- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maverick14
tag
Az jó kérdés hogy kinek a FAB-jában melyik fajta Cell-t gyártják. Én arra tippelek hogy a Sony/Toshiba gyártja a simát, az IBM pedig akár mindkettőt is gyáthatja. Szerintem ez attól függ mennyit tudnak a japánok gyártani, ha nem megy jól nekik akkor a Nagy Kék besegít.
Nem hiszem hogy 3 fajta lenne az 1+4-esekben szerintem csak 4 SPE működik a 8-ból.Titoknak nem titok (már volt belőle konferencia és most készül egy folyóirat cikk) CNN egyenlet megoldó kernel-t és parciális differenciál egyenlet megoldó programot optimalizálunk Cell-re. A program valós körülmények közötti teszteléséhez kellene az Eclipse mert van egy-két olyan hiba amit nem lehet emberi idő alatt a Cell szimulátoron megtalálni.
-
Maverick14
tag
Elég sok Cell roadmap-ot láttam már, valami hasonló ábrára emlékszem én is, de a sima 1+8-as felett egy 1+8eDP-s "mellékág" is volt.
Azt lenne még jó tudni hogy a signal notification-ok kezelése változott-e az enhnaced változatban. Párhuzamos thread-ek szinkronizációját igencsak meggyorsítaná. A Cell BE Handbook szerint most sima DMA-val megy, de egyszer később lehet, hogy majd teljesen hardveres lesz. Ez is magyarázhatná hogy nem csökkent eléggé a felületigénye a procinak. (Lehet hogy újra át kellene néznem a doksikat?
)
Ha már PS3 és nem játék, elég sokat áldottam a Sony-t a nyáron hogy csak 256M XDR RAM-ot pakolt abba a "vacakba" és főleg, hogy teljesen ki van kapcsolva a grafikus mag Linux alatt. Az Eclipse gyakorlatilag használhatatlan rajta, pedig reménykedtem hogy nem a Cell szimulátoron kell tesztelnem. De előbb utóbb csak lesz egy Cell Blade a kezem alatt.
-
Raymond
titán
"Így elképzelhető, hogy PS3-ba került 65nm-es DP FP teljesítménye nem nőtt. (Elképzelhető, hogy az IBM erre már nem volt hajlandó.)"
Nem elkezelheto hanem 100%. Es nemhogy az IBM nem volt hajlando megcsinalni, egyutmukodni vagy barmi mas rajtuk mulo ok miatt hanem egyszeruen azert mert semmi ertelme nem lenne a PS3-ba az Enhanced B.E. valtozatot rakni. A DP teljesitmeny novekedesevel nem ernenek semmit mert egyik jatek sem hasznalhatna es mivel az Enhanced valtozat 65nm-en alig kisebb mint az eredeti 90nm-en igy a kicsinyitessel sem ertek volna el gyakorlatilag semmit (a holeadas csokkentesen kivul).
-
Raymond
titán
Nem, arra gondol hogy a CELL ami a PS3-ban van az elso nagykereskedelmi forgalomban levo valtozat ami 90nm-en jott ki. Itt kb. 200GFlops az SP teljesitmeny de a DP teljesitmeny csak ennek kb. tizede. A masik az Enhanced valtozat amelyen attolgoztak kicsit a SPE-ket (nem sok valtoztatas, kb 10-15% tranzisztor novekedes) igy a 200GFlops SP teljesitmeny mellett van 100GFlops DP teljesitmeny. Ezek mennek a Roadrunner-be is. Ez a valtozat tavaly jott ki eleve 65nm-en. Aztan most mar van a PS3-asban talalhato valtozatnak is egy 65nm kiadasa.
-
Maverick14
tag
A két fajta 65nm-es chip szerepelt egy roadmap-on a Cell főtervezőjének tavalyi Budapesti előadásán is ha jól emlékszem. A consumer piacra (PS3) készülőt csak simán áttették 65nm-re. A tudományos számítások gyorsításához készülő chip-ekben viszont már hardveres DP FPU-k vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest