Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jocomen

aktív tag

Nekem ezzel az AMD-féle fusionos megoldással vannak fenntartásaim.
    Ha rosszindulatú lennék, azt mondanám, h azért csomagolja egybe a processzorait Ati gpu-val, mert önmagában nem piacképes amit gyárt. És azért gyúr inkább igp-re, mert a proci-gyártáshoz túlzottan nem ért ;] és ha magánál jobb proci-gyártót akarna felvásárolni, akkor meg kéne vegye az Intelt. :)

De komolyra fordítva:
    A tesztekből látszik, hogy a dual gpu teljesítménye =/= az integrált + diszkrét gpu teljesítményének összegével, hanem csak ~30-40%-al növeli. Vagyis elég rossz a CrossFire skálázódása. Így vesz az ember az APU mellé ~50k-ért + egy mobil vga-t, aminek a 30-40%-át tudja kihasználni.

Ugyanakkor normális processzort se kap a pénzéért, mert azonos fogyasztás mellett sokkal gyengébbek az AMD apu-k mint Inteles megfelelőjük. Csak tuninggal érik utol, akkor viszont sokkal többet fogyasztanak = lőttek az akku-időnek, és jobban is melegednek.
    Akkor már inkább Intel, h legalább a proci legyen normális, és a video-teljesítményt valami külső box-al ha meg lehetne oldani.

Nekem pl a 4890-es asztali vga-m még simán felér ezekkel a karikkal, még a dual-gpu-s megoldással is, sokkal olcsóbbért. Táp is megvan hozzá. Csak valami fogadó nyák kéne, vmi épkézláb sávszélességgel.
    Ha gépet újítok, szívesebben vennék legközelebb egy notit.
    De amilyen nyögvenyelősen forr ki ez a megoldás, lehet h előbb megy nyugdíjba a vga-m, mint hogy felhasználhattam volna hozzá.
    Pedig a sávszélesség megvan a notikban, csak elérhetővé kéne tenni, és nem csak csillagászati áron.

Csak ehhez "rendszer"-szemlélet kéne a gyártók részéről, nem "fogyasztói-társadalmi". :(

.

Új hozzászólás Aktív témák