Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szodia

csendes tag

válasz Egon #121 üzenetére

Nekem úgy fest, hogy a grafikus driver beállíásoknál az energiatakarékossági technológia kikapcsolása megoldotta a villódzást. Elég nagy láma voltam, hogya erre nem gondoltam :DD

Most már csak a billenyűzet a rossz. Illetve pont az a nagy kérdés, hogy maga a dokkoló a hibás, vagy a tablet csatlakozója. Mert nem lenne mindegy, hogy az Acernél az egészet ott kell hagynom, vagy elég lenne csak a dokkolót. Remélem simán kicserélik egy másik billentyűzetre, mivel még a 3 napon belül vagyok.

• szodia

csendes tag

válasz Egon #116 üzenetére

Nekem is fekete. Kerestem neten én is mindenféle fórumokban, tesztekben, de nem igazán találtam, állandóan levállós billentyűzetre utalást. Ezek szerint sikerült kifognom egy ritkaságot, de hát nem csak én találtam ilyen ritka fehér hollót. :)

gghrtz: Köszönöm a grafikus driveres tippet. Ott elkerülte a figyelmemet az energiatakarékos mód kikapcsolása. Most éppen töltőn van a cucc, meg hát melózni is kell. Ha feltöltődött remélem kiderül, hogy tényleg csak emiatt volt a villódzás.

• szodia

csendes tag

válasz Egon #111 üzenetére

Valószínűleg nekem is az lesz a vége, hogy visszaviszem :W

Kösz a fórum tippeket, hátha még ők is mondanak valami okosságot.

Akkor ezek szerint a töltővel is lehetnek komoly problémák. :( Nekem ezzel pont nem volt gondom, legalább ezzel nem. Tényleg érezni, hogy a helyére ugrik és bármerre mozgatom nem szakad meg a töltés.

A villódzás miatt a Vezérlőpulton belül a Hardver beállításainál az Energiagazdálkodási lehetőségek pont alatt a Kiegyensúlyozott séma beállítását módosítottam. A Speciális beállításoknál, a Képernyő kinyíló menünél a Monitor fényerejét levettem (aksi/hálózat) 20%/20%-ra, a halványított képernyő fényereje 50%/50% (bár ezt nem tudom, hogy igazából mire kéne beállítani, ennyi volt eredetileg is, de nem vettem észre különbséget akkor sem ha 20%/20%-ra állítottam). Az adaptív fényerő engedélyezését pedig kikapcsoltam. Továbbá a tálcán lévő narancssárga ikonú Acer Quick Access alkalmazásban is kikapcsoltam az adaptív fényerő használatát és a LumiFlex sincs itt bekapcsolva. Én más beállítást nem tudok ebben a témában, de nem vagyok egy nagy win8 guru. :)

Sajnos tegnap este míg azt a nem igazán nagy terjedelmű hozzászólásom írtam 3X vált le a billentyűzet és biztosan jól dokkoltattam minden alkalommal :(

Sok sikert a cseréhez!

• szodia

csendes tag

Hát vettem egy ilyen Acer Aspire Switch 10-t, de nagyon nem vagyok felhőtlenül boldog :((

Egész jól működik, minden számomra fontos feladatra alkalmas, az aksi is korrekt. De van két olyan hibája, amit első körben max a windows nem teljeskörő frissítésének gondoltam. De ezt orvosoltam és az elég zavaró hibák még mindig fennállnak.

Az egyik, hogy teljesen rapszódikusan érzéketlenné válik a teljes fizikai billentyűzet. Hol sűrűbben, hol ritkábban fordul elő, mindenféle hibaüzenet nélkül. A dokkoló le, majd visszacsatolása, minden esetben megoldja a problémát, de azért remélem, hogy a nagy flexibilis használhatóságot reklámozó Acer, nem így akar a virtuális billentyűzetre nevelni...

A másik, meg az, hogy szinte állandóan fluktuál a fényerő. Annyi eszem volt, hogy minden win8-as és minden Acer kisegítő programocskán kiiktattam az adaptív fényerő használatot és mégis tovább villódzik. Leginkább a különböző ablakok közötti váltásokkor feltűnő. De mintha hálózatról használva nem jelentkezne.

Vagy lehet, hogy van egy olyan beállítás amire nem gondoltam? Van olyan beállítás a win8-on belül ami a képernyőn megjelenített tartalom színeihez, kontrasztjához igazítja a fényerőt?

Egyáltalán ez két hiba,amit fennt leírtam tipikus hibrid, vagy tipikus Acer Switch hiba?

Vagy még tipikusnak sem mondható és húzzak vissza 3 napon belül, cseréltetni? (Holnap lesz a 3. nap :((( )

Előre is kösz srácok a válaszokat!

• szodia

csendes tag

válasz tomboy0013 #94 üzenetére

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

Az a helyzet, hogy az eszköz mobilitása lenne számomra is a legnagyobb előnye. Sokáig gondolkodtam új laptopon is, de annak a súlya, mérete miatt nem lettem volna jobb helyzetben a hétköznapi szaladgálások során. A 4-6 órás említett szintű word szerkesztés az leginkább, csak a maximális kihasználása lenne a hardvernek, bíznék abban, hogy erre, ha úgy hozza a szükség, még nagy nehezen képes lenne. Valahol meg kell hajtanom még végleges döntés előtt egy ilyen masinát. :)

A 3.0-ás USB hiánya azért manapság már eléggé lehangoló szerintem :(((

Az aksitól kicsit tartottam, hogy kevés lesz, de a szalonnasütéses teszt azért biztatónak hangzik. :)

Ha ez a gép lesz a vége, akkor lehet, hogy még egy garancia kiterjesztés is bejátszik, hátha nem kell így kidobnom az egészet 1 év után.

• szodia

csendes tag

Sziasztok! Már jó régóta olvasom a lapcsalád cikkeit és fórumait és meg kell, hogy állapítsam, hogy nagyon sok okosságot tanulhat tőletek egy magamfajta laikus is. Kösz ezért! :)

Viszont most kicsit megvagyok lőve, ezért is regisztráltam:

Régóta tervezek venni egy win 8.1-es 10''-es hibridet, és egyre inkább az Acer Aspire Switch 10 mellett tenném le a voksom. De lenne pár kérdésem a géppel illetve a teljesítményével kapcsolatban.

A gépet leginkább munkára használnám és ezzel az is együtt jár, hogy adott esetben 1-2 db több 100 oldalas word doksikat jó pár felhasználó korrektúrázásaival megtűzdelve kellene egyszerre szerkesztgetnem. Erre a gép teljesítménye elegendő lehet, illetve a géphez adott Office ehhez elégségesnek bizonyulhat?

Mennyire megterhelő (szemnek, kéznek, nyaknak) egy ilyen gépen mondjuk 4-6 órát dolgozni? Kérdezném ezt leginkább tomboy0013-tól, mert mintha a fórumozók közül neki pont ilyen gépe lenne, de a többiek véleménye is érdekel, ha volt huzamosabb tapasztalatuk valamilyen 10"-es hibriddel.

Mekkora a legnagyobb microSD amit bele lehet rakni, és milyen sebességűt érdemes beletenni?

A tablet dokkolóján lévő USB, akkor biztosan nem 3.0-ás, de a micro USB az nem lehet 3.0-ás? Ennyire drágább lenne egy normál 3.0 USB egy 2.0 USB-nél, hogy az Acernek ebben az árversenyben nem érte volna meg?! :F

Az utolsó nagy kérdés meg az aksi, de ezt ahogy látom már többen is írtátok, most kicsit kicsi, de vajon 3 év múlva lesz hozzá egyáltalán? Vagy akkor majd ha még nagy szerencsém van, akkor egy 1,5 méteres tápkábellel konnektorhoz kötve esetleg tudom, majd használni és örüljek, hogy egyáltalán valahogy még működik?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés