Új hozzászólás Aktív témák
-
szélerőmű
tag
Nekem egyenlőre a tetszhalott fázisban van a 350PNF. 4-5 évig használtam, múlt héten dobta be a törülközőt. Általában este használtam a gépet, csak az utóbbi pár hónapban szoktam rá a 24/7 üzemre. Nem vitt magával semmit
-
nemrég volt szerencsém nekem is egy púpos kondis pnf-hez. csere után tökéletesen működik. köszönöm a segítséget!
-
Dr. Romano
veterán
Az FSP 350PNF-en nekem is pontosan ugyanez volt a tapasztalatom. Kb 3 év használat után nem indult. Szétszedve 3 púpos kondit találtam, amiket cserélve újra életre kelt a kicsike.
-
SimonYana
addikt
Én csak annyit fűznék az egészhez,hogy én több 100db-ot adtam el és 1 db VX450-es volt csak hibás! Érdekes nem?
Teszem hozzá , nem volt szénné égve az sem!
Biztos mindenki a polcon tartja!
Én vevőim papírnehezéknek veszik! -
kpal
nagyúr
Nogyon jó ésérdekesirás szeretem az ilyeneket olvasni
.
-
Male
nagyúr
Félig OFF: Nekem egy 350-es Chieftec-kel volt gondom (GPS-350EB). Szétkaptam, hogy kiporoljam, és az egyik kondi elég púpos volt. Kicseréltettem, és visszakaptam a púposat is mellé.... valami szál állt ki belőle a guminál... Szétkaptam, és egy nagy hajszál volt a kondiban!!!
-
Sz.Miki
őstag
Akkor most kezdhetek aggódni a Corsair HX 620 tápomnak is ez lesz a sorsa? Elég borsos ára volt
Még a codegen tápoknál sem látok ilyet csak 2-3 év után irodai felhasználás mellett.
-
MaSzKa
senior tag
én az oáziscomputerben vettem 3db FSP ATX350W PNF-et
az egyik fél év után elromlott, visszaküldtem és ráfizettem Gigabyte Superb 460W tápegység-re ami 3napon belül nálam volt (szóval itt jó a garancia
)
ezeket a tápegységeket vettem ott többnyire ismerősöknek
1db Gigabyte Superb 460W 3év (1éve működik tökéletesen)
2db Fsp ATX350W PNF 3év (2éve működnek tökéletesen)
1db Corsair VX450W 5év (1,5éve működik nálam tökéletesen)
1db Corsair HX520W 5év (1éve működik tökéletesen)
Köszönet érte Brekk-nek
-
abcdabcd
csendes tag
-
stol
addikt
válasz
Termigáßor #60 üzenetére
HPC360-202 csak kondigyenge volt. Megfelelő minőségűekre cserélve legalább annyit megy, mint eddig, de lehet többet is.
-
Termigáßor
aktív tag
Hm... nekem egy régebbi (2003-ban vásárolt) Chieftec 360w-os táp pukkant el nemrég. Szétkaptam és láttam hogy csupán két kisebb kondi púposodott fel, egy meg ledobta a borítását és kipukkadt. Namost ha ezeket kicserélem, akkor a táp újra megbízhatóan működhet, vagy mindenképp vigyem szervizbe, mert lehetnek olyan rejtett hibák is, amit szabad szemmel nem vehetek észre?
-
Johnny Cage
addikt
Akkor ezek szerint a ZEN-em a maga 5 évével jó időt futott?...
-
Dyno
veterán
Jó cikk kellett ez már!!
-
abcdabcd
csendes tag
Stol! Jók a cikkeid, azt szeretném kérdezni tőled, hogy milyen ventillátorra cserélted ki az FSP tápban a ventillátort, mert azt tudom, hogy nem tanácsos bármilyenre kicserélni, nekem egy 400-as GPS Chieftec tápom van, és bár egyszer szétszedtem és telenyomtam a csapágyát szilikonzsírral és sokat javított a hangján, eléggé búgós jellegű hangja van és ha esetleg te vagy valaki más tud valamilyen tipusú ventit amire cserélni lehetne esetleg kicserélném...
esetleg ezeknek a ventillátoroknak a hangjáról valaki tud valamit? illetve melyiket lenne érdemes tápba venni ha egyáltalán jók:
panasonic minebea ventilátorok elvileg magas élettartammal...:http://www.computermode.hu/index.dw?mit=101&t_kat1_id=35&t_kat2_id=141
-
DEV_NULL
őstag
1 kérdés: mégis mennyi azaz "irreálisan alacsony" fordulat a hx esetében ?
-
stol
addikt
"Jótállás (más néven garancia)"
Beidéztél egy kiragadott mondatot, ami eleve konyhanyelven íródott. A téma jogi levezetése picit hosszabb ennél.
Azt, hogy az áru valóban tökéletes, azzal szavatolja a kereskedő, hogy egy (tartós műszaki cikkek esetében, mint például egy laptop három) éven belül az nem fog elromlani gyártási vagy konstrukciós hiba miatt - ha mégis, akkor javítani vagy cserélni fogják, vagy ha e kettő nem lehetséges, akkor visszafizetik a vételárat.
Hogy "garantálhatod" egy ismeretlen árúról, hogy x ideig menni fog?
Stim. Magyar terméket veszel? Nem.
Az import termékekre sajnos az importőr vagy gyártói, vagy méginkább EU-s jogokat érvényesít. A kiskernek a vevő felé magyart kellene érvényesíteni, a nagyker a kisker felé EU-s-t érvényesít. Ez nem helyes. sokszor állunk, mit fax a lakodalomban és nézünk, mert a vevő jogosan emeli felénk hangját, de mi a nagyker felé nem tehetjük, mert ő tesz a magyar törvényekre, Ő az attól magasabb rangú EU-s törvényt veszi alapul, ami mást kér számon, más engedélyez.
Az a mi problémánk, hogy kis hazánk 30éve nem képes rendes különbséget tenni jótállás/szavatosság és garancia között. Elég rég beléptünk az EU-ba, de mint sok más is, a jogharmonizáció elmaradt, ill. részleges, ugyanis a szigorításokat átvettük
Magyarországon kívül e 3 fogalom között nagy különbség van.Sajnálom a félreérthető tájékoztatást.
A kevesebb agysejtölés végett üzletünkben igyekszünk minél kevesebb kétes eredetű és minőségű árút értékesíteni.
-
ANW2
tag
Na utána olvastam most h ráértem és úgy veszem észre h nem tévedtem idézek: "Jótállás (más néven garancia)" be is linkelem az oldalt ime --> [link]
Most akkor nem is tudom kinek kéne röhögnie....Birom az ilyen embereket! Ne értsd félre de nem tartom ezt a hozzáállást jónak még akkor sem ha igazad lenne, de így h nincs meg aztán pláne!
Na mind1 nem is akarok belekezdeni mert írhatnék ide egy kisebb könyvet is erről a témáról. Legyen annyi elég hogy kezdem megszokni hogy ebben az országban az emberek 99%-a olyan amilyen.
Ja és persze bocsi az offért
-
-
kelzsoca
félisten
A Corsair 520-as nem Seasonic beles
-
DarkByte
addikt
Tanulságosak ezek a tápos cikkek. Lehet akkor fogok kicsit elszomorodni amikor egy Chieftec GPS-450AA-101A -hoz ér a sorozat.
BTW, nagyon barátságos az aláírásod
-
P00By
nagyúr
Szeretem az ilyen cikkeket!
-
mephi666
nagyúr
nekem egy 350es chieftec van a rendszer alatt... bő 1hónapja 1vihar kicsit megtépte az ex-alaplapom és időnként rövidzáras lett... jópár soron le lett tesztelve a táp rövidzárvédelme és hűen szolgál azóta is... pedig alap esetben is 24órából legalább 18at megy... és volt olyan időszak, amikor majd 1évig nonstop ment (1-2restartot leszámítva) mellesleg a ventije is olyan halk, hogy amikor az ex-alaplapom döglődésekor szólóban teszteltem és magában bekapcsoltam, azt hittem, hogy rossz a táp, mert nem hallottam a ventit... csak éreztem h mozgatja a levegőt és jobban megnézve pörgött az a venti
tápok esetében a chieftec nálam az, amit szerintem legközelebb is választani fogok...
-
Ari18
őstag
Nem hinném, az enyém sem valami hűvös. Stacker-ben pedig van rendesen szellőzés.
-
ddekany
veterán
Lehet, hogy ez a Corsair táp extrém körülmények közt dolgozott? Mondjuk valahogy el volt torlaszolva a levegő útja. Mert hát elég gáz ha mindegyik így megsüti magát...
-
stol
addikt
És a gyártó oldalán miért van WARRANTY firkálva nem pedig guarantee?
Tudtommal az azt jelenti, hogy jótállás.
Az, hogy sok cég egy kalap alá veszi a kettőt, az ő gondjuk. NEM cserélik azonnal, mert a szokásos felmegy a nagykerbe stb. procedúra van.
Ui.: NEm egyértelmű, mert "Corsair guarantee" utána meg "Five years warranty".
Ez valami szlogen inkább. "corsair a minőség garanciája" ezt fordítanám. -
Egyrészt ja, valahogy ezek a kis méretű-nagy kapacitású elkók könnyebben száradnak ki, de szerintem nagyobb melegben (és jbban összezsúfolva a meleg alkatrészekkel) dolgoznak, szerintem emiatt is gyorsabban halnak.
105 fok... azt...Az a Jamicon is 105 fokos volt az FSP-ben, aztán pár év alatt megpusszant.
-
Oliverda
titán
stol
Hogy lehetne egyszerűen módosítani a HX520 venti vezérlését? Mondjuk ha már 40-50%kal nagyobb fordulaton forgatná a ventit x hőmérsékletnél az már jó lenne.
-
stol
addikt
Másrészt az ilyenek után gondolkodik el az ember, hogy érdemes-e drága tápot venni...
Igen, továbbra is érdemes. Mivel ugyan megállt a táp, DE semi mást nem tett tönkre a gépben, mivel megfelelő védelmekkel rendelkeznek. Egy hulladék táp pukkanásakor ~80%-ban valaki megy vele a másvilágra.
-
commanDOS
senior tag
Ilyen tápokat megéri javítani. Nekem, vagyis tesómnak most pukkant el, egy noname, nem barkácsoltam vele, drága lett volna, körülményes és nem mertem volna rábízni egy gépet.
Az a baj, hogy kapcsoló üzem révén muszáj low ESR kondit rakni bele, azt meg kevés helyen kapni. Itt konkrétan 4-nek repült el a borítása úgy durrant el, + még a hűtőbordán egy fet vagy dióda is kettérepedt.
Viszont ha az FSP-m menne tönkre annak adnék még egy esélyt. -
-
Dany007
veterán
Szép
nekem tetszik ez a stílus. A pontosság, még is megtartva a baráti beszédet.
Másrészt az ilyenek után gondolkodik el az ember, hogy érdemes-e drága tápot venni...Nekem chieftech 550-es van már 2 éve... 19 ezer volt anno... eddig bevált... koppkoppkopp.
-
Oliverda
titán
Nekem is HX520-am van és korábban magam is aggódalmamat fejeztem ki a túlzott melegedésével kapcsolatban. Amikor terhelés alatt van érezhetően forró a burkolat. A venti valóban túlságosan alul van kalibrálva, bát eddig még semmi problémám nem volt vele...remélem hogy az enyém nem fogja bemondani az unalmasat.
Arra nincs valami mód hogy kicsit gyorsabban pörgesse a ventit?
-
Meg aztán mennyire rozoga tápot?
220-as pufferek cseréje, kimenő pufferek cseréje, ventilátor csere.
Kb. ennyi.Az a baj (értem, miért nem akarod megírni) hogy a tápban TÉNYLEG van 220, és az ráz is ha valami hülye áram alatt turkál bele. Szóval ez nem egy videokártya vmod téma.
A PC többi része nem ráz, azt lehet tapizni -
ANW2
tag
Köszi az írást nagyon tetszett!
Nem gondoltam volna hogy a corsair halkságának ez az ára pedig vx 450-et akartam már rég óta venni de lehet nem az lesz ezek után.
Bár ha sikerül megkapnom a gyártói 5 év garanciát akkor fene bánja h hány 100 fokos ha elromlik kicseréléik és kész. 5 évente meg úgyis azért lecseréli az ember a tápot. -
stol
addikt
válasz
BloodyEddie #1 üzenetére
Javítva.
-
mexicanraven
senior tag
Én pont most vettem ilyen FSP tápot!
-
ebből én azt a következtetést vonom le, hogy tulajdonképp a Corsairt mondhatni szándékosan nem tervezték hosszú életűnek, mert ha jobban pörgött volna a hűtőventi, gond nélkül üzemelt volna az örökkévalóságig...
vagy csak annyira a csendes üzemet tartották szem előtt az építéskor, hogy az már az élettartam rovására ment
-
Na ja, az FSP igazából teljesen átlagos hibával bírt. Nem bírják az elkók az olyan meleget, ami egy mai tápban van.
Nemrég egy hasonló FSP (450-es volt talán, nem sok különbség volt a 2 között) járt nálam, ilyesmi hogy a egy trafó szigetelt kivezetése a hűtőbordához ért és szétolvadt, abban is volt.
Viszont nem jöttem rá a hibájára, meg méregetés közben csináltam egy rövidzárat véletlenül (a mérőcsúccsal), így el is durrant
(Szerencsére nem volt fontos a gazdájának, csak úgy odaadta hogy neki nem kell, mert rossz.)Amúgy lehet azért bírnak kevesebbet a mai tápok, mert kissé gagyibb alkatrészekből vannak, mint a régebbiek, de a régebbieknek nem kellett ennyi sok száz W-ot leadniuk?
A kérdésedre, hogy tartós fogyasztási cikk... Nem, nem létezik.
Katonai cuccok, talán -
Bounti
aktív tag
Szia stol!
A cikkedhez annyi hozzászólásom lenne, hogy ha időd engedi, írhatnál olyan cikket, amiben bemutatsz egy "rozoga" táp felújítását (kicsit több szöveggel, részletesebben). Bár én számtek szakot végeztem, és a gyakszi helyem is egy bolt volt... sohasem javítottunk tápot (sztem már nem is tudnék... nem vagyok a szakmában egy jó idelye). Még a nagy "szaki" tanárommal is vitatkoztam, hogy ilyet pedíg ma már senki nem csinál. Itt az ellenpélda!
Bocsánat tanár úr!
Szóval, ha időd engedi, és kedved is van hozzá, bemutathatnál mondjuk egy ratyi minőségű tápot, hogy hogyan épül fel, mik a tervezési- kivitelezési hibák... és persze az ellenkezőjét is..
Szerintem sokakat érdekelne, és rádöbbentene arra, hogy miért éri meg a kicsit drágábbat megvenni... engem biztosan.
Csak így tovább!!
-
mv
aktív tag
A már megszokott profizmus és magas színvonal. Köszönjük az írást.
-
törölt tag
Szerintem FSP esetében annyit felhozhatunk a mentségére, hogy már 3 éve ment/megy és (általában) a tápegységen át távozik a házban lévő meleg levegő egy része.
Egy apróság: "se közelítették MFTB-ben a régi tápok futásidejét" Ez MTBF akart lenni?
-
14adam
addikt
Köszönjük ezt is
Szeretem olvasni Stol írásait,mert rövid és minden benne van aminek benne kell lennie
-
Router
őstag
Esetleg készíthetnél majd egy összefoglaló írást a tápok általános meghibásodásairól és ezek szakszerű javításáról (én személyszerint hasznosnak tartanám) Néha potom pénzért lehet kapni viszonylag márkás tápokat ilyesfajta hibákkal csak aki nem járatos ebben, nem tudja, hogy miként kell hozzányúlni és hol kell keresni a hibát. Mekkora arányban javíthatók ezek és mennyire beszerezhetők a cserealkatrészek?
Tetszett az írás!
-
Azt lehet tudni, hogy meghibásodáskor okozott-e valamelyik kárt a rábízott gépben?
Jól értem hogy a Corsair még bőven garanciális volt, tehát ha nem veszik el a garipapír akkor azonnal cserélik? -
BloodyEddie
őstag
lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest