Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a One UI 8 frissítés közzététele
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
bayarena #177 üzenetére
Hohó nagy tévedésről van szó. Nehogy félreértsd. A DualGraphics amikor egy dVGA képes besegíteni az IGP-nek az csak bizonyos dVGA-val működik.
5800k esetében pl ha jól tudom csak a 6670-essel megy.Tehát azt felejtsd el, hogy megveszed a Kaverit majd beraksz mellé egy 7870-et vagy mittudom én egy gtx660ti-t vagy akár egy 7970-et és majd az összedolgozik az IGP-vel...
Ez az összedolgozás csak kifejezetten specifikus dVGA-val működik. Itt lehet megnézni melyikhez mi megy: [link] Kaveriről még nincs infóm.
És igen DualGraphics-ban sokkal durvább lesz a grafikus teljesítmény, de egy Fx-8320 meg egy 7970-es VGA-nak a közelébe se ér. Sőt! Igazi játékos gépnek nem való az APU. Ne tévesszen meg az olcsó ár. Én is emiatt "szívok" most. Mert anno vettem egy 5800k-t htpc-nek. Aztán rámjött hogy akarok játszani komolyabb játékokkal is, gondoltam teszek bele egy újabb VGA-t. Na de a kis APU procija akármilyen VGA-t már nem bír kihajtani... Ezért a nagyon max az a 7870-es amit szénnéhúzva többnyire kihajt az 5800k. Erősebbe belevenni pénzkidobás lenne.
De ha veszel egy FX 8320-at ami kb 33-35k tehát nagyjából annyi, mint most egy Richland APU akkor az már lazán kihajt neked egy 7970-es dVGA-t is."Mert akkor ebből nekem az jönne le, hogy kicsit gyorsabb lesz játékra, mintha lenne egy fx vagy i7, ami nem segít be."
Ez sem teljesen így van. Mondom ha a megfelelő és csakis az adott APU-hoz kijelölt VGA-t teszed bele, akkor képes összedolgozni igen. A grafikus teljesítmény kb a duplájára nő mint önmagában az IGP-é. De ettől még egy rendes dVGA-s rendszer, mondjuk egy 7970-es kártya még így is szintekkel gyorsabb lesz.
A másik amire gondolsz az a Mantle API. Amelyik játék ezt az API-t támogatja ott jobban fog futni az adott játék AMD-s VGA-kon és APU-kon, igen! De ez ugyanúgy érvényes egy 7970-es kártyára, mint a Kaver APU IGP-jére is. Tehát ez általánosságban fogja gyorsítani minden GCN architektúrára épült kártya sebességét. A Kaverit is meg egy i7-tel hajtott 7970-et is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a One UI 8 frissítés közzététele
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 13 M4 256GB wifi újszerű 2028.04-ig jótállás
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest