Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
K53TA
tag
válasz
cskamacska #1512 üzenetére
Amire és ahogy én használtam, nálam semmi fennakadás nem volt, vagy csak én fogtam ki egy jó példányt :-)
Androidnál (nem Amoled kijelzős, mert arra van alkalmazás) az hiányzik, hogy amikkor elöveszem, egyből lássam az időt. A lumián ez automatikusan működött, hogy amikor aktivitást észlelt,mutatta az időt és értesítéseket. Androidon ez nincs, több alkalmazást kipróbáltam, de egyik sem hozza, mert az alaklmazás vagy mindig fút, vagy néha működik, néha nem. Persze lehet, hogy én vagyok még béna az androidhoz.
-
K53TA
tag
Én is lecseréltem a telefont egy jó erős középkategóriás android telefonra. (direkt nem írók típust).
Még szoknom kell az android felületét, de azt gondolom, hogy a Lumia csempés felülete egyszerűbben használható és átláthatóbb, mint az android ikonos megoldása. (főleg egy idősebb embernek)
Visszatekintve, az olcsó 550es MS telefon akadás mentessen és gördülékenyen volt használható.
Nem kérdés, az androidod is megszokom, de szerintem jó koncepció volt a Lumia, csak hát az MS nagyon elcseszte a megvalósítását, támogatás, marketing, stb. -
K53TA
tag
válasz
zsoca29 #1499 üzenetére
Google keresőben rákeresve ill a youtube csatornán én ezeket találtam.
Onedrive használatával:
http://hu.wondershare.com/mobile-phone/two-ways-to-transfer-data-from-windows-phone-to-android-device-for-free.htmlvagy alkalmazás segitségével kimásolod SD kártyára:
https://www.youtube.com/watch?v=8ono0--aGxo -
K53TA
tag
Szerintem már nem érdemes Lumiára pénz kiadni.
Ahogy írtam én az 550el elégedett vagyok és nem győzöm hangsúlyozni, hogy anno újonnan vetem 24ezer forintért, de van pár alkalmazás ami jól jönne és nincsen hozzá, másrészt előbb utóbb le kell cserélni, mert a végtelenségig nem fog működni és ki tudja meddig kap frissítést pld a térkép, mert azt használom navigációra.
De Androidban még 40ezerért sem látom ezt a minőséget :-( -
K53TA
tag
Off leszek, bocsánat.
Megnéztem kézbe fogva jó néhány Androidos telefont, kinézetre a Nokiák jönnek be, de a teszt videók alapján nem tűnik valami jó vételnek. Néhány LG telefon megjelenése is tetszett.
Azt hiszem egyik android telefon sem tudja az, amit anno a Lumia, olcsón jó minőséget. Inkább 50ezer-töl felfelé vannak az elfogadhatóak.
A Xiaomi Redmi 4x amit ár érték arányban elfogadhatónak tapasztaltam, de a formavilága nem a legjobb.
Úgy döntöttem, hogy használom tovább az 550-est, de tisztában vagyok vele, hogy kénytelen leszek leváltani. -
K53TA
tag
Köszönöm a tippeket. A redmi 4a a videok alapján árában jó lehetőségnek tünik.
Nálam megbízható eddig az 550, szerintem a telefonnal nem lenne baj, ha Microsoft nem hanyagolja el, de ezzel már nem érdemes foglalkozni.
Játékra nem használtam, telefonálás, fényképezés, navigáció és néha netezés van jellemzöen pár kiegészitő, alkalmazás használata, mint Qr kód olvasás, vagy az okos Tv távirányitása a telefonról, de az autóban erröl szoktam zenét lejátszani auxon keresztül.
Az csak plusz pont ha stabilan és párhuzamosan tudok zenél lejátszani és navigáciot futtatni . -
K53TA
tag
Aki elégedett volt az 550-el az milyen android telefonra váltott, cserélte le?
Én elégedett voltam, (vagyok) az 550el de előbb utóbb rákényszerülök a váltásra és ha belegondolok, hogy az 550-et 24ezer forintért vettem, fogalmam sincs, hogy android-ban milyen árkategória az, ami hasonló minőséget, megbízhatóságot nyújt. (40ezres? vagy a 60ezres?) -
K53TA
tag
Nekem a fő kamera adja meg magát.
Apró szemcse szerű foltok jelentek meg a fő kamerával készült képeken és persze kinagyítva látszik, hogy ez bizony nem koszolódás. -
K53TA
tag
Persze, átnevezték Mapra de a Here térképét használja, ezt a Microsoft is megerősítette, amikor írtam nekik a problémáról.
Köszönöm a tippet, le is töltöttem a Sygic naviját.
-
K53TA
tag
Nagyobb memória kártyát akarok telefonomba.
Hogy tudom úgy átmásolni a régi SD kártyáról az alkalmazásokat az új SD kártyára, hogy azokat ne keljen megint telepíteni az áruházból?
A sima átmásolás nem jó, mert azzal már próbálkoztam.
Köszönöm. -
K53TA
tag
Szerintetek van vezeték nélküli töltő ehhez a telefonhoz? Ha jól tudom alapból nem tudja ezt az 550, de hátha van rá megoldás.
Igazából olyan lenne a jó, ami használható android és lumiához egyaránt. -
K53TA
tag
nálam az 550es mint készülék eddig jól működik, vagyis pont olyan mint a wint 10 és az MS sokszor nem épp felhasználóbarát hozzá állása.
Pont tesznek a felhasználókra, úgy mint pld a dupla koppintásod felélesztési mód, biztos marha nehéz lehet megvalósítani a win-8 után.
De ez csak egy példa a sok közül. -
K53TA
tag
Az okés, hogy a navigációnál, a gépház, idő - nyelv és azon belül a beszéd menüben nincsen magyar nyelv, de az alapértelmezett USA-angol van, de angolul sem szólt hozzám.
A legutóbbi visszaállítás óta megint frissitete magát a telefonon a win10, de hál isten most beérkeznek az üzenetek, nem ugy mint elötte, De nekem is kezd elegem lenni ebböl a visszaállítom - frissitem MS tökölésből.
Teszteljék már le normálissan a win10et minden platformon és ne a felhasználókkal teszteltessék, de ha már ezt játszák, akkor vagy fogadnák meg a felhasználok kéréseit, mert pont így fogják elérni, hogy ha lehet mást választanak a felhasználok. -
K53TA
tag
Tudtok ajánlani QR kód olvasót erre a telefonra?
-
K53TA
tag
válasz
kbyte1024 #1116 üzenetére
Ha beszédhangra gondolsz, az nálam sincs a navigáció során. Tegnap egy általam jól ismert útvonalon teszteltem, nem volt rossz egy telefonos navigációtól, de némely szakaszokon nagyon meg bonyolította az amúgy egyszerű útvonalat és ez nem igazán volt logikus. És igen, a hang navigáció nagyon hiányzik.
-
K53TA
tag
Legutolsó frissítés után nem érkeztek be az üzenetek a telefonra amit végül csak a telefon alapállporta történő állítása oldott meg.
Tipikus windows eljárás, és ez az amit egyre jobban utálok, hogy mindig mindent lehet újból beállítani, ami idő és energia. -
K53TA
tag
Még soha nem indult újra magától a telefon, a wifi is jól működik.
Nálam a Bluetooth számítógéphez kapcsolódással voltak problémák, de a számítógépen lévő win10 az, ami nem okés, mert más telefonokhoz simán csatlakozik az 550.
Minap nem jöttek be az SMS üzenetek, de mint kiderül, fater kikapcsolt a telefonon mindenfélét, hogy védje az adatait, aztán én vissza kapcsolgattam és most megint érkeznek az üzenetek.
A korábban írt "probléma", hogy két helyről kell törölni a fotókat, az az egy dolog az, amit nem tartók jónak. -
K53TA
tag
Két helyre menti a fotókat a telefon? Vagy készít róluk biztonsági mentést?
Problémám: (fotó törlése)
Beállításokban beállítva, hogy a fotók mentése SD kártyára történjen.
Keszitek egy fotót.
Belépek a fényképek mappába, ott látható a fotó.
Törlöm a fotót a fényképek mappából, amiből az el is tűnik.
Belépek a kamerába (fényképező).
A kamera jobb felső sarkába lévő (album??)-ba belépve ott a fotó, amit előtte töröltem a fényképek mappából.
Ez hogy lehetséges? Milyen mappa az, amit a kamerából érek el? Hogy tudnám elérni, hogy ne legyen az a kettős törlés. -
K53TA
tag
Nálunk 90%-ban csak telefonálásra van használva és a telefonálások mennyiségétől függően 2-4nap az akku idő, de hozzá kell tennem, hogy fater éjszakára teljesen kikapcsolja a telefont.
Extraként most kapott rá üvegfóliát. -
K53TA
tag
Kicsit off leszek.
Az Outlook postába felvettem az email fiókót. Ha rá koppintunk rendben be is jön a fiók és annak levelezése.
Azt szeretném elérni, hogy ne töltsön be egyből, elötte kérjen jelszót, mert így bárki láthatja.
Kerestem erre a neten megoldást de nem találtam.Csak azt ne mondjátok, hogy nem lehet jelszavasitani, csak az egész telefonra történő belépést.
-
K53TA
tag
Nálunk a wifi-vel nincs probléma, mindig problémamentessen csatalakozik. A kijelző napos, nappali fényben valóban nehezen látható.
Bluetooth csatlakozás a számitógépre nem sikerül, az a számítógépen mindig hibássan települ, pedig az is win10.
Bejövő telefonhivás fogadásához miért kell két lépés? Felhuzni a zárolási képernyöt és utánna lehet fogadni, miért nem lehet egyből?Ennyi negatívum merült eddig fel, de egy végtelenűl egyszerü telefon és az olcsó 30-40ezeres Androidosokkal is hasonló próblémák voltak.
-
K53TA
tag
Egész jó kis alkalmazás:
Realarm, Windows Phone ébresztő.
https://www.microsoft.com/hu-hu/store/apps/realarm/9nblggh1887v
Fater tegnap vezetés közben kiprobálta a térkép alkalmazást + a Traffi Hunter (utobbi lasabban tölt be, mint androidon) és tetszet neki. Érdekes, hogy egyszer megmutatom neki és sikerül használnia, pedig elmult 65éves. Gondolom ez annak is köszönhető, hogy a számítógépén is win-10van.
Azt még csak tegnap mutattam neki, mert én sem tudtam, hogy, a visszanyil folyamatos nyomása útán látható, hogy mi van (volt) megnyitva a telefonon és szépen be lehet azokat zárni.
Persze mint minden új cucnál, amit vásárolok én megnézek rengeteg youtube videot, fórum leirást, support oldalt, hogy képben legyek, na meg mert ugyis tölem kérdezi a család, ha nem tud valamit (persze ök is utánna olvashatnának, ha nem lenének lusták).
Fater, amit hiányol, az, a zárolási képernyő órájának a felülre való áthelyezésének a hiánya, mert felfele huzza ki a tokból a telefont, és ha felül lenne az óra, akkor nem kellene teljessen kihuznia ahoz, hogy lássa.
A másik, hogy minden fömenü mappának, ami több alakalmazást csopotrosit, (csempének) más - más szint adjon, mert ugy joban megtudná külömböztetni azokat egymástól. -
K53TA
tag
Akkor nevezd át és probáld ki ugy, de szerintem nem az az oka. nálam simán bemásoltam és ott volt a legördülő menüben.
Gépház - személyre szabás - hangok - csengöhangok - és azon belül elvileg ABC sorrendben.Ellenörzés kép, menj a Fájlkezelő - aztán bal felül a legördülő menü - válaszd az ez az eszköz - és csengöhangok mappa. Nézd meg, hogy ott látja-e a bemásolt fájlt.
-
K53TA
tag
Kösd össze a számitógépeddel a telefont és másold be a kivánt csengöhangot a "Ringtones (csengöhangok)" néven található mappába.
De online is rátölthető, vagy a zenei listából is kiválasztható.MS felhasználói link a csengöhang beállitáshoz:
http://www.microsoft.com/hu-hu/mobile/tamogatas/termek/lumia520/userguidance/?action=singleTopic&topic=GUID-8252F324-EBBE-4F78-8B2B-68E3A6C180CF
-
K53TA
tag
Zárolási képernyön megjelenő óra/dátum megjelenési helyét át lehet állitani, hogy pld felül jelenjen meg és ne a bal alsó sarokban? (felhasználóbarátab lenne)
-
K53TA
tag
Elolvasva a használatit az nem normális ha lefagy, de az igen, hogy elsötétül.
http://www.microsoft.com/hu-hu/mobile/tamogatas/termek/lumia550/faq/?action=singleTopic&topic=FA139001&category=basics
Fater telefonált már párat, ill öt is hivták, de nem panaszkodot, hogy lefagyna.
-
K53TA
tag
válasz
Alister71 #928 üzenetére
Megint kipróbáltam a navigációs részét.
Ha a térképen a menü / utvonaltervezés menübe lépek, ott beirom az A, kezdő, aztán a B, célálomást, nem történik semmi.
Ha térképre klikelek, ugy valóban müködik, de a pontos címbeirás mégi csak jobb lenne. Meg hát minek van az utvonaltervezés menüpont, ha nem ezért? -
K53TA
tag
Édesapámnak vettük, aki nem egy nagy szörfözös és most olcsó a Telenornál ez a készülék, ennyi pénzért nagyon megérte megvenni.
Első probléma az ő régi, hagyomásnyos 90es évek végi Sim-jérő átrakni a nano simes telefonra a telefonszámokat, nem is találtam rá megoldást így maradt a manuális beirás.
Android után nehezen állt rá az agyam, hogy ezt a telefont ugy kezeljem mint a számitgépet, mert végül is , ez egy windows.
Még mielött apám megkapta volna a telefont, a beállitásokat elvégeztem rajta és a végére egészen megtetszet. Nem is értem miért ockodnak töle sokan, föleg, hogy a számitógépen ezt használják nap, mint nap.
Amit észrevettem, hogy a térkép menüben nem müködik az utvonal tervezés. Ezt azért probáltam ki mert gondoltam arra, hogy apám tudná használni mint offline navigációt.
Más minden gördülékenyen és jól müködik rajta, legalábbis nem tünt fel az én régi off: samsung galaxy s3 képest.
Apámnak miútán elmagyaráztam mi micsoda és egy két próba hivás és SMS csináltunk, hogy tudja használi, csak meghümmögte ahogy szokta, de az idő eldönti, mennyire tudja használni. -
K53TA
tag
Sziasztok,
Megtudnátok mondani, hogy miként tudnám lementeni a telefonról (lumia 550) a névjegyzéket / telefonszámokat? Akár számitógépre, akár a felhöbe, akár a google drive-ra...stb
Sajnos nem találtam erre megoldást, pedig kerestem a neten, vagy csak az én tudásom kevés.
Szájbarágos leirás kellene, lépésről lépésre és hogy mit, hogyan állitsak be.Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A redmondiak a két csúcsmodell mellett egy középkategóriás mobilt is bemutattak, a kompakt kialakítású készülék gyors, Windows 10-et futtat, és az ára miatt nem kizárt, hogy sikeres lesz.
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - Xeon I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest