- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kormi76
aktív tag
Hát jó, ez azért két véglet.
Meg azt se mondd, hogy a csempékről ugyanazt eléred, mint arról a zsúfolt asztalról. Nyilván sokkal letisztultabb, ezt aláírom, de az asztalt is rendben lehet tartani. Nekem sincs több 2-3 ikonnál, ami gyakran kell az pinnelve van, a többit - mily meglepő - elérem a start menüből, vagy beírom a kis keresőjébe. Így is rend van, nem kell csempe hozzá, csak egy kis rendszeretet. Ettől függetlenül az élő csempék tényleg többet nyújtanak, de gadgetekkel egy üres asztalon ez is megoldható lenne részben akár ma is. Viszont szerintem csúnya, ez a WP7-féle design nem a szívem csücske, de ha tabletem lenne, biztos örülnék neki.
-
Kormi76
aktív tag
Nem akarok belefolyni, meg nem is lényeges, hogy hányas verzió, de az általad linkelt cikk is leírja, hogy "v3.1 on-disk format is unchanged from the introduction of Windows XP". Azon belül az újabb funkciók miatt kezdték 6.1-ig számozni, de a lényeg változatlan 2001-óta, ami azért 10 év. Nekem ez jön le belőle.
-
Kormi76
aktív tag
Ironikusan értettem, én veled értek egyet.
Viszont azt figyelembe kell venni, hogy az MS egy profitorientált cég, ami elsősorban azt tartja szem előtt, hogy minél több emberhez eljuttassa a terméket, ehhez pedig az kell, hogy a lehető legegyszerűbb legyen. Viszont a túlzott leegyszerűsítésnek meg van egy ára, ami a felhasználói tudatosság hanyatlásában, ezáltal a kártevők térnyerésében mutatkozhat meg. Ezt elkerülendő még erőteljesebben oda fognak figyelni a biztonsági résekre, ami összességében mindenkinek jó, annak is aki tudatosabb, és esetleg filmnézésen és Facebookon kívül másra is használja a gépet.
Talán a legjobb egy Windows Lite lenne, amiben lehetne bőven látványelem, meg funkcionális ultraminimalizmus, és tényleg csak alapvető multimédiás és közösségi szájtos-emailezős tevékenységre lehetne használni, és mondjuk negyedannyiba kerülne, mint egy tejlesértékű Win. Hogy igény lenne-e rá nem tudom, végül is most is ebbe az irányba haladunk, minden másra ott a Linux vagy akár sokak szerint munkára kiváló Mac.
-
Kormi76
aktív tag
Ez jó ötlet!
De nyilvánvaló, hogy abban van változás, ami minél látványosabb, ami hasznos is lenne esetleg, növelné a funkcionalitást, az ma már nem menő.
Anno még a vista (longhorn) idejében volt szó a WinFS-ről, azóta is NTFS van. Win8-ban vajon lecserélik a több, mint 10 éves fájlrendszert? Legalább start menü helyett lesz egyszerű kereső, nehogy valaki eltévedjen a rengeteg funkció között, végül is haladunk-haladunk.
-
Kormi76
aktív tag
Igen elolvastam. Van egy statisztikájuk, hogy kevesebbet használják bizonyos dolgokra a startmenüt. Ez a statisztika egyáltalán nem biztos hogy reprezentálja a windows felhasználókat, mert vagy be van kapcsolva, vagy nincs az adatküldés, vagy van internet a gépen, vagy nincs. De tegyük fel, hogy mégis. Ez tehát azt jelentené, hogy az emberek nem elégedettek a startmenüvel? Lehet, hogy az adott funkciót elve kevésbé használják. Lehet, hogy más funkciókra ugyanúgy a startmenüt szeretik használni legtöbben. Én is sok mindent nem a startmenüből érek el, de jól használható, ha valami ritkábban használt dolgot akarok megkeresni, mert rendszer van az egészben. Van, amit elsősorban a startból érek el.
Nem az újítással van bajom, hanem szerintem olyasmit újítanak meg, amire semmi szükség, mert tökéletesen funkcionál. Az Xp startmenüje után kifejezetten tetszett ez az újfajta megoldás. Ezt most le akarják butítani. Ez az ami nem tetszik.
Attól, hogy nem tetszik, még leírhatom a véleményem? Vagy csak olyan írhat ide, akinek tetszik? Én se piszkálom azt, akinek tetszik.
Amúgy hagyjuk ezt a no offense-t, ha nem szánod annak, ne írj ilyen bejegyzést, vagy akkor vállald fel, hogy offense. Nem kell szégyellni, ez egy eszmecsere: vélemény, ellenvélemény ütközik. Mondjuk a tidében nem látok véleményt, de ez más kérdés.
-
Kormi76
aktív tag
Mert ha valami neked tetszik, akkor az már biztosíték a tuti sikerre, hmm?
Nem csak nekem, másnak sem tetszik, hogy a jól bevált dolgokat "innováció" címén eltörlik, és újra meg kell szokni egy rendszert. Amit csinálnak arra nincs felhasználó igény, hanem ők HISZIK, hogy van rá. Vagy neked eszedbe jutott, hogy de rossz ez a W7 start menü, le kéne cserélni? Ezek látszatfejlesztések, hogy mégis lássa a felhasználó, hogy valami pluszt kap a pénzéért. Közben máz az egész.
Ha valaki munkára használja a gépet, annak igenis hatékonyságcsökkentő, hogy mindig kényszerből meg kell szokni valami újat (lásd office). Úgy vannak vele, hogy hiába vált be neked a régi felület, akkor is jobb lesz neked az új, ha akarod, ha nem. Idővel persze mindenki megszokja, de azért ez távol áll az igények kielégítésétől.
Valódi "kényszer" nincs, de ha nem akarod, hogy biztonsági kockázatnak legyen kitéve a géped, és szeretnéd a legújabb programokat is használni, akkor muszáj váltanod az újabbra, főleg pl. ha a céged vált helyetted.
-
Kormi76
aktív tag
Nekem tökéletes a Win7 startmenüje. Átlátható, könnyen kezelhető. Ha így folytatják a win8 is a vista sorsára jut...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen autót vegyek?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HP notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest