Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MongolZ

addikt

válasz satz18 #30 üzenetére

No igen, ez a Dell gép már tényleg jónak tűnik (Lenovot azért inkább ne...).

(#36) t72killer: "#30: Vékony laposba 4magos i7=vásárlóhülyítés a köbön. Mihelyst komolyabb feladatot adsz annak a 4magosnak, azonnal el kezd hőt termelni, ami normális hűtőrendszer híján gyönyörűen throttlingoltatja a procit, és ott állsz egy csilivili 4magossal, ami 800MHz-en jár, gyengébben teljesítve mint az én 3GHz-et stabilan hozó 2magos U-s procim..."
    Ez egy kicsit túlzás, de igen, valóban ez a helyzet...

(#38) pengwin: Mobil szegmensben 100%, hogy nem volt Sandyből i5 4 magos.

• pengwin

addikt

válasz satz18 #10 üzenetére

Szerintem kár ennyire az Intel által megadott TDP értékeken lovagolni, ha meghajtod akkor a 45W-os i3 sem ugyanannyit fog fogyasztani 2C+4T-vel, mint az azonos TDP osztályú 4C+4T i5-ök, de ezt te is jól tudod ;) Pont emiatt hiába lenne 4 magos 15W TDP-s verzió, mivel a gyári hűtése is a TDP osztályhoz lenne igazítva, így ha meghajtanád akkor throttling-olna is szépen. Mondjuk sokat lehet javítani az ilyen ultrabook vékonyságú gépek hőháztartásán ha asztalnál, hűtőpadon használja az ember (legalábbis az én Dell 7347-emen sokat segít, mert az egy vékony fémlap/fólia segítségével szétteríti a hátlapon az i5-4210U APU által termelt hőt), így talán ki lehetne 4 magot használni a 15W-os TDP osztályban is.
    4 magos mobil i5 meg talán már Sandy Bridge-ből is volt MQ vagy QM jelöléssel, vagy tévedek? Esetleg az Ivy Bridge és Haswell generációból kimaradtak?

MÁS:
    Mit látnak szemeim?! Pentium Hyper-Threading-gel?! :Y
    De nagylelkű volt az Intel a Pentiumokkal idén... ;]

Új hozzászólás Aktív témák