Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vence
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ott a pont!
... jókor vetted ... biztos segített valaki!
De a forrást még nem árultad el ...
mondjuk több helyen is láttam ennyiért. (Allegro, Amazon stb.)Ahogy nézzük ... a tudásához, más márkához (friss moto-hoz)
képest elmegy, de azért még mindig akad jobb árakon is, vagy jöhet elszórt akció.Deee! ...80k környékén én inkább az Edge 40 -et választanám ...
inkl. 68W töltő (~12eFt !!) + Qi 15W ... stb.
Kicsit erősebb, mint az 50 Neo, de kamerában nem! - Dim. 8020 SoC
(szerintem a frissítés túl van lihegve!)
Ha fontos, akkor pedig ott az 50 Fusion, hasonló áron,
(szerencsés esetben az említett 68W Turbo-Pw töltővel).
Az orig. gyári szóló töltők drágultak, amióta nem adják a telókkal!De már az Edge 60 is olcsóbb, mint az Edge 50 ...

... fantasztikus, milyen jól áraznak a működő piacok,
én is inkább az Edge 50-est választanám.

-
válasz
Bareszotron
üzenetére
De az, mert a G55-öst picivel több mint 50 ezerért vettem, ennyit biztosan nem adnék érte.
-
Bareszotron
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
76ezer nem drága, mondjuk lehet már nem adnék ennyit érte mert csak Android 16 ot fog kapni, de legalább talán a biztonsági az tovább tart
-
-
vence
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
moto G55 vs. Samu
(de viccből írtam!

Meg lassan már el is fogynak a jobb áras G55 -ök.
Persze valamilyen moto mindig van jó áron.
-
Ricardo
titán
válasz
Bareszotron
üzenetére
Köszönöm.
Persze jó lehet.
De például lassított videónál (az S21 ) nem lehet lencsét választani, és zoomoéni sem. -
-
Kar, hogy nincsen rajta Jack dugo
-
Ricardo
titán
válasz
Bareszotron
üzenetére
-
Ricardo
titán
Az 5mpx es szenzor alapból dísz AF-től függetlenül. Eddig egyik telefonomban sem használtam a makró lencsét. Akármilyen telefonról beszélünk, a főkamera mindegykban jobb képet lő mint a dedikált makró lencse, így eddig is egy külön felcsíptethető lencsét használtam makróra.
A virtuális közelségérzékelő meg nem érdekel, ha rendesen működik. Eddig csak Xiaomin volt gondom ezzel a megoldással, fáztam is tőle egy darabig, de a két A53-as esetében, ami a családban van nincs gond vele.
Ebben az árkategóriában mindenképpen lesz kompromisszum. a kérdés az , melyikben vannak azok a kompromisszumok, amiket a legkevésbé "fájdalmas " megkötni.
Egyébként nem vetettem el, még egyik lehetőséget sem, nem kizárt hogy valamelyik moto (amik egyébkén ha hiszed, ha nem tetszenek), vagy más gyártó terméke lesz végül a "kiválasztott".
Nem kötődöm egy gyártóhoz sem. Azt választom ami a legjobban kiszolgál a mindennapokban.mhydas99:
Gondoltam rá, és ez de jelent pillanatban úgy vagyok vele, ha cserélek, akkor új telefont szeretnék. -
vence
aktív tag
Cseszheted az erős vasat is, ha bóvli kamerákat, vagy semmit +-t nem raknak mellé ... pl. poco, Nord
És ha már ennyire látod a problémákat a moto-knál,
gondolom azt is tudod, hogy az A56-ban nem fogsz rendes proxy-szenzort kapni, amit a 100 EUR alatti A06-ba be tud tenni a Samu
bácsi!
De a nélkülözhetetlen AF-t is kispórolta a macro kamerából, így leginkább dísznek lesz ott az az 5MP-es szenzor.
[link]Luck D. féláron lett szerencsésebb!
-
Ricardo
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
vence
aktív tag
Ez meg most mán hogy lehet ??

Mindenhun azt olvasni, hogy a Samu a minta facca-gyerök.Az edge 50 Fusion mégis előbb kapta meg az Andi 15-öt, mint a méregdrága S25 Ultra ...
(valaki írta is, itt valahol a fórumon, akinek mindkettő van)
Nem kicsit volt kiakadva.Szerintem feleslegesen - a főverziós szédítésben egyetértünk -
ezt az éves baromságot a Guuugli találta ki, hogy több szemetet elsózhasson.
És milliárdok életét terelték rossz irányba, a sok ezer tonna tech-szemétről nem is beszélve. wtf -
Ricardo
titán
Igen. Szerintem a biztonság mellett a főverzió is fontos.
Azért is mert jobb ha minél tovább "naprakész" a telefon szoftvere, és azért is, mert jól mutatja, a gyártó hozzáállását a termékei támogatásához.
Nem mindegy hogy csak kötelező minimumot hozzák, vagy valóban támogatják.
A minimumot nazért hozzák, mert nincs más választásuk, a többit saját döntésnek köszönhetően. -
Loik
aktív tag
A Dimensity 7300 8 GB RAM-mal nem avul el 2-3 év alatt. Sokkal nagyobb probléma, hogy mire konszolidálódik az ára, addigra már megkapja az egyik főverziót, te pedig veszel mondjuk fél év múlva kb. 90 ezer forintért egy olyan telefont, amire már csak egy főverzió fog érkezni. Tehát szoftveres szempontból 2026 végén már elavult lesz, hiába jön még sokáig security patch.
-
Ricardo
titán
Az is benne van a videóban.
Ez így akkor is kevés.
Ha már úgyis frissül öt évig, mi akadálya lenne főverziót is frissíteni?
Innen látszik, hogy nem érdekli őket , csak azért frissítik a biztonságot is 5 évig, mert kötelező."A 2021 őszén megvásárolt Redmi másfél éves koráig, 2023 tavaszig frissült. Azért egy egy kicsit khmm..."
Az, hogy van rosszabb is, nem mentesíti őket a gyenge hozzáállásuk alól.
-
Ricardo
titán
Megnéztem a videót. 2 főverzió frissítés?
-
vence
aktív tag
A valós érték nélküli (2MP-es, AF nélküli makro, stb.)
használhatatlan kamerák mivel jobbak?
(Azok ára az igazi kidobott pénz, átverés.)Egyébként a Motorola általában érzékelőket szokott tenni az ilyen "üres" lyukakba.
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy általában ők 2 kamerával adnak 3 használható kamera-funkciót (uww incl. AF macro)
"8 MP, f/2.2, 12mm, 118˚ (ultrawide), 1.12µm, AF "Szóval, az átverés nem itt van.
Speckókat, teszteket pedig mindenki tud találni.
Nem ránézésre kell telót venni!
Ettől szerintem sokkal érdekesebb, hogy egy speckós, műszaki adatlap már a dokumentációknak, kezelésinek sem a része.
Ez az Android, de nem tudom, hogy almáéknál jobb-e a helyzet ??Az "edge" ilyen értelemben egy termékcsalád neve,
az egyes évjáratokban pedig szinte mindig volt 1-2 sík kijelzős modell.
Ilyen az 50 Neo is, de még a sima edge 30 is ... stb.És az "edge" eredetileg sem a kijelzőre vonatkozott, de ez már történelem.
-
DS39
nagyúr
egyébként arról leszokhatnának a gyártók, hogy megtévesztik a vásárlókat.
ezen ugye a hátlapon van 1 vaku, és 3 kamera (amiből az egyik csak annak látszik, mert csak 2 tényleges kamerája van). -
janeszgol
félisten
Kezd átmenni a topik felesleges személyeskedésbe. Nyugalom!
-
vence
aktív tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Az eSIM funkcióért már tavaly is hatalmas plusz járt ... (volna) -
(ha valaki nem ragad bele a Kárpát-pocsolyába ...).Többször írtam róla, hogy hogy vették Nyugaton a G54-eket, vagy a még olcsóbb G34 5G elég egyértelműen ennak is köszönhette az évtizedes népszerűségét.
(Nem kell rajta nagyon csodálkozni az eSIM szolgálgatások boomja mellett ... ja és közben ingyen korlátlan hívás (inkl. pár GB net) is lett pl. Németben, kizárólag eSIM-re !!!).
Erre a dologra nagyon jól ráérzett a Motorola ...Ezt csak az nem érzi, aki nem használja ... mert nagyon nem mindegy, hogy fizikai kártya után kell szaladgálni, (mondjuk külföldi ismeretlenben), vagy postára várni ... stb.
Vagy pedig fizetés után pár percen belül letölthető a SIM-profil
(és semmit sem kell PROGRAMOZNI !! - csak bekapcsolni)
és máris él a szolgáltatás!
... nem csak napok múlva. -
vence
aktív tag
Nem csak az offolást te nyomod, hanem a vastag trollkodást is te kezdted.
Nem tudom - és nem is érdekel - hogy melyik volt
"minden idők legócskább Snapdragon chipje"
de hogy nem az SD 695, az 100%.Akit pedig érdekel a csip valós teljesítrménye/helye a palettán, az
keressen rá a Moto G34 tesztjére a notebookcheck oldalon.
(Elárulhatom, nagyon jól teljesített ...)Egy Antutu-összehasonlítás pedig kéznél is van:
moto G34 5G - - 424.100 (v.10) - 2023. ( < € 100
vivo V50 Lite 5G - - 409.000 - 2025. ! - Dym. 6300 SoC ( > € 250+Trollkodás helyett, pedig inkább árgörbéket, árakat nézegethetnél!
"... én pedig 100 ezer forint felett 2025-ben elvárom, hogy legyen
Wi-Fi 6 "
Akkor miért egy 2023-as telón kéred számon ?!... és hiába vannak a WF6 -nak előnyei, ha a legritkábban találkozunk vele nyilvános helyeken.
-------------
Ennyiért és most pedig nem ezt a moto-t kell venni ...
bármennyire is jó az a szolgáltatói ajánlat.
Mert belefér az 50 Neo ...
és még egy nem belépő 15W-os vezeték nélküli töltés is!(... de minimális felárral, én inkább 12 - 512 GB-os verziót vennék ...
de más modellek is akadnak már ezen az árszinten.)
(( Olyan vassal is, ami kettőt eszik ezekből, akinek az a fontos. ))
off - OFF! Please!
-
Loik
aktív tag
Tényleg muszáj offolni ebben a témában?
A Wi-Fi 6 egyik legnagyobb előnye, hogy hatékonyabban kezeli a zsúfolt hálózatokat, például otthon, munkahelyen, akár nyilvános helyeken.
Az OFDMA technológia révén egyszerre több eszköz kiszolgálása is gyorsabb és stabilabb.
A Target Wake Time nevű funkció lehetővé teszi, hogy az eszközök csak akkor kapcsolódjanak a hálózatra, amikor valóban szükséges. Ez növeli az akkumulátor üzemidejét.
A Wi-Fi 6 csökkenti a hálózati késleltetést, ami különösen fontos például streamingnél.
Támogatja a WPA3 titkosítást, amely erősebb biztonságot nyújt, mint a korábbi szabványok.
Remélem kielégítő volt a válasz és át tudjuk ugrani a Wi-Fi 6 modul előnyeinek boncolását.
-
cs.zs.
veterán
"...Vivo V50 Lite-od van..."
Jaja, meg a családban iPhone 14 Pro, meg Samsung A54, meg NP 2a, meg 2 Redmi, meg egy korábbi Sony, meg A25, meg 4 db AX3000 laptop.
Nem vagyunk elkötelezettek egyik gyártóhoz sem, kipróbálunk sokmindent.Nem a hsz lényegére reagáltál. Szuper a 2000/1000 net, meg az 1000/1000 is, szuper a wifi6 otthon, szuper hogy a laptopok marha gyorsan le tudnak torrentezni ezt-azt, de
Mihez kell az átlagember kezében egy telefonnak 340 Megabittől több?A telefonjaimon ki van kapcsolva a gyorstöltés, és minden nap 100%-ra vannak töltve. Ha elhagyom a lakást, az eszközeim maxon vannak. Ültem már 11 órát konnektor nélküli vonaton.
Tőlem biztosan nem hallhattad/láthattad, hogy a gyorstöltés mennyire nélkülözhetetlen. Számomra mindig is az volt.
Az akkuk képességeiről amit leírtam, az csak egy plusz info, másoknak, segítség gyanánt.
-
Loik
aktív tag
Vivo V50 Lite-od van, megértem, hogy nem értesz egyet a nyafogással. Én pedig ezt a nyamvadt 6500 mAh-s Si/C akkumulátor ajnározást nem értem, úgy csinálsz, mintha 3 naponta kerülnél csak konnektor közelébe. Nem mellesleg az én telefonom 5110 mAh-s Li-Po akksija is lazán hozza a 1,5 napot.
És ezt most kérlek szépen ne vedd támadásnak, te az akkut liheged túl, én pedig 100 ezer forint felett 2025-ben elvárom, hogy legyen Wi-Fi 6, aminek nem a sebessége a legfőbb erénye. Javaslom, hogy ásd el magad kicsit a témában, ne offoljuk szét ezzel a topikot.
-
cs.zs.
veterán
A wifi-5 nyafogással nem értek egyet.
2000/1000 internetünk esetén 1600/1000 mérhető otthon laptoppal, ebből a wifi-5 -ös telefonjaink 330-340 Megabites sebességet tudnak abszolválni.
Én még nem jöttem rá arra, hogy egy telefonnak mihez kell 340 megabittől több, pláne úgy, hogy a lakosság jó nagy részének 500 megabitje sincs otthon. -
Loik
aktív tag
2023-ban piacra dobta a Motorola a G84-et minden idők legócskább Snapdragon chipjével, egy évvel később pedig megcsinálta ugyanezt a G85-tel, mert ugye a Snapdragon 6s Gen 3 egy átcímkézett 695. Idén már voltak olyan nagylelkűek, hogy egy tisztességes processzor került bele és végre kapott Wi-Fi 6 modult is.
Jó telefon, de nem ennyiért, Edge 60 Fusion árban vicc. De legalább most is van Pantone együttműködés, ami széppé teszi a telefont, csak sajnos a komplett konkurencia megeszi reggelire, még házon belül is.
-
janeszgol
félisten
Összességében jó telefon. A kijelző teljesen jó, a hardver oké, a hangminősége közepes, az akku ok. A videózás nappal a fő kamerával és az előlapival teljesen jó. Ám a fitós képességgel vannak gondok. Ha nem nagyítok bele tök jó. Szépek a színek, kellően részletes. Ám ha teljes méretben nézem egy vállalhatatlan paca az egész.
Az esim plusz pont még. (Később negatívum lesz abban, amiben nincs, de plusz nem jár érte.) -
vence
aktív tag
Egy sort nem tudsz leírni személyeskedés nélkül!
Persze neked lehet, mert ki tudja kinek az x-edik nickje vagy.Mert szakmai érveid leginkább nincsennek.
Utána pedig csodálkozol, hogy nem állnak le veled a semmiről vitázni.Egy teló egyébként nem csak a "vas"-ból áll (és még az sem = SoC) !!
És az említett alternatívák melyike indult 100k alatt?!
(most sem nagyon vannak ott!)
és mióta illik 6-128 GB-os konfigot 8/12 - 256 GB-oshoz hasonlítani?!Olyan apróságok pedig rendszerint elfelejtődnek,
mint a virtuális közelségérzékelők, vagy a használhatatlan
AF nélküli makro és egyéb kamu kamerák ... stb.
"éppen az árbajnok Poco X7 "-ben,... amit mellesleg tönkrever az edge 50 Neo, a mostani árakon
és meg sem lett említve alternatívaként.
De ugye a POCO & Co., szent tehenek.

-
Graphics
Jómunkásember
Tök mindegy hova kategorizálod, neked tetszeni a dolog úgy sem fog.
Drágább telóba beletették a 7300-ast.. Itt és az említett telefonoknál 100 ezerig rendben van, felette már 2025-ben nem.
De most jön úgyis a te szabályaid alapján megmagyarázás... Üres..
El sem hittem, hogy 1 napig nem jöttél a topic felé. Olyan jó volt nem egy motoMarakodást olvasni

Másik topicban se voltál... Mi van veeleeeddd? -
vence
aktív tag
Szóval szerinted a
- Nothing CMF Phone 2 Pro,
- POCO X7,
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G
+ + elég hosszú a lista!alsó-középkategóriás telók?!
Hááát ... nem gondolom, hogy túl sok fan egyetért ezzel a megállapításoddal.

És nem emlékszem, hogy ezen telók tesztjének a címébe is bekerült volna a gyenge vas.
Vagy különösebben le lettek volna húzva a SoC miatt, az akármilyen nehezebb UI-jük mellett is.-------------
@ axiomaTudtommal a Power verzió még nem jelent meg,
(de szerintem - nagyon egyedi eseteket kivéve - nem is igazán érdekes).
--------------------A Motorola elkezdte teríteni a
Circle to search-öt,
az Edge 50 Neo már kapja ... -
axioma
veterán
A power verzio csak most nincs itthon, vagy ugy kell erteni, hogy [valoszinuleg] nem is lesz, kesobb se?
Ha nem lesz, van ra bevalt forras? Orszag vagy konkret webshop/elado erdekelne. -
mhydas99
senior tag
Telekomnal 105 ezerert nem rossz vetel. Ebben az arban jo valasztas a Dimensity 7300. Feljebb viszont nem ertem, az SD 6 gen 3-vel van nagyjabol egy szinten. Also-kozepkategorias lapka, az edge szeriaban, legyen az fusion vagy sima, neo, mar legalabb SD 7 gen 3 lenne a minimum.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Graphics
Jómunkásember
Hát ha már szinte minden modelljükben a Dimensity 7300 a favorit, remélhetőleg a support is rendben lesz ...
De az egymásra csúszó paletta öli meg ezt.
-
jUUh
addikt
-
DrKapocs
őstag
"a 720 Hz-es PWM-nél ugyan van jobb..."
De rosszabb is. Elég csak szétnézni Samsungéknál. -
cs.zs.
veterán
Sziasztok,
A cikk második oldalán dicséretet kap az eszköz a dedikált microSD helyért, a cikk végén a kontráknál pedig meg van említve a hiánya.
Melyik a helyes?
Új hozzászólás Aktív témák
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Linux haladóknak
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Path of Exile 2
- Elektromos autók - motorok
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlaySation 5 Slim // Bontatlan /// 27% Áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062, 100% Akkumulátor
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

képest elmegy, de azért még mindig akad jobb árakon is, vagy jöhet elszórt akció.