Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a OnePlus Ace 5 Racing és Ultra
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
Új hozzászólás Aktív témák
-
keopsz
HÁZIGAZDA
milyen klassz, h a speed dialnak eddig (11.10-ig) volt értelme, ezzel a logós hülyeséggel meg hirtelen nem lett.
konkrétan emiatt kezdtem újra ffoxot kergetni. egészen 10 perccel ezelőttig, amikor is adtam ennek a nyomorult sd-nek még egy esélyt, gondoltam, hátha van rá kiguglizható szolúció.
..ettől persze még külön büntetési tétellé tenném az ilyen elcseszett revíziókat a btk-ban, detélleg.
-
-
zoli62
addikt
A 11.10-ben kivették a haladó beállításokban a tartalom részben a pluginek útvonalának beállítását, vagy csak én nem találom?
-
fatal`
titán
válasz
masterful87 #66 üzenetére
Arról, amit az összes böngésző már évek óta tud és sokan sírtak miatt:
Ha túl nagy egy kép (pl. háttérkép) akkor automatikusan összehúzza akkora méretűre, hogy lásd az egész képet és ha rákattintasz akkor látod eredeti méretben.
-
fatal`
titán
válasz
masterful87 #64 üzenetére
Amit ő kérdezett, annak semmi köze a gyorshívóhoz.
-
masterful87
senior tag
Nekem ez bejött, átállítottam egyedire, mindegy hány percre! Majd frissítettem azt a gyorshívó gombot, aztán visszatettem a frissítést sohára. Opera újranyitása után is megmaradt a régi, teljes oldalas ikon.
Az én gondom meg az, hogy az Opera Linkkel szinkronizáláskor a gyorshívó gombok összekeverve jelennek meg a böngészőben! Nekem kellett vacakolnom, hogy a gyorshívó lapon is ugyanúgy legyenek sorba az ikonok, mint a Link-en lévő lapon!
Talán csak kompatibilitási probléma, a Linket elfelejtették felkészíteni az új gyorshívó változásaira?! -
zoli62
addikt
Ezt már egy korábbi frissítésnél én is tapasztaltam, hogy telepítésnél időnként megváltoztarja az eredetileg beállított nyelvet. Mi az oka, azt nem tudom.
-
kpal
nagyúr
Jó látni hogy frissülget a kedvencem
De ez már sosem lesz magyar csak angol menüs ?
-
용 Bob
senior tag
Közben probléma megoldva, csak ki kellett kapcsolni a frissítést
-
törölt tag
válasz
Namelesske #55 üzenetére
+Ndruu: az utóbbi lett a nyerő, de valahogy sikerült ott magyarra belőnöm.
Akkor már marad ez a nyelvi környezet most. Köszönöm a segítségetek.
-
용 Bob
senior tag
Force speed dial logos 1.1-et használlok logók beállítására. Miért van az, hogy pl. Index és Googlemail logókat istennek se enged betenni.
ui.: Képfelbontás bőven megfelel, szóval azzal nem lehet problem.
-
válasz
#06658560 #54 üzenetére
Ctrl+F12, ha fut az Opera, az első fül (Általános) legalján lehet nyelvet választani. Ha nincs meg a kívánt nyelvi fájl, akkor innen letölthető.
Telepítés menete:
1. Töltsd le a nyelvi fájlt.
2. Eszközök > Beállítások (Ctrl+F12) > Általános > Részletek
3. Kattints a Kiválaszt gombra és válaszd ki a kívánt fájlt. -
Namelesske
addikt
válasz
#06658560 #54 üzenetére
Ez nem súlyos probléma, csak olvasni kell magyarul. Egyébként nyomj ctrl+f12 őt majd kövesd a képen látható nyomokat, X jelöli a helyet
Szerk:
Nem látszik de ott van alul a nyelv rész, kattints a részletekre és helyben vagy.
-
törölt tag
Súlyosnak mondható problémám támadt: a frissítésnél a kis marha felvette a rendszernyelvet, nem pedig a korábbi verzió angolját tartotta meg, így elvesztem benne. Merre állítható át emberi nyelven kommunikálásra?
-
fatal`
titán
válasz
scott_free #52 üzenetére
Nem lehet.
-
scott_free
senior tag
a speed dial-ban be lehet valahogyan állítani azt, hogy a kis képeket ne középre tegye, hanem pl. alulra? tennék mögé háttérképet, de a kis ablakok eltakarják.
-
Ezt az auto scale (képeket ablak méretűre csökkenti és kattintással tekinthető meg a teljes méretű kép) funkciót kellene ki-bekapcsolhatóvá tenni, mert amíg sokaknak ez hiányzott, addig én szívből gyűlölöm.
-
sekli
addikt
Igen, csak ehhez szerintem nem kellene új verzió, lévén szerveroldalon is meg tudnák oldani.
Apropó, hogy lehet módosítani a speed dialt, nálam ha jobb gombbal kattogok a miniatűrökön nem történik semmi. Ha az üres területen, akkor feljön a helyi menü, de abban inaktív az Add new dial... és a Configure Speed Dial... menüpont is. A beállításokban sem találtam semmit. Lehet, hogy még régebben állítottam el valamit.
-
sekli
addikt
A speed dial esetén az oldalak előnézete hol szebb lett, hol nem változott, rosszabb sehol sem lett. Érdekes viszont, hogy az Opera Mini speed dialja nem ismeri a <link rel="icon" type="image/png" href="icon.png"> -t, nem tudom miért.
Turbó szintén jó lett, régen nagyon ramatyak voltak a képek és sokkal lassabb volt. Gyors kapcsolatnál most már alig lassít valamit.
-
törölt tag
Én úgy tudom, hogy ott, ahogy letöltöd már alapból benne van a Flash.
Igen. Ezzel ellentétben az Opera csak figyelmeztet amikor a felhasználó az első Flash tartalmú oldalra látogat és lehetővé teszi a Flash egyszerűsített feltelepítését. Épp ezt a különbséget próbáltam kiemelni én is
-
<MZ/X>
őstag
Remélem az az automatikus háttérben települő Flash nem megkérdezés nélkül lesz automatikus...
Amúgy hajrá Opera!
-
Воланд
titán
Ez például tetszik.
-
Surfym@n
senior tag
Átlátszó pdf-doksi problémát még mindig nem oldották meg
bár én a háttérben fekete ablakos total commandert használok, s így javult a helyzet...
turbo - max rspct
-
fatal`
titán
Esetleg megoldható, hogy a PH lapcsalád oldalaihoz kapjunk gyorshívó logot?
-
WonderCSabo
félisten
Nem hittem volna, hogy a webp-t vkit télleg használni fogja.
-
fatal`
titán
Eddig is be lehetett.
Gondolom megkapja a mobile is, elvégre ott van értelme. A mini szerintem már most is azt használja.
(#2) Kendek:Állítsd be egyéni frissítésre, mondjuk 9999 percre és akkor a teljes tartalmat mutatja. Nem tudom miért így csinálták.
(#4) ntomka: Saját gombbal ez is megoldható ezer éve, legfeljebb nem házikó ikonja lesz, bár már olyat is láttam.
(#6) aronvirginas: Erre is van kieg már, egyénileg variálhatod az ikont.
-
huskydog17
addikt
Már fel is tettem és szerintem teljesen jó lett, bár sebességre az asztalin ugyanolyan, mint az elődje, de a notinál már nem vagyok biztos benne, hogy nem lesz gyorsabb.
Mivel én sose használok gyorshívót, ezért nálam így elsőre ugyanolyan, mint a 11.01, bár lehet látni, hogy az oldalakat másféleképpen jeleníti meg, máshogy rajzolja ki. Mindenesetre én teljesen elégedett vagyok ezzel az új kiadással.Piros pont, hogy a szoftverbázis végre hibátlanul megy.
-
rt06
veterán
válasz
#24737024 #16 üzenetére
ugy ertettem, a felhasznalok
nezd meg, mekkora meg most is a felhasznaloi bazisa: szinte elhanyagolhato (nem mintha ez engem zavarna)
olyan tul sok oldal regebben sem esett szet alatta, mostanaban meg foleg, megsincs meg az a meredek emelkedes, mint pl egy fx, vagy chrome eseteben (mondjuk ezeknek lenyegesen agresszivabb a marketingje) -
törölt tag
mindig is komolyann, funkciokban gazdagabb volt a konkurencianal, sosem emiatt hgytak figyelmen kivul (eleinte a banner, utana a fene tudja, mi miatt)
Nem figyelni kell az Operára, hanem webszerkesztőként a szabványokat betartani. De amíg ilyen böngészők uralják a piacot mint az IE6-8, illetve féltucat vendorspecifikus HTML5-értelmezés létezik, addig ez szinte lehetetlen.
a speed dial ikonjai a beta-hoz kepest javultak valamit? mert a 11.01-hez kepest a 11.10 beta-ban levok valami rettenetesen neznek ki esetenkent
Nekem úgy tűnik, hogy finomítottak az algoritmuson. A jelenlegi változat nagyobb sikerrel azonosítja az oldal fontosabb komponenseit, elsősorban a logókat.
-
rt06
veterán
válasz
betonfelhő #13 üzenetére
mindig is komolyann, funkciokban gazdagabb volt a konkurencianal, sosem emiatt hgytak figyelmen kivul (eleinte a banner, utana a fene tudja, mi miatt)
a speed dial ikonjai a beta-hoz kepest javultak valamit? mert a 11.01-hez kepest a 11.10 beta-ban levok valami rettenetesen neznek ki esetenkent (viszont az elrendezes valtozasanak orulok, az tetszik)
-
betonfelhő
tag
Egyre komolyabb. Már tényleg nem lehet figyelmen kívül hagyni.
-
Воланд
titán
Lehet, hogy csak én képzelődőm, de szerintem gyorsabb lett, mint az előző verzió. Látványosan javult az oldalak betöltési sebessége (opera turrbo off, szóval nem amiatt van).
-
Igen, be lehet állítani.
Innen le lehet tölteni két féle gyorshívó gombot, ezek közül neked az első kell. Ha rákattintasz, telepíted, majd bejön a Megjelenés - Gombok - Saját gombok ablak, onnan csak be kell húznod (drag'n'drop) a kívánt helyre az új gombot, a régit pedig eltüntetni. -
Morden24
nagyúr
A gyorshívó részről igazán példát vehetnének az MS-nél is
-
krixkrax
tag
Es a facebook uj levelezojet kezeli, vagy kifagy tole az ablak, mint a 11.01 eseten?
-
törölt tag
Ezekkel az új gyorshívós miniatűr képekkel én nem vagyok annyira elégedett, nem tetszenek. A régebbiek, amik az oldalak egész tartalmát mutatták szerintem jobbak voltak. Így most gyakran csak egy kinagyított valami látszódik amiről nem is feltétlen ismerem fel az oldalt.
Szerintem nem rossz megoldás, csak finomítani kell még az algoritmuson. Nem lenne rossz az sem, hogy amennyiben az oldal nem tartalmazza a <link rel="icon"/> taget, akkor manuálisan lehessen beállítani, hogy milyen ikont szeretnénk látni. Hasonló megoldást alkalmaz a Chrome, ha nem tévedek
Ezek persze részletkérdések, szerintem teljesen jó irányba mozdult el a gyorshívó, ráfért már a réncfelvarrás
UI: És nem utolsó sorban a JS sebesség is javult, toronymagasan veri a Firefox 4-et és az IE 9-et
-
rankesz
veterán
Szimpatikus nekem az Opera, de mikor elkezdeném használni 1 nap után visszasunnyogok a beidegződött rókához...
-
A gyorshívót belehet állítani, igen. De mért, eddig nem lehetett?
Amúgy én már tegnap óta használom, hiszen a Release Candidate 4.1 lett a végleges.
Ezekkel az új gyorshívós miniatűr képekkel én nem vagyok annyira elégedett, nem tetszenek. A régebbiek, amik az oldalak egész tartalmát mutatták szerintem jobbak voltak. Így most gyakran csak egy kinagyított valami látszódik amiről nem is feltétlen ismerem fel az oldalt. -
ntomka
nagyúr
Az Opera Mini és a Mobile is megkapja ezt az új turbót?
A gyorshívót be lehet már állítani kezdőlapnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó Logitech G502 X Plus White
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Remek áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! i7-1185G7 /32 GB /1TB SSD/TOUCH/15."/
- MSI geforce rtx 4070 ventus 2x OC 12GB
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK Power G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/256SSD/15,6"FHD/IPS/GARI
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest