errort kizárnám, pláne, hogy már direkt figyelek rá, hogy épp csak egy pillanatra nyomjam le a gombot, de ez sem segít. Eleve olyan karaktereket is duplán, triplán ír, aminél a gomb hosszú nyomva tartására normál esetben azt a listát dobja fel, amiből kiválaszthatom az ékezetes karaktereket. Ilyenkor sokszor úgy néz ki a dolog, hogy ha nyomva tartom a gombot, akkor feljön a választómenü, de előtte már beírt az adott karakterből párat.

Én valamiféle kontakt hibára gondolok, esetleg szalagkábel. Tapasztalt már valaki ilyent? Mennyibe kerülhet a javítása?

Új hozzászólás Aktív témák