Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ocsy

aktív tag

válasz Klmarti2 #222 üzenetére

Nincs mit, örülök, ha segíthettem. :))

Nem tudom, milyen fólia van a tokodhoz, de ha nem mosható, akkor már ki is dobhatod, ha többször is próbáltad. Ha mosható, akkor megpróbálhatod letisztítani a tapadófelületét, talán utána sikerül.
    A fólia anyagától is függ, hogy fel lehet-e tenni szépen. Az én tapasztalatom az, hogy a nagyon olcsó, vékony fóliák mindenképpen csúnyák lesznek. Vannak vastagabbak, ezek általában moshatók, többször levehetők-visszarakhatók. Én a 997D-re a MySrcreen Protector-t használom (itt van pl. Idol-hoz is), szerintem egész jó minőségű, bár nem nem illeszkedik mm pontosan. A másik hülyesége, hogy egy csomagban adnak egy teljesen átlátszót, meg egy tükröződésmentes (antireflex) matt fóliát, külön nem lehet őket megvenni.

A felrakás egyébként leginkább alaposságot és türelmet igényel. Először le kell zsírtalanítani a kijelzőt valamilyen erre alkalmas szerrel, pl. nedves szemüvegtisztító kendővel. Ezután portalanítani kell, mert a kendőből is kieshetnek apró szemcsék, meg a levegőből is jut rá por. Vannak, akik úgy csinálják, hogy bezárkóznak a fürdőszobába, és forró vizet engednek a zuhannyal, ettől jó párás és pormentes lesz a levegő. Persze ennél a módszernél nem árt kikapcsolni a telefont, és kivenni az akksit, amit a fürdőszobán kívül célszerű hagyni. Meg persze nem rögtön bekapcsolni utána, hanem hagyni egy kicsit a száraz levegőn.
    Ha a kijelző zsír- és pormentes, akkor a fólia egyik végéről 2-3 centi hosszan le kell húzni a védőréteget. Sok fóliánál ilyenből kettő is van, az egyik a fólia alján, ahol tapad, a másik a tetején. Ezeknél az alsót kell megkezdeni. Rá kell illeszteni a kijelzőre, és szépen rásimítani. Ezután lassan, centiről-centire haladva kell egyik kézzel húzni tovább a védőréteget, a másikkal utánamenve simítani végig, hogy kijöjjön alóla a levegő. Ha ferde lenne, ilyenkor még vissza lehet húzni, és igazítani rajta, csak a lényeg, hogy nem szabad hozzáérni sem a fólia aljához, sem a kijelzőhöz, és a porszemekkel is vigyázni kell. Ha kicsit ferde marad, az még nem annyira vészes, de ha átnyúlik a kijelzőről a mellette lévő keretre, az már baj, mert arra nem fog rátapadni rendesen, és állandóan fel fog válni azon a részen.
    Ha sikerült végig rásimítani a fóliát a kijelzőre, akkor alaposan végig kell nyomkodni a teljes felületét, különös tekintettel a szélekre, hogy ne maradjon alatta levegő. Ha buborék maradt alatta, az is kihúzható oldalra. Kivéve, ha porszem miatt képződik, mert az ott fog maradni. Ha pici a porszem, akor nem zavaró, ha nagyobb, akkor a buborék látszódni fog körülötte, akátrmit csinálsz. Lehet kezdeni elölről. Ha meg zsír volt rajta valahol, azon a részen fel fog válni. De ha minden jól ment, és mindenhol jól áll, akkor ezután le lehet húzni a felső védőréteget is (ha van). Ennél meg az szokott lenni a szívás, hogy vagy húzza magával a fóliát, vagy nem lehet leválasztani, a füle meg letépődik. Én ilyenkor erős ragasztószalagot szoktam az egyik sarkára ragasztani, és addig tépkedem, még fel nem jön. Arra vigyázni kell, hogy alatta a fólia maradjon a kijelzőhöz tapadva.

Én különösen utálom ezt a pepecs melót, mégis megcsináltam már pár embernek, és általában szépen sikerült. Meg lehet kérni mobiltelefonos üzletekben is az eladókat. A Speedshop-ban pl. asszem' 500 Ft-ért tesznek fel egyet. Mondjuk én inkább magamnak csinálom, mert láttam, hogy olyan törlőronggyal tisztítják a kijelzőt, amivel előtte ki tudja, hány másikról takarították le mások fül- és kézzsírját... :O

• Ocsy

aktív tag

válasz Klmarti2 #219 üzenetére

Én csak a 997D-vel kapcsolatos tapasztalataimat tudom leírni, de nem hiszem, hogy a kérdések tekintetében sokban különbözne az Idoltól.
    1. Én a számítógéppel való kapcsolódáshoz wifit használok. Ehhez az FTP szerver nevű progi pofonegyszerűen használható, persze a wifi hálózathoz a számítógépnek is kapcsolódnia kell pl. router-en keresztül. Ha kábeles kapcsolatot használsz, ami másik gépen működik, a tiéden meg nem, akkor valószínűleg nem a telefon, hanem a szgép beállításainál kellene keresgélni (működik az USB port, amire dugod? Megfelelő az USB driver? 1000 féle hiba lehet).
    2. A 997D-nél a be/kikapcsolási hangot az egyes hangprofilok beállításai között lehet állítani (ott, ahol a hangerőt, az alap csengőhangot, jelzőhangokat meg tudod adni).
    3. A névjegyeknél szerintem a következő megoldás a legegyszerűbb: vigyél fel minden névjegyet a Google fiókodba számítógépen. Erről lehetőség szerint csinálj egy biztonsági másolatot (a Gmail-ből ki lehet exportálni pl. .csv formátumban). Ha megvan, kapcsold ki a telefonon az automatikus szinkronizálást, ha be van kapcsolva. Ezután töröld az összes névjegyet a telefon belső memóriájából, mindkét SIM-ről, és a Google-fiókból (a legegyszerűbb, ha a nézetet úgy állítod be, hogy minden névjegy egyszerre látszódjon, és az összeset törlöd). A SIM-eken vannak gyárilag felvitt szolgáltatói számok, azokat nem tudod törölni. Ha nincs bekapcsolva az automatikus szinkronizálás, akkor a Google fiók névjegyeinek törlése csak a telefonon lévő másolaton fog megtörténni, a fiókban lévő "eredeti" adatbázist nem bántja. Ha kész, akkor elvileg van egy teljes névjegyzéked a Google fiókodban, és egy tök üres telefonod. Most visszakapcsolhatod a szinkronizálást, vagy manuálisan szinkronizálhatod a telefon és a Google névjegyzékedet. Ennek hatására a Google jegyzékről készül egy másolat a telefonodra. Ha megvan, akkor állítsd be a telefonon a névjegyzék nézetet úgy, hogy csak a fiókot lásd. Ennyi. Amikor új névjegyet veszel fel, akkor elvileg a telefon rákérdez, hogy hova hozza létre. Válaszd a Google fiókodat, és meg fog jelennni a jegyzékben az új névjegy. Amikor szinkronizálsz, akkor pedig fel fogja tölteni a Google-re is. Az egésznél csak az a lényeg, hogy a telefonon lévő Google névjegyzék, és a felhőben lévő Google névjegyzék (amit a szgépről látsz) nem ugyanaz: a telefonon csak egy másolat van, ami akkor egyezik meg a felhőben lévővel, ha szinkronizálod.
    Ezzel a megoldással a nyugodtan elfelejtheted a telefon saját memóriáját és a SIM-eket, minden névjegyed egy helyen lesz, amit ráadásul egyszerűen le is tudsz menteni a Google fiókodba, így nem vesznek el, ha a telefonod elvész vagy elromlik.

Új hozzászólás Aktív témák