- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltiz
aktív tag
Felesleges mentegetni. A tavalyi pixel (4/XL) alacsonyabb áron nyitott az akkori csúcs SD855 SoC-cal. Most drágább lett és mellette gyengébb - saját tavalyi modelljükhöz képest is.
Annak lehet örülni, hogy a $1000 csúcs készülékeknél olcsóbb, bár ezt az érvelés én nem értem, mert amennyivel olcsóbb, annyival gyengébb is, és nem csak a középkat. SoC miatt, hanem pl mert a cúcskategóriában már alap a 3 normális kamera. Egy Galaxy S20 pl olcsóbb.
Vagy ha "a hardver nem minden" és elég a 2 kamera is, akkor egy iPhone 11 is bőven olcsóbb (igaz az meg IPS paneles). Nem értem, hogy ezzel az árral és speckóval kikre céloz a google. -
zsoltiz
aktív tag
válasz #16820480 #125 üzenetére
A gyorsabb SoC-t minden egyes alkalommal kihasználod, amikor a kezedbe veszed a telefont és minden gyorsabb valamivel (pl a HDR+ fotó feldolgozás is profitálna belőle, annyival gyorsabb lehetne a kamera).
A többi tényleg preferencia kérdése, nem tudom az 5G-t mennyire lehet kihasználni (nekem egyelőre ez nem hiányzik), az USB is érdekes, mert nagyon ritkán dugdosom a telót, pont nem érdekel, hogy hányas USB csatija van. A belső tárhely sebessége pl sokkal fontosabb, ami az S20 FE esetén UFS3.1, a pixelnél meg 2.1..
Az s20fe zoomja borítékolható, hogy elfogadható képeket fogy csinálni (nyilván nem éjszakai sötétben), hiába a kis szenzor. Ha kell ott van portrézni, a pixelen meg semmi sincs. Tavaly a pixel 4 bejelentésekor még ezt mondta a google:
“While wide-angle can be fun, we think telephoto is more important,”
Lehet védeni a mundért, de szerintem -mindamellett, hogy nem következetesek- hülyeség és pitiáner dolog volt kihagyni a zoom lencsét. -
zsoltiz
aktív tag
A digitális zoom eleve teljesen értelmetlen, egy átverés. Az optikai zoomnak van értelme, a minőségen lehet vitatkozni, de mint mondtam ne abból induljunk ki ,hogy vannak rosszak is.
A családban most 3 olyan teló van különböző korban és kategóriában (Mi8, Mi9SE, Iphone 11 Pro), aminek van 2x optikai zoomja. Van különbség, de mindegyik bőven használható. Ebből kiindulva a pixelbe nyugodtan tehettek volna egy jó 12mpx 50+ mm-es optikát. -
zsoltiz
aktív tag
válasz #16820480 #93 üzenetére
"- minek az a csúcs SoC? "
Természetesen nem "kell" a csúcs SoC, de itt arról ment a diskurzus, hogy mások ezen az áron bizony kínálnak csúcs SoC-os készülékeket is. És azokhoz képest kicsit túl sok a lemondás a pixelben (lásd amiket felsoroltam).
- igen, a zoom (ami amúgy lol, mert kb 45-50mm-nek felel meg kisfilmes rendszeren, amit ugye normál látószögnek hívnak hivatalosan, de telefonokban valamiért ez lett a zoom/telefotó)
Azért hívják zoomnak, mert a default nagylátóhoz képest zoom. Egyébként kisfilmes rendszerben a normál az inkább a 35mm, vagy mondjuk inkább, hogy a nomrál az egy tartomány kb 30-50-ig.
"az jó lenne, de amúgy a Pixel digitális zoomja is sokszor jobb tud lenni, mint sok másik telefon optikai megoldása (ugye Oneplus?)"
Jó hát is nem azt várnám a pixeltől, hogy egy használhatatlan 2x-es zoom optikát rakjon a telefonba, hanem egy normális minőségűt. A hasonló árú S20FE-ben pl 73mm-es 3x zoom van f2 optikával, ami egész jó lehet portrézni (bár teszteket nem néztem). Nekem 52mm-es van most (iphone), ezt is nagyon sokat használom. De nem is ez a lényeg, csak a pixeltől nem azt vártam volna, hogy megint elhagynak egy látószöget egy másik kedvéért, hanem hogy végre hozzák a három kvázi standard látószöget és odab*sznak nekik a hdr+-szal -
zsoltiz
aktív tag
válasz #16820480 #47 üzenetére
Meg aki nem akar még ezen felül:
- csúcs SoC-t és teljesítményt
- 18W-nál combosabb gyorstöltést,
- minimum egy 2x zoom kamerát
- wireless gyorstöltést
- stb.
Kicsit sok lett a mit ne akarj - szerintem.
Amit a kamerával kavarnak az is érthetetlen. A pixel 4-ben volt egy normál kamera plusz egy zoom kamera (ami elég érdekesen működött, portré módban pl nem használta, helyette a normál kamerát zoomolta szoftveresen). Most meg a zoomot lehagyták és lett nagylátó. Miért nem tudják a három kvázi "standard" látószöget rárakni, normál-nagylátó, ~2x zoom (portrénak) és ultra nagylátószög? A HDR+ képfeldolgozásukkal vétek, hogy nem csinálnak egy normális alap kamera rendszert. Valami mindig hiányzik.
Más:
Azt érti valaki, hogy hogy lehet alumínium a hátlap, miközben van vezetékmentes töltés? Nem úgy volt korábban -és ezért is váltott sok gyártó üvegszendvicsre-, hogy a fém hátlap kizárja a vezetékmentes töltést? Vagy én értettem félre valamit -
zsoltiz
aktív tag
"Én is szerettem a hátlapit a régebbi mobilokon, de most már nem mennék vissza rá. Vagy az ultrahangos (hozzá lehet szokni a sebességéhez), vagy inkább úgy, mint az S10e-nél volt, a bekapcsoló gombba építve. A Mi 10T Pro-ba is ide tették. És szerintem a Pixeleknél is jó helyen lenne itt, ha már kijelző alá (valamiért) nem akarják."
Szerintem a bekapcsoló gombos a legrosszabb. Kisebb felületen olvas, ennek is lehet hátránya -pontosság, stb-, de inkább az a problémám, hogy évek óta nem nagyon nyúlkálok a bekapcsoló gombokhoz, mert vagy feléled a kijelző ahogy megmozdítom a telefont, vagy a kijelző szimpla/dupla (telótól függően) koppintással ébresztem fel (esetleg úgy is kapcsolom ki). A legritkább esetben piszkálom a bekapcs gombot. Akkor már hátlapi vagy előlapi olvasó. -
zsoltiz
aktív tag
válasz enginev3.0 #3 üzenetére
"Várom már a pixel fanokat, akiknek elég a fél napos akksi is,"
A 4080MAh akksi az miért fél napos? Pláne egy takarékos SoC-cal? Sosem volt még ekkora aksival telefonom, mind kisebb volt, és sosem volt aksi problémám, mindegyik bőven bírt egy napot 4-6 órás SOT-okkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- BestBuy ruhás topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Szólánc.
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.