- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli0726
aktív tag
válasz
bayarena #184 üzenetére
#183 ez egy példa arra mennyire nem vagy tisztában azzal, mire is jó az apu gpu-ja, ajánlom figyelmedbe a hozzászólásaimat.
Nem a vganak kell hogy besegítsen, hanem a cpunak, az apukáknak meg az az értelme amit már kb 50x leírtam, hogy ha a gput is befogod számolni, akkor megtöbbszörözhető a CPU(apu) ereje. -
Dany007
veterán
válasz
bayarena #177 üzenetére
Hohó nagy tévedésről van szó. Nehogy félreértsd. A DualGraphics amikor egy dVGA képes besegíteni az IGP-nek az csak bizonyos dVGA-val működik.
5800k esetében pl ha jól tudom csak a 6670-essel megy.Tehát azt felejtsd el, hogy megveszed a Kaverit majd beraksz mellé egy 7870-et vagy mittudom én egy gtx660ti-t vagy akár egy 7970-et és majd az összedolgozik az IGP-vel...
Ez az összedolgozás csak kifejezetten specifikus dVGA-val működik. Itt lehet megnézni melyikhez mi megy: [link] Kaveriről még nincs infóm.
És igen DualGraphics-ban sokkal durvább lesz a grafikus teljesítmény, de egy Fx-8320 meg egy 7970-es VGA-nak a közelébe se ér. Sőt! Igazi játékos gépnek nem való az APU. Ne tévesszen meg az olcsó ár. Én is emiatt "szívok" most. Mert anno vettem egy 5800k-t htpc-nek. Aztán rámjött hogy akarok játszani komolyabb játékokkal is, gondoltam teszek bele egy újabb VGA-t. Na de a kis APU procija akármilyen VGA-t már nem bír kihajtani... Ezért a nagyon max az a 7870-es amit szénnéhúzva többnyire kihajt az 5800k. Erősebbe belevenni pénzkidobás lenne.
De ha veszel egy FX 8320-at ami kb 33-35k tehát nagyjából annyi, mint most egy Richland APU akkor az már lazán kihajt neked egy 7970-es dVGA-t is."Mert akkor ebből nekem az jönne le, hogy kicsit gyorsabb lesz játékra, mintha lenne egy fx vagy i7, ami nem segít be."
Ez sem teljesen így van. Mondom ha a megfelelő és csakis az adott APU-hoz kijelölt VGA-t teszed bele, akkor képes összedolgozni igen. A grafikus teljesítmény kb a duplájára nő mint önmagában az IGP-é. De ettől még egy rendes dVGA-s rendszer, mondjuk egy 7970-es kártya még így is szintekkel gyorsabb lesz.
A másik amire gondolsz az a Mantle API. Amelyik játék ezt az API-t támogatja ott jobban fog futni az adott játék AMD-s VGA-kon és APU-kon, igen! De ez ugyanúgy érvényes egy 7970-es kártyára, mint a Kaver APU IGP-jére is. Tehát ez általánosságban fogja gyorsítani minden GCN architektúrára épült kártya sebességét. A Kaverit is meg egy i7-tel hajtott 7970-et is!
-
Prof
addikt
válasz
bayarena #175 üzenetére
Vard meg mig kijon a Kaveri es az Athlon-ositott X4-es variansa es akkor meglatod. A speci architekturat kihasznalo programok tomegerol egyelore ne is almodj. Sima utasitaskeszeleteket Intel procikban amik rengeteget gyorsitanak adott feladatokon a mai napig nem hasznaljak. Pedig benne van a procik 95%-ban.
Ha van kis vallalkozo kedved vegyel H61-es alaplapot 10k + G-s Intel procit 10k es nezd meg a jatektesztjeid eredmenyet az X3-adhoz kepest
-
atti_2010
nagyúr
válasz
bayarena #177 üzenetére
Azokban a játékokban gyorsabb lesz amik kihasználják a Kaveri IGP-t, hogy hány ilyen játék lesz az elkövetkező 1-2 évben, na ez az ami jó kérdés valamint menyit fog dobni az hogy a konzolok félépítése szinte azonos a Kaveri APU-val, a Mantle-s játékokban meg nem kérdés hogy lenyomja majd az I7.
-
Kroni1
veterán
válasz
bayarena #175 üzenetére
Hat te tudod, de ha szeretnel jatszani raadasul dvga lesz a gepedben akkor egy fx8350 az erosebb valasztas mint egy barmilyen apu, es a kaverire meg varni is kell meg. Én is gondolkodtam a cseren de azert mert mar nem jatszom. Amugy az fxben van l3 cache, tobb szalon dolgozik, ugyh en egy 8320-at vennek a helyedben 37-ert vagy egy 6300-ast 28-ert ha kulon vgaval akarod nyomni a jatekot, ennel egy csucs kaveri se lesz gyorsabb, csak dragabb. A kaveri Apu-nak a felet egy olyan igp alkotja amit te nem is akarnal kihasznalni igazabol. Ami elonye lenne h kevesebbet eszik de ebben az fx se rossz mar..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- Vicces képek
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bittorrent topik
- Renault, Dacia topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest