- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Indiában szeretnek TV-zni
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ToniSoprano #116 üzenetére
Monjduk ezért lehet vonzó az SE szerintem ez a forma sokkal szebb, elegánsabb minta 6-os féle szappantartó forma a már eléggé vastagnak számító oldal és alul felül lévő kávákkal.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Lord Sidious #115 üzenetére
Ja tényleg nagyon jó az ios rendszer a mobilok szerintem hardveresen már nem nyújtanak semmi extrát és a külső eléggé csúnya a többihez képest, vastag kávák, 6S az egy szappan tartó forma.
Az Samunál a A széria pl A3, A5 elég szép lett, vékony káva, plusz az s7 is brutálisan szép szerintem + amoled is egyre jobb.
Akartam venni ios telefont, de kipróbálni használtan mert a rendszer tetszik, de nekem dual simes teló kell mindenképp. Korábban wp-s teló volt az stabil volt nagyon de a 10-es fura lett. Most 5.1.1es mobil van ez is stabil pedig két aktív dual sim van egy csomó program megy a online pl. WhatsApp skype messenger, email, naptár stb. Mintha most tényleg az optimalizálásra feküdtek volna rá + a 6.0-val a doze mód is elég jód dolognak tűnik. -
Lord Sidious
senior tag
válasz
ToniSoprano #112 üzenetére
Ja es mielott az jonne le, hogy Apple fan vagyok nagyon nem
sot... Kritikusan allok az Apple-hoz. Pedig azt hasznalom fokent es csak masod a Droid.
racionalisan szemlelem a platformot es minden rendszer fele probalok objektiv lenni (tobb kevesebb sikerrel, de masok velemenyet teljes mertekben tiszteletben tartom, illetve az igenyeit/ elvarasait egy platform fele. Ettol fuggetlenul nekem bejon az iOS, a BB es a <stock flat nexus> Droid is.) izelesen,<design, logikai egyszeruseg, stb> vitazni lehet, de veszekedni folos. Szvsz. Ettol meg nagyon jo hallani es szeretem is atgondolni mas velemenyet platform orientaciotol fuggetlenul, mert sokat lehet tanulni belole es a velemenyformalast is segiti egy korrekt erv az objektivitas talajan maradva
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Sry a vegen a duplat a szerkesztest megcsusztam es csak most olvastam vissza.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Mint ahogy itthon is 2013 ota
DE en ausztraliaba magyar (eu-s) <email-en mutatott>szamlaval adtam le egy angol-szasz jogrendszeru orszaga
Mint ahogy itthon is 2013 ota
A vilaggari meg egy ev hivatalosan, de jofejek voltak egy tobb mint masfel eves telonal is. (Es nem home gomb vagy fenykepezo modul ill felso szallagkabel volt a bajos alkatresz, hanem a kijelzo, ami nem volt gari csere programba)
DE en ausztraliaba magyar (eu-s) szamlaval adtam le egy angol-szasz jogrendszeru orszaga -
ToniSoprano
addikt
válasz
Lord Sidious #111 üzenetére
Ausztráliában két év a törvényileg elő írt jótállás az iphonokra, a botrány óta ezt be is tartják.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
ToniSoprano #110 üzenetére
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ToniSoprano #109 üzenetére
Azért az Apple a garancia ügyében több esetben elég fura módon viselkedett, ami annyira nem annyira etikus szerintem, pl. ausztráliában ahol 2 év garit írt elő a kormány, erről persze hallgatott az Apple.
Aki erről az előírt 2 év gariról nem tudott azzal simán kifizettette a javítást a hivatalos szervizükben, nyilván a profit nagy úr: [link]
[link] -
ToniSoprano
addikt
válasz
Lord Sidious #108 üzenetére
Hát én ilyenről még nem hallottam, hogy 1 év után komoly problémát elhárítottak, miért is tennék erre semmi nem kötelezi őket jogilag? A többség vásárló, ismerős iphone tulajok is, 1 év korlátozott jótállásról tud, meg sem próbálkozik a javítással ez után, hiszen ez van a honlapon. Lehet egy kettő haveri alapon szerencsével jár, de ha tömegesen mennének javításra 1 év után, lehet más lenne a helyzet. De ha tényleg így lenne akkor miért nem írnak 2 év jótállást a honlapokon és papírra, amíg a többiek 2 év jótállást v vállalnak önként?
[Az Apple Egy Éves Korlátozott Jótállás a gyártó által vállalt jótállás]És annak ellenére hogy botrányos az 1 év ragaszkodnak hozzá mindenáron: [Az EU elfogadhatatlannak tartja az Apple egy éves garancia vállalását]
És mellette még a tövényben járó 2 év szavatosságért is perelni kell:
"Talán sokan emlékeznek rá, múlt év utolsó napján adtunk hírt arról, hogy Olaszországban a helyi Apple kereskedőkre 900.000 eurós (akkori árfolyamon 280 millió forintnyi kártérítés) büntetést rótt ki az olasz fogyasztóvédelmi hatóság. A helyi versenyjogi hatóság álláspontja szerint az Apple megsértette a helyi törvényeket azáltal, hogy a felhasználókat nem tájékoztatta, hogy jogosultak az egy év jótálláson felül még két éves technikai támogatásnak az igénybevételére."És az Apple garancia más esetben is csak per ellenében lehetett érvényesítni:
[link] -
Lord Sidious
senior tag
válasz
ToniSoprano #106 üzenetére
Tudom, hogyan mukodik jogilag a szavatossag es a jotalllas. Azt is, hogyan kezelik itthon a hivatalos APR-ek es az egyettlen APSP. Nem szivoznak. Ugyan ugy cserelnek a 23. honapba is, mint az elsobe. Nagyon sok Apple termek fordult mar meg a kezembe, mint maganszemelyi tulajdon es minden esteben a legaprobb, bagatel "hibaert" is csereltek. Samuval volt negativ es pozitiv tapasztalatom is. Volt, hogy teljes keszuleket csereltek, mert az alaplap is rossz volt es a kijelzo is beegett. Note-nal viszont a beegett kijelzot csereltek csak es a muszeresz olyan gany munkat vegzett, hogy a betett panell ket nap utan elkezdett mozogni... Visszavittem majd kozoltek, hogy nem ugy van az... Ez nem rendeltetes szeru hasznalat miatt van. Mondom aha, beadtam szakvizsgalatra es kiderult, hogy tenyleg a szerviz hibazott. Az eredmeny: semmi bocsi, majd ujra betettek a panelt, de ezutal egy fokkal jobban. (Csak ez is plusz egy het a szerivzbe...ami eleg rosszul erintett volna, ha nem masodtelefon lett volna a Note, hanem a fo hasznalatu)
-
Integrale
veterán
válasz
ToniSoprano #106 üzenetére
Inkabb 6+6 honap a szavatossag, elso hatban az eladonak kell bizonyitania, masodikban a vevonek.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Lord Sidious #104 üzenetére
A többi céggel szemben a szifon nem ad két év jótállást (más nevén garanciát) csak egy évet. Az 1 év jótállást és azon felüli plusz 1 év szavatosságot az EU kötelezően írja elő minden nagyobb értékű elektornikai termékre. A szavatosság teljesen más mint a jótállás, az inkább a rejtett hibákra vonatkozik, szóval igazán semmire nem jó.
A szavatossággal az eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejlett hibája, amely csak későbbi fog kiderülni.
Egy termék akkor minősül hibásnak, ha
· a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tulajdonságoknak;
· nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minőséggel;
· alkalmatlan ugyanazokra a célokra, amelyre azonos fajtájú terméket rendszerint használnak;
· nem rendelkezik a termék leírásában, illetve mintában szereplő tulajdonságokkal;
· vagy nem lehet arra a célra használni, amit a vevő elképzelt, és amivel a forgalmazó is egyetértett.
forrás: [link] -
Stauffenberg
nagyúr
"Nem nagyon vágom az értékesítési adatokat, de nem is fontos."
Fenét nem fontos! Nagyon jól kirajzolja az igényeket. A 30 millió egy olyan szám ebben a bizniszben, ami nagyon sok. Nem a többség, de egy olyan stabil kisebbség, melyre megéri üzletet építeni.
Viszonyításként: Az LG a flagship modellekből ad el 10-12 milliót évente.
Te azt nem fogadod el, hogy az ízlésed nem univerzális. Nem mindenki osztja a véleményed, ahogy az enyémet sem.
Ha választani kellene nekem is az 5.5" maradna, csak azt akartam mondani, hogy nálam napi használatban van egy 4"-es telefon is a nagy mellett. Máshogyan használom, az tény, de nem használhatatlan. Van aki ezt szereti, például egy kézzel elérni a kijelző minden szegletét.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
ToniSoprano #103 üzenetére
BB-s ismeroseim is 4-4,3"-rol valtanak. WP-s ismeroseim is 4-4,5"-rol. A keszulekek amiket vettem is 130-160k korul voltak. Az Apple is 2 ev garit ad 2013 marciusa ota. 1 ev szavatossag egy ev jotallas. A keszulek keskenysege szamit az hogy a kijelzo folott mekkora kava van nem, mert a kijelzo alatti az, ami plusz helyet vesz el a huvelykujjadtol. A hivashangszorot nem fogod simogatni.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Lord Sidious #97 üzenetére
Ez így elméletben jól hangzik, de WPseknek BB-seknek 4,7-5 colos telefonjaik vannak már jellemően.
Még a 6S és az SE között méretpontosan is összehasonlítva nagy különbség, pedig ott csak kb 40% a különbség a kijelzők méret között: [6S vs SE méret összehasonlítás egymás mellett]És aki WP-s BB-s volt pont sóher, nem vesz drága telefont, 4 colosban akkor inkább vesz 60-ért egy 5S-et,ami elég gyors, és úgyis az Iphone csak 1 év garit ad, szóval az sem akkora nagy előny.
Bár szerintem aki 4,7 colos 5 colos telefont használt és meglátja mennyivel kisebb a 4 colos kijelző a valóságban nem nagyon olyat, ez inkább csak jól hangzik elméletben. De nőknek tényleg jó lehet, szerintem férfiaknak ez egyáltalán nem játszik.És sok múlik a tervezésen is, az egy 52 colos, a másik 4,7 colos 4 mm a különbség méretben a két teló között, de pl. kijelzőben 25% ami elég sok, csak az Iphonon baromi vastagok a kávák inkább a baromi vastag kávákat kéne csökkenteni és jóval kisebb lehetnének az Iphonok is:
[Samsung A5 vs Iphone 6S] -
válasz
LurkerSheik #79 üzenetére
"Viszont itt, az SE-n a feheret csak en latom hanyingerkeltoen sarganak a kijelzon, az 5S mellett?"
Night Shift lehet bekapcsolva az SE-n. Olvass utána. pl. itt... stb.. .Szépiásan sárgásra, tompára vált éjjel, hogy jobban tudj a telefonálás után aludniValszeg este/éjjel készültek a fotók
Új hozzászólás Aktív témák
ma Videón látható, hogy böngészés esetén mennyire előnyös, hogy az iPhone SE-ben dupla annyi memória van, mint az iPhone 5s-ben.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpársportok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Építő/felújító topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest