Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gusztáv

addikt

válasz MrCsiT #1752 üzenetére

Te nyomkodtad pár percig a Vodafonnál, én meg használom másfél napja. Úgy, hogy most épp a 950 került miatta fiókba (mondjuk nem véglegesen). Az én kezem nem vágja (meg senkiét, aki megfogdosta), sebességben is nagyon kellemes csalódás, a legtöbb alkalmazás a 950-en tapasztalt tempóban nyílik meg, persze van ami kicsit lassabban. Nagyon vékony és könnyű, a telefonálás minősége is szuper, még kihangosítva is (a hangszóró elől van).

- ezt a név megjelítési dolgot már csomószor leírtad, én nem igazán látom a probléma súlyosságát, bár meg kell jegyezni, hogy nemzetközi cégnél dolgozom, és ez ott természetes. Érdekes mód ez még anyukámnak sem probléma, pedig ő még idegen nyelveket sem beszél. (2 Marsmellow-s androidos eszközöm is van, mindkettő ugyanígy jeleníti meg a neveket)
    - alkalmazások - ebben igazad van, a legtöbb alkalmazás tényleg butább. Ez sok részből tevődik össze, múlik a fejlesztőn is, hogy nem fektet annyi energiát a platformba (ezt valahol megértem), van ami a rendszer megkötései miatt nem megy, pl ha jól tudom a Fitbit pont ilyen (de elvileg a Win 10 ebben javulást fog hozni). Ami nehezen emészthető, hogy az MS saját alkalmazásai is sokszor bénábbak, mint más platformon. Viszont vannak erőségei is a rendszernek, pl röhej, hogy androidon még mindig nem alap funkció a kamera szoftverben a kézi beállítás, vagy az UAP alkalmazások GUI-jának kijelző mérte szerinti skálázódása. Vagy a rendszer szerves részét képező MDM.
    - Cortana, én nem emlékszem, hogy valaha úgy reklámozták volna a telefont, hogy Cortana tudna magyarul. Ha jól tudom Siri sem működik magyarul, vagy a Moto X-em hangvezérlése, de pl a kolléganőm új autójában lévő hangvezérlés sem. Persze vannak olyan funkciók, amik érthetetlen módon a Cortana-hoz vannak kötve (emlékeztetők, Ne zavarjanak mód), ez tényleg bosszantó.
    Viszont a térkép mindenféle probléma nélkül működik angol nyelven, meg angol területi beállításokkal is.
    - a hangok állítása mindig is érdekes koncepció szerint működött WP-n, nekem személy szerint nem hiányoznak (amikor BB-volt, ott sem használtam, pedig ott aztán mindent lehetett állítani).

Ami a felhasználói élményt illeti, tapasztalatom szerint a WP pont jó választás azoknak, akik még hagyományos mobiltelefonon szocializálódtak, vagy akik nem túlzottan érdeklődnek a téma iránt, csak egy megbízható, egyszerűen kezelhető rendszert akarnak. Persze androidon is bőven vannak ilyen készülékek, de abba a rendszerbe könnyebb elveszni a beállítások között. Persze a hardcore felhasználóknak, vagy aki sokat játszik, nem biztos hogy a legjobb választás.

Nekem személy szerint semmivel nincs több problémám a 950-el (az aktuális build-el), mint pl a 830-al vagy 930-al WP 8.1-en. App szinten is egyre több olyan program van, ami látványosabban többet tud, mint a WP-s verziója.

• bluemirage

őstag

válasz MrCsiT #1752 üzenetére

A WP-s közös tulajdonságok régi és ismert hiányosságok. Engem egyik sem zavar.
    Az értesítő led hiánya sem (nem írtad), helyette jobb a glance, ami számos droidos eszközön ebben a formában nincs.Az app-ok nagyrészt sajnos hiányoznak, vagy nem jól működnek, vagy funkciószegények... és ez a jövőben a piaci részesedés csökkenésével romlani fog.

Én továbbra is jó és főleg a legbiztonságosabb üzleti telefonnak gondolom az L950et és némi megkötéssel az L650et is. call/text/web/gps tehát alapfunkciók, amit az üzletemberek használnak. Kevés app.
    Sajnos az IOS mellett ez elég kevés lesz, hiszen pont ők megengedhetik, hogy azt vegyenek amit akarnak és a presztizs ill.kinézet miatt itt megint elvérzik az L950. Ezért távolodom én is tőle.
    A 9-es széria egyébként is mindig az egyik legkisebb darabszámban eladott készülékeket jelentette... lsd device share az MS tortában. Az L950 viszont megdöntheti akár a korábbi 9-esek negatív rekordját is.

Amennyit az üzletpolitikába, a nyilatkozatokba, a stratégiába a net-es sajtó alapján tudni lehet: az egy rémisztő jövőkép mozaikjaivá állnak össze. Sajnos nem kell nagyon a sorok közt olvasni ahhoz, hogy tudd, hogy hol lesz ez a platform 2 év múlva. Ez sokkal jobban zavar, mint az L650 éles széle... :U :( A szívem szakad meg, hogy a betamax vagy a blackberry sorsára fog jutni. Nem elég szakamilag jónak lenni, a piacon ez csak az egyik és néha nem is a legfontosabb ismérv.

Új hozzászólás Aktív témák