Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
maximilien88 #36 üzenetére
Tudom, hogy nem stabil és/vagy 100%-os funkcionalitású, láttam a dokumentált hibákat is, csak csodálkoztam és kellemesen meglepődtem, hogy egy olyan régi, eléggé gyenge hardverű, USA-only készülékre is csinálja valaki.
Bugok beleférnek, mivel nem elsődleges készülék (jelenleg porfogónak használom), jelenleg egy Lumia 820-at használok. Ezt a Lumiát is szeretem, de hiányzik a QWERTY, azért imádtam a Droid 4-et, laptopon pedig 3 évig Ubuntut használtam, azt is nagyon megszerettem... majd írok, hogy milyen, amint neki tudok esni a dolognak.
Mellesleg semmire sem írják, hogy "broken" lenne, vagyis lehet belőle akár rendesen használható ROM is. -
maximilien88
tag
de ki fog! előtte mindenki nézze meg mi működik az adott verzióban és mi nem... itt nincs akkora közösség aki ezt fejleszti...
stabil verzió csak a nexus-okra és a már forgalomban lévő két telóra (bq Aquaris E4.5 és Meizu MX4) van. A többiben lehet még telefonálni sem fogsz tudni, nagyon nézz utána mielőtt felteszed!
pl a Te készülékeden még bőven volt gond:
https://wiki.ubuntu.com/Touch/Devices/maseratide ha már felteszed riportolhatnál oda vissza mi megy és mi nem
-
SÖ
addikt
Annyira nem értek hozzá, de az Ubuntu elfut AMR alatt, akkor csak egy nagy RAM kell, és kész. 3 GB-os mobilok már vannak, kínai pletykák szerint négy is. Csak a kettős bootot kéne finomítani, hogy a periféria érzékelve lép.
Amúgy én egy rozsdamentes krómozott háznak, vagy egy monolit alu tömbnek örülnék 200g felett egy hetes üzemidővel. -
Obyboy
addikt
válasz
twollah1976 #27 üzenetére
Szerintem a PC-kről ki fog halni a játék így annak semmi köze hozzá.
A jövő szerintem az hogy a zsebben lévő mobil ha szükséges rácsatlakozik egy monitorra így nincs szükség külön PC-re vagy laptopra.
-
leslieke
Jómunkásember
Tetszetős darab, jó áron egyre beruháznék.
-
válasz
twollah1976 #27 üzenetére
Jatek?
mi koze ennek a jatekhoz?
-
vicze
félisten
Hát a hosszabb ideje elég nehéz, mert a MS ugye a WP7-tel kezdte el(jó 5éve), amit a Canonical most a Touch-csal. Nyilván "kicsit" göröngyösebb az MS útja eddig és belefutottak jó pár problémába, ami Canonical igazából így könnyebben elkerülhet. Az az biztos, hogy a "normál" vagy inkább úgy mondom, hogy Store-on kívüli alkalmazások sose fognak desktop módban futni mobilon, annyi a lényeg.
Van valami fejlesztői leírás amúgy a koncepcióról? Az tudom, hogy nyilván ki kell dobni minden hozzá a csomagkezelőt, most az ablakkezelő meg elvileg kész kéne már legyen a 15.10-zel valamilyen formában, még ha csak kezdeményben is, de azt remélem nem teszik meg mint az MS, hogy a meglévőt kidobják. :S
-
lev258
veterán
Pedig pont arra tartanak. Már a .deb csomagok lecserélését is tervezik ezzel kapcsolatban. Persze ez nem ilyen egyszerű, mert kezdetben értelemszerűen mobilos cuccok lesznek csak, nem Blender szintű alkalmazások.
Én azért szeretném, ha a befektetett idő és energia megtérülne, mert már hosszabb ideje tervezik a dolgot, mint az MS. Meglátjuk. -
vicze
félisten
Ígérni könnyű...
Max. annyit fog tudni mint az MS megoldása. Erre írt appok mindenképp kellenek majd hozzá, ugye főleg a natívok. Nem igazán látom, hogy haladna az univerzális App koncepció Ubuntu "szinten".@SÖ: Pont olyan mint amit demóztak soha nem lesz az már most biztos.
-
SÖ
addikt
Majd ha fogja tudni, amit beígértek. Vagyis monitort kötve rá desktop Ubuntut futtat. De akkor 2-őt veszek.
-
zsarkov
tag
Létezik hivatalos image, amit lehet flashelni az androidos Meizu variánsra?
-
vicze
félisten
Azért óvatosan, mert a többség a nagyon nagyon fejlesztési fázisban van. Többség arra jó, hogy megnyomkod és kb. annyi. Elsősorban a Nexusokra és most a két dev telóra van fejlesztve. Azaz a BQ-s az dev teló a MX4 elvileg már kereskedelminek tekinthető és már 15.04 van rajta, de ezt jó lenne ha valaki megerősítené.
@dergander: Ott elnézel valamit. N4,N10,N7(2013),N5 szerintem ez a többség.
-
Fred23
nagyúr
Ha x86-os lenne, kellene, de arm-el számomra érdektelen.
-
galocza
aktív tag
simán beinvesztálnék egy ubuntusra, ha nem lennének ilyen nagyok. nem akarok nagyobbat hordozni, mint őskövület htc blackstone-om.
-
vicze
félisten
Aki próbálgatni akar nézze meg a készülékét az listában. Próba szinten felrakható elég sokra.
Nexusok többsége támogatott.Sailfish OS ezekre van jelenleg, de szinte mindenre portolható, amire van CM10.1, így nem árt utána nézni.
-
M5Norbi
őstag
Szívesen megnézném,megnyomkodnám
De úgy látom nem vagyok ezzel egyedül.És még a teló is remek alap hozzá.
-
lev258
veterán
Akit esetleg érdekel, a magyar Ubuntu fórumon egy kolléga rendszeresen ír a fejleményekről, a BQ-s telefonja teszteléséről.
Azt azért fontos kiemelni, jelenleg fejlesztőknek, lelkes tesztelőknek ajánlott a rendszer. -
Penguin95
senior tag
Nagyon csecse, ha lentebb lesz az ára, és lesz esetleg használt is a piacon, lehet benevezek egyre.
-
-
fi:zi'k
nagyúr
Egy próbát simán tennék vele.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az MWC-n már meg lehetett nyomogatni, a boltok polcaira azonban csak most került fel a Meizu Ubuntu Touch operációs rendszert futtató csúcskészüléke.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Elden Ring
- Gmail
- AliExpress tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Megújult a PROHARDVER!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest