- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz
bandita81 #130 üzenetére
Remélem észrevetted azt a kis "T" betűt az M4A79T Deluxe lapnál amit írtam (még ki is volt vastagítva, biztos ami biztos).
Ha már Asus:
- M3A79T Deluxe -> AM2+ foglalat, AM3 tokozású procikat is fogad
- M4A79 Deluxe -> az előző lap némileg frissített változata, AM2+ foglalat, AM3 tokozású procikat is fogad
- M4A79T Deluxe -> Az AM3-as procikon kívül nem tehetsz bele mást, mivel a foglalat kialakítása fizikailag (és elektronikailag) is eltérő az AM2-höz képest. Mivel ráadásul csak DDR3-as memóriákat fogad nevezhetjük teljes értékű AM3 foglalatnak.A legutóbbi linkedről:
By contrast the M4A79T Deluxe supports new Socket AM3 processors but doesn't have backwards compatibility with AM2+ Athlon X2 and Phenom processors due to its use of DDR3 memory. -
bandita81
csendes tag
válasz
Oliverda #133 üzenetére
The Asus M4A79 Deluxe is a Socket AM2+ motherboard that uses the AMD 790FX chipset to support Phenom and Phenom II CPUS and DDR2 memory. Asus told us that the M4A79 Deluxe also supports the new Socket AM3 Phenom II (review from Edward, on its way) which was a claim that we couldn't check at that time.
innen :
http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2009/02/12/Asus-M4A79T-Deluxe/p1
-
törölt tag
válasz
bandita81 #130 üzenetére
Te magad linkeltél AM3-as lapot... Ami egyébként már kisker árlistákon is megtalálható...
A M4A79 Deluxe és az M4A79T Deluxe nem ugyan az a lap!
Az idézeted meg nem jó. A forrás első mondatát lehagytad, ami pont megdönti az állításaid. Eredetileg így szól:
"This week's motherboard is the Asus M4A79T Deluxe which differs from the Asus M4A79 Deluxe that we reviewed a couple of weeks ago in one important detail. The Asus M4A79 Deluxe is a Socket AM2+ motherboard that uses the AMD 790FX chipset to support Phenom and Phenom II CPUS and DDR2 memory. Asus told us that the M4A79 Deluxe also supports the new Socket AM3 Phenom II (review from Edward, on its way) which was a claim that we couldn't check at that time."
"The problem is that we couldn't understand why anyone would buy a brand new Phenom II X4 810 or X3 720 processor and then choose to ally it with a DDR2 motherboard. It also seemed unlikely that many people would buy a new AM2+ motherboard for their existing CPU on the off-chance that they might buy an AM3 Phenom II in the future. The upshot was that we regarded the M4A79 Deluxe as little more than a refreshed M3A79-T Deluxe that was trading on its support for AM3."
Egyltalán tudod mi a különbség a két foglalat között?
-
bandita81
csendes tag
válasz
#65675776 #129 üzenetére
Erre volt az eredeti válaszom :
"Még szép, hiszen ezt egy AMD proci sem tudja.
szerk: A M4A79T Deluxe már AM3 foglalatos, és DDR3-as memóriák kellenek bele."A M4A79T nem AM3 foglalatos. Ez a válaszom. És nem tudsz még AM3 socketes alaplapot venni, csak max AM2+ osat amibe belemegy az AM3 as proc.
Ez is a válasz. Újat nem akartam mondani. Segiteni akartam, nem reformálni. Thx
-
törölt tag
válasz
bandita81 #121 üzenetére
És a linked ennek hol mond ellent? Mutass jelenleg a piacon Athlon X4/3-at. És lesz bizony AM3 X2 is.
Illetve ha vetted volna a fáradtságot, és megnézed a CPU Support list-et, akkor ezt találtad volna: [link] Van köztük nem AM3 proci?
De elég csak a Specifications-t nézni, ahol szép kék betűkkel ott van: "Note: DDR3 Memory & AM3 CPU requirement"
Egyéb kérdés?
Thrawn pedig tényleg nem AM3 foglalatú. Ő másba akarja rakni...
-
bandita81
csendes tag
-
bandita81
csendes tag
Nem elírás. Nem teljesen. a dobozon amit vettem CPU-t ez szerepel : Phenom II 720 X3 BE AM3. DE! Ezek a procik FULL kompatibilisek az AM2 / AM2+ os foglalattal és majd bele lehet pattintani AM3-ba (ha kint lesz végre). Nekem egy Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplapon van és BIOS frissítés után száguld benne. A HT-link ami lassabb így mint AM3-ban nameg enm lehet a 3-channel DDR3 támogatást kihasználni. De egy jó deszkában 1066-os DDR2 es ramokkal gyorsabb a proc, mint !2db! DDR3as azonos frekijü memóriával. Ami FAKE: Asus M4xyz alaplap NEM AM3as. AM2+ foglalat van rajta.
-
CHIPman
nagyúr
De ez már AM3 nem? Mert mindenhol AM2+-t írnak...
-
CYBERIA
őstag
válasz
Oliverda #104 üzenetére
AMD Phenom II 64 710 AM2+ BOX 27 846
AMD Phenom II 64 720 AM2+ BOX 32 436
AMD Phenom II 64 920 AM2+ BOX 43 350
AMD Phenom II 64 940 AM2+ BOX 49 878Intel 2800/1066 LGA 775 3MB Core 2 Duo E7400 BOX 27 132
Intel 3000/1333 LGA 775 6MB Core 2 Duo E8400 BOX 37 944
Intel 2530/1333 LGA 775 6MB Core 2 Quad Q9300 BOX 46 206Comparts
-
RexpecT
addikt
AM3 foglalathoz ugye lehet használni a AM2-es hűtőket?
-
Oliverda
titán
AM3 PHENOM II 710 X3 BOX - 29 230 HUF
AM3 PHENOM II 720 X3 BOX Black Edition - 34 150 HUF
AM3 PHENOM II 810 X4 BOX - 41 510 HUF+20% ÁFA
Viszonyítás képpen ugyanitt:
AM2+ PHENOM II 920 X4 BOX - 46 420 HUF
AM2+ PHENOMII 940 X4 BOX Black Edition - 53 790 HUF
Intel s775 Core2 Duo E7500 2,93GHz BOX - 32 820 HUF
Intel s775 Core2 Duo E8400 3,00GHz BOX - 40 000 HUF
+20% ÁFA
(Expert árak, szvsz viszonylag egy drága nagyker) -
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
-
dezz
nagyúr
Mit kockáztatnál? Tized annyi az esélyed a szervízt igénylő hibára a DualBIOS-szal, mint az alaplapcserénél egy rossz helyre dugott (erőltetett) csatlakozó miatt (amihez eleve nagyon ügyetlennek kell lenni). Bár ezek után gondolom te az alaplapcseréért is inkább fizetsz a szervíznek.
CYBERIA: A Tyant nem kell félteni, vígan elvan a szerver-alaplapjaival.
-
dezz
nagyúr
"Igen belemegy a lapomba (Gigabyte GA-M56S-S3) de csak HT1.0-val mivel ez alapvetően AM2-es lap."
Ebből esetleg akkor éreznél valamit, ha quad-SLI-s konfigod lenne, de ezzel a lappal az nehéz lenne...
"BIOS frissítésre pedig nincs kedvem."
Muris, hogy a saját lapodat sem ismered.
"Safe
Safe is the key feature of GIGABYTE S series motherboards with the following elements: Excellent hardware design, reinforced BIOS protection through GIGABYTE Virtual Dual BIOS Technology and GIGABYTE BIOS Setting Recovery Technology. Unique system software such as Xpress Recovery 2, PC Health Monitor, HDD S.M.A.R.T., and C.O.M. further strengthen the stability and reliability of your PC!..."Nem tudod elrontani BIOS frissítéssel, mert 2 BIOS-nak van hely, és ha frissítés közben gond lenne, egyszerűen az előző marad érvényben.
-
Majstor
senior tag
válasz
cowboy_bebop #89 üzenetére
Ami Intel-es lesz... másik topicba írtak alapján.
-
robyeger
addikt
Igen szinte egy árban indulnak jelenleg a Phenom II X3 720 és az Core2Dou E8400, viszont órajel párharcban lassabb az AMD, a 3. magot hétköznapi használatban, játékokban nem igazán, videókódolásban tudnák kihasználni, akkor viszont érdemesebb azt egy jobb videókártyára bízni(mind1 hogy ATI vagy NV), ezek bármilyen 4magos CPU-t porig aláznak teljesítményben és így legalább a kész anyag biztosan DXVA kompatibilis lesz. Szóval szerintem a 720 árát ajánlatos lenne maximum az E8200 proci szintjén tartani.
-
Killing
addikt
Én inkább AM2+ tokozásban venném.
Majd ha kijön több proci AM3-ba akk lehet szó alaplap cseréről. -
CYBERIA
őstag
Calibos, TomBoy1986, csibor: okéoké, kösz!
-
-
Oliverda
titán
-
cowboy_bebop
őstag
Jó lesz ez a 720, vagy egy esetleges jövőbeni 710 Black Edition.
Ráadásul a nem túl fiatal, sima AM2-es lapomban is fog menni (Gigabyte MA-57SLI-S4). -
dezz
nagyúr
"azért azt sem szabad elfelejteni hogy az intel részéről a 775 elég életképes volt (szvsz lesz is még)"
Neked sem szabad elfelejteni, hogy a neve és mechanikai kialakítása ugyan nem változott, de az elektronikai specifikáció többször is, így saját magával sem volt végig kompatibilis.
"rengeteg cpu jött bele az évek során mégsem volt egekbe magasztalás
Talán a leírtak miatt.
(#20): "a sok hithű fanatikus AMD-s már egyből lázad hogy az INTEL tokozást mer váltani"
Ez enyhén nem felel meg a valóságnak, mert:
1. Nem a foglalat váltás miatt önmagában (az IMC miatt elkerülhetetlen, mint annó AMD-nél), hanem a többféle új foglalat miatt.
2. És nem is igazán az AMD-sek, hiszen őket kevésbé érinti, hanem éppen hogy inkább az Inteleseket idegesíti.(#11) Balika911: "Egy fajta foglalat van a Nehalem alá, év vége felé pedig lesz mégegy."
Mint már írták, az a megegy az még kettő lesz, és ott van az 1567-es is, ami bár szerveres, de egy új Skulltrail-féle platform alapja is lehet majd.
Tehát összesen 5 féle tokozás közül lehet majd válogatni Intel fertájon: 775 (legalább év végéig megmarad), 1155, 1156, 1366, 1567.
-
robyeger
addikt
hát igen a valós és az elméleti fogyasztások... De megnyugodtam, hogy a "lostcircuits"-nál se tanulták még be tökéletesen az új jelölési rendszert, Phenom II X3 720 akart az lenni, X4 helyett. Amúgy előre elnézést kérek tőled, hogy én AMD-nél a magas selejtaránynak drukkolok
-
robyeger
addikt
Bocs
Még tanulom a jelölési rendszert. Kezdjük újra:
Úgy gondolod Phenom II X4 990-es lesz, de X3 790 már nem vagy a 95Wattra leszorítás nem fog menni a 3.5Ghz-es órajelen?
Pedig engem csak a játékok alatti proci teljesítmény érdekel és eddigi összes teszt alapján szerintem K10-nél az 1magra jutó L3 cache méret nagysága jól profitál, ezért vannak a 3magos 7xx-es széria példányai az érdeklődésem fokuszában. -
robyeger
addikt
Úgy gondolod Phenom II X4 990-es lesz, de X3 890 már nem vagy a 95Wattra leszorítás nem fog menni a 3.5Ghz-es órajelen?
Pedig engem csak a játékok alatti proci teljesítmény érdekel és eddigi összes teszt alapján szerintem K10-nél az 1magra jutó L3 cache méret nagysága jól profitál, ezért vannak a 3magos 8xx-es széria példányai az érdeklődésem fokuszában -
robyeger
addikt
ahogy többen is említették már; a 3magos Phenom II jövőbeli árpozicionálásán fog szinte múlni az egész processzor párharc. Jelenleg egyszerű otthoni használatban a Core2Dou ár/teljesítmény mutatója megingathatatlan, az AMD-nek minél hamarabb kellene magas órajelű 45nm procikat prezentálnia a piacra, addig míg Intel nem áll át 32nm-re, ahol már talán a Nehalem architektúra is jobban beérik. Érdekes lesz, hogy Intel meglépi-e a E8700 és E8800 procikat, ami hatalmas csapást jelentene az AMD-nek, de egyben az Intel Corei5 procijai elé és mély gödröt ásna
Mint jelenlegi E8400 tulaj, Phenom II X3 890-et max 95W TDP keretig elfogadnék a megfelelő áron, a nagy kérdés ez mikor lesz elérhető??
-
bartucc
addikt
Jól mennek ezek, végre van Intelnek konkurencia, meg erős 3 magos proci
-
kisbe88
tag
Hát ahogy néztem az új 3 magos teszteket, tuti hogy bevásárlásra kerül egy
-
gyiku
nagyúr
azert a 720 @ 4 ghz nem szar [link]
-
AMD Power
titán
Ezek miatt gondolom a Phenom I még lejjebb csúsznak árban....
-
hétalvó
addikt
egyébként érdekesek a számok .
ha a 720be 3.7-en megy és a 810-es 3ghz-en akkor amd egységben valami hasonló eredmény fog kijönni:
720BE 3.7x3=11.1 és 810 3x4=12. Még lehet a BE fogja jobban megérni.Viszont ha a 805/810 jobban menne, mondjuk 3.2 körül akkor már nincs mit gondolkodni.
A 720BE-vel szerintem a 8xxx inteleknek állít ellenfelet és ha árban jól találják el, még egy hd4850 szerű sikert is elérhet. Igaz nem az amd-nek lesz a leggyorsabb procija viszont ár/teljesítményben alázni fog.
-
CYBERIA
őstag
válasz
TomBoy1986 #21 üzenetére
Nagyon viszi!
Nem sokat tudok németül, ki tudnád bogarászni, hogy mivel hűtötték? -
DarkByte
addikt
Köszönöm a válaszokat.
-
Oliverda
titán
AMD Phenom II X4 810 and X3 720 BE (LostCircuits)
Érdemes végigolvasni/nézni mert elég jó teszt.
Nem rossz ez a kis 150 dolláros 720 BE.
DarkByte: 2-3 hét és elérhetőek lesznek.
-
leviske
veterán
Szerintem az AM3-as procikkal párhuzamosan várható a felbukkanásuk. Az MSI, Gigabyte, Biostar, ASUS, J&W és elnézést a többiektől, akiket kihagytam már rég bejelentették az AM3-as lapjaikat.
Ha beírod a PH!-n a keresőbe, hogy AM3, biztos, hogy találsz már sok nyitott alaplap topikot.
-
DarkByte
addikt
A 920 -as jó is lenne a 810 -es árában.
Egyre jobban tetszenek, pedig eddig Intel irányban nézelődtem leginkább. AM3 alaplapok mikor is várhatóak, erről van már valamilyen infó?
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #43 üzenetére
De nem pre-tested processzorral...
-
TomBoy1986
veterán
Na, akkor majd versenyzünk egyet a topicban
Oliverda:
Igen, én is csodálkoztam rajta, de nem baj, legalább van értelme AM3-at venni. A 720 viszont nekem biztos nem való, mert csak 3 magos, az meg visszalépésszki:
Nagyon jókat szoktak csinálni, s általában az elsők között vannak, s tényleg kitértek mindenre. Láthatod, hogy Phenom II-ben is mennyi beállításon nézték meg a dolgot... -
Crytek
nagyúr
Hát ha ilyen jó ez a 3 magos 720-as akkor ninc sis értelme 940-es phenom 2-öt venni és még olcsobb is !
Végre amd jót alkot! -
hétalvó
addikt
805-öst kérnék holnapra 30k-ért és már is veszem.
pedig már gondolkoztam megint a sötét oldal felé kacsingatni.
-
marcias
őstag
Intel Core 2 Quad Q9650 (3.00GHz) - $530 -> $316 (-40%) Hát ez azért vicces. Csak nem rájöttek, hogy csöppöt túlárazott termék? Most jöjjön ide egy Intel-fan, hogy pusztuljon az AMD...
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #21 üzenetére
A DDR3 néhol egész szépen hoz. Pedig ennél idővel már csak jobb lesz ha beérnek a BIOS-ok is netán bevetik a DDR3-1600 támogatását is ahogy azt anno DDR2-1066-tal tették.
Tuningosoknak a 805 és a 810 elég best buy esélyes a 720 BE-vel egyetemben.
-
Paul Striker
csendes tag
Tesztek es tesztek az uj AMD Phenom II 720 BE és 810 AM3 rol:
overclockersclub, hothardware, anandtech, hexus, guru3d, enthusiast.hardocp.
Nehol a kis 720 BE meg a Core I7-re is raver!
-
Konfigos
őstag
Na az az
Ez a 720Be pont az a proci amit nekem találtak ki.Szerintem nagyon kelendő processzor lesz idővel.Már csak egy jó kis giga Ud4p deszka kellene mellé
-
P00By
nagyúr
Öröm ilyen hírt olvasni. Az olvasott tesztek alapján nincsen miért szégyenkezni!
-
keIdor
titán
válasz
#72042496 #11 üzenetére
Hát vagy lesz Socket 1155 és 1156 is középkategóriába. Intel is egyre szánalmasabb, pont, mint az nVidia.
-
Calibos
addikt
válasz
TomBoy1986 #21 üzenetére
Már csak a rendes árazást kell eltalálni. Tuningot nézted?
-
szki
őstag
válasz
TomBoy1986 #21 üzenetére
A Computerbase megint nagyon jó tesztet csinált, akárcsak az AM2+-os Phenom II-kről!
Ez a 810-es CPU tetszik! Hozzá egy olcsó Giga alaplap (117 v.156 Euro Ipon hír szerint), és olcsó DDR3 RAM, aztán oké!
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #21 üzenetére
Én is pont erre jutottam, hogy egy 810-es elég lesz, ha az itthoni kereskedők is úgy formálják az árakat.
-
Chaser
legenda
válasz
TomBoy1986 #24 üzenetére
Tudom, azokkal kevertem
Várom őket.
-
Chaser
legenda
Most olvastam a phenom2-es cikket, igen 45 nanosak
4 magra jó, de úgy tudom az új 2 magosak is 95W-osak, azokat kevertem ide valahogy.
-
TomBoy1986
veterán
Most néztem át a Computerbase tesztjét a 810-esről és 805-ösről, s bizony lehet hogy inkább ez lesz csak, mert a különbségek a 940-eshez clk2clk konvergálnak erősen a 0-hoz...
Übertaktolni ugyanolyan frankón lehet, szóval jónak tűnik
-
DEV_NULL
őstag
AMD "agyon sztárolás" nem pedig "egekbe magasztalás" kösz
Nem ebből a pár hozzászólásból indultam ki, hanem az általános fogadtatásból, próbálom pártatlanul nézni a dolgot, álltam már mind2 oldalon (INTEL - AMD). De eléggé zavaró hogy az AMD kezd (talán) egyenesbe jönni cpu fronton erre a sok hithű fanatikus AMD-s már egyből lázad hogy az INTEL tokozást mer váltani (bár ennek "ránkerőltetésével" nem értek egyet) éshogy velük megint kibasztak, az AMD pedig mennyire rendes, fényesre nyalja a seggünket mert "nem kell kidobni a gép felét" és ez mennyire jóó.
Szóval most lett elegem ebből és ide fejtettem ki a véleményem.
ÉN KÉREK ELNÉZÉST
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Már hogy hogy ne lett volna magasztalva 775? Abban az időben elég rossz helyzetben volt amd, erre most végre van használható processzoruk, amihez nem kell megint kidobni a gép felét, és ennek örülünk. Nem tudom ezen mit olyan nehéz nem érteni...
Egyébként hol van az egekbe magasztalás? Valahogy nem látom a hozzászólások között, max általános pozitív fogadtatást.
-
DEV_NULL
őstag
fura nekem kicsit hogy agyon sztároljátok az amd-t mert kompatibilis a tokozás, azért azt sem szabad elfelejteni hogy az intel részéről a 775 elég életképes volt (szvsz lesz is még), rengeteg cpu jött bele az évek során mégsem volt egekbe magasztalás
-
Chaser
legenda
Ha a TDP legalább a 3 magosaknál 65W lenne, nagyon szimpatikus lenne
Mikor kezd 45 nanon gyártani az AMD?
-
törölt tag
Egy fajta foglalat van a Nehalem alá, év vége felé pedig lesz mégegy. Amúgy nekem is szimpatikusak ezek a Phenom II-k (az AM2+ tokozásúak különösen), csak az ilyen barokkos túlzásokat nem szeretem.
Az oda-vissza kompatibilitás itt sincs meg teljesen, egy AM2+ CPU-t nem tudsz beletenni egy AM3 lapba.
Kinn-e van a Phenom II teszt? Megyek is olvasni.
band1103:
Mondtam, hogy bele kellene mennie, vagy hogy ez így nincs jól? Nem.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #4 üzenetére
Gondolom hogy akkor az majd március elején. Aztán áprilisban pedig jön a 945 és a 950, csak hogy minden hónapra legyen valami új...
Az X3 720 Black Edition-nek elég kellemes árcédulát találtak. Pont azzal az egy maggal kerül kevesebbe mint a 920, viszont pluszban jár a szorzózár mentesség és az AM3 kompatibilitás.
-
banyek nagy inteles vagyok, de egyre jobban szemezgetek ezekkel a procikkal.. nagyon jó az áruk, jól tuningolhatók, és a procik oda vissza kompatibilsek az alaplapokkal...
nem ám "8fajta" foglalat mint a nehalemnél -
Domi_Jani
tag
Mikor lesz már Phenom II-es PH! teszt???
-
TomBoy1986
veterán
Még mindig nem jön a 925-ös
Na nem baj, akkor várok továbbra is türelmesen
-
jones965
Modder
Végre már folyamatos jó híreket lehet olvasni AMD részéről.
Az árképzése sem végzetes, jó alternatíva lehet azok számára, akik DDR 3 gépet szeretnének, és nincs pénzük a konkurencia platformjára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged