Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• philoxenia

MODERÁTOR

válasz Misály #330 üzenetére

Antipatikus akartál gondolom lenni, bár ezt a topikot olvasgatva lassan apátiába esem....... :(

• Everman

addikt

válasz Misály #351 üzenetére

"na itt kijött a dilettáns mivoltod..."

Érvelj, ne büfögj.

"Repülőn notebook-ot nem is értem honnan szülted"

Ha nem olvasod mások hozzászólását, akkor miért írsz?

"Gondolom vpn-ről még nem hallottál, ahogy a file server-ekről sem"

Az eszközt kiragadva a vállalati hálózatból a hajadra kenheted ezeket, tekintve, hogy wifi nem mindenhol van, 3G-t meg nem támogat a Surface (sticket dughatsz persze bele, de akkor biztos nagyon kényelmes egy tabletet használni, amiből 3G stick, meg kábelek lógnak ki). Még mindig nem fogtad fel, hogy nem arról megy a vita, hogy ezekre nem képes ez az eszköz, hanem arról, hogy képes, de csak kompromisszumokkal és nehézkesen (ergo nem erre való).

• Everman

addikt

válasz Misály #346 üzenetére

"miközben a másik szavait emeled ki anélkül hogy elolvasnád a teljes szöveget."

Miután el sem olvasod amit írok és olyasmiket állítasz, amiket soha nem is írtam (mikor is írtam arról, hogy üvöltesz?), azután ezt állítanod eléggé humoros.

• Everman

addikt

válasz Misály #341 üzenetére

"hajj de nehéz dolog az olvasás mi?"

Hej, de nehéz a szövegértés...

"Szenvedélyes, üvöltözöm, miket képzelsz még szöveg mögé?"

Ezt én is kérdezném, főleg, hogy sehol nem írtam, hogy üvöltözöl :D

Az meg, hogy mindenre indulatból és személyeskedve reagálsz eléggé megalapozza a túlzott szenvedélyességed. :)

• Everman

addikt

"Nézd meg ezt, átlagos nagyvállalati eszköz, "

Hát, ha a Surface Pro számodra ezzel, vagy egy Thinkpaddel egyenértékű, akkor tényleg nincs miről beszélgetnünk...

Kezdek elgondolkodni rajta, hogy végül is minek nekem desktop gép, hisz a Galaxy Note-ra is köthetnék monitort, billentyűzetet és egeret, érvelésed fényében csak ezekre van szükség egy irodai géphez :D

"Nade csakhogy apatikus legyek (unszimpatikus nem létezik ugyanis)"

Még véletlenül sem gondolnálak apatikusnak, mivel éppen, hogy túl sok szenvedély szorúlt beléd :D

A szó az antipatikus amit kerestél, de a köznyelvben, még ha grammatikailag hibás is, az unszimpatikus az elterjedtebb. (Érdekes egyébként, hogy német nyelvterületen meg egyenesen ez a helyes kifejezés: unsympatisch.)

• fordfairlane

veterán

Nade csakhogy apatikus legyek (unszimpatikus nem létezik ugyanis):

:)) ez a mondat egy nyelvtani állatorvosi ló.

• dabadab

titán

"unszimpatikus nem létezik ugyanis"

De, pont most irtad le, erted is, en is ertem, meg kb. minden magyarul beszelo ember erti. Marpedig az a szo, amit minden magyar ember ert, az egy letezo magyar szo.

• Tim82

félisten

A szó, amit kerestél, az antipátia. Az apátia teljesen mást jelent, ahogy az ebből képzett apatikus jelző is.

Nem kötekedésnek szántam, csak kibújt belőlem a grammar nazi. Elnézést. :)

• Everman

addikt

válasz Misály #327 üzenetére

"Hogy te honnan szedted hogy nálunk mindenki cigánykerekezik és egy nem kiadott termékre teszi le a voksát abból, hogy keresnek ipad-re és BB-re alternatívát azt nem igazán értem."

Konkrétan te írtad, így elég vicces ez a gondolatsorod.

"De akkor lássuk sorjában..."

Ok, szuperül leírtad, hogy miért kell x86-os környezet és natív Windows, viszont egyetlen szó nem esett, hogy mi végre kéne ezért egyrészt jóval drágább ultrabook, arról nem beszélve, hogy tablet.

Ne haragudj, de képtelen vagy érvelni, lehet, hogy vannak elfogadható érveid, de azokat kifejezni, leírni képtelen vagy. Mindent indulatból és személyeskedve teszel, így egyrészt unszimpatikussá válsz, másrészt hiteltelenné.

"Árakat nem tudsz"

Pontos árakat nem tudunk, hozzávetőleges árakat meg már kommunikáltak, így biza ismét kapufa a részedről.

Az a gond, hogy úgy alkotsz véleményt, hogy nem járod körbe még gondolatban sem az adott terméket, de még csak utána sem olvasol tüzetesebben. Ellenben keményen leszólod azt, aki igen, és az olvasott infók alapján kritikát gyakorol.

"Az meg, hogy mit üdvözölsz és mit nem, nem nagyon számít, almafan maradsz."

Te meg hater, és szerintem sokkal rosszabb ész nélkül gyűlölködni, mint érvelni, de ez legyen a te értékrendszered problémája.

• Everman

addikt

válasz Misály #312 üzenetére

"ott van előttük, és képzeld nem is az én ötletem volt, hanem nálam, sőt nálad biztosan okosabb emberé."

Igen, ettől lettél teljesen hiteles.

Ott van előttük az a tabletPC, ami még el sem készült, nincs végleges specifikációja, végleges szoftvere és hét lakat alatt őrzik és még az újságírók sem próbálhatták ki.

"lenézendő az állítólagos szakértelmed."

Mivel képtelen voltál bármilyen szakmai érvet felhozni és csak személyeskedsz, így ne haragudj, de nem igazán izgat, hogy te mit nézel le. Érdektelen.

"Igazad van, alma nélküli almafan..."

Ebből is látszik, hogy még olvasni és az olvasott információt értelmezni is képtelen vagy.
    Ha akkora Apple fan lennék, akkor nem örülnék a Surface ARM-os verziójának, ha értelmezted volna amiről beszélgetünk, akkor rájöttél volna, hogy csak az x86-os öszvért tartom marhaságnak, mivel egy felesleges eszköz, méregdrágán.

---

De egy utolsó próbálkozás, hogy megértsd, mi a problémám.

A Microsoft a Surface Pro-t úgy állítja be, mint egy ultrabook és egy tablet közös burokban. Elsőre ez még jól is hangzik és a tájékozatlan emberek ennek még tapsolnak is.

De... Gondold végig, hogy egy ultrabookot mire is használnak az emberek, milyen feladatot látnak el egy 10" körüli kijelzős, aránylag kis teljesítményű, korlátos kapacitású eszközzel, ahol két dolog a fontos, a hosszú üzemidő és a kis méret?
    Aztán, ha ezt végiggondoltad, akkor gondolj utána, ezek közül mi az, amit egy ARM alapú tablettel nem lehet elvégezni megfelelő alkalmazások megléte esetén? Márpedig azt garantálom neked, hogy a fejlesztők Metro-s alkalmazásokat fognak készíteni és nem ujjal és tollal könnyen használható natív Windows-os programokat.

Ha mindezeket végiggondoltad, akkor rájössz, hogy az x86-os rész egy felesleges parasztvakítás. A natív Windows nem igazán jelentős dolog, mert egyrészt a készüléket tabletként használva nem sokra mész ezekkel az alkalmazásokkal, másrészt kényelmesebb és gyorsabb, ha eleve Metro-s alkalmazásokat használsz a feladataid elvégzésre.

Innentől meg próbáld meggyőzni a munkaadódat, hogy mégis a drágább Pro verziót vegyék meg, mert neked az ugyan jobban tetszik, de a napi munkában végül is nem jelent semmi pluszt.

• pzstm

titán

válasz Misály #314 üzenetére

mármint csak handrásnak? ;] :P

MS surface-ről így nyilatkozott: "kicsit parasztvakítás szagú a dolog"
    Jót tudok röhögni sokszor :DDD :C

• Everman

addikt

válasz Misály #307 üzenetére

"Feladom, ha egyszer látod az almától a piacot"

Tudod én használok iOS-t, OSX-et, Androidot és a Windows szinte összes ma használt változatát. Biztos csak az almát látom, teljesen igazad van. Bár ahogy én látom inkább az van, hogy te nem látod a fától az erdőt, de ez legyen a te problémád.

"Jut eszembe, nagyvállalatnál dolgozom, ahol a BB-re és az Ipad-re keresnek alternatívát."

És szerinted a Win8 alternatíva? :D
    Egy friss még el sem készült platform, jelenleg 0 támogatottsággal?
    Ha ezt átviszed akár egy közepes cég IT vezetőségén, mint fejlesztési irányelv, akkor valóban le a kalappal előtted :D
    (De én inkább arra tippelnék, hogy a következő havi fizetésedet már valaki másnak adnák oda :) )

Egyébként miért is használ a céged iPadet, mire használják és a felhasználási kör mire nem terjed ki, ami miatt le akarják másra váltani?

"Ja valami rendszerüzemeltetéssel foglalkozom ~1000 szerver van a kezem alatt, de nem láttam nagyvállalatot"

Elhiszem, én meg már jártam a Holdon :D
    (Sőt, ott is találkoztam már MS fannal :) )

• Everman

addikt

válasz Misály #304 üzenetére

"bár a ködtől ami nálad jelen van megértem"

Bocs, de ködöt csak nálad tapasztalok.

"A híres ms tablet egy xp volt tollal"

Igen, és? A Win8 a Metro nélkül mi is? Ja itt már az ujjaddal is böködheted a bolhafingnyi menüket, amik egér használathoz vannak méretezve.

"azzal összehasonlítani ezt a platforom orbitális baromság"

Miért is?

A Metro felülettől eltekintve ugyanolyan hasznavehetetlenek a natív alkalmazások, lényegtelen, hogy most Win8-nak, Win7-nek, vagy XP-nek hívjuk őket.
    A Metro-hoz meg nem kell x86, az ARM-os eszköz jobb platform számára (hosszabb üzemidő, zajtalan, nem melegedő hardver, könnyebb kivitel).

"majd mikor úgy gondolod hogy kéne valamit tenni, akkor hirtelen előtted egy laptop..."

Egy ultrabook, aminek gagyi a billentyűzete, kevés a teljesítménye, véges a memóriája és a háttértára. Ha neked ez ennyit megér..

"te még nem használtál értelmes munkára laptopot nagyvállalati környezetben"

Gyanítom te még nagyvállalatot sem láttál még, ha azt gondolod, hogy egy ilyen kompromisszumos öszvér megoldást valaha is befogadnak belső használatra bármilyen említésre is méltó nagyvállalatnál.

"Senki nem akar regényeket írni, egy email-re egy fórumbejegyzésre, egy gyors script összedobására (esetemben pl). untig elég még egy képernyőbillentyűzet is."

Amire elég egy jól megtervezett virtuális billentyűzet, ami nincs útban a készülék használata közben (a tabletet ugyebár kézben, vagy ölben tartjuk, ahol nem sok értelme van a MS fityegő billentyűzetének) és ennyi szöveg bevitelére bőven használható. No meg annyival olcsóbb is a termék.

"Wp7 appok egyaránt futnak mindkét platformon ezt lefelé kompatibilitásnak hívják"

Ezt felfelé kompatibilitásnak hívják okoska :D

A kutyát nem érdekli, hogy a 2-4 magos, HD kijelzős, directx kompatibilis csúcshardveren fog futni a a WP7-es szoftver, a gond az lesz, hogy ezeket a csúcsvasakat fogják a fejlesztők megcélozni, mert a MS-nek is az lesz az érdeke, hogy ez a kiforrottabb hardverplatform terjedjen el gyorsabban. Az ezekre írt alkalmazások meg nem igazán fognak futni a 2-3 hónappal ezelőtt vett, akkor csúcsnak beharangozott WP7-es vasakon.
    Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor kár a billentyűzetet koptatnunk.

"Azért remélem tudsz aludni még, így, hogy az MS valami olyat tett le az asztalra amit a cupertino-iak nem."

Ezt az x86-os öszvért bárki hozta volna ki, kiröhögném.

"Fogadd el, most náluk a labda."

Milyen labda?
    A MS egy olyan piacra lép be a tableteivel, ahol a Google sem volt képes tért nyerni, pedig ők legalább fel tudtak mutatni szoftverválasztékot a tabletjeikhez, még ha azok nem is oda készültek, csak főként smartphone szoftverek voltak.
    A MS a nulláról kezd, mire értékelhető mennyiségű és minőségű Metro-s szoftver elkészül, addigra már a mostani "új iPad" már a "régi iPad" lesz.

A MS mindent a tabletekre és az érintőkijelzőkre tett fel, aki szerint ez bölcs döntés, mikor 100 millió számra használják a régebbi rendszereit desktop gépeken, amiknek köze nincs az ujjak való vezérléshez, az gondolja át ez még párszor. Szerintem bőven borítékolható a zakó (az általad említett nagyvállalati szektor is már most jelezte, hogy köszönik, de a Win8-at inkább kihagyják, most álltak át legtöbben még csak Win7-re, nem költenek az újabb rendszerre semmit).

• Everman

addikt

válasz Misály #302 üzenetére

"- Hardware-es ismereteid nagyon gyengék ha ezzel a csúsztatással élsz, OS ismereteidről nem is beszélve"

Kifejtenéd? Mert ez csak bullshit amit összezagyválsz.
    (Veled ellentétben én 1,5 évig használtam a MS tabletPC platformját és úgy állítom, hogy egy kalap túrót sem ért. Meg egyébként is ismert a platform bukása.
    A kor hardveréhez viszonyítva ugyanolyan fejlett volt, mint a most bemutatott vas, a natív Windowsos alkalmazások meg pontosan ugyanolyan rosszul használhatók voltak akkor is, meg most is. A Metro más tészta, de ahhoz nem kell az x86.

"Billentyűzetet nem fikázunk amíg nem használtuk"

Egy billentyűzet, aminek a billentyűi 1,5 mm-t járnak csak be, arról látatlanban bárki elmondja neked (aki valóban munkára használja ezt a perifériát), hogy nem éppen hosszabb szövegek gépelésére való.

"- Meg a szabad driver és perifériahasználat."

Egy telefonnál?? Ha figyeltél volna, akkor a Windows Phone-ról volt ott szó...

"Ja annyit még a wp-hez, hogy lefelé kompatibilis"

Ok, majd meséld el, miként lesz lefele kompatibilis a nem létező GPU-val és a nem támogatott natív kóddal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés