Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
fogtunder #56 üzenetére
Valahogy minden bányász akivel szóba elegyedek :
1. Épp megújuló energiát használ, persze, hogy van napelem, az amúgyis lett volna, a VGA-t pedig nem károsítja semennyire mert ő ért hozzá
2. Nem kapzsi, csak megélhetési bányász, már rég hajléktalan lenne ha nem kezd bányászni, csak ezért vágott bele
3. Amúgy dolgozik, ez csak fizu kiegészítés ami nélkül nem lenne meg
4. pár száz ezres/milliós költség talán fáj, de hát minden üzlethez kell befektetés nemde? Ha neked nincs ennyid akkor lusta vagy, buta vagy, meg tuti, hogy eliszod a pénzt, ahelyett h felelőségteljesen gondolkodnál a jövődet illetően
5. Már mindegyik VGA, jujj de nagyon visszahozta az árát, már többszörösen is... csak hát nem Fiat pénzben, hanem bitcoinban; aztán kiderül, hogy eddig csak költött a gépre meg a bányászatra, de elméletben csomó pénze van, és hülye vagy ha te szerinted ez nem a jövő
6. Különben is, neki pont ingyen van a villanyáram és a légkondi így azokat sem kell levonni a fenttartási költségből
7. Ő egy számtech zseni, hogy ilyet tud üzemeltetni, és amúgyis piszkosul expert a témában, kínos kérdéseknél pedig jön a kötelező személyeskedés
8. Ő ért hozzá, nem fog vele befürödni, mert ezen csak nyerni lehet, és a végén mikor milliókat keresett egy jó kiszállással és a HWk eladásával házat/Ferrarit/tengerparti nyaralót stb. vesz, te meg csak irigykedhetsz
(+1. A jjaj én nem : Amúgy nem is vagyok bányász, csak van 0,00183 BTC-m, és ezért pártolom a rendszert) -
tomcat78
őstag
válasz
fogtunder #77 üzenetére
Tudod mit? Igazad lehet! De nem fogok elnézést kérni azért, mert nem veszem ember számba azokat, akik lopással, okoskodással próbálnak meg jobb életet teremteni maguknak. Ha nem inged, nem veszed magadra. Problem solved.
Úgy írsz és annyit, amennyit akarsz. Az, hogy az esetleg félre érthető, nem az én hibám. Olvasd vissza amit és ahogyan írtál. De én azt gondolom, hogy tisztáztuk a sértett önérzeted. Lapozzunk! -
aujjobba
addikt
válasz
fogtunder #77 üzenetére
A munkaltatod altal, munkavegzes celjabol szolgaltatott aram magancelu felhasznalasa pontosan olyan, mint amikor a kedves dolgozo hazavisz par csomag fenymasolopapirt otthoni felhasznalasra.
Ne nevezzuk ezt lopasnak szerintem se, ez inkabb a magyar virtus, vagy okosba' megoldas, vagy az ugysemfizetnekmeg. -
tomcat78
őstag
válasz
fogtunder #71 üzenetére
"sajnos megszűnt az iroda is, ahova be voltak állítva és úgy, hogy ki kellett fizetni az áramot is, már nem volt akkora buli. de elég jó 6 hónap volt, amíg tartott." Már megbocsáss! Te ezt hogyan értelmeznéd? Szó szerint ollóztam ki, abból amit Te írtál! Én azt gondolom, hogy az azóta írtak alapján csak szerencsétlenűl fogalmaztad meg. És nem sugallni akartam, hogy ezt elolvasva loptad az áramot, hanem konkrétan kijelentettem, csak igyekeztem ezt finoman tenni. Akár hiszed, akár nem, van aki megteszi, és még mellét döngetve reklámozza is, hogy milyen "okos". És az ilyen irányú tapasztalatok után, simán bele fér, hogy hasonló esetben ítélkezzek kérdés nélkül! Szerintem engedjük el a dolgot! Maradjunk annyiban, hogy félre értés volt az írott forma és a gyakorlati tapasztalat fényében.
-
tomcat78
őstag
válasz
fogtunder #67 üzenetére
Magas lovon?
Ugye tudod, hogy ezzel semmi érdemit nem sikerült ide vetned! El felejtetted árnyalni a képet. És jelzem azt írtad: amíg nem kellett fizetni az áramért egy irodában. Maradjunk annyiban, hogy félreérthető- és ezek szerint félrevezető is voltál. Hiszen, ha kompenzálsz, akkor valamilyen módon mégis fizetsz.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
fogtunder #25 üzenetére
De ímég gy is többet gyártottak meg adtak el idén mint tavaly. [link] eszerint a cikk szerint a probléma akkor lesz ha tényleg igazam lesz és a miner kártyák elárasszák a piacot, miközben továbbra is dübörög a termelés. De ez már legyen az nvidia meg az AMD baja, nekünk rövid távon csak jót tenne xD hosszú távon meg nem féltem őket, biztos kitalálnak valamit :D
-
törölt tag
válasz
fogtunder #18 üzenetére
Én még 2013-ban kezdtem VGA-val.
Akkoriban Radeon 5970-el (2 GPU egy kártyán) nyomtam. A vége 5db ilyen kártya lett, 10 GPU-val. Pörgette a villanyórát rendesen és ontotta a meleget, zajt. A mostani megoldások kellemesek ahhoz képest.
Viszont akkor gyorsan jöttek a BTC, LTC és barátai. -
Krugszvele
senior tag
nem tudok ilyenről, nem volt ilyen legjobb tudomásom szerint. Négy éve azért állt le a vga bányászat, mert az ethereum ára 1400 dollárról leesett 200-ra a hálózat hashrátája meg felment a tízszeresére pillanatok alatt.
Egyébként csalóka, hogy leállt, mert annyi történt, hogy kb a bányászok 25%-a szállt ki, (lásd a cikkben linkelt táblát 2018-ról) főleg akik otthon, 1-2 kártyával bányásztak. Akik már akkor is 100+ kártyás bányát raktak össze, ugyanúgy folytatták és igazuk is lett. Mit is csináltak volna, a gépek megvoltak, akkor már menjen... nyereséges volt, csak nem 2 hónap alatt hozta vissza az árát, hanem 15.
Akkoriban az is rásegített, hogy a 2 gigás kártyákkal nem lehetett többé hányászni, aztán már a 3 gigásokkal se.. most meg már a 4 gigásokkal sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Netfone
- Asztalos klub
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged