Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Új, horkolásblokkoló funkcióval szerelt fülhallgató érkezik az Ankertől
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
válasz
burgatshow #4398 üzenetére
Csak félig.
-
Blyan
félisten
válasz
burgatshow #4396 üzenetére
Az angol is bővíthető, akár magyar szavakkal is, nem?
-
Blyan
félisten
válasz
burgatshow #4394 üzenetére
Igen, magyar szótárral. A Beta2-ben ment a dolog, a frissítésében már nem volt benne (mármint üres volt a javaslatok), de felvehetőek a szavak, remélem visszakerülnek az előre tárolt javaslatok a véglegesben.
Amúgy úgy működik, hogy a billentyűzet nyelvét kiválasztva az adott nyelven dob fel javaslatokat. -
Blyan
félisten
válasz
burgatshow #4392 üzenetére
Van mód, csak nem elég pontos. De szokható, és később a Mangoban lesz (van) szótár, amit magad is bővíthetsz így a javítás vagy automatikusan megtörténik, vagy a szót kijelölve Te kiválaszthatod mire cserélnéd az elírt szót (szerintem kurzor böködés helyett Mango előtt is használható, tap a szóra, így kijelöli, majd beírod újra és akkor nem kell odáig visszatörölni).
-
válasz
burgatshow #4386 üzenetére
Én is erre utaltam - csak akkor nem elég jól.
Mondjuk ez se világmegváltó megoldás.
-
Blyan
félisten
válasz
burgatshow #4386 üzenetére
Ez kész, én meg azt hittem tisztában vagy a rendszer használatával.
-
válasz
Napfénysüti #4387 üzenetére
Ezt mégis hogy is képzeled?
-
Napfénysüti
nagyúr
Ajánlanátok egy jó és ingyenes hívásszűrő programot?
-
válasz
burgatshow #4382 üzenetére
elég érdekes, amikor megjelenik az a nagy kurzor és azt kell húzgálni le-fel. Néha inkább visszatörlök szavakat.
"Egyébként az ottani megoldásnál annyival jobb, hogy kicsit "odaragad" a betűközökhöz, tehát könnyebb célozni."Ennyiben jobb, de így is elvétem néha.
-
válasz
Az ujját próbálta már hosszan rajta tartani a szövegen? Felugrik egy kék bizbasz, amit a megfelelő helyre mozgathat (és az iOS-ről másolták ofkorz). Egyébként az ottani megoldásnál annyival jobb, hogy kicsit "odaragad" a betűközökhöz, tehát könnyebb célozni.
-
Blyan
félisten
válasz
Vissza lehet navigálni, az ujjadat húzva, csak elég körülményes, lehetne ez némileg pontosabb. Kurzor szvsz nem lesz rajta sose.
szerk:
Azt is megteheti, hogy kijelöli az adott szót és csak azt törli, azért az nem olyan körülményes, de tény lehetne sokkal jobb is. -
válasz
burgatshow #4380 üzenetére
"Karma azt mondta egy másik fórumban, hogy a Samsungok most kapták meg a Mango pre-install update-vel együtt."
Remélem, minden más készülék is hamarosan.
"Ja és mégegy kérdés: a mango esetében tudtok olyanról, hogy végre lesznek kurzorok a nyamvadt virtuális klavón?"
Ez tényleg nagyon idegesítő. Sajnos a Mangoban sincs kurzor a klaviatúrán, csak az van, ami már előtte is, hogy az ujjaddal viheted a kurzort, ha eltalálod, hogy hová is tegyed. ez se épp a legjobb szerintem.
-
burgatshow
veterán
Arról esetleg nem tudtok semmit, hogy a HTC-re mikor lesz elérhető az a feature, hogy a kijelző piszkálása alatt tiltja az érintőgombokat? Biztos tudjátok miért kérdem.
Karma azt mondta egy másik fórumban, hogy a Samsungok most kapták meg a Mango pre-install update-vel együtt.
Ja és mégegy kérdés: a mango esetében tudtok olyanról, hogy végre lesznek kurzorok a nyamvadt virtuális klavón?
Barátnőm megőrül, hogy ha valamit elront, akkor vissza kell törölni, nem lehet odanavigálni. Meg én is.
-
legiaap
félisten
Ezt a játékot próblta már valaki?
Én most vettem meg és nagyon klafa -
Blyan
félisten
-
Inarus
addikt
-
-
Воланд
titán
New Nokia WP7 handsets either leaked or faked, it's hard to tell (video)
A concept art-on szereplő telefonok jól néztek ki, sajnos az nem szerepel a videóban, helyette (?) van az a modell ami meg van áldva azzal az egy centis színes sávval alul (feketében talán még elviselhető lehet, de színesben nem tetszik). Az utolsó wp7-es jól néz ki, a végén meg mit nyomogat a csóka?
-
válasz
burgatshow #4370 üzenetére
Ott sem használtam, csak láttam a listában, hogy tudja - de akkor csak félig volt igaz.
-
válasz
burgatshow #4368 üzenetére
Főleg úgy égő, hogy a WM-ben ezzel semmi gond nem volt.
-
Bilux
veterán
válasz
burgatshow #4362 üzenetére
Mango alatt ez elérhetővé válik azt hiszem.
-
válasz
burgatshow #4364 üzenetére
Közben átolvastam. Elég nagy baj, hogy ez nem megy, mert így rengeteg vállalati ügyféltől esnek el. Azt hittem, alap... Nem tudom, a Mango ezen javít-e valamit, nem említik.
-
burgatshow
veterán
Nem kell certificate. A notira sem kellett és a Nokia-k meg az iPhone-ok de még az Androidok is gond nélkül felmennek mindenféle certificate nélkül.
A jelenség ugyanaz amit a linkelt fórumon is írtak: bekéri a felhasználónevet és jelszót, majd mókol egy kicsit, majd a legvégén error-ral megtagadja a kapcsolatot.
-
válasz
burgatshow #4362 üzenetére
Nem lehet, hogy csak a céges certificate körül van gond? Telepítetted?
-
burgatshow
veterán
Srácok!
Nem tudtok valamit arról, hogy mikor válik a WP7 elérhetővé az a funkció, hogy olyan wireless hálózathoz csatlakozzak, ami EAP-LEAP (Cisco) titkosítást használ?
Csak azért kérdezem, mert nekem rendkívül fontos lenne, a melóhelyemen ilyet használak és még egyelőre app-ot sem találtam hozzá, csak egy félig-meddig elavult fórumtémát az answers.microsoft.com-on, ahol rajtam kívül még jópáran hiányolják ezt a ficsőrt.
Ráadásul a NoDo sem hozta meg ezt a frissítést, talán a Mangoban?
Köszi előre is!
-
Hát.. most erre hirtelen nem is tudom mit mondjak. Ha a nokia komolyan gondolja azt, hogy neki rezisztív kijelző, meg lebutított hw kell a wp7 alá, és ezt az MS lehetővé is teszi, akkor menjenek vissza inkább gumicsizmát gyártani
A többi mobiltelefon gyártó egymásra licitálva dobálja ki az egyre jobb, és erősebb telefonokat(még ha néha értelmetlen is), a Nokiának meg könnyítés kell 2012-ben a már most 2 éves hardverhez képest, hogy telefont bírjanak gyártani? Röhej.. Mit akarnak, 5800 vassal kiadni wp7-et? Epic fail
Mondjuk teszem hozzá az is vicc szerintem, hogy egy nyomorék telefont nem bírnak már kiizzadni. Valahogy azon sem lepődnék meg, ha az összes többi gyártó előbb jönne a Mangos készülékkel, mint ők
-
Blyan
félisten
Qualcomm Adreno 205 vs Adreno 220 / HTC Sensation vs HTC Flyer, HTC Desire HD and Samsung Galaxy S
Ez oké, meg szép, de miért a Galaxy S-hez hasonlítják?
-----------------------------------------------------------------------------------Windows Phone Tango to be all about hitting the low end
-----------------------------------------------------------------------------------Motorola still considering building Windows Phone handsets in the future
-
robertel
senior tag
Acer W4 egész pofás, csak félek ide hozzánk nem fog eljutni.
Igazából annyira nem is feltűnően kisebb mint mondjuk nexusom, legalábbis youtube videón nézve. -
Blyan
félisten
válasz
robertel #4352 üzenetére
LG Quantum
Az Acer W4 az 3,6-os, de az már mangos cucc. -
oO7
őstag
válasz
robertel #4349 üzenetére
nem tartom ezt így valószínűnek... az újabb vékony szélű 4" -os telefonok fizikailag akkorák mint a "régebbi" 3" -os készülékek... míg nem rég a 3 - 3.5" között mozgott a kijelzőméret, mostmár ugyanakkora telefonméret mellett ez inkább a 4 - 4.5" tartományba tolódik el...
-
robertel
senior tag
Arról esetleg van már valami infó, hogy mekkora méretben jönnek wp7-es telók? Lesz esetleg olyan ami közelebb elsz a 3"-hoz mit a 4hez?
Egyébként ez a dell is nagyon jó árban van 200 euróért ,elhiszem, hogy csábító. -
Blyan
félisten
válasz
razzorr #4347 üzenetére
Ha 512 ram van benne, akkor belakva is ugyanolyan gyors mint mikor először veszed ki a dobozból (ez mindegyik Wp7-esen így van), hogy mennyire amortizálódik a készülék, arról nincs tudomásom, talán nézegess meg pár külföldi, mondjuk német fórumot.
Szvsz 3,6" lesz az alsó határ, amivel jelenik meg készülék (az Acer W4 elvileg ekkora), de fene tudja, most is van 3,5"-os de az már nagyon kicsi szerintem.
-
razzorr
őstag
Akkor beugrok a héten és még 1x megnézem azt a RAMot hogy is van ez.
Kb.ilyen árban lenne omnia 7 is itt-ott, nem akarok beleugrani feleslegesen a vásárlásba még,de a Dell az tutira csak határidős akció,lassan vége én meg megyek haza Mo.ra.
Csak azért hosszabb távú tapasztalat is jó lenne h.milyen is ez a Dell belakva. -
Blyan
félisten
válasz
razzorr #4345 üzenetére
Annyit tudok, hogy egyes modellekben 512 helyett, csak 256 Ramot lát a rendszer, ami elég karcsú, de nem tudom, hogy ez széria hiba volt-e vagy a Dell baszott el valamit a firmwareben. Amúgy más gond nem nagyon lehet vele, elég szép, Oled kijelző, álló qwerty, csak böszme súlya van.
Ennyit tudok kb... -
razzorr
őstag
Szevasztok. Valami infót tud valaki mondani a Dell Venue Proról (a topicja kicsit hulla) Leesett az állam mikor megláttam egy német MMban, 200euro.
Csak nem tudom teló terén jó e a Dell?!:-S
Illetve a garancia itthon valahogy mükszik szerintetek ha kinti MMban venném?Sajna még mindig nincs előrelépés nálam, wp7 (omnia7,Dell VP) vs. bada (wave I,II) ügyben...jajj mikor jön már ez a gyümölcs
:-( -
erdoke
titán
válasz
Barthezz2 #4338 üzenetére
Zune Pass elvileg csak az USA-ban él, illetve pár napja Kanadában. Még néhány országban béta tesztelése folyik későbbi bevezetéshez. Csodálkozok, hogy nálad egyáltalán engedte a regisztrációt. Vagy USA ID-vel próbálkoztál?
Amerikaiaktól nem hallottam panaszt rá, szerintem nem az alapokkal lesz a gond. -
robertel
senior tag
Valóban hiányos a marketing, de egyenlőre a rendszer is az.
Én azt mondom, mangotól számítsuk a wp7 születését, talán jobban tette volna microsoft is ha inkább 1 évet vár és mangot adja ki. Pár készülék jött csak ki egy is és azokat se nyomták, se szolgáltatók, se gyártók. -
Nem tudom, hogy rajtam kívül valaki próbálta-e a zeneáruházat, és a 2 hetes free Zune Pass-t, de ezzel kapcsolatban vannak negatív tapasztalataim a wp7-el, ami kicsit érdekes..
Az Ms saját zeneáruháza, saját maguk által forgalmazott másolásvédett zenékkel, a saját platformjukon, és mégis számtalanszor sikerült lefagyasztanom vele a telefont. Tegnap egy percen belül 2x
A történet lényege, hogy a Zune Pass miatt ugye ingyen van lehetőség albumok letöltésére. Ha lekapok egyet, és hallgatom, akkor a legtöbb szám vége úgy néz ki, hogy a lejárat előtt pár másodperccel beakad, majd megint bedob 1-2 sec-et a zenéből, aztán ha szerencsém van, utána vált a következő számra. Nos, ha nincs szerencsém, akkor viszont csontra fagy a telefon. Ez abban merül ki, hogy a lockscreen-t még elő tudom hozni, de onnantól se kép, se hang. Akksi ki-be segít csak.. -
erdoke
titán
Nemrég még 1 % volt az USA-ban. A növekvő piacnál gyorsabban nőni nem rossz teljesítmény. Ha a Mango-s készülékeknek kitalálnak valami jó marketinget, valahogy meggyőzik a szolgáltatóknál dolgozó értékesítőket, hogy ajánlják a WP7-es PDA-kat (vagy kihelyeznek saját értékesítőket), akkor még az idén felkúszhat 5 % körülre. Eddig az volt a legnagyobb probléma, hogy még azokra is androidos akadozást, vagy éppen szifont tukmáltak a kinti szolgltatóknál, akik kifejezetten WP7-et akartak nézegetni.
-
Blyan
félisten
Windows Phone 7 crosses 2% market share in USA, has 7% of German market
És európában az iOs veszített a térfoglalásából, az Android meg durván megugrott
-
Blyan
félisten
Windows Phone 7.5 Mango IS12T Startup speed
Ez most sincs másként, de azért durva, hogy egy 57mp-es videóban elfér a kikapcsolás, majd bekapcsolás. -
Blyan
félisten
Fujitsu Toshiba IS12T - Hands on
A videóban látott fmworld.net nekem is tök lassan jön ben, de lapopon sem volt sokkal gyorsabb.Nekem tetszik ez a készülék, waterproof, meg minden, csak kár azért a 3,7"-os kijelzőért.
woland_y2k
Ha amiatt van, akkor biztosan nem, de ha nem is, ez főleg a beta2-re vonatkozott, ahogy olvastam, a reteail valszeg már nem hibás. -
Blyan
félisten
-
BaliJack
aktív tag
válasz
BaliJack #4230 üzenetére
Na, megpróbáltam letölteni a programon belül Budapest térképét a legrészletesebb verzióban (közel 1GB), de -óra alatt MB jött le, így abbahagytam. Viszont a telefon belassult tőle.
Ha kisebb területet töltünk le, azt viszont egész jól veszi.Mivel demó verzióm van (nem sikerült beállítani egyik kártyámat sem), így a Dropbox-on keresztül sem tudtam térképet tenni a telefonra.
-
oO7
őstag
válasz
catroot #4326 üzenetére
nincs forgalomszámláló... nem is lehetséges csinálni, mert nem futhat folyamatosan semmi a háttérben és ha futhatna akkoris tutira le lenne tiltva annak a lehetősége, hogy egy program szimatolgasson a hálózati forgalomban...
500-as csomag az én tapasztalatom szerint BŐVEN elég, még 200MB -t sem értem el eddig pedig pontosan ebből eredően eléggé szívbajmentesen használom amikor csak épp akarom a 3G -t (nekem is 500-as csomagom van)
-
oO7
őstag
válasz
bumbalaci55 #4320 üzenetére
én az Omnia 7-et javasolnám inkább... zune-n nem nagyon kell (vagy tudsz) mit állítani, emailt a telefon bekapcsolásakor kéri hogy add meg a Live ID-d, illetve utána még tudsz Facebook, Google, Yahhoo, meg egyéb email accokat hozzáadni (meg nemsokára Twitter, Linkedin)... ezek mind olyanok hogy hozzáadod és "just works", az emailnél tudod beállítani maximum, hogy milyen időközönként nézelődjön a szerverre hogy van e új leveled...
ami esetleg a netezés szempontjából egy kikapcsolható dolog, az az hogy a speech-nél lehet bekapcsolni netes segítséget (felhő szolgáltatás hogy pontosabban értse amit mondassz) illetve van feedback is aminél be lehet állítani hogy csak akkor küldözgessen feedbacket (ha egyáltalán engeded hogy küldjön) ha wifin van...
netezés szempontjából még esetleg tudom javasolni, hogy
A) ha lehet appokat használj, ne weboldalakon szerencsétlenkedj... nagyságrendileg kevesebb adatforgalmat generál és a natív appok futtatása is lényegesen kevesebb energiát emészt fel mint a HTML oldalak renderelése meg javascript futtatása...
B) ha mégis böngésző kell a feladathoz, akkor ajánlom figyelmedbe pl a SurfCube -t ahol van egy kis beállítás, hogy kíméletes legyen az adatforgalommal...hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem van benne hasznos infó is
jaigen... a fentieken kívül nem nagyon tudsz mást tenni az adatforgalom kímélése érdekében... kezdőképernyőre kirakni nem tudsz kapcsolót (mint androidon) hogy mennyen 3G-re/WiFi-re vagy ne, szóval a manuális ki-be kapcsolgatás elég kényelmetlen
-
bumbalaci55
tag
Ja gondolom csak úgy általánosan kérdeztem milyen forgalmat generál ha nem böngészek . Ezt tudom-e szabályozni erre gondoltam
-
catroot
veterán
válasz
Itt nincs olyan program (legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne), mint pl. a droidnál az APNdroid. Ha azt szeretnéd, hogy csak akkor menjen netre, amikor te akarod, akkor egyrészt úgy állítsd be a szinkronizálást a fiókoknál, na meg ki/be kapcsolgathatod az a adatforgalmat.
-
Inarus
addikt
válasz
Mi számít neked felesleges netre menésnek?
-
bumbalaci55
tag
Szevasztok Srácok
Kiszemeltem a WP7 telefonok közül kettőt .
Az egyik a Samsung omnia 7 a másik az LG optimus 7 .
Ha valamelyiket meg fogom vásárolni akkor mik a fontos és első lépések amivel kezdeni kell a telefon birtokba vételét. Zune, email, adatok, beállítás hogy ne nagyon menjen netre feleslegesen, stb.stb.
Kérem akik ellenzik ezek a telefonok választását azok ne írjanak akik hasznos információval szeretnének ellátni azok pedig bátran írjanak privát üzenetet .
Előre is köszönöm . -
csab2
veterán
válasz
Valentino K. #4309 üzenetére
Az olcsó iPhone pletyka minden évben előjön, és sose lesz belőle semmi. Most nagyobb esély van rá. Lehet, hogy a iPod Touch kap egy egyszerűbb telefonmodult és az lesz az "olcsó iPhone".
Egyébként meg nem feltétlenül azért vesznek az emberek iPhone-t mert egyedi. Inkább azért mert egyszerűen jó.
-
erdoke
titán
válasz
robertel #4317 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy az iPhone a 3GS óta mindig erős hardveresen, de az anyaghasználat és a dizájn is folyamatosan erősödik. Részemről biztos vagyok benne, hogy az iPhone 5 összességében kiemelkedő vas lesz legalább jövő év elejéig.
A WinCE 7-es kernel elejétől fogva támogatja a többmagos procikat, nem lehet gond a Mangonak sem. Szerintem az Android is kezeli ezeket kb. 2.3.4-től, de az igazi majd az ICS lesz ilyen szempontból (is?).
Majdnem biztos vagyok benne, hogy az eddigi OEM-ek többsége még az idén ad ki MSM7230-as WP7 készüléket, úgyhogy a Nokiának se ártana. Az az igazság, hogy pont a WP7 az a rendszer, amire a pár támogatott vas között viszonylag egyszerűnek tűnik az átjárás. Olcsóbb, kisebb kijelző, gyengébb anyaghasználat, egyszerűbb dizájn, néhány kihagyott extra, és kész a középkategóriás készülék. Hatalmas előny pl, hogy mindkét publikusan támogatott/javasolt Qualcomm SoC-ban ugyanaz az Adreno 205-ös GPU van. A kétmagos kicsit problémsabb az Adreno 220 miatt, de architekturálisan (így driveresen) nem lehet komoly a különbség. -
robertel
senior tag
Nem tudom, én azért félek, hogy mivel nálunk nagyon elszállt a sima iphone ára is, igy az olcsó is 100k körül lesz.
Az biztos, hogy wp7 mangoval odaverhet nekik, főleg egy jó árazással, közép és felsőkategóriás telefonokkal is.
Én amire kiváncsi leszek az nokia, mivel nekik csak wp7 van igy tuti be kell vezetniük olcsóbb mangos készülékeket is, ami szeritnem legkésőbb tavaszig meg fog történni. Ott is kiváncsi leszek az "olcsóságra", de van egy érzésem, hogy nem én leszek megcélozva ezzel
Ugye mango még nem kezeli a 2 magos procikat? Mondjuk attól függetlenül kiadhatnak olyan készülékeket is, android se kezeli még, mégis van jópár ilyen készülék már -
tutis
őstag
válasz
Valentino K. #4315 üzenetére
há ez már lerágott csont
-
Valentino K.
senior tag
Transparent wallpaper, pofás
-
Valentino K.
senior tag
válasz
robertel #4311 üzenetére
Engem aztán meg még annyira se érdekel, már csak azért sem, mert mint látod, windows phone 7 topicban vagyunk
Azért a szövegértés odabasz nálad
Vajon Blyan mért tudott értelmesen az általam leírtakra reflektálni, míg te totál másról beszélsz?u.i.:
Szerintem semmivel sem prémiumabb egy iPhone, mint bármilyen más felső kategóriás telefon, csak ugyebár pörög a marketing bullshit gépezet, s a sok agymosott fogyasztó elhiszi azt hogy ő egy értékesebb ember, mert iPhone-t használ. S ez a viselkedés különösképp igaz Amerikára.Részemről a téma lezárva
-
erdoke
titán
Amiről pletykálnak, az gyakorlatilag egy telefonos rádióval felszerelt, műanyag hátlapos iPod Touch 4 gen. Arról nincs info, hogy ezt minden piacon bevezetnék, oda hiányzik nagyon, ahol a prepaid lényegesen gyakoribb, mint a számlás előfizetéses csomag. USA-ban 199 dollárért hozhatod ki az iPhone 4-et, és ugyanennyibe kerül a legtöbb felső kategóriás okostelefon is. Két évre kiadni 35-40e Ft-ot a világ nyugati felén nem gond, és egyáltalán nem pénzügyi a döntés az iPhone, az androidos felső készülékek, ill. a WP7-ek között.
Ahol a prepaid vásárlás dominál, oda viszont nagyon kell egy olcsóbb, versenyképesebb készülék. Pl. Kína, India, Kelet-Európa, stb. Nem mindegy, hogy 160e Ft-ért, vagy 80-ért veszel iPhone-t, még ha nem is pont ugyanazt kapod. -
robertel
senior tag
válasz
Sokszor leírtam már, engem nem érdekel, hogy mekkora presztizse van egy telefonnak, ha Te azért veszed, hogy villants vele, akkro ok, én hazsnálni szeretném, és nem soakt rédekel, hogy zte vagy apple..
Egyébként a töltelékszavaidat megválogathatnád..Amúgy meg nem egyedi az iphone hanem prémium, van különbség.
-
Blyan
félisten
válasz
Én sem hiszem, hogy lesz olcsóbb kiadás, már csak azért sem, mert azzal beismernék, hogy féltik a piacvezetői helyüket, ilyet meg nem tesznek, másrészt meg amiről pletykálnak egy iPhone 4 szerényebb kijelzőjű kiadása, műanyag?? házban. Ez kb. kínai másolat kategória lenne, még ha használható is, arról nem is beszélve, hogy valóban pofán köpnék az iPhone 4-et mostanában is megvevő közönséget.
Olcsó(bb) iPhone, az mindig a korábbi modell, és tehát eddig is volt ilyen (mellesleg egy 3GS is tökéletesen és nagyon jól használható még napjainkban is, legfeljebb a kijelző felbontása teljesít kissé gyéren napjaink trendjét figyelembe véve, teljesítmény és gyorsaság tekintetében most is példaértékű). -
Valentino K.
senior tag
válasz
robertel #4308 üzenetére
Már kezd nagyon off lenni a téma, bár szerintem ez az olcsó iPhone egy fasság. Van egyáltalán erre vonatkozó infó, vagy ez is csak egy felkapott fasság?
Gyakorlatilag a meglévő és elégedett felhasználókat köpnék szemen ezzel a húzással, mert ha a "csóró" user is tud iPhone-t venni, akkor kb lőttek a presztízsnek. A presztízsnek, ami egyébként már rég nincs, főleg Amarikában, ahol 10-ből kitudja hány idióta mászkál iPhone-nal a kezében. Elég az eladásokra nézni. S a szerencsétlen még elhiszi azt, hogy ő emiatt egyedi. Mondjuk az a fogyasztói társadalom még rosszabb, mint itt európában. Hogy lehet egyedi az, amiből tömegesen, millió számra vásárolnak. Csak én érzek ellentmondást?
Emiatt kétlem, hogy lesz olcsóbb kiadás, ha lesz, akkor meg nyíltan feladják az eddigi elveiket a plusz profitért(ami már most is bőséges). -
robertel
senior tag
Jogos, félek tényleg kis hazánkban el fog szállni az olcsó iphone ára is, én már akkor is wp7-et választanék ha 20e Fttal lenne drágább iphone.
Most emnnyi is egy független iphone 4, 150?
Ha jön az olcsóbb akkor az lehet 90-100 körül fog lenni és ugye ez még mindig nem olcsó.
Tényleg az lenne a legjobb ha ipod touch lenne egy az egyben csak plussz gsm modul. Ja és ugyanannyiért
Wp7es telefonokról meg lassan potyogahtnának az infók, október körül már kaphatónak kellene lennie egy-két dbnak nem? -
robertel
senior tag
válasz
longwild #4304 üzenetére
Szerintem is, semmi gond nincs a zte és huawei telefonokkal. Jönnek za új huawei modellek, ezek már szemre is tetszetősek, zte-től is várható középkategóriás android, meg ugye wp7 is. Egyébként nekem van egy voda 136 tartaléktelefonom, kemény 2000 Ftért vettem feltöltőkártyával együtt, de az a telefon annyira egyben van, hogy az nem igaz. Semmi nyöszörgés, vagy feltünő ilesztési hézag. Ki fogja nőni magát ez a két gyártó.
Emlékezzün kvissza 10-15 éve midnenki húzta a száját samsung meg lg hallatán, hogy azok milyen olcsók, meg ócska minöségűek, ellenebn a phillips, panasonic és társaik milyen jók.Meg lehet nézni hol vannak ezek ma már, lg meg samu szinte midnen elektronikai cuccot gyárt.
Zte meg huawei meg még ezeknek is odaver, mivel kínában még olcsóbb gyártani mint koreában. -
Blyan
félisten
válasz
longwild #4305 üzenetére
Az i4 anyagköltsége is 30 usd körül van, szóval nem ez a drága benne.
Az márka, és a szolgáltatás, de no meg az, hogy ha így is veszik, mint a cukrot, minek adják akkor olcsóbban?
Harmadrészt.... az i cuccok külföldön nem drágábbak, mint a velük együtt megjelenő, más platformon lévő csúcsmodellek, csak sokkal kevésbé veszítenek az árukból - aminek oka a termékpaletta számában (nem állítanak saját maguknak konkurenciát, évenként egy modell és kész, ellentétben a többi gyártóval, évi 50 készüléket is piacra dobnak) és persze a hype-ban keresendő.Én kedvelem a termékeiket, de nem áldozok az itthoni árakon rájuk. Egyelőre, mert minden évben egyre jobban csábulok.
Viszont a WP7 szerintem képes felvenni a versenyt a termékeikkel, csak a szolgáltatások nem nőttek fel még oda. -
longwild
aktív tag
válasz
robertel #4302 üzenetére
Az iPhone esetében nem a beépített cuccot kell megfizetni... Soha nem is azt kellett, hanem a logot, az életérzés nevű ökörséget és a szoftverhátteret (ami ugyanolyan költség mint bármely más platformon, azaz elenyésző).
Emlékszem az iPhone 2-3-3gs környékén az egyik megjelenésekor egy neves hardveres oldal szétszedte darabjaira a telót és nagyker/gyártói árlistából kilegózta a teló hardveres árát... Valahol 20-25e Ft környékén állt meg (fontban v euroban szamoltak akkor)...
A teló meg jött hozzánk 140e Ft-ért + 2év szerződés vmi kihasználhatatlan díjcsomagra... -
longwild
aktív tag
válasz
robertel #4281 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit meddő vita ez... A Nokiát nem kell magasztalni és a ZTE-t sem kell lenézni. Ha akarnak jó telót készíteni akkor a ZTE is tud... Minden annak a függvénye, hogy mennyiért akrják eladni.
Arról nem is beszélve, hogy véleményem szerint ha jó minőségben szállnak versenyben, az mindenképp olcsóbb lesz a konkurenciánál, mivel a gyártási költségeik másak...
Egyébként pedig az egész árkérdéshez: karácsony jön és ekkor az árak... na mindenki döntse el, hogy az árak ilyenkor hol tanyáznak... Sztem a termék valódi ára felett vannak ilyenkor...Ja és a ZTE és a Huaweii a két kínai "szar" jelenleg Magyarország mobilhálózatának 80%-t biztosítja...
-
Blyan
félisten
http://windowsphonemetro.com/2011/08/07/html5-is-the-future-of-windows-phones-browser-so-what-does-it-mean/
-
robertel
senior tag
Úgy nézzük akkor az ipod touch most 70k, szeritnem valami ilyesmi lesz talán már emglévő cuccokból igy fejleszteni se kell nagyon, plussz ugye a gsm modul és kész az olcsó iphone.
Örülnék én is egy 70k-s olcsó iphonenak, de félek tényleg elszalad majd az ár. Iphone mmás világ.
De majd kiderül reméljük nem is sokára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OpenMediaVault
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 14 128GB, Starlight, 98% akksi, MAKULÁTLAN ÁLLAPOT!
- Honor Magic V2 16/512gb - Szép állapot, garanciális, akár beszámítással
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független ÚJ 2028.05.24. iSTYLE jótállás
- Apple Iphone 13 Pro Sierra kék 128 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest