Új hozzászólás Aktív témák
-
Khan13
senior tag
Most perpill nem tudok, de fél éve az akkori konfigom nem tetszett az Ubuntu 7.04nek és a 7.10nek. Az AGP-s 2600XT-m meg csak szemfolyatósan ment. Próbáltam belenyúlni abba amikbe kellett az általám talált fórumok szerint, próbáltam kicsomagolás-fordítás-meg nem tudom micsodákat leírások szerint, de csak szemfolyatós üzemmód volt 3D gyorsítás nélkül. Biztos nem megoldhatatlan volt ez, de én akkor nem találtam rá semmit pár nap alatt, anyámnak meg kellett a gép használhatóan.
(#157) rollins: Vannak akik szeretnek mindenbe belenyúlni... Van aki gépépítés és OC, van aki a wint és szétszedi vlite és hasonlókkal, stbstb. Nem azt mondom hogy kernelt fejleszt, hanem azt hogy fogja magát, és "jéé ha ezt itt átírom akkor ez történik húú, akkor tőcsük le azt meg azt, amazokat cseréjjük ki, ezt még írjuk át... áááá nem működiiik"
-
Khan13
senior tag
Nekem az átlag felhasználó az, aki kb: Office-t használ, böngészőt használ, játszik. Az, hogy Te máguskodsz, az nem feltétlenül átlag használat : )
Más feltelepíteni egy drivert valami eszközhöz, és más kicserélni a kernelt. Szerintem. Józan paraszti ész az rendben van, az utána olvasás is egy darabig, csak nem mindig lehet mindent megtalálni, és mindig a kezdők (pl én) botlunk olyan hibába ami nincs is : )
-
Khan13
senior tag
Az rendben van hogy bizonyos cégek belenyúlnak, az "kell" is, főleg ugye az igényekhez szabásnál. De "vérpistike" szerintem akkor se piszkálja, mert utána abból csak a baj van hogy nem működik neki a rendszere, pedig a linux jó, és ő is jót csinált. Az rendben van hogy joga van hozzá, és ez jó is.
-
Khan13
senior tag
Igaz, amúgy elcseszni nem fogom a gépem. Elvan a maga külön partícióján a Linux, ha meg nem akar működni akkor max reinstall, nem zavar. Virtuális géépel az a gáz, hogy a videókártyát ált pont nem jól emulálják, meg ott már más a gépigény. Próbáltam Ubuntut virtual pc-n és wmware-en is, egyik sem vol jó (nekem), Suse meg annyira se.
-
Khan13
senior tag
Érttem a példádat akkor is, és iagazad van (attól mert írásban nem rögzítettem). Az rendben hogy egy hozzáértő belenyúlhasson. Ezért mondtam (illetve így értettem) hogy ne minden jött-ment nyúljon bele. Amúgy én konkrétan belenéznék a kódba nagyon szívesen, igaz alig értenék belőle valamit, de az más kérdés.
bambano: Nálam nem nagyon fér bele az átlag felhasználóba az hogy fájlrendszert, meg ütemezőt cserélgessen valaki. : )
-
Khan13
senior tag
Igaz sajnos. De szerintem az sem biztos hogy jó, ha minden jött-ment felhasználó belelát/belepiszkál...
A legelterjdetebb kijelentést természetesen otthoni desktop rendszerekre értettem, tisztában vagyok azzal hogy más környezetben másképp állnak. Elnézést a nem konkrét megfogalmazásért(, de szerintem azért értetted).
Azt nem mondtam hogy semmi védelem nem kell a Linuxoknak, nyilván kell, főleg server szinten. Lehet hogy hülyeséget mondok, de szerintem egy Server Linux biztonságosabb egy desktopnál. (Te biztos jobban tudod)
Rávilágítottál a hozzászólásom hibáira, köszönöm -
Khan13
senior tag
A Windows esetében szerintem nagyon is kockázatos lenne ha mindent lehetne tudni. Mivel ez a legelterjedtebb rendszer, így ugye erre van a legtöbb vírus. Ha nyílt lenne a forrás, avagy csak mindent meg lehetne tudni a kernelről, az táptalaj lenne. Linux esetén más a helyzet, kevesebben használják, így kevésbé kockázat a nyíltság, sőt, ahogy mondod, még előny is lehet.
Ha Linuxot használna az emberek 80%-a, és Linuxból is csak 1-2-féle lenne, akkor lehet hogy ott is másképp lenne ez a nyíltság dolog.(#119) Polesz: Ez tetszett : ) Többnyire Vistát használok, de többször is próbálkoztam Linuxokkal, és általában mikor nem tudom telepíten rendesen a videókártyát, olyankor adom fel (60Hz CRT-n nem túl jó, meg amúgy is kell a rendes videógyorsítás...). Most fogom feltenni Ubuntut megint, hátha VIA IGP-vel menni fog, ATI kártya után.
-
Khan13
senior tag
Windows kernelt a vírusok miatt is védik... Ezért is háborodott fel sok védelmi szoftvert fejlesztő cég, hogy a Vistában már ugye nagyon keményen védett a kernel. Ez jó, biztonságos, a másik oldalról hátrány, akárki nem nyúlhat bele mint Linuxnál.
Amúgy jó olvasni az ilyen témájú vitákat, mindenki mond fűt-fát, kicsavarják egymás hozzászólásait, beszólogatnak stb. Sokat elárul az emberekről egy adott vitában a szereplése.
Szerintem a win, linux, osx nem egy kategória, hiába oprendszerek mind. Sem pénzügyi, sem megvalósításbeli, sem semmilyen szempontból. Kár őket így "egymásnak ereszteni".
Volt még az elején egy olyan hsz hogy a Linux használók nem mondják a winesekre hogy hülyék, csökkent értelmi képességűek stb. Sajnos mondják, és sajnos a winesek is mondanak sokmindent a linuxosokraMS gépezet gázos, ha azt szídják azt megértem, de azt sem kéne ész nélkül. Linux fejlesztése érdekes.Nem vitaindítónak írtam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged