- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forceman
tag
Nekem jelenleg 3ghz-es procim van, lehet 2 év múlva beérik a mobilok
? Sőt lehet hogy rövidebb idő is elég mivel marha gyorsan fejlődik ez az iparág.
-
tcsfm
tag
nem vagyok wifi-fetisitszta, szal bármi jöhet
de úgy érzem ezt a fílinget csak vezeték nélkül lehetne eladni.
Pontosítás; én a tv-t NEM a hd cuccokra értettem, az mellékes, hanem az egész oprendszerre. megjelenítésre.
Leteszed magad a kanapéba mondjuk a csajodék nappalijában, és tolod amit otthon, úgy ahogy otthon, érted?[ Módosította: #65675776 ]
-
zsigus
őstag
nem hinném, hogy a WiFi lenne a legjobb módszer HD videók lejátszására, mert eléggé ingadozik a sávszél és akadozna rendesen (főleg az FHD)
Bár létezik WHDMI is, kíváncsi lennék rá, de itt nem véletlenül lesz HDMI a telón
De az 5let nagyon jócsak még tényleg Sci-Fi
A HW egy része már megvan a tegra személyében, csak a wifi-n kellene gyúrni.
Az sem lenne baj ha nem gyorsulna (N-es bőven elég) csak stabil legyen! -
tcsfm
tag
azért ez durva.
ha ezt a teljesítmény valóban beletolják egy kézikütyübe, ami wifin kiteszi a kezelőfelületet a lapostévémre és egy élhető rendszert alkot, áthajtok a kocsival a notin.
tudom ez elég sci-fi, de nyilván okosabb emberek dolgoznak ott és ez is az eszükbe jutott...kurvára lenyírná a portable piacot[ Módosította: #65675776 ]
-
törölt tag
válasz
tariattila #41 üzenetére
semmi baj nincs a kezelőfelülettel. alap android, tökéletesen használható
-
zsigus
őstag
Nem értem miért baj az, hogy fejlődnek a mobil procik?
Ez így működik, 2éve még az 1Ghz-re mondtátok ugyanezt most meg mindenkinek az kell, akkor miért kell felháborodni?
Így működik minden számítástechnikai üzletág, miért szerintetek a sz.gép processzorán se kellene fejleszteni igaz is minek, adjuk el ami van mert mindenkinek elég most.
MOST és később mi lesz????Valaki pedig a fogyasztással van kiakadva, ha tudnak csinálni egy értelmes 2Ghz-es procit akkor valószínű nem fogják kiadni csak akkor ha legalább 1 napot kibír a telo vele. Tehát ugyanannyit fogyaszt mint bevezetésekor az 1Ghz-es. Ebből következik, hogy az újabb 1Ghz-es procik már kevesebbet fognak enni köszönhetően a fejlesztéseknek nem?
A VGA piacon mi van? Generációként kétszereződik a teljesítmény és felére csökken a fogyasztás mivel ha van egy 800SP-s VGA ami most 300W-ot fogyaszt jövőre lesz egy 1600SP-s VGA aminek ugyanúgy bele kell férnie a 300W-os limitbe
ergo: 2szeres teljesítmény ugyanannyi fogyasztás vagy ugyanolyan teljesítmény fele annyi fogyasztás.És, hogy nem használja ki semmi a 2Ghz-et?? Vajon később se fogja?? NEM IGAZ
De ha nem fejlesztik a HW-t nem fejlődik az SWBocs, hogy hosszúra nyúlt a mondandóm de ilyen hsz-eket írni egy pozitív hirre?
Ha csökkentenék a teljesítményt akkor megérteném a felháborodást de így nem. -
Eurofag
csendes tag
No, a mega(giga)hertz az új megapixel?
-
Forceman
tag
Ha gyorsabb proci kevesebb optimalizálás kell. Szerintem csak ennyi. Meg persze lesznek alkalmazások amik kihasználják.
-
tariattila
veterán
a motorola tulajok elmondásaira alapozva szerintem inkább a kezelőfelületen lenne kis csiszolnivaló... ha azzal megvannak utána lehetne vagánykodni a processzorral is...
lényeg, hogy legalább hozzák az 1GHz-es társaik üzemidejét...
-
Alwares
aktív tag
Aztán majd csodálatosan leégeti a lábadat, ha véletlen úgy rakod el, hogy megy rajta valami nagyobb felbontású film vagy valami
-
plus44
veterán
2ghz?? Inkább rakjanak bele S-Amoled-et.
-
Cyberpunk
félisten
Húha a Motorola nagyon nyomú
Ha belegondolunk hogy nemrég még temették
-
Rickazoid
addikt
Ehhez már minimum egy notebook akku (és hűtő) kéne, hogy érdemben használható legyen, ettől függetlenül nagyon jól hangzik. 4"-os AMOLED kijelzővel és teljesen fém házzal meg QWERTY/QWERTZ billentyűzettel elsőosztályú lenne.
-
Straw
senior tag
A júni végére gondoltam, igen. De tudtam hogy túl szép ahoz hogy igaz legyen.
Magic nem volt a kezemben, azt nem tudom milyen. Viszont a Spica nekem kellemes csalódás volt, árához képest elég jó, nem egy rakéta de semmiképp sem mondanám rá hogy lassú.
Én nem azt mondtam hogy az Android nincs optimalizálva, csak azt hogy lehetne kicsit jobban, bár akkor évente csak egy telefon jelenne meg gyártónként.
-
Zirowe
nagyúr
Ha a júni végére gondolsz, akkor már rég kiderült arról, hogy kacsa, mivel nexus se kapta még meg a frissítést (azt hiszem mai nap jön ki).
Elvileg most augusztus végét mondják, ami már reálisabb.
ReménykedjünkEgyébként nem csak a vas az, ami számít, hanem a rendszer is.
Magic (528mhz) 1.6on ritka szar,élvezhetetlen és lassú..
Portolt 2.1-el már gyorsabb, és elvileg froyo is lesz rá portolva..
Szóval azért törekednek arra, hogy optimalizálva legyen a cucc, ne csak az izomra támaszkodjunk -
Straw
senior tag
Tudom, én android párti vagyok, de azért azt nem lehet csinálni, hogy szarunk a soft-ra majd az erős vas elviszi, és ezzel a gigahertz növeléssel néha azt érzem ilyen irányba haladunk.
A Froyot már én is várom, kíváncsi leszek mennyire tudja tartani a HTC a kiadásra ígért dátumot (Desire-re). Mert ha úgy mint a Hero-nál akkor megette a fene.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Stimpy001 #25 üzenetére
Itt jön a képben a hdmi csatlakozó, amivel kilövöd lcd tv-re az 1080p-s anyagot és a teló szaggatásmentesen lejátssza (más kérdés, hogy szerintem még nincs megfelelő app erre).. Amire elvileg már a mostani 1ghz-s snapdragonok is képesek...
Meg azért ezek a mai készülékek 3,5-4" körüli kijelzővel jönnek, amin már élmény utazás közben filmet nézni..
Jobb,mint unatkozni vagy lapost cipelni#26 Karma: azért nexus és desire-n nem kell sokat várni már most sem, hát majd froyoval!
A karácsonykor jövő frissítésről nem is beszélve..
Tehát szerintem tényleg értelmetlen a proci növelés, az akksi rovására..
Ha csak vki nem olyan perverz, hogy videókat kódoljon a telóján, de arra meg nincs alkalmazás még!(bár én találkoztam már olyan app-al, ami lejátszó, és lejátszás előtt átkódolja a videót ehető formátumra.. Így kb 10perc, mire elindul egy film
)
-
AS
félisten
Nem értelek titeket ez csak nekünk jó.
Bár ez 2 magos tegra nem semmi lesz,Igaz tudom a HTC nek , és Samsugnnak is lesz hasonló
2011 ben.
-
Stimpy001
aktív tag
válasz
NathanCullen #19 üzenetére
Én most sem akarok mobilon filmet nézni, nem hiányzik a sötét szemüveg meg a fehér bot!
Valaki akkor mondjon olyan alkalmazási területet MOBILRA ahol kell az a bődületes nagy CPU teljesítmény. HD anyagok - most is mennek (csak tudnám 3.5"-on ki tud különbséget tenni DVD és HD minőség között), 3D játékok - GPU.... nekem nem jut eszembe más -
Straw
senior tag
Én személy szerint örülök ennek a fejlődésnek, de szerintem van az határ amit még elviselnek az emberek, gondolok itt arra, hogy mennyit kell tölteni a telót, már a mostani vasak is alig bírnak egy napot intenzív használat mellet 1400mAh-s aksival és csak sima (1mag, 1Ghz) snapdragonnal, ha motoék belepakolnak x magot 2ghz-en akkor annyira megugrik a fogyasztás hogy többször is fel kell dugni tölteni a fónt egy nap alatt, és ez sok embernél elegendő indok lehet hogy ne vegye meg.
-
Phili
tag
Nem sz@roznak ha így lesz,de szerintem ez egyfajta szócsata,ki tud nagyobbat mondani
-
NathanCullen
senior tag
Még nincs rá igény, de majd lesz. Pl.: egy-két éve még nem akarták mobilon filmet nézni, ma már viszont sok zárt OS -es telefon is viszi az .avi-t. Jó grafikával rendelkező játékok jönnek, HD filmek, erőforrást igénylő programok stb. stb. Kellesz a nagy processzor, és mire elkészülnek a komoly számítási képességgel rendelkező mobilok, lesz is rájuk igény.
-
Ricardo
titán
"a Motorola a mindet elsöprő sebességű processzorok piaci bevezetésével szeretne tarolni."
Nem ártana rágyúrni a mindent elsöprő teljesítményű akkuk fejlesztésére sem.
-
DemonDani
addikt
a divx támogatás pénzes, nem ingyenes. ennyi a leglényegesebb.
Sokan nem veszik meg, nem csak mobilra igaz ez, hanem mindenre ahol csak a divxel találkozhatsz...
Meg ehez társult, hogy mivel igény nem utatkozott rá az android sem úgy volt kialakítva azon a területen hogy pik pak betudják tenni, de most hogy a vasak felerősődnek így már ez a kérdés is felmerült és javítják a dolgott mint alább már leírták. -
DemonDani
addikt
az év végén "eljövő" Tegra2 alapu telefonokban a 2magos CortexA9 lesz ami magonként 1GHz, szerintem ez a szerencsétel hülye mindössze erre gondolt!
2*1Ghz=2Ghz
Ebben semmi nagy kunszt nincs mindössze nagy szavakkal dobálózik szerintem és ennyi. Az h év végén az Android 3.0ával jönnek a Tegra2 alapú termékek ez meg már "köztudott" -
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
rudymester #6 üzenetére
Ja, pontosan olyan, mint a kompakt gépek megapixel háborúja..
Egy kivétellel talán: kompaktoknál még talán látszik a különbség a megapixelek között (nagyobb a kép felbontása, még ha a minőség nem is olyan jó).De ez a 2ghz..
Őszintén szólva nem látom sok értelmét.
A "csak azért,mert megtehetjük és mi akarjuk elsőnek megtenni" érv eléggé nevetséges.
Jelenleg szerintem az 1ghz snapdragon bőven elég, és nem tudok elképzelni olyan műveletet mobilon, amihez ekkora számítási képesség kéne (ja, navigon 10mp helyett 5mp alatt számítja ki az útvonalat, de nem hiszem,hogy ez egy döntő érv lenne).
Androidon az 1ghz bőven elég, divxet még 2ghz alatt se fogja tudni lejátszani, mert nem proci kérdése.Hdmi,720p felvételt és 1080p lejátszás már jelenlegi 1ghz snapdragonokon is elérhető, akkor mire a 2ghz?
Inkább ölnék ezen fejlesztési pénzeket az akksik üzemidejének fejlesztésébe!
Mert minek egyre erősebb mobil, ha egyre kevesebb ideig bírja :S -
Lotusomega
senior tag
És azt hiszem szépne eljutunk majd odáig, hogy megjelenik az első venntillátor hűtésű mobil
Új iparág, telefonhűtő 6 heat pipeos, full réz borda, hatalams venti az lenne ám az igazi, meg a mini vízhűtés, micsoda dolgok lesznek ezek
-
Liudvikas
tag
első blikkre megijedtem, hogy Győzike mutogatja vidáman az új Moto'kat
az akksit gondolom táskával adják hozzá, mint a legelső telefonjaikhoz
-
rudymester
senior tag
Pár napja voltam LG telefon "workshopon", ahol az idei telókat mutatták be és már ott is felhúztam a szemöldököm, hogy 1,3Ghz-es lesz a legkomolyabb telójuk. Elég durva a lépték, ahogy halad a technika.
A Motonak már nem is kell sok és behozza az asztali gépem teljesítményét. Mindez a zsebemben? Jól hangzik, de a fogyasztás még kérdéses lehet.
Kicsit kezd ez olyan lenni, mint a fotózásban a megapixel háború. Egyre több, de nem feltétlenül jobb. Hiába a bika proci, ha nem optimalizálják a szoftvert és a hardver többi komponensét. -
Harlek
tag
Szerintem csak megnézték a Motorolás srácok az iPhone 4 bemutatóját, és úgy gondolták, hogyha már Steve Jobséknak ennyire megy a nagyot mondás, akkor ők mondanak még nagyobbat. Max nem lesz belőle semmi.
-
Stimpy001
aktív tag
Hol van jelenleg olyan alkalmazás ami igényelné egy mobilba ezt a teljesítményt?
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
Lotusomega #1 üzenetére
Felőlem jöhet, nem fogok megsértődni
Bár kíváncsi vagyok egy ilyen mobil eszköznél hogy oldják meg a hűtést
nekem nem kell egy készülék ami a sok csöves flash-adek-től 50-60fokosra melegszik a kezemben.
-
BoneDragon
veterán
Meddig bírja majd az aksi? 10percig?
-
Lotusomega
senior tag
Na soklesz már a jóból
Lassan majd 4 magos mobilproci, és a pc ipar vége. Egyenlőre ez még a felesleges kategória, bár lehet flash alá kelleni fog
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Motorola első embere 2 GHz-es órajellel szerelt Android alapú okostelefon idei bemutatását tervezi.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Projektor topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest