- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesto
csendes tag
Sziasztok,
No, meghalt az Atrixom (több szempontból is), modem halott, ráadásul a rom is meghalt rajta, újra akartam tenni, de modem did not power up miatt megszakadt. Meguntam, így eladóak a főbb elemek mint pl: érintő, lcd, középkeret akár bekapcs gombbal és ujjlenyomat olvasóval. Vagy alkudni lehet, vagy állom az ajánlott postát. Egészben is vihető, nyilván olcsóbban...ITT nézhetitek meg a hirdetést.
A következő áldozat egy Desire 500 lesz -
nesto
csendes tag
válasz
Matada2.3 #4259 üzenetére
Én megkeresném az IC-t a panelon és rámelegítenék, max ez után cserélném
(De ha garis, akkor szerintem hagyd, mert azzal bukod a garidat)
(Rootolás: Csak nekem nem volt egyértelmű, hogy a terminálban hova és miért kell a parancsokat beírni? pl. letöltöttem hozzá a preinstallt, azt c:\root-ba tettem, majd így kezdtem a terminál munkát: cd C:\root
Ez így mindenkinek tök kézenfekvő volt?
Vagy én nem figyeltem a leírásra?
)
-
-
nesto
csendes tag
-
nesto
csendes tag
Sziasztok! (Matada2.3 neked külön köszönés és köszönet
)
Gondoltam járhat más is úgy, ahogyan én, ezért leírom a storymat:
Vettem egy Atrix-ot, hibásat (modem). A hibajelenség, hogy a telefon a piros Motorola logónál megáll és "modem nem indul el" hibát dob ki. Vagy: Elindul, de nincs hálózat (vagy csak rövid ideig, majd állandóan újraindul). Nézelődtem, kerestem a megoldást, nem találtam. Matada2.3-nak írtam PÜ-t, hátha tud valamit, mégiscsak jobban otthon van ebben a témában (nálam biztosan). Sajnos mindenkitől azt a választ kaptam, hogy alaplap csere. Ekkor gondoltam eladom alkatrésznek, mert így csak a pénz áll benne. Tegnap volt egy kis szabadidőm, gondoltam mégis megnézem. Megkerestem benne a baseband IC-t (micro sd foglalat melletti árnyékoló lemez alatt van, a nagyobb ic [a kisebbik Toshiba, talán memória(?)]). Gondoltam, hátha a forrasztásoknál van egy hajszálrepedés (akár az IC-n belül, akár a környező alkatrészeknél). Leszedtem az árnyékoló lemezt, felhevítettem az IC-t és a környékét, tettem rá forrasztó gyantát (bőven), melegítettem olyan 10 percig, amíg minden alkatrész "mozdítható" lett. Megvártam míg lehűl, Izopropil alkohollal jól átmostam az egészet (főleg a gyanta miatt, alaposan), majd összeraktam. Árnyékoló lemezt nem tettem vissza, nem láttam értelmét. A telefon modem hiba nélkül bekapcsolt (először SIM nélkül indítottam el), majd SIM-mel is felállt hálózatra, hívni lehetett oda-vissza, wifi, bt működött (bár ez talán másik ic-ben is van...), szóval minden ok volt. Az első 1 óra volt a kritikus (korábban 10-50 perc között legalább egyszer újraindult),ezen túl voltam, még mindig minden rendben.
Néhány ki-be kapcsolgatás után most 17 órája, hogy üzemel (kikapcsolás, újraindulás nélkül), szándékosan aktívan használom, nyúzom.
Lehet, hogy ez csak nekem "új megoldás", de gondoltam megosztom veletek, hátha valaki hasonló cipőben jár. Érdemes megpróbálni, mert ha bejön, nem kell új alaplapot venni!
Köszönöm a figyelmet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 16 Pro Max (Új, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Sivatagszínű titán)
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Iphone 14 PRO 128GB Space Black
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest