- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Megértem az álláspontodat, de a Google szemszögéből is meg kell ezt vizsgálni: Ez nem egy hobbirendszer, ez a legelterjedtebb mobilos operációs rendszer a világon. Nem lehet akkora szabadságot adni a usereknek mint az elején. Még későn is kezdték el behozni ezeket a megszorításokat. Nem azok a felhasználók vannak többségben, akiket úgy érdekel mint téged, akik úgy beleásták magukat a témába mint te. A döntő többség teljesen laikus felhasználó, akik ha egy app azt közli vele, hogy esélye van megnyerni a Galaxy S10-et ha megadja a hozzáférést mindenhez amit az adott app kér, akkor már örömmel kattint is. Értem én, hogy aki hülye az haljon meg, stb, de a Google ezekből az emberekből él (persze az Apple is, meg mindenki, csak most a kugli a téma), és meg kell oldania, hogy ne történhessen ilyen a rendszerükön, bolondbiztossá kell tenni. Lehetne mondani, hogy legyen egy kapcsoló, ami feloldaná a korlátozásokat egy figyelmeztetés után, mint most a fejlesztői beállítások pl., vagy engedélyt kellene kérni stb, de ezek megoldása, kijátszása villámgyorsan terjed a neten, és hozzáférnek a laikusok, akik az emlegetett idióta nyereményt ígérő app miatt feltúrnák a netet és minden létező korlátozást és biztonsági funkciót kikapcsolnának. És hiába ők a hülyék, akkor is a Google rendszere lenne a "szar", azzal lenne tele minden, hogy könnyen kijátszható, kikapcsolható a védelem és korlátozás és sebezhetővé válik a rendszer, a felhasználó. Na ezért van ezekre szükség, és ezért lépett a Google is erre az útra. Hogy hol a határ az jó kérdés, az emberek véleménye alapján az iOS ügyesen lavíroz, mert az átlag laikustól ugye olyan vélemények szoktak jönni, hogy nem tud bt-n fájlt küldeni (ez már kezd kikopni), meg hogy 2 kattintással nehezebb felmásolni egy letorrentezett filmet. Korábban még odáig is csak kevesen jutottak el, hogy zavarja őket az, hogy csak az adott app látja a számára felmásolt fájlokat, egy másik, adott fájltípust kezelő app nem, ha csak fel nem másoltad neki is.
szerk.: látom picit lassan írtam.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #56 üzenetére
ott van már 200 alatt az S10e, ami sokkal jobb telefon
itt már elmegyünk szubjektív irányba. szerintem a kijelzője sem szebb, a felhasználói élmény sokkal rosszabb a rendszer miatt, kamerája sem jobb. Biztos nem azt választanám. De ez már erősen szubjektív, ott van Somatom, akinek tele van korlátokkal a rendszer, neki nem lenne jobb. De ne erőltessük ezt a vonalat, azt mondtad kipróbálnád, de nem adsz 200+ pénzt telefonra. Mondtam van friss készülék is 200 alatt. Ennyi csak részeről.Androidos készülékkel meg teljesen fölösleges összevetni, mert ahogy már sok helyen kibeszéltük, azonos árkategóriában már minden telefon szép képeket lő, szép a kijelzője, gyors, stb, stb, az egyéni szubjektív élmény ami dönt, hogy iPhone vagy egy androidos készülék.
Olvasd vissza az 54-es kommented, abból indult ki az egész, szó sem volt s10e-ről vagy motoról. Az ilyen összehasonlításokba nem megyek én bele.
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #53 üzenetére
Ezek csak a számok. Ezt nem az iPhone Xr vagy bármilyen Apple cucc érdekében mondom, hanem általánosan. Sok másodvonalas gyártó kínál nagyon jó hw csomagot kedvező áron, de mindegyik esetben kompromisszumot kell kötni. Nem egy iPhone-hoz képest, hanem mondjuk egy Samsunghoz képest. De akár még egy Sonyhoz képest is. A Xr kijelzője nagyon szép, üzemideje meg a legjobb az iPhone-ok között. Szerintem ár/érték arányban a legjobb iPhone most a piacon.
-
joey04
titán
A biztonsági csomagok biztosítása így nem a gyártók kompetenciája lesz, kivéve azokban a régiókban, ahol a Google szolgáltatáscsomagja nem alapértelmezett
meg hát: A Google pedig rejtélyes módon valamiért lehetővé teszi a gyártóknak, hogy kivonják magukat a Project Mainline biztonsági frissítései alól.így már nem akkora buli, pedig jó funkció lehetett volna, droidon ez fontos lenne.
-
joey04
titán
válasz
Narancskoma #2 üzenetére
így van. Már évek óta a gyártók hozzák az újdonságokat, és csak később veszi át a google.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Két jelentős változást leszámítva. A helyadatokhoz való hozzáférés újragondolása nagyon időszerű volt, a Live Caption pedig hiánypótló.
- Asus RT-AX82U eladó
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- ASUS GeForce RTX 5080 16GB ROG Astral OC (ROG-ASTRAL-RTX5080-O16G-GAMING) garanciális bontatlan
- MSI MPG Z390 Gaming Plus + i5 8400 + Cooler Master + 16 Gb HyperX 2.400 Mhz Beszámitok!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest