- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- iPhone topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Ha normál pécé alapokon megy, tehát a megszokott buszokon kapcsolódnak a különböző részei: usb, pci-e, soros port és társai, akkor valószínűleg sima ügy. Ha normál háttértáras, nem pedig emmc-s, az annyiból jó, hogy valsz nem lehet brickelni os telepítéssel. A boot kapcsán is sokkal simább, ha normál pécé. De nagyon egyszerű, egy pendrive-re felteszed a telepítőt és live módban elindítod. Mivel az ubuntut simán lehet, így a rá épülő mindtet is biztosan lehet. Ha normálisan használhatónak tűnik a pendriveről, akkor rendesen telepítve is esélyes, hogy jó lesz.
Az esélytelen az, amikor kifejezetten tabletes procira épül, amiben sdio -ra van kötve a wifi és bluetooth, s valami spéci i2c kapcsolattam legy a touch, na az szívás. Azokhoz nincs rendes támogatás, a gyártó csak összegányolja hogy az ő rendszerével menjen, de mással csak sok munkával és kernelfejlesztési ismeretekkel érdemes nekivágni. A srácokkal ellentétben nem is a 32bites uefi a legnagyobb baj, mert ahhoz évek óta van olyan bootloader-grub, ami 32bites uefivel el tud indítani 64bites linuxot. A bugos, konfigurálhatatlan uefi-vel már inkább van baj
Anno a chuwi hi8-ammal próbálgattam ubuntut [link], de több baj is volt vele. Nem tudtam a háttértárra feltelepíteni, mert a bugos uefi miatt nem látta a particiókat. Pendrive-ről live módban elment, de se touch se wifi nem ment persze úgy. Rendes telepítés nélkül meg esélytelen összekalapálni a hiányzó drivereket, már ha bárhol elérhetőek. Persze nem akartam elveszteni a gyári rendszert sem, mert nem voltam benne biztos, hogy egykönnyen újra életre kelthető lett volna.(#13) vicze1
olyat már láttam, hogy a gép boot logója ott marad uefi módban, míg az oprendszer betöltő képernyője megjelenik, kicsit összekeveredve vele, de utána már minden tiszta
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Ipad Pro A1709 64GB és 256GB Retina 2K cellular
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest