- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Klmarti2 #222 üzenetére
Nincs mit, örülök, ha segíthettem.
Nem tudom, milyen fólia van a tokodhoz, de ha nem mosható, akkor már ki is dobhatod, ha többször is próbáltad. Ha mosható, akkor megpróbálhatod letisztítani a tapadófelületét, talán utána sikerül.
A fólia anyagától is függ, hogy fel lehet-e tenni szépen. Az én tapasztalatom az, hogy a nagyon olcsó, vékony fóliák mindenképpen csúnyák lesznek. Vannak vastagabbak, ezek általában moshatók, többször levehetők-visszarakhatók. Én a 997D-re a MySrcreen Protector-t használom (itt van pl. Idol-hoz is), szerintem egész jó minőségű, bár nem nem illeszkedik mm pontosan. A másik hülyesége, hogy egy csomagban adnak egy teljesen átlátszót, meg egy tükröződésmentes (antireflex) matt fóliát, külön nem lehet őket megvenni.A felrakás egyébként leginkább alaposságot és türelmet igényel. Először le kell zsírtalanítani a kijelzőt valamilyen erre alkalmas szerrel, pl. nedves szemüvegtisztító kendővel. Ezután portalanítani kell, mert a kendőből is kieshetnek apró szemcsék, meg a levegőből is jut rá por. Vannak, akik úgy csinálják, hogy bezárkóznak a fürdőszobába, és forró vizet engednek a zuhannyal, ettől jó párás és pormentes lesz a levegő. Persze ennél a módszernél nem árt kikapcsolni a telefont, és kivenni az akksit, amit a fürdőszobán kívül célszerű hagyni. Meg persze nem rögtön bekapcsolni utána, hanem hagyni egy kicsit a száraz levegőn.
Ha a kijelző zsír- és pormentes, akkor a fólia egyik végéről 2-3 centi hosszan le kell húzni a védőréteget. Sok fóliánál ilyenből kettő is van, az egyik a fólia alján, ahol tapad, a másik a tetején. Ezeknél az alsót kell megkezdeni. Rá kell illeszteni a kijelzőre, és szépen rásimítani. Ezután lassan, centiről-centire haladva kell egyik kézzel húzni tovább a védőréteget, a másikkal utánamenve simítani végig, hogy kijöjjön alóla a levegő. Ha ferde lenne, ilyenkor még vissza lehet húzni, és igazítani rajta, csak a lényeg, hogy nem szabad hozzáérni sem a fólia aljához, sem a kijelzőhöz, és a porszemekkel is vigyázni kell. Ha kicsit ferde marad, az még nem annyira vészes, de ha átnyúlik a kijelzőről a mellette lévő keretre, az már baj, mert arra nem fog rátapadni rendesen, és állandóan fel fog válni azon a részen.
Ha sikerült végig rásimítani a fóliát a kijelzőre, akkor alaposan végig kell nyomkodni a teljes felületét, különös tekintettel a szélekre, hogy ne maradjon alatta levegő. Ha buborék maradt alatta, az is kihúzható oldalra. Kivéve, ha porszem miatt képződik, mert az ott fog maradni. Ha pici a porszem, akor nem zavaró, ha nagyobb, akkor a buborék látszódni fog körülötte, akátrmit csinálsz. Lehet kezdeni elölről. Ha meg zsír volt rajta valahol, azon a részen fel fog válni. De ha minden jól ment, és mindenhol jól áll, akkor ezután le lehet húzni a felső védőréteget is (ha van). Ennél meg az szokott lenni a szívás, hogy vagy húzza magával a fóliát, vagy nem lehet leválasztani, a füle meg letépődik. Én ilyenkor erős ragasztószalagot szoktam az egyik sarkára ragasztani, és addig tépkedem, még fel nem jön. Arra vigyázni kell, hogy alatta a fólia maradjon a kijelzőhöz tapadva.Én különösen utálom ezt a pepecs melót, mégis megcsináltam már pár embernek, és általában szépen sikerült. Meg lehet kérni mobiltelefonos üzletekben is az eladókat. A Speedshop-ban pl. asszem' 500 Ft-ért tesznek fel egyet. Mondjuk én inkább magamnak csinálom, mert láttam, hogy olyan törlőronggyal tisztítják a kijelzőt, amivel előtte ki tudja, hány másikról takarították le mások fül- és kézzsírját...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Klmarti2 #219 üzenetére
Én csak a 997D-vel kapcsolatos tapasztalataimat tudom leírni, de nem hiszem, hogy a kérdések tekintetében sokban különbözne az Idoltól.
1. Én a számítógéppel való kapcsolódáshoz wifit használok. Ehhez az FTP szerver nevű progi pofonegyszerűen használható, persze a wifi hálózathoz a számítógépnek is kapcsolódnia kell pl. router-en keresztül. Ha kábeles kapcsolatot használsz, ami másik gépen működik, a tiéden meg nem, akkor valószínűleg nem a telefon, hanem a szgép beállításainál kellene keresgélni (működik az USB port, amire dugod? Megfelelő az USB driver? 1000 féle hiba lehet).
2. A 997D-nél a be/kikapcsolási hangot az egyes hangprofilok beállításai között lehet állítani (ott, ahol a hangerőt, az alap csengőhangot, jelzőhangokat meg tudod adni).
3. A névjegyeknél szerintem a következő megoldás a legegyszerűbb: vigyél fel minden névjegyet a Google fiókodba számítógépen. Erről lehetőség szerint csinálj egy biztonsági másolatot (a Gmail-ből ki lehet exportálni pl. .csv formátumban). Ha megvan, kapcsold ki a telefonon az automatikus szinkronizálást, ha be van kapcsolva. Ezután töröld az összes névjegyet a telefon belső memóriájából, mindkét SIM-ről, és a Google-fiókból (a legegyszerűbb, ha a nézetet úgy állítod be, hogy minden névjegy egyszerre látszódjon, és az összeset törlöd). A SIM-eken vannak gyárilag felvitt szolgáltatói számok, azokat nem tudod törölni. Ha nincs bekapcsolva az automatikus szinkronizálás, akkor a Google fiók névjegyeinek törlése csak a telefonon lévő másolaton fog megtörténni, a fiókban lévő "eredeti" adatbázist nem bántja. Ha kész, akkor elvileg van egy teljes névjegyzéked a Google fiókodban, és egy tök üres telefonod. Most visszakapcsolhatod a szinkronizálást, vagy manuálisan szinkronizálhatod a telefon és a Google névjegyzékedet. Ennek hatására a Google jegyzékről készül egy másolat a telefonodra. Ha megvan, akkor állítsd be a telefonon a névjegyzék nézetet úgy, hogy csak a fiókot lásd. Ennyi. Amikor új névjegyet veszel fel, akkor elvileg a telefon rákérdez, hogy hova hozza létre. Válaszd a Google fiókodat, és meg fog jelennni a jegyzékben az új névjegy. Amikor szinkronizálsz, akkor pedig fel fogja tölteni a Google-re is. Az egésznél csak az a lényeg, hogy a telefonon lévő Google névjegyzék, és a felhőben lévő Google névjegyzék (amit a szgépről látsz) nem ugyanaz: a telefonon csak egy másolat van, ami akkor egyezik meg a felhőben lévővel, ha szinkronizálod.
Ezzel a megoldással a nyugodtan elfelejtheted a telefon saját memóriáját és a SIM-eket, minden névjegyed egy helyen lesz, amit ráadásul egyszerűen le is tudsz menteni a Google fiókodba, így nem vesznek el, ha a telefonod elvész vagy elromlik.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged