Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
-
Szabi®
addikt
válasz 7Heads Drago #47 üzenetére
És nem hinném ,hogy annyi Htc-nek csak úgy snassz betört a kijelzője a zafír miatt
Egyébként az apple is bizonyos watchokat zafír védelemmel ad ki.(nem csak bevonat)
És pont néztem ,hogy van e arra valami utalás,hogy ezek jobban törnének.
Semmit nem találtam,sőt a felhasználók nagyon elégedettek,hogy outdoor felhasználás mellett sem karcolódik. (apple watch series 5 nike) -
dilajoska1
őstag
válasz 7Heads Drago #47 üzenetére
Már nem emlékszem mennyin nyitott a HTC és úgy tudom hogy ott csak a 128gb-os verziónál volt zafír. Ezt tőlük kell megkérdezni 🙂.
Most nézem az olcsóbb változat GG5-el nyitott 250.000ft-on mint a többi.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
7Heads Drago
veterán
válasz dilajoska1 #20 üzenetére
Ha annyira költséges a zafír üveges telo akkor a HTC Ultra hogy lett annyi árban, mint a többi nagy gyártó akkori modellje?
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Predatorr
őstag
Minden verzió egyre szarabb, csak a teszttel trükköznek. Tapasztalat. Ejtsék jó magyar térkőre hajlításnál, ahogy a gyártók súlyozzák.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Namelesske
addikt
Teljesen mindegy, ugyanúgy karcolódik az összes, talán a zsírtaszító bevonattal tudnak játszani, hogy premium érzés legyen. Inkább legyen puha és rugalmas, mintsem törjön az első becsapódáskor.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Szabi®
addikt
válasz dilajoska1 #42 üzenetére
Az komoly Megtéveszett a címe : Diamond Lattice Sapphire Glass Top Table
Viszont 2014-ben már volt zafír üveg prototipuson, [Új mobil készül ellenálló csodakijelzővel]
[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
Kameraüveget megcsinálta zafír bevonattal csak szinte ugyanúgy karcolódik mint a GG. Gondolom ez is közrejátszott. A Sony-m hátlapja elvileg Dragontrailes volt. Mikor sarkára ejtettem akkor csak a panel üvege repedt meg ami GG volt de viszont úgy emlékszem hogy a hátlap jobban karcolódott.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
Szabi®
addikt
válasz dilajoska1 #36 üzenetére
Rugalmasabb és hatványozottan gyengébben áll ellen a karcoknak is.
Egy GG-s üveget,egy összegyűrt zsebkendővel meg lehet karcolni......
Sztem a zafír jobb lenne,csak azt úgy kellene reklámozni hogy , ne ejtsd le, és a gagyi + üveg meg így nem kellene a telefonra.
A Gorilla Glass csak hülyének nézés, évről-évre......
Az Apple zafírból akarta csinálni az üveget,,,,de meghiúsult és az oka az ár volt.
Az Apple pont az a cég aki mindenképpen fix összeget akar fogni,lásd az ájfon 12-höz nem lesz töltő,de az ár még nemhogy olcsóbb,hanem drágább lesz
Egyedül még a Dragontrail-ba volt fantázia,de hogy a japánok hol tartanak ,azt nem tudom.
Az ő üvegjük is erősebb volt még 2015-ben ,mint a GG.[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
Mert a GG rugalmasabb mint a tiszta zafír. Hiába van alátámasztva akkor is egy ridegebb anyag és ezért könyebben törik ha ez is 0.4-0.5mm vastag lenne. A zafír bevonat az jobb lenne de ahogy írtad valószínű költségesebb.
-
Szabi®
addikt
válasz dilajoska1 #34 üzenetére
De az alá van támasztva,ha tárgyat koccintasz neki betörhet,de attól betörik a GG is.
Ezért nem értem számodra mi szól a GG mellett ? Zsebkendővel áttörlöd és már microkarcos lesz......
Törni meg a GG is törik......
És én is tapasztalatból írom . -
Szabi®
addikt
válasz dilajoska1 #32 üzenetére
Te az írtad hogy "ekkora felületet" nem tudnak megoldani (ami felelőtlen kijelentés)
1000 évvel ezelőtt megmunkálta az ember a kristályt is.
Gazdagoknak Amcsiba van cég,még a zuhanyzó üveget is zafírból megcsináljákEgy 5-6-7 colos telefon nem méret ehhez. Inkább arról van szó ,hogy nem akarják emelni a mi költségünket,mert a telefon gyártók fíx összeget így is,úgy is behúznak rajta,de ezt nem kapcsolnák bele az árba,hanem még ráraknák
-
Szabi®
addikt
válasz dilajoska1 #27 üzenetére
""ekkora felületen"
Asztalt is csináltak már zafírból,Daniel Wells tervezte,és megnézheted vastagságot..
Diamond Lattice Sapphire Glass Top Table -
dilajoska1
őstag
Néztem az Iphone és a Xiaomi kameralencséjének a karcolás tesztjét. Uganyúgy karcolódott mint a GG. Viszont a HTC az tényleg jól megoldotta.
-
dilajoska1
őstag
Ez igaz, viszont szerintem nem tudnák megoldani mert annyira merev a tiszta zafír hogy ilyen vastagsággal ekkora felületen hát nem tudom, lehet még zsebben is megrepedne. Ezért sokan inkább zafír bevonatú üveget használnak.
-
Szabi®
addikt
válasz dilajoska1 #20 üzenetére
Nekem könnyen tört eddig a Gorilla is,leejtheted bármelyik GG-s telefont,törni fog Viszont ha mind a kettő törik (a zafír is) ,akkor mégiscsak a karcállóbb a jobb .....az meg nem a Gorilla.Sőt a Gorillától 6 évvel ezelőtt még a Dragontrail is jobb volt.
Az meg ,hogy órán törik ,passz. Nekem nem tört be az órám,és nem is karcolódik. -
Fred23
nagyúr
Vakulj paraszt!
Szeretnék nekik hinni, de majd ha a YouTube az "S30 drop test"-re kidob több tucat találatot, és majd' mindegyik meggyőző, talán megkockáztatom a kijelentést, hogy esetleg ez tényleg jobban sikerült, mint az eddigiek.
-
bear_
aktív tag
A motorolának volt ütésálló kijelzőjű telefonja - műanyagból. El kell felejteni az üveget, mert rideg.
-
dilajoska1
őstag
Sajnos a zafírral az a probléma hogy a szerkezete miatt nagyon merev és ezért törékenyebb is ilyen vastagságon mint egy GG üveg. Sajnos zafír óraüveg is könnyen törik (tapasztalat) pedig az vastagabb és kisebb a felülete is. A HTC valószínű hogy valami zafír bevonatot használ mint ahogy az Iphone vagy a Xiaomi a kameravédő üvegeknél. Egyébként ha pl homokban ejted le akkor a zafír is karcolódhat.
-
vicze
félisten
-
Szabi®
addikt
Hülyék ezek amúgy A gyémánt a világ legkeményebb anyaga,ettől a zafír csak eggyel van visszább a Mosh keménységi teszt alapján,a Gorilla Glasst ,ha be@zarnak se tudják ilyen keménységűre csinálni.(ellenben ők is elkérik az árát)
Jól mutatja a Zafír árát/hozzáférhetőségét az a tény,hogy már nagy átmérőjű számlapos 25-30 ezer forintos órák "üvegje" is zafír (lásd. Timberlake,Casio,Akzent stb)
Drágábbnak drágább ,mint a GG, de az ténylegesen karcálló.
És egy olyan telefonkészülék,aminek a gyártása/alkatrész ára 110 ezer forint és 490 ezerért van árulva simán bele kéne férnie. -
Lincoln6echo
tag
A Nokia 7.1-esemen gg v3-van.
Mondjuk csak most nèztem utána,mert alapból raktam rá egy "üvegfóliát" amint megvettem.De ez már természetes beidegződès az èvek alatt, amióta bölcsebb mobilokat használok. -
g4mer
senior tag
-
Szabi®
addikt
Szép parasztvakítás,Iphone 4 óta hallgatjuk a mantrákat.....
A telefonokra meg ugyanúgy kell +üveg+ tok,mert karcolódnak minden irányba.....
Gyártsák zafírból, 4-500 ezres teló árak mellett belefér -
szemy94
senior tag
válasz hyperspace #10 üzenetére
Nekem 2 hétig nem volt a GG5-n fólia, lett is egy szép mély karc rajta, pedig vigyáztam rá. (Igaz utána beégéssel cserélték a kijelzőt, előtte és azóta is mindig van rajta fólia). Hátul szintén GG5, az is karcos.
Mi13T, S9, xBox One S 1TB
-
joey04
titán
Minden eddiginél ellenállóbb a Gorilla Glass új generációja
ki gondolta volna
-
hemaka
nagyúr
válasz hyperspace #10 üzenetére
Pont ez jutoitt eszembe nekem is, nem látok semmiféle fejlődést IRL.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
hyperspace
őstag
Az én GG6-os telefonom ugyanúgy karcolódik, mint anno a GG3-as. Laborban lehet fejlődik, de nem csak ott kéne tesztelni.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
GeoJoe
senior tag
Kár, hogy csak laboratóriumi körülmények között hoz bármiféle eredményt. Az életben azonnal törik
Érdekes, nekem úgy tűnt, hogy visszafelé haladnak és egyre könnyebben törnek de legyen. -
Ennek is gondolom annyi értelme lesz mint az elődöknek. LG G7-m hátulja ~fél méteres "esés" után szépen bepókhálósodott. Ugyancsak gondolom ez is annyira jól fog bánni a mikrokarcokkal mint az elődjei. Én nem tudom, hogy ezeket amúgy hogy tesztelik, de nekem kulcs mellett is keletkezett egy szép nagy karc az előlapi üvegen. Két lehetőség van, amikor ezeket az úgynevezett "törés/karcteszteket" végzik akkor vagy nem megfelelő erővel tesztelik (mint ahogy valós körülmények között történne) vagy speciális (értsd: useless) eszközöket használnak. Biztos vagyok benne, hogy még minimális erőbehatástól is simán képes lennék kalapáccsal betörni a kijelzőt, míg a tesztekben ütögetik, de semmi baja. Ja, azért törik be egy fél méteres eséstől ami ráadásul még tompítva is volt a lábammal..
Személy szerint én nagyon sajnálom, hogy kifogytak az értelmes méretű, fém unibody készülékek a piacról. Sony XZ1-m 1.5 méteres esés után is max egy kis festék kopást produkál..
[ Szerkesztve ]
B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
hallerlaller
addikt
A gg6-os Mi 9 egyszer be is tört a kijelző kb 30 centis eséstől, most is tiszta hajszál karc. Bezzeg a tartalék redmi 4 prime a noname kijelzőjével még csak nem is hajszál karcos, pedig asztal sarkát csapkodtam vele, de úgy hogy az aluminium ház deformálódott, kölcsön is volt adva ötször legalább, de semmi, kijelző makulátlan.
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
vicze
félisten
Ne reménykedj.
De JerryRig-en meglátjuk pontosan."valóságban persze ritkán karistoljuk gyémántheggyel a kijelzőt"
Sajnos a valóságban a por és homok elég sokszor áll kvarc kristályokból, így 7-8-as szintnek van a legtöbbet kitéve egy telefon, egy tök "üres" zsebben is. -
Persie12
aktív tag
Ja hogy van hat is, én ötnél lemaradtam.
Milyen telefonokat szereltek a 6-os verzióval amúgy?iPhone 14 Pro Max - PlayStation 5 - Nintendo Switch Oled - TCL 50C805 - Harman/Kardon Onyx Studio 6
-
_flamer
aktív tag
Hátha egyszer majd nem kell üvegfóliát felrakni a kijelzőre..
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
Janaboy
veterán
Akkor lehet végre tényleg jöhet a szint lépés:
"scratches at level 7 with deeper grooves at level 8"Janaboy
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple USB C, Lightning kábelek - Új
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest