- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassi
őstag
Vannak frametime-mérések is, meg lehet nézni. Ugyanúgy marginális (2-3%) a javulás, mint fps esetében, 30%-os drágulás mellett.
A fő bajom az, hogy teljesen szándékos az Intel részéről, hogy nem hoz ki diszkrét VGA használatához optimálisan passzoló CPU-t, mert le szeretné gyilkolni a diszkrét VGA-t gyártó cégeket. Ennek a kiszorításnak az árát meg lényegében áthárítja a diszkrét GPU-t használó felhasználókra, ők ugyanis többet kapnának a pénzükért, ha az integrált grafika helyett bármi más, például több cache kerülne a lapkára.
Ennek az eredménye további pangás lesz, mert ezt a lépcsőt mindenki kihagyja, aki tudja, és vár tovább a Skylake-re és a Zenre.
-
-
De egyáltalán miért venne valaki fm2+ foglalatba igp nélküli procit?
Én vettem, x4 860k-t. Az fm2+ foglalat azért kellett hogy a legújabb (a88x) chipes lapom legyen, integrált vga meg nem izgat mert van egy hd6670-em ami nekem mint koca játékosnak még egyelőre elég.Ha meg videókártyát veszel bele, akkor ott a best buy FX 6300 + AM3+ deszka
De az am3+ procik 38nm-esek, az fm2+ osak meg 28nm-esek mégiscsak frissebb technológia.Mondjuk nem tudom, lehet hogy rosszul döntöttem amikor az x4-860k helyett nem egy 860k-val árban és teljesítményben egyenértékű i3-at, meg egy hozzávaló lapot vettem. Mentségemre legyen mondva hogy az intel chipes lapok és az intel procik áradatában már nem igazodok ki, a p4 korszakban ez könnyebb volt. Lehet hogy azért is maradtam AMD-n mert könnyebb volt a választás, és mellesleg az alpenföhn sella hűtőm is jó fm2+-ra, ami eredetileg am3-as.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az majd ősszel jön (mármint úgy tényleg hibamentesen). De ja Vulkant támogat a Source 2 és igen lesz DOTA 2 Vulkan API-ra.
Elsődlegesen azért fontos ez a Valve-nak, hogy legyen egy nagyobb tesztidőszak. SteamOS-en biztos menni fog. Windows port is lehet, de például az Intelnek a Vulkan nem tetszik, mert nagyon sok területen emulációra kényszeríti a rendszerüket. Na persze a DirectX 12 is, de az kevesebb területen. Mindegy igazából a Valve saját magának megírja a drivert.(#35) alevan: Elérhető az architektúrák dokumentációja, tehát nem kérdezik meg az Intelt, hogy mit akarnak. Valószínűleg a sok emuláció miatt a Vulkan API-t nem kedvelik annyira, de ez nem kedv kérdése. Ha jönnek a programok kell rá a támogatás.
-
Chiller
őstag
Látod milyen gépről írok? P-35 + (húzott) QX9650. Ez hány éves gép is? És még a mai napig elég FHD-re. De írhatnám a 2500k-t is, az is még évekig elég lesz (tuningolva).
Főleg a csoda low level API-kon.Anandtech tesztet elnézve úgy látszik azért megvan az a szűk 5-10% upgrade. Kérdés mit mutat majd a tuning. Ha bírná a 4.5GHz-et 24/7 végre lecserélem a cuccost.
-
Chiller
őstag
Éppen ez a baj. 10 dolcsival olcsóbb, és 100MHz-el gyorsabb. De ha elromlik a lap vagy a proci, akkor kukázhatod az egészet...
Hát a jó édes felmenőjüket, azt...
szerk: ha mondjuk 30%-al olcsóbb lenne, akkor azt mondom oké, a bevállalósabbak, cégek vagy akik sűrűn cserélnek gépet bepróbálkozhatnak vele, de így...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest