- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
Hát igen a ventinek van hangja, elég egyszerű kivitel: a vasmagos rész rögzítve van egy aljzatra van a közepén egy furat a venti felsőrészében van a mágnes és van benne egy csap és a két fél csak egymásra van rakva, semmi csapágy meg ilyen pucc. Ez általános vagy használnak kicsit bonyolultabb kiviteleket is?
A borda sincs rézből nagyon nem néztem meg, de ez látszott rajt.A ventilátort pont múlthéten olajoztam meg, mert kezdett rakoncátlankodni.
-
KISDUCK
addikt
Ma újrapasztáztam a gépet, hülyeséget írtam múltkor, 2 réz ág van külön vga és külön apu, a vastagságot is hibásan írtam. Rákerestem a t400as hűtőre, annyi a difi hogy ott 2 szál megy feltételezem a cpuhoz és 2 oldalt nyomja ki a levegőt, ha jól tippelem vagy az egyik oldal be a másik ki. Én ezt nem mondanám baromi nagy különbségnek, de ha van még valami differencia osszad meg nyugodtan, olyan gépet még nem láttam nem igazán tudok róla mást mint amit neten találtam.
-
KISDUCK
addikt
Köszönöm a pozitív reakciót, ez az ipari hulladék már 3 éve b###ik meghalni. Az említett t400as meg kicsit idősebb. Feltételezem, hogy túl sok differencia nincs a gépek hűtésének megvalósítása között és NEM hasonlítottam össze tudtommal a 2 gépet csak abból kiindulva amit a sajátomba láttam leírtam és indokoltam, miért nem jó ötlet széttuningolni egy szerencsétlen laptopot.
-
KISDUCK
addikt
HP Pavilion 2018sh 35w tdps apu + 7670m. Amit láttam azt így tudom csak leírni: egy csoffadt* rézszál viszi a meleget a vga-tól az apuig ami a csoffadt* rézszálat továbbítja a hűtőrácsokhoz amiből egy kis csoffadt* ventilátor fújja ki a meleget. Meg ugye azért a lapkák környezete kap meleget amit nem hiszem hogy a rendszer el tud vezetni, továbbá csak a gpu volt nálam hűtve amiről feltételezem, hogy a memória az csak úgy lebegett.
Konklúzió: inkább csökkentem a terhelését a rendszernek, minthogy 110%-ot hajtsak ki belőle. Ezek a szerencsétlen dögök nem túlhajtásra vannak tervezve. (Ha netán 2 hűtőrendszere van a gépednek külön a vganak és külön a cpunak, akkor hajrá.)*csoffadt: a rézszál lehetett talán 3mm átmérőjű talán egy kicsit több és a ventilátor mérete és lapát kialakítása se volt biztató, a lapátok a síkra 90 fokot zárnak be ami ránézésre annyira jó, hogy kicsit kituszkolja a levegőt.
Update, meg ha mindenáron szét akarod tuningolni, legalább pasztázd meg. Én holnap hajtom végre ezt terv szerint.
-
KISDUCK
addikt
Én múlt héten szedtem szét a laposomat, látva hogy mi felel a hűtésért inkább nem húznám pár százalék extráért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- BMW topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest