Hirdetés
- Oldalról rápillanthatunk a Vivo X300-ak kameráira
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Döglött Róka #98 üzenetére
Nem, vagyis majdnem. A lenovo yoga, amit a másik topicban montdál az már alakul, meg is fogom nézni magamnak, hogy mennyire kényelmes tablet módba hajtva mondjuk 2-3 órán át kézben tartani.
A sima ultrabook, aminek nem visszahajtható a kijelzője nagyon rossz erre, eddig ilyen helyzetre kényelmesen csak valamilyen tablet volt megfelelő, leginkább valamelyik ipad. Most ezek mellé bejött még a surface book, ami ilyen téren agyonvert mident, legalábbis számomra.
A kérdés az, hogy pl egy yoga-hoz képest megéri-e a felárat, vagy nem. -
Döglött Róka
veterán
válasz
Lord Sidious #96 üzenetére
Desktop eszkozt senki nem visz magaval meeting roomba tudtommal.
@opr : Uzleti ultrabook a haverod.
-
válasz
Lord Sidious #95 üzenetére
Igen, tudom, Én arra írtam, hogy így tudsz prezentálni úgy, hogy közben a mindennapi munkaeszközöd van veled, ami nagyon jól tud jönni váratlan kérdések esetén.
És a saját tapasztalatom az, hogy ilyenre a topmanagerek simán képesek. Mármint olyan kérdést feltenni, ami a büdös életbe eszedbe nem jutott volna, hogy konkrétan azon a meetingen bármilyen formában felmerül. Na ilyenkor ölni tudtam volna, hogy a mindennapi munkagépem legyen ott velem, mert ha más nem, a meeting végén 5percben, de valamit tudok mutatni is, nem csak beszélni róla.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Döglött Róka #94 üzenetére
Ezek nem szelsoseges igenyek. Hetente 2-3 alkalommal tartok mgt. es mark. megbeszelesen prezentaciot, targyalotermekben. Ket eve mar be se viszek magammal desktop eszkozt, mert folosleges es kenyelmetlen.
siman megoldahato a prezi kabelmentes megoldassal es teljesen biztonsagos modon tabletrol es telorol is. Viszont azt tapasztaltam, hogy a nagyobb es komolyabb gyartok (crestron, extron, lifesize, wolfvision stb) termekei jobban tamogatjak az iOS-t, mint a droidot.
-
Lord Sidious
senior tag
Ezt nem fejtetted ki.
amugy arra, hogy a kijelzo kepet kikuld crestron, extron, easyconnect, stb eszkozokrol az iOS-es keszulekeknek nagyon jo tamogatasa van. En ha prezi,ppt, excel, word dokukat mutatok meg airmedian tolok ki mindent a cegen belul es csak iPadet hasznalok. Prezentalni tokeletesen elegendo egy iOS-es eszkoz is. (Persze nem art ha van rajta egy office 365-os elofizu is, ha a prezit ido kozben szerkesztgetni is akarod, mert eszedbe jut meg valami fontos dolog, amit beleszurnal
)
Azert a targyalokba a vezerlest, jeldisztribuciot es a kulso periferia tamogatast jol megoldajak. (Legalabbis nalunk a mernokok es technikusok kiemelkedo munkat szoktak letenni az asztalra.)
-
válasz
Lord Sidious #91 üzenetére
Most komolyan úgy gondolod, hogy úgy értettem, hogy szerencsétlenkedek egy pár "os kijelzővel?
Nyilván arról beszéltem, hogy valamilyen vezeték nélküli protokollon tükrözöm a kijelző képét a projektorra...
Azért van határa az egymás hülyének nézésének is. -
b0bcat
addikt
-
liquidgold
tag
http://www.youtube.com/watch?v=_jTk3Fv9ido
-
afk22
tag
válasz
Parallaxis #72 üzenetére
Programoztal te valaha????? Ez nem OSX vagy Windows kerdese... Ez applikacio... Na jo en feladom a valaszolgatasokat. A fura az egeszben, hogy iszonyat sotet vagy a temahoz, ennek ellenere meg annyira magabiztosan allitasz faszsagokat...
-
afk22
tag
válasz
Parallaxis #70 üzenetére
Ez igy nem igaz, vagy legalabbis nincs szignifikans kulonbseg. Azert nagyobbak altalaban a programok, mert sokkal tobb eroforras van bennuk (kep es egyeb adat), mivel kevesbe szamit a meret. A program maga az minimalis, az egesz installhoz kepest (20megas app az mar nagyon nagy, bonyolult rendszernek szamit). Tehat iOS-re es Win10-re ugyan az az app kozott nem lesz lenyegi kulonbseg.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Parallaxis #84 üzenetére
Hat ebben a hozzaszolasban sehol nem emlited, hogy ez egy workstation periferiaja. Nagyon ugyesen losz melle folyamatosan. Csak igy tovabb.
En olvasok, viszont a gondolatolvasas rezdroton keresztul nem nagyon megy...
-
Parallaxis
addikt
válasz
Döglött Róka #81 üzenetére
Nem ezt egy budos szoval sem emlitetted, leragadtal ott hogy apple fasza minden mas szar.
A topicban történt első hozzászólásomban már ezt írtam, de ha te nem olvasol, csak írsz, az más kérdés
-
RaveForce
veterán
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Parallaxis #77 üzenetére
"Eleve ezt fejtegettem, hogy az iPad egy remek periféria, amit bizony, igen, egy munkaállomással együtt fogsz használni." - Nem ezt egy budos szoval sem emlitetted, leragadtal ott hogy apple fasza minden mas szar. En meg meg azthittem kovetkezetes vagy
-
törölt tag
válasz
liquidgold #64 üzenetére
Nem, csak annyi, amennyi az alma és a körte összehasonlításához.
-
válasz
Parallaxis #78 üzenetére
És konkrétan úgy gondolod, hogy az ipad pro jobb célszerszám, mint egy wacom tábla?
A surface book az igen, egy fancy játékszer, pláne az árához képest.
A különbség az, hogy ott tudok mondani olyan helyzetet, ahol látom a hasznát, értem az árát és a jogosultságát is. Nem is egy ilyen helyzetet le is írtam. Egy ios-es tabletnél pedig nem látom.
Most vissza nem keresem, de a topicjában nem kevesen írták, hogy a tudása közel sincs egy wacom tábláéhoz. Ebben sajnos mások véleményére kell támaszkodnom, de mostmár komolyan gondolkozok rajta, hogy kérek egy csak erre hajazó specifikációt, és lerakom a grafikusok elé, úgy, hogy nem mondom meg, mi ez, csak annyit, hogy ezt választanák, vagy a mostani wacom-nál maradnának, és miért.szerk: lassan ideje lenne megtanulnom gépelni...
-
Parallaxis
addikt
Jó, ennek a vitának itt van vége kb. Nem is emlékszem már rá, mikor volt utoljára crash-em win alatt
Ugyanez a helyzet OSX és iOS alatt nálam, de ha itt lenne, akkor nem történne semmi tragikus, mert a rendszer eleve visszaállítja a crash előtti állapotot, nem veszik el semmid, míg ha Windows alatt történik ez, akkor kapáltak a munkádnak, ha nem mentetted el éppen.
Egy konkrét projekthez meg nagyon ritkán nem elég 40gb hely.
Nálam egy átlagos meló 20-30 GB.
Ha meg kevés hozzá, akkor meg nem ilyen baromságokban fogsz gondolkodni, hanem eleve workstation-ben, ami egy teljesen másik szint.
Hurrá!!!!
Kezd fény derülni!!Eleve ezt fejtegettem, hogy az iPad egy remek periféria, amit bizony, igen, egy munkaállomással együtt fogsz használni. Soha nem állítottam, hogy iPad-re lesz CS szintű Adobe csomag, ellenben lesz/van megfelelő frontend, amin keresztül tudsz rajzolni és a desktop CS alá dolgozni.
Vagyis profin kivált egy méregdrága grafikus táblát és még emelett másra is alkalmas, mindezt jóval olcsóbban. -
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
"átlag felhasználó számára ezek a helyzetek ritkán, vagy soha nem jönnek elő."
Namost akkor professzionális eszköz, vagy átlag jóskapista drága és fancy játékgépe? -
Döglött Róka
veterán
válasz
Parallaxis #72 üzenetére
Ez sem igaz
De sebaj, te is csak dzsunkapct lattal eddig
-
válasz
Parallaxis #72 üzenetére
"Windows alatt nagyobb esélye van annak, hogy valami hiba lép fel és ott sem örülsz neki."
Jó, ennek a vitának itt van vége kb. Nem is emlékszem már rá, mikor volt utoljára crash-em win alatt, de talán még az xp-s időkig kell visszamenni, bár már ott sem volt túl gyakori, és nagyon enyhén fogalmaztam...szerk:
#73: a 40gb már bőven úgy volt ám számolva, hogy maradt az ssd-n szabad hely. Legalábbis Én akárhogy számolok, 55+40 az nem 128, de lehet le kéne cserélnem a wines calc-ot és más eredményt kapnék.
Arról most nem ejtek szót, hogy a minimum 1, de valszeg inkább 3tb-os NAS-ról mintha elfelejtkeztél volna.
Egy konkrét projekthez meg nagyon ritkán nem elég 40gb hely. Ha meg kevés hozzá, akkor meg nem ilyen baromságokban fogsz gondolkodni, hanem eleve workstation-ben, ami egy teljesen másik szint.iOs-en honnan szedted az a 90gb szabad helyet, de komolyan? Azt állítod, hogy ami winen 25gb, az iOS-en csak 2,5? Csak mert akkor funkcionálitásban is kb ez lesz az erány.
Ha pedig az ipad pro valójában csak egy "grafikus periféria" szinten használható, az is csak korlátozottan (tehát gondolom csak OSX-el), akkor pedig ezzel Te adtál választ arra, hogy miért jobb választás a surface book, illetve milyen téren sokoldalúbb. Pl a fentebb vázolt helyzetben, tehát professzionális környezetben a válasz rövid, tömör és egyértelmű ezek szerint még nálad is: minden téren (kivéve toll, azt pedig még nem tudjuk).
-
Parallaxis
addikt
Szóval maradt mondjuk 40gb helyed a munkára, ami azt jelenti, hogy itt már file-okkal játszunk, ami minden rendszeren pont ugyanannyit foglal.
Igen, maradt a szükséges alkalmazások telepítése után 40 GB-od Win alatt, míg iOS-en 90 GB.
Az SSD-n legalább 10%-nak szabadnak kell lenni, különben elég durván belassul a rendszer, szóval máris csak 30 GB-ról beszélünk, ami egy nagyobb project esetén már egyetlen munkára is kevés.
Az iPad-nél, mivel elsősorban mint grafikus periféria van használatban (nem véletlen, hogy a Wacoom cuccát hoztam eddig is fel érvként), ez nem is merül fel, mert nem oda dolgozol. Innentől kezdve hasonlítod az almát a káposztához.De ez válasz a többi kérdésedre is.
A Surface Pro azért nem érdekes különösebben, mert ugyan egy erős notebook tudását képes felmutatni, de tabletként sokmindenre nem alkalmas (aki továbbra is azt hiszi, hogy a desktop alkalmazásokkal megváltja a világot billentyűzet és egér nélkül, annak minden jót kívánok). Grafikai munkára meg nagyjából olyan szinten képes, mint egy Note 4. Hobbi célra kiváló, de profi munkára nem.
Szóval egy hibrid masina, ami bizonyos helyzetekben jól jöhet (igen, írtatok olyan helyzeteket, amikor szuper megoldás), de az átlag felhasználó számára ezek a helyzetek ritkán, vagy soha nem jönnek elő. -
Parallaxis
addikt
válasz
Tigerclaw #69 üzenetére
Addig ok, hogy az Angry Birds, vagy a böngésző bezárja magát szó nélkül valami iOS, vagy App hiba miatt, mert nem veszlik el semmi komoly, de ha épp rajzolnál, vagy dolgoznál az iOS Pro-n és ezt csinálná, nem köszönnéd meg.
Windows alatt nagyobb esélye van annak, hogy valami hiba lép fel és ott sem örülsz neki. No meg a Windows nem OSX, ahol ilyenkor az alkalmazás újraindítása után minden onnan folytatódik, ahol előzőleg tartottál (bár ez megint más tészta)
-
válasz
Parallaxis #63 üzenetére
Ezesetben szólni fogok a havernak, hogy kurva gyorsan vágja magát tarkón, amiért desktop win7-et (mostmár meg 10et) használ 128gb-os ssd-n három éve (plusz bárhonnan elérhető nas), mert értse meg, hogy nem működik. Szerintem konkrétan skype-on fogom felhívni, amit a nem működő gépén vesz fel. Remélem ha nem sikerül meggyőznöm, hogy felejtse el, mert nem működik, segítesz, mert szerintem relative nehéz dolgom lesz.
De egyébként viccet félretéve, miért nem?
Vegyünk egy nagyon, nagyon nem átlagusert.
Tegyük fel, hogy konkrétan valami fejlesztő, aki mondjuk egy gui-t fejleszt, tehát programozik, photoshoppol, minden szart cisnál egyszerre. Vegyük észre, hogy ilyen a valóságban nincs. Ha mégis, akkor munkahelyet kell váltani, lehetőleg valami olyan helyre, ahol ismerik a differenciát a grafikus és a programozó között.Win10+mindenféle környezet foglaljon el 30gb-ot.
Visual studio 2015 community/professional ~15gb.
Mondjuk ehhez még egy QT: 4gb
Photoshop: az oldal 2,1gb-ot ír, de gondolom még ebbe is megy minden szar, legyen 4gb.
Böngésző, egyéb "minden szar" típusú program legyen még 2gb.Szükséges tárhely eddig: 55gb. Maradt bőven másra, és szerintem mindent bőven sikerült felülbecsülni. A tárhely felét se használtuk el. NAS-t, egyéb hálózatot, online tárhelyet, akármit gondolom az ipad-ról is ugyanúgy el lehet érni, mint a surface-ről. Ha nem, akkor itt vége is a vitának a bármilyen professzionális felhasználásról.
Szóval maradt mondjuk 40gb helyed a munkára, ami azt jelenti, hogy itt már file-okkal játszunk, ami minden rendszeren pont ugyanannyit foglal.
Őszintén nem értem, miért kéne az 1TB-os surface book-ot válsztani bárkinek. Pláne, hogy ugyan annyi kiépíteni köre egy olyan rendszert, ami több lemezen még biztonsági mentéseket is csinál, géptől távoli helyen, és bárhonnan elérhető bármelyik gépedről.
De akkor még egy-két kérdés, ami szerintem konkrétan fontosabb professzionális felhasználás esetén, mint a ceruza milyensége:
- Ios-re milyen verziókövető rendszerek léteznek? Svn, git, stb van, megy jól?
- Teljes értékű microsoft office van, megy jól, minden funkciót támogat, és tökéletesen kompatibilis az adott asztali verzióval?
- Rendes titkosítással dolgozó e-mail kliens van? Teljes körű Exchange-kompabilitás van?
- Hálózati csoportok kezelés megoldott? Jogosultságok kezelés megoldott? Hálózati meghajtókat el tudja érni?
- Hálózati kommunikáció monitorozható részletesen? Ha igen, egyes folyamatok tilthatók külön? Portok tilthatók?
- Filemanager van? Filetípus egyszeri megnyitása nem hozzá társított appból megoldható?
- Tömörített fileok kezelése megoldott? zip, rar, stb kicsomagolása megoldható általam megadott helyre?
- Mappák egyesével jelszóval védhetők, titkosíthatók?
- Hardware-es usb kulcsok támogatása megoldott?
- Egyidejűleg több hálózati nyomtató kezelése megoldott? Hálózaton keresztül scannelés (scan to device) megoldott?
- Egy már-már pofátlan elvárás: crash esetén memory dump létezik?És ezek csak így hirtelen, 5p alatt.
És mielőtt valaki meggyanúsít, ezek nem csak tisztán windowsos környezetnél jönnek elő.
A linux, Osx, win minden verzióján mindegyik többé-kevésbé jól-rosszul, de megoldott szituáció nemhogy már most, hanem már ~10 éve. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Parallaxis #51 üzenetére
Addig ok, hogy az Angry Birds, vagy a böngésző bezárja magát szó nélkül valami iOS, vagy App hiba miatt, mert nem veszlik el semmi komoly, de ha épp rajzolnál, vagy dolgoznál az iOS Pro-n és ezt csinálná, nem köszönnéd meg.
-
RaveForce
veterán
válasz
Parallaxis #63 üzenetére
persze, én kapásból 4TB alá nem is adnám...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Parallaxis #63 üzenetére
Az a jo a az applefan-ban, hogy kovetkezetesen kitart a marhasaga mellett
-
NGA
addikt
válasz
Parallaxis #63 üzenetére
Miért? A surface book-on több helyet foglal el a tiff?
-
afk22
tag
válasz
Parallaxis #63 üzenetére
Miert is? Egy alap win 10 install 64bites elvileg 20giga korul van, amiben minden benne van. A tobbi mar adat/program, ami ugyan ugy kell iOS-re is mint Win10-re, nem lesz kisebb egy kep vagy barmilyen resource iOS-en mint Win10-en. Raadasul vallalati kornyezetben ugy is repoban vannak a cuccok, es azt veszed ki amin dolgozol. Persze lehet gyujteni a szemetet, de arra jo a felho/belso szerverek. Tehat semmivel sem vagy elorebb az iPad-eden, mint a surface bookon.
-
Parallaxis
addikt
ipad pro 128gb + pencil + bill, 4gb ram = 1347$
surface book 128gb, 8gb ram = 1499$ (ebben ugye benne van alapból a toll meg a billzet)Ezt felejtsd el rögtön
Az iPad vidáman elvan 128 GB-al, de egy desktop Windows nem.
Ha egy Windows-os gépet munkára szánsz, akkor ott minimum 512 GB kell, de inkább 1 TB, de az már több mint 1 millió Ft a Surface Book esetében. -
válasz
Parallaxis #39 üzenetére
"A Surface Book sokkal drágább (a csúcs konfig túlmutat a milliós áron) és a cerkás része, ami miatt az iPad Pro jó vétel egy grafikusnak sokkal gyengébb a Surface-nek."
ipad pro 128gb + pencil + bill, 4gb ram = 1347$
surface book 128gb, 8gb ram = 1499$ (ebben ugye benne van alapból a toll meg a billzet)A differencia 152$, amiért egy olyan rendszert kapsz, amire már most minden van, nem csak ígéret, amiről nem lehet tudni, hogy lesznek-e megkötések, mikor jön ki, mennyi bug lesz benne, mit fog támogatni, stb...
És akkor még a +4gb ramról nem beszéltünk, ami nem kevés. Értem én, hogy az ios-nek kevesebb kraft kell, mint a win10-nek, de bizony nem tud csodát tenni senki, ha professzionális szinten egy valami x memóriát foglal, akkor az bizony annyi.De a lényeg:
Az a baj, hogy mindenki csak grafikusi szemszögből nézi. Valszeg azért, mert az ipad pro tényleg csak abban fog (talán) többet nyújtani, mint egy bármelyik másik ipad, vagy maga a surface book.
Amikor azt mondom, hogy a surface book egy hasonló konfigurációban ugyanannyiba kerülő, szintén kifogástalan minőségű, csak épp ezerszer sokoldalúbb eszköz, akkor nem feltétlen a grafikát kell érteni, hanem úgy kb mindent. Gondolok itt managerekre, fejlesztőkre, bárkire, akire igaz lehet a következő:
Jól jön bárkinek, akinek szüksége van egy teljes értékű, relative erős, jól kinéző laptopra munkaeszköznek, aminél jön jön, ha elegáns tabletté tud válni, amin ugyanazok a fileok, programok, stb vannak, és teljes értékűen tud integrálódni a cégs infrastruktúrába.Csak pár példa:
- Bármilyen programozó/vezető fejlesztő. Dolgozik a kis szarján, aztán amikor demo-zni kell, csak lekapja a kijelzőt, bemegy a meetingroom-ba, és a saját, megszokott, mindenapi környezetében tud demo-zni a vezetőségnek.
- Bármilyen manager. Ugyanez. Dolgozik a laptopján, aztán mikor prezentációt kell tartani, csak kikapja a kijelzőt, és a lehető legkényelmesebb módon megoldja.
- Bármilyen grafikus/designer/tervező, aki valszeg eddig is profi cuccon dolgozott, amiről már mindent tud: Itt a surface book nem a wacomot akarja kiváltani. Itt a feladata az, hogy dolgozol vele, aztán mész prezentálni, és ha kérnek valamit, arra azért elég a toll minősége, hogy ezt akár ott helyben skicc-szerűen pikkpakk meg tudd oldani.Gyakorlatilag bárkinek, aki:
- windows rendszerben dolgozott eddig
- prezentációs kötelezettsége van
- fontos neki akár személyes, akár státusz szempontból, hogy egy jó megjelenésű, kényelmes gépet használjonIlyen gép eddig nem létezett, csak ha valahol kompromisszumot kötött az emberünk. Most már létezik. Innentől szerintem csak a marketingen múlik a siker.
Azt azért hozzátenném, hogy az ipad pro esetén 2,5millió kereskedésnek leszállított darab szép eredmény, csak szerintem ezekután a profik nem ezt fogják választani. Ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy sokan ezt fogják válsztani, csak szerintem nem feltétlen munkára. -
afk22
tag
válasz
Parallaxis #52 üzenetére
Ezt a sok marhasagot honnan szulod?
Legalabb a Wacom-ot jol irnad
. Az iPad Pro ceruzaja papiron tobb dolgot tud, mint a surface pro 4 uj tolla, az mas kerdes, hogy valosagban mekkora lesz a kulonbseg (kesleltetes, erzekenyseg, felbontas, hiba, tapadas, valos ceruza/toll erzes). Szerintem egyelore meg nem sokan tudjak, max az Apple-nel vagy a Microsoftnal. A desktop programokhoz es Windowshoz annyira nincs kozod, hogy nem igaz. Legalabb ird azt, hogy szerinted, mert ez igy inkabb nevetseges. Kevered a iOS app kinalatat az egyes oprendszerek kepessegeivel.
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Döglött Róka #55 üzenetére
halott róka nem dumál, nem szól be, kushad
-
Sir Ny
senior tag
Szvsz megvan a potencialjuk, hogy durvan odaverjenek mindenkinek a piacon. Egyreszt a metal es a beepitett dsp-k reven multimedias alkalmazasokban (pl sokkal tobb hang-effektet szamolnak sokkal valosidejubben), mint a beos anno, hiszen mindenki mas ezerfele hardverrel dolgozik.
Masreszt meg, szerintem, a kulonbozo effektek (attunes, gomb benyomodasa, arnyek, papir serceges hang) stimulaljak az agyat, es jelentekeny modon novelik/csokkentik a produktivitast, foleg a kreativ munkak soran. Ugye van arra egy rakat kiserlet, hogy feher falu az iroda vagy zold esetleg sarga, ugyanigy, itt is sokat szamit, peldaul hogy milyen modon jelez vissza a keszulek, hogy csinalja/megcsinalta amit akartunk. (ehhez foleg valami egyseges, jofele, apple-fele kozponti sdk es grafikus tk kell, amit kimertek statisztikakkal, meg vizionarusokkal, hogy melyik az inspiralobb/megnyugtatobb, ha egy gomb 340 vagy 345 ms-ig marad lenyomodva elengedes utan)szerk: - Mennyi lesz az apple profitja ebben a negyedevben?
- Amennyit akarnak! -
Parallaxis
addikt
válasz
barta1991 #44 üzenetére
Nem kell semmilyen tabletes alkalmazást használod, használhatod szépségesen a desktop appokat, amik lazán verik funkcióban és használhatóságban is az iOS tabletes appjait.
Erről beszélek.
A Windows alatt csak a desktop alkalmazások azok amik használhatók, de egy tableten azokkal kínszenvedés dolgozni. Egy egérre/billentyűzetre kitalált alkalmazást használjon ujjal és tollal az, aki mazochista (főleg ilyen relative kis kijelzőn).Lehet, hogy nem akarják tablet üzemmódban használni
Akkor mégis miért venne bárki is drágábban egy öszvér gépet, amikor nem akarja, vagy tudja kihasználni a tabletes lehetőséget?
-
Parallaxis
addikt
Pl vektoros grafikakezelés, betűtípusok, pdf generálás, indesign, illustrator, eps filekezelés.
Egy Wacoom Cintiq alatt hogy oldod meg?
Sehogy, mert nem is kell.
A tablet csak mint egy periféria kell ilyenkor, rajzfelület a megfelelő visszacsatolással és bemeneti eszközzel. Ebből a szempontból az iPad Pro képességei jobbak, mint a Wacoom terméké, mert a nagyobb felbontás miatt sokkal részletesebb a látvány, a bemeneti eszköz (toll) képességei meg hasonlóak.Az, hogy az Adobe és jó pár fejlesztő a jövőben kiad célzottan az iPad Pro-hoz alkalmazásokat, amik natívan alkalmasak munkára, az már csak hab a tortán.
-
joey04
titán
ez az okfejtés úgy hibás ahogy van. minden apple termék drága a galaxy tablet pedig nem ellenfele, maga az eszköz pedig réteg igényeket céloz meg...
-
-
Hunt3r22
őstag
2.5 millió nem is olyan rossz szerintem.
-
Tigerclaw
nagyúr
Már házon belül is van két komoly konkurense, a Macbook Air és az új Macbook. Ráadásul ezeken az OS is alkalmas "pro" használatra, rendes és teljes körű multitaskra, nem úgy mint az iOS, ami kvázi alkalmatlan még lightos irodai munkára is.
Amúgy biztos hogy találnak pár millió vásárlót, akik egyszerűen csak nem elégedettek az iPad Air 2 méretével (ahogy phabletet is vesznek nagyon sokan) Megveszik, de nem azért mert nekik munkára, vagy professzionális felhasználásra használják majd, csak egyszerűen nekik a három iPad méretből ez a nagy jön be.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
barta1991 #44 üzenetére
Azert az x86-os teljes win-t futatto taboknak meg mindig nagyon massziv az energia igenyuk es ehseguk. (Plane ha gordulekenysegre vagysz.) Passziv huteses megoldas teljes erteku win-nel a piacon normalis aron es teljesitmennyel keves van a piacon (foleg mo-n is hivatalosan elerhetokent) a surface csalad jo opcio de, akkor mar ott is inkabb egy desktop szintu teljesitmennyel.
-
barta1991
csendes tag
válasz
Parallaxis #39 üzenetére
"Aki egy tabletet munkára vásárol, annak szóba sem jön a Windows, tekintve, hogy az arra készült tabletes alkalmazások finoman szólva sem érik el a használhatóság szintjét. Desktop appokat meg nem akar az ember tablet üzemmódban használni (kivéve, ha mazochista)".
Használtál már x86-os Windows-os tabletet? Mert a többség bizony az (milyen többség, az RT halott már régóta, így nincs más). Nem kell semmilyen tabletes alkalmazást használod, használhatod szépségesen a desktop appokat, amik lazán verik funkcióban és használhatóságban is az iOS tabletes appjait. Lehet, hogy nem akarják tablet üzemmódban használni, de bizony erre sem kötelezi őket senki, mert ezt is ki lehet kapcsolni, sőt szerintem alapból be sincs kapcsolva.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Parallaxis #12 üzenetére
Igazából csak a nagyobb tárhely felára brutális, de nagyon. Amúgy nem tudom mit vártak, ez rétegcuccnak is indult.
-
NGA
addikt
válasz
Parallaxis #39 üzenetére
Pl vektoros grafikakezelés, betűtípusok, pdf generálás, indesign, illustrator, eps filekezelés. Ezeket hogy lehet megoldani ios alatt? Vagy ahhoz vegyek egy számítógépet?
-
NGA
addikt
válasz
alkatraz3000 #38 üzenetére
Nem az IOS-nek kell el lennie vele, hanem mondjuk egy nagyobb fotó, rajta 50-60 layer stb. Ehhez ez kevés. Ez tulajdonképpen egy mobiltelefonos oprendszer.
Nekem van olyan termékfotóm, ami nyelvenként 16 layer, van 4 nyelv, és van 2 termékstilus. Ez kb 140 layer az alapokkal. A tartalék gép, amiben csak 8 giga ram van, simán leakad 10 percnyi munka után.
-
Parallaxis
addikt
Viszont nem tud semmit, amit a surface book ne tudna, sőt, igazából kevesebbet tud, ugyanannyiért.
A Surface Book sokkal drágább (a csúcs konfig túlmutat a milliós áron) és a cerkás része, ami miatt az iPad Pro jó vétel egy grafikusnak sokkal gyengébb a Surface-nek.
azt a pár embert kivéve, akinek jobban megfelel munkára/tartalomgyártásra az ios, mint egy windows10
Aki egy tabletet munkára vásárol, annak szóba sem jön a Windows, tekintve, hogy az arra készült tabletes alkalmazások finoman szólva sem érik el a használhatóság szintjét. Desktop appokat meg nem akar az ember tablet üzemmódban használni (kivéve, ha mazochista).
Ha meg Windows és munka, akkor igazad van, de akkor nem egy túlárazott rétegnotebookot választ, hanem egy komolyabb eszközt és vesz hozzá egy használható digitizert, pl. Wacoom Cintiq-et (ja, annál olcsóbb egy iPad Pro és többet is tud nála).. Szóval körbeértünk
-
hemaka
nagyúr
Kiprobalnek egyet, hogy milyen vele PS-sel mokolni, se ennyi penzt nem adnek erte, mert szamomra nem egy olyan eszkoz, amire szuksegem is volna.
-
kalimist
aktív tag
Kicsit félre lett értelmezve vagy fordítva a Digitimes cikke. Nem a kereskedők, hanem az Apple rendelt 2.5 millió iPad Pro-t a beszállítóktól.
-
QwErTy42
addikt
válasz
Lord Sidious #25 üzenetére
Az orvost kihagytad.
-
Ricardo
titán
" A tajvani Digitimes értesülései szerint ugyanis kevesebb mint 2,5 millió darabot rendeltek a beszállítók"
Ez még em az eladott darabszám.
Valahogy ezt más gyártók termékeinek fórumában mindig kiemelik, most meg nem érdekel senkit. -
RaveForce
veterán
válasz
Lord Sidious #25 üzenetére
azért hozzátenném még a foglalkozásokhoz, a sztár DJ-t, és a hiper sikeres MLM ügynököt...
-
Lord Sidious
senior tag
Hazankba jellemzo meg az is, hogy Mo 10 millio
-kozgazdasz
-jogasz
-matketinges
-designer
-IT mernok
-politologus
-tortenesz
-szociologus
Hazaja ahol ezeket a teruleteket mindenki egyszerre muveli mester fokon, kritikai biralat nelkul csak a tutit megmondva es aki nem ert vele egyett az HULYEIroniat felreteve tenyleg van egy jelentosen nagy uberokos reteg. Kocsma a torzshelyuk (par szerencsesnek a parlament vagy egy pol. part szekhelye vagy kirendeltsege) es 20-60 eves ("sikeres") korosztalyu ferfiakbol kerul ki altalaban 100 alatti IQ es EQ-val.
-
Lord Sidious
senior tag
Azert az iPad es az Watch is messze tarolja a konkurenciat eladasi teren. A watch jo lett, de sokaknak nem bejovos. Probaltam es meg mindig inkabb egy moto 360, ha mire kijon a moto 360 II es a wear app is fejodik feature-ok szintjen az App store-ban, akkor inkabb azt vennem. Viszont az iPad meg mindig jobb eszkoz, mint a droidos tarsai, media fogyasztasra, office munkara, netezni, jatszani es foleg a kulon iPad-ra irt appok emelik ki a droidos vonalbol szvsz. Szal a tablet irany korrekt. Air 2 meg mindig nagyon korrekt eszkoz az iOS 9 uj feature-eivel pedig tenyleg tagult a hasznalati kor. A watch meg siman jo... Force touch eloben tenyleg franko es kenyelmes, es az iPhonnal valo egyuttmukodes is jo lett, de VAN MEG mit csiszolni ott is. (Igaz watch OS 2+al meg nem probaltam)
-
RaveForce
veterán
lassan kezd amúgy iszonyom lenni a prémium szótól, annyira, de annyira, de elcsépelt lett... az meg hogy a samsungot és az applet kb. aki nem ért a telefonokhoz, 2 póluson viszonyul hozzá, tehát vagy az a világ legtökéletesebb gyártója, vagy a világ leg*zarabb gyártója
a foci mellett már simán a mobiltelefonok az a témakör amihez mindenki azt hiszi, hogy ért...
-
Fejvadi
nagyúr
Elmorzsoltam egy könnycseppet.
-
válasz
Feruendios #16 üzenetére
Viszont nem tud semmit, amit a surface book ne tudna, sőt, igazából kevesebbet tud, ugyanannyiért.
Mondjuk tényleg szép a 2,5millió darab, de ha kivesszük a képletből azokat, akik csak villogni veszik, viszont belevesszük a képbe, hogy amikor ez a 2,5 millió rendelés megtörtént, akkor igazi ellenfele még nem volt (mostmár van), akkor szerintem itt nagyjából vége is a storynak, azt a pár embert kivéve, akinek jobban megfelel munkára/tartalomgyártásra az ios, mint egy windows10.
Szerintem ilyen emberből rendkívül kevés van, engem nagyon meglepne, ha ezután jobban szerepelne a profik körében az ipad pro, mint a surface book. Mondom ezt úgy, hogy igazából szerintem mindkét gép szép, erős, gyönyörű, és jó ötlet, egyikkel sincs semmi bajom, csak éppen az egyik (esetünkben a sb) minden tekintetben jobb, mint a másik. -
Feruendios
tag
Ez nem egy tömeg termék ilyet nem veszel a gyereknek a suliba netezni(hitelre mondjuk, indokolatlan gazdagok most nem játszanak).
Viszont egy iPad Pro olcsobb mint egy grafikus tábla, cserébe még tudd 1-2 dolgot. Szerintem nem is lesz évente frissitve ez a termék, speciális rétegnek szól az a 2,5millió darab meg azert egesz jó. -
lmisi
senior tag
Egy ekkora cégnél gond a 2,5 milliós darabszám természetesen. Hogy egyáltan ne legyen bukó ki kell tolniuk vagy 5 milliót. Az alacsony önköltség csak magas sorazatszámnál jelenik meg. Nem beszélve az egyeti software-s fejlesztésekről. Azért az alma nem kis pénzt fizet az alkalmazottainak a fejlesztésen.
Igazándiból mostanában nincs is új tuti sikeres termékük. Legalábbis a telefon sikeréhez képest. Az Iteló sikereit lovagolja meg ügyesen, de megismételni már képtelenek. Persze ez még-már Jobs-nak sem sikerült, neki is a telefon maradt a legjobban teljesítő-sikere. A telefon nélkül az alma hamar beleolvadna szürkülne az it cégek közé, vagy még rosszabb forgatókönyvek lépnének életbe szép lassan.
A tablet eleinte igéretes volt, de mára eltörpült a telefon biznice mellett, mielőtt egyáltalán megközelítette volna.
Az óra, na hagyjuk...., ha nem lenne alma logos már nem is emlékeznének rá a népek.
Az alma autózás is buktagyanus. A pénzhegyek ellenére, irányvesztett lett a cég. Még mindíg a telefon löki előre más nemigen. -
Parallaxis
addikt
Az Apple-nek ráadásul konkurense is akadt, hiszen a Samsung Galaxy View már 18,4 hüvelykes megjelenítővel hívja fel magára a figyelmet
A Galaxy View egy belépőszintű eszköz, semmi köze a Pro kategóriához.
Az iPad Pro drága, de ha azt vesszük, hogy egy Wacom Cintiq lényegesen gyengébb megjelenítővel és hasonló beviteli tulajdonságokkal, mint céleszköz drágább, akkor máris más színben tűnik az az árazás.
El kell fogadni, hogy ezt nem Pistikének szánják Facebookozásra, hanem munkaeszköz.Hasonló felhasználásra nincs konkurens termék, mert a Yoga és a Surface is bár van cerkás bevitele, de az lényegesen gyengébb megoldás, komoly grafikai munkára nem alkalmasak (bár hozzáteszem, hogy az iPad Pro ilyen jellegű tudását csak a specifikációkból lehet egyelőre leszűrni, de azok alapján magasan a legjobb a mezőnyben).
-
kchris78
veterán
miért mégis mennyit kellene belőle eladniuk?? TizenX milliót mint a telefonokból, akkor elégedettek lennének az elemzők? Már látom... Pokolba lovagol az Apple mert egy munkára szánt eszközből alaphangon csak 2.5m-t rendeltek
.
-
Kasya
nagyúr
Ennyiert Surface utan neznek.
Latom megeloztek. -
Ennyiért már van surface book is. Az meg úgy ezer nagyságrenddel komolyabb eszköz, pláne konkrétan munkára.
-
szilagyiv
senior tag
Áhh szégyeljék el magukat de mocskosul! ..hogy pofátlanul alacsony rendelési számot értek csak el. És ha mindegyiken csak 300 dodó hasznuk van, akkor az sz.ros 750 m$.
Még a rohadt egymilliárdot se éri el... első körben... a nyereség... -
szaszyka
senior tag
Egy munkaeszközből miért akar mindenki több 10milliót? A Dell sem ad el a Precisionból annyit, mint mondjuk az inspirion konzumer szériából, hiába jobb, mégsem kudarc. Ez munkára van, nem otthonra, nyilván nem is fog annyi fogyni belőle, mint az iPad air -ből
-
Menslee
tag
Koncepció szinten engem is érdekel a gép, de ennyiért kell a francnak már bocsánat.
~300 ezer forint-ból veszek egy Macbook Air-t és még marad is egy táblára... -
RaveForce
veterán
Az Apple-nek ráadásul konkurense is akadt, hiszen a Samsung Galaxy View már 18,4 hüvelykes megjelenítővel hívja fel magára a figyelmet, és az almás eszköznél jóval kevesebbe fog kerülni.
Már nem azért, de sztem rohadtul nem konkurense egymásnak a kettő, attól h mindkettő nagy...
-
^Clown
addikt
Ezen is vastagon fog keresni az Apple. Szerintem nem akartak házon belül konkurenciát gyártani az Air-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gitáros topic
- Battlefield 6
- Oldalról rápillanthatunk a Vivo X300-ak kameráira
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 2 128 GB, Wi-Fi, Ezüst
- Samsung Galaxy Tab S8 ( SM-T706B ) 11" Wifi +CELLULAR 5G tablet + S Pen, Üzletből, garancia ,27%ÁFÁS
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S7 Plus 6/128GB Megkímét,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060 (ELKELT)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest