- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt
...és a hozzá tartozó fórum topik:
[Re:] Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
válasz Dr. 444Hertz #1075 üzenetére
Tényleg baromi jó és szép telefon, jó fogni, még az S8+-t is lehet egy kézzel kezelni, szép az amoled kijelzője.
Viszont az ujjlenyomatolvasó baromi rossz helyen van. Egyrészt túl fent, másrészt jobb kézzel lehetetlen elérni.
A kamera alatt lett volna jó helyen az ujjlenyomatolvasó ahogy a többi mobilban van. Ezt szerintem elszúrták teljesen. Az írisz scanner meg semmit nem ér. Kíváncsi leszek az üzemidőre.
A fogása nagyon jó lett teljesen tenyérbe simul , nagyon kényelmes fogni, nem is csúszik tok nélkül sem. -
ToniSoprano
addikt
válasz ToniSoprano #1065 üzenetére
Ja olvasom a fórumot tényleg nagy a szórás S7-nél 5-5,5 óra lehet a reális klijelző idő ami annyira nem rossz.
-
ToniSoprano
addikt
válasz Burt1793 #1056 üzenetére
Ahogy látom te gyakorlilag Mondjuk a saját fórumon nem ezt írják: pl.[link], de pl. itt is panaszkodta ez tűnt fel: [link] Nekem a LG G4 két aktív dual simmel (telenor/elekom), folyamatos mobilnettel, whatsapp, skype, messenger, gmail naptár stb. szinkronizációval elég aktív whatsapp használattal jó ha kibírt4 óra kijelzőidőt, de inkább 3,5 óra jött ki ami szerintem vicc kategória egy csúcsmobiltól. De volt a fórumon akinek kibírt 7 óra kijelző időt is a G4, de nem nagyon használt whatsapp, messenger, skype típusú alkalmazásokat. Ahogy látom te sem használsz ilyet, így érthető a fórumon kiemelkedő kijelző időd: [link]
Nekem Chat/VOIP programok nélkül meg szeritnem nincs értelme az okostelefonnak, legalábbis nálam ez a fő funckiók egyike (Nővérem, keresztfiam Hollandiában él.) -
ToniSoprano
addikt
válasz beyruth82 #1045 üzenetére
Megmondom én nem látok semmi különbséget, de nincs is jelentősége ennek amikor az időm nagy részében full HD monitoron dolgozom 24 colon 105 PPI-vel. És az emberek többsége is ilyen monitoron dolgozik. De még egy 22 colos 4K-s monitoron is 200 a PPI. Nekem az üzemidő fontosabb ezért csalódtam a csúcsmobilokban ilyen téren. A S7 is ahogy olvasom átlag használat mellet tud 4-5,5 óra kijelzőidőt produkálni sima egy simmel, ami szerintem vicces egy csúcsmobiltól, ha Full HD felbontás lenne, akkor meg kb. 5,5-7 órát bírna és jóval gyorsabb lenne a mobil is. De lehet csak az én egyéni problémám és a többségnek fontosabb a QHD+ febontás, mint a jobb üzemidő és gyorsabb mobil.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz beyruth82 #1032 üzenetére
"Ja persze nincs különbség csak az s5 fhd az s6 pedig Qhd"
Megmondom őszintén én nem nagyon látok különbséget full HD és QHD között. Ja igen meg az is a különbség, hogy amíg az S5-nek egész jó akkuideje volt full HD-val, az S6-nak kisebb akkuval és QHD-val már elég gyenge lett az üzemideje. Ugyanez volt G4-men, mi a túrónak QHD azért, hogy 3-3,5 óra kijelző időt bírjon egy kütyü? A VR mobilon jelenleg még nagyon kezdetleges kategória meg fárasztó a szemüveg viselete (nehéz), bár van egy két jó dolog azért pl. amikor híres építményeket lehet bejárni virtuálisan. (Aminek lenne értelme a QHD monitor, 4K de ott meg többnyire a full HD hasít még mindig.) És nem mondd azt hogy visszaskálázva full HD-re pl. S7-en látszik a különbség, mert az egy visszaskálázás, ami egy elég rossz megoldás és romlik a minőség nem natív felbontáson. Ezen a vonalon a Applel értek egyet a jobb üzemidő a felhasználók többségének fontosabb, mint a QHD+ felbontás.De ez nagyon off.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz TODI1111 #1028 üzenetére
Az arcfelismerés szerintem teljesen zsákutca közel kell emelni, meg kell nyomni egy gombot, 10 éves hülyegyerek is kijátsszam, valós védelmet nem ad. A kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasó a legpraktikusabb, és legyorsabb megoldás, csak egyelőre úgy látszik még nem sikerült rendesen megcsinálni. Ha ilyen keret nélküli mobilokat csinálnak viszont egyre sürgetőbb lenne ez.
-
ToniSoprano
addikt
válasz beyruth82 #911 üzenetére
Szeirntem rosszabb lesz, mert kijelző nagyobb, felbontás nagyobb, aksi ugyanannyi, már az S7-ben is 14 nm poci volt, ebben meg 10 nm a proci na bumm. A proci fogyasztás szerintem kb 40%-a az akku fogyasztásnak, kb 40% fogyasztás, 20% a mobiltoronykészenlét/mobilinternet. Szóval becsapós hogy a proci hatékonyabb, de attól még a kijelző a mobilnet stb. ugyannyit fog fogyasztani. Bár ez csak feltételezés, valaki tudja hogy a proci fogyasztása átlagfelhasználásnál kb menyiben hány %-ban befolyásolja a teljes akkumulátor merülését?
-
ToniSoprano
addikt
Szidtam korábban a formát, hogy túl lekerekített szappantartó szerű, de egyre jobban tetszik végre valami újdonság,valami merész az eddigiekhez képest. Bár nem tudni a mindennapokban az ennyire hosszított kijelző mennyire praktikus sérülékeny, de ahogy látom a képekről nem annyira lekerekített a szél mint korábban, jobban meg lehet fogni a telefont. (A Note 7-nél már pont jó volt a kerekítés mértéke)
Összességében a DEX dokkoló rész nagyon tetszik, hiszen ezek a csúcsmobil proci/GPU simán felveszik a versenyt a laptop procikkal, sőt bőven jobbak azoknál, ki kell ezt használni. Pl. munkahelyen prezentációra projektorhoz sokkal egyszerűbb praktikusabb egy mobilt vinni mint laptopot. És a dokkoló ára sem szállt el, így egy vállalat simán megteheti hogy minden tárgyalóba vegyen egy Samsung dokkolót.
-
ToniSoprano
addikt
-
ToniSoprano
addikt
válasz beyruth82 #728 üzenetére
Az egykezes mód hülyeség szerintem, sohasem használtam 5.5 colos telefonon. A nagy kijelzős telefonokkal tényleg az a probléma, hogy a tetejét és az alját nehezebb elérni., kicsit instabillá válik a telefon. De erre ott vannak a szabadon programozható gesztusok: [link], vagy a lebegő navigációs gombok [link]. A gesztusvezérlés pont a nagyobb telefonok esetén nagyon hasznos, de ez a lehetőség ingyenesen megvan.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
És miének kell elérned a legtetejét annyira? (Az értesítési sáv máshogy is előjön, nem kell elérni a telefon tetejét) A gombok alul vannak nem? Minek kell oda annyiszor nyúlkálni? A kijelző tetejére lehett pl. időjárásm óra naptár stb információt kietenni, nagyobb widgeteket ami infokat tartalmaz. Ha a widget alját elérem az is elég előjön pl. a részletes időjárás előrejelzés, részletes naptár ébresztés stb..
Mikor próbáltad ki személyesen a telefont? És fogtad a kezedben az S8-at milyen az eregonómiája, mennyire simul a kezedben mennyire csúszik.Az is fontos, talán fontosabb mint a méret és képekről ez nem jön át. Pl. az is fontos mennyire csúszik, kell-e rá még plusz egy tok ezért hogy ne csússzon ki a kezedből? Bírom azokat akik itt panaszkodnak , hogy ilyen olyan nagy a telefon és és egy kézzel nem kezelhető és próbálták személyesen.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz beyruth82 #720 üzenetére
Valószínűleg nincs rá kereslet rétegigény nagyon, főleg csúcskategórában, maga árkategóriában. 5 colban lehet vanni telefont de nem csúcsaktegóriában, mert nem térülne meg. Ez kb olyan mint a nagyi telefont is lehet venni, majd itt lesznek cégek amik a rétegigényt kiszolgálják. Hidd el komoly felmérések vannak erre vonatkozóan milliárdokat költenek piackutatásra a legnagyobb cégek.
-
ToniSoprano
addikt
Az alsó káva vastagsága a legfontosabb abból a szempontól, hogy mennyire könnyű elárni a káva tetejét, és ebből a szempontból az phone 7 meg egy alsó felső kávakirály.
Egyébként nekem 5,5 colos telóm van, de simán kezelem egy kézzel (pl. villamoson, metrón) mert pl. alig használok fizikai gombot, mindent műveletet húzásművelettel / swype-al helyettesítek. Ehhez ezt az ingyenes programot használom androidon, mindegyik művelet egyedileg állítható: All in one Gestures Pl. nekem lefele húzással a képernyőn a felső értesítések sáv jön le, húzásmávelet képernyő szélétől befele home gomb, képernyőzár felfele húzás a képernyőn.. Nem tudom van e ilyen program IOS-en de ez az egyik leghasznosabb, legtöbbet használt program legjobb számomra androidon.
Remélem minél hamarabb teljesen a képernyőbe integrálják az ujjlenyomatolvasót és akkor az is mehet a kukába. Azt hittem a G6/ S8 már kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasóval jön ki, alán az Iphone 8-ban végre megcsinálják az még nagy dobás lehet: Tech 24 Ujjlenyomat-olvasó képernyővel jöhet az iPhone 8
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz Stanley-B. #412 üzenetére
" nem lesz ilyen nagy a kisebbik meret"
Samsung S7 mérete: 142.4 x 69.6 x 7.9 mm
Samsung S8 mérete: 148.9 x 68.1 x 8.0 mm
Igaz hosszabb lesz az S8, de az S7 meg szélesebb az S8-nál
[link] -
ToniSoprano
addikt
Nekem meg a második széleslátószögű kép tetszik jobban. Szerintem mindkép kép jó lett: az egyiknél a vár van előtérben, másiknál a szép természet környezet a fák a táj kerül bemutatásra inkább. Ezért jó a dupla kamera lehet választani kinek melyik fotó teszik jobban. Az S8/S8 plusban nincs ilyen választási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
"A kamera miért lenne jobb ha dupla lenne?"
Ezért jó a dupla kamera pl. az G6-ban:
1. kamera [elsődleges kamera sima 71 fokos látószöggel]
2. kamera: [széleslátószögű 125 fokos kamera ugyanonnan][ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Az a kérdés, mi a fontos neki? Mert pl. üzemidőben valószínűleg egy a5 2017 jobb a 3600 mA-s askis S7 edge-nél, az S8-ban meg csak 3000 mAh-s aksi van és az S8-nak nagyobb a kijelzője és felbontássa az S7 edge-nél.
Phone / Talktime /Web browsing / Video playback
Samsung Galaxy A5 (2017) 21:39h 14:31h 16:12h
Samsung Galaxy S7 edge 26:13h 10:35h 15:12h
Forrás: [link]
Nekem ez a bajom a csúcskészülékekkel, amellett hogy drágák, hogy benne van ezer szenzor és felesleges funció + QHD+ felbontás és eszi az akkut rendesen. Bár az új 835-ös proci lehet takarékosabb lesz valamivel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest