- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
De jó nekem hogy csak most bukkantam rá, így csak mostantól kell izgulnom mi lesz, fel év izgulást megspóroltam
-
kemotox
addikt
-
hNp88
aktív tag
magyarországi Morgan Freeman:
*de végül soha nem tudtuk meg, mi történt a 2021-es "munkahelyi lopás incidens" után...
-
kemotox
addikt
Na a picsa van már??? Szétizgulom magam
-
hNp88
aktív tag
vajon szabadult azóta a kolléga?
-
Jhonny06
veterán
válasz
Intelligencs #158 üzenetére
Mekkora lenne, ha a Hardveraprón árulná a srác
-
Mateo! Köszi a mobiltelót, nagyon jól szuperál! Ha máskor is van ilyen jó szajréd féláron, akkor vevő vagyok rá!
-
Sirandrish
legenda
válasz
Luck Dragon #156 üzenetére
Jogos
-
válasz
Sirandrish #155 üzenetére
Szerintem nem is holland fapapucs mert akkor “”megúszná az egészet “”
-
kemotox
addikt
válasz
Viktor0610 #152 üzenetére
Most már nekünk az előbbi verzió is megfelelne szerintem
-
-
Joci93
senior tag
Remélem azért Mateo szerencsésen megúszta az egészet.
-
válasz
Sirandrish #149 üzenetére
Igyekszem
-
Sirandrish
legenda
válasz
Luck Dragon #148 üzenetére
Hinnye ez magaslabda vót
-
válasz
Sirandrish #147 üzenetére
Hallgatunk
-
Sirandrish
legenda
válasz
Luck Dragon #146 üzenetére
Olvasgattam azért...a kedvencem az volt hogy "Életmódváltásra ítélték és mi fizetjük az ellátását.".
De szerintem menne ez jobban is -
válasz
Sirandrish #143 üzenetére
Már volt egy pár , tessék elolvasni maradék 110-hszt.
-
Rimuru
veterán
válasz
Dr. Romano #141 üzenetére
Nem derul ki.
Aki nem ertene annak context: Telexes Clickbait-híradó
-
Sirandrish
legenda
válasz
Még írják...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Luck Dragon #140 üzenetére
Kikéne találni pár alternatív befejezést, mert ez így botrány!
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Érdeklődés hiányában elkaszálták.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Sirandrish #139 üzenetére
Megint egy anime amit nem zárnak le rendesen
A manga még megy egyébként?
-
válasz
Sirandrish #139 üzenetére
Ha ez számít is valamennyit átérezzük
-
Sirandrish
legenda
Nagy izgalmakkal olvastam az első 30-50 hsz-t, erre mire kiderülne hogy mivan, eltűnik a főhős..
Hát eztkeecsinánie?? -
cskamacska
addikt
-
válasz
Luck Dragon #136 üzenetére
* Kiváló.
-
-
apatyas
Korrektor
És a legenda szerint azóta is találgatunk, hogy mi lett a 'kollégával', avagy hecc volt-e az egész.
Kedden talán kiderül, az lesz a következő rendes munkanap. -
KISDUCK
addikt
válasz
Viktor0610 #132 üzenetére
Ó köszönöm szépen.
-
-
KISDUCK
addikt
válasz
DeltaPower #128 üzenetére
-
-
Picco
addikt
válasz
DeltaPower #128 üzenetére
sokszor lattam azt a topicot felbukkanni a forumon, de meg nem volt batorsagom belenezni
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dr. Romano #122 üzenetére
Jövő héten meg már postai úton mindeniki meg fogja kapni a NER tagsági kártyát.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Dr. Romano #122 üzenetére
...a nevem john connor és én vagyok az U/I
-
hNp88
aktív tag
szerintem helyszíni kivégzés volt
-
kemotox
addikt
Navalnij lakótársa lett már.
-
Gdi
senior tag
válasz
Viktor0610 #115 üzenetére
A veséje szervkereskedőknél.
A többinek még nincs csomagkövetési száma. -
Krogoth
senior tag
válasz
Viktor0610 #115 üzenetére
Már előzetesben ül
-
válasz
Dr. Romano #114 üzenetére
Tudja valaki, hol van?
-
Dr. Romano
veterán
Volt bent valaki meglátogatni?
-
KISDUCK
addikt
Nem kötelező a témaindítónak lennie a topikgazdának és lehet több topikgazda is, majd idővel gondolom megszavazzuk őket.
Eastman:
Lehet akár lopós topik is, ahol megbeszélhetik az emberek hogy cselezzék ki a munkahelyi fémdetektort vagy akár a szekusok is bekapcsolódhatnak hogy hogyan állítsák érzékenyre a fémdetektort hogy még a rágó csomagolására is becsippanjon vagy hogy csináljanak fals detektálást ha a szexi kolleginát akarják megmotozni, de akár lehet ez ilyen "kétségbe vagyok esve, mire számítsak" topik is az url-ből vonatkoztatva. Ahol ilyen kérdéseket tehetnek fel a hozzászólok hogy "Kétségbe vagyok esve, mire számíthatok hogyha pocsojából ittam?" vagy "Kétségbe vagyok esve, mire számíthatok hogy ég a pöpösöm?". Ismered a mondást: Légy kreatív! -
Krogoth
senior tag
válasz
Klaus Duran #107 üzenetére
Érdekes, elgondolkodtak Kolumbia sikerénekokain?
-
Szerintem már Mehikóban tengeti napjait. Meglátta hogy legális lesz ott is a fű.
-
janeszgol
félisten
válasz
Hieronymus #105 üzenetére
Csak tréfáltam.
-
-
Joci93
senior tag
Hihetetlen amúgy, hogy mennyien ráakadtunk a témára.
-
janeszgol
félisten
válasz
DeltaPower #100 üzenetére
Lehet a posztoLÓnak is kellett volna ilyen hsz.
-
DeltaPower
addikt
visszatalálós hsz
-
janeszgol
félisten
válasz
Viktor0610 #96 üzenetére
"Elvisz a rendőrség egy felvétel alapján? Előzetesbe kerülök? Leültetnek 1-3 évre? "
Ja, ebben a sorrendben történtek az események.
-
-
Picco
addikt
csoportos idegosszeomlast megelozo szandekkal kuldtem neki egy privit, arrol elvileg kap egy emailt, hatha
-
Gdi
senior tag
Utálom a cliffhangereket.
-
Joci93
senior tag
Jól át lettünk verve. Tegnap óta ránézek a logoutra, hogy lett-e új hozzaszólás.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dr. Romano #87 üzenetére
Majd Viktor a következő vagyonnyilatkozatában a hány PH! accounttal rendelkezik kérdésre úgyis azt a választ fogja a majd adni, hogy neki nulla PH! fiókja van.
-
alcsa
senior tag
Lehet, hogy:
- átvert minket, mi meg nem kapunk választ soha
- átverték őt, és most másnaposan fekszik valahol
- rögtönítélő bíróság volt kirendelve és az ügyet már lezárták -
janeszgol
félisten
Bízom benne, hogy ma választ kapunk.
-
t72killer
titán
Miújság mester, intézzünk szalámisszendvicset, vagy csak túltolták az ápr.1-et a kollégák?
Az egészet nem értem egyébként, nem az van, hogy jópár éve semmi értelme mobilt ellopni, mert bekapcsoláskor 1percen belül bemérhető/letiltható, illetve alkatrésznek nem sokat ér
?
-
vimes
senior tag
#62:
-
lomposfarkas
tag
https://www.knbsz.gov.hu/hu/letoltes/szsz/2007_1_szam.pdf
105-120 oldal, másnak is jól jöhet -
Jhonny06
veterán
Valószínűleg már a cellában van, ott elveszik a mobilját
-
kuntics
aktív tag
Kár érte,kiváló ügynök volt...
-
válasz
razorbenke92 #69 üzenetére
-
válasz
Luck Dragon #66 üzenetére
Én is ezért kacsintgatok vissza, amikor gyarapszik a hsz-ek száma
Mateo97 ne csináld ezt velünk! -
Kezdek kiváncsi lenni , hogy mi lesz a vége .
-
Eastman
addikt
Arra tippelek, hogy a hívás a kollégái április elsejei tréfája volt. Remélem.
-
freeknight
őstag
Egyébként komolyra fordítva a szót, a munkáltató csak bepróbálkozott. Biztos tudják, hogy ideges típus vagy, könnyen megijedsz. Volt egy leltárhiány, ezért a főnök is felelős, úgyhogy megpróbálják az egyszerűbb módon rendezni, és lenyúlnak téged.
Valószínű eléd tesznek egy papírt (vagyis már múltidő, azt írtad mára hívtak be), amit aláírva vállalod a felelősséget és a "lopott" cuccok értékének megtérítését. Természetesen amíg ezt nem írod alá, erre abszolút semmi lehetőségük nincs, mivel a lopás tényét egyértelműen kell bizonyítaniuk. Természetesen semmit nem fognak bizonyítani, rendőrség meg pláne nem lesz, mire is hívnák ki őket? Ha tényleg nem te nyúltad le, akkor még egy nyamvadt videófelvétel sincs a kezükben. Plusz a rendőrök profik, te fedezted fel a hiányt, a tolvajokra meg nem igazán jellemző, hogy saját magukat árulnák be, ezt pontosan tudják ők is, szóval mikroszkopikus méretű esély van rá, hogy gyanúsított legyél.
Az is lehet, hogy a kedves kolléga kavar valamit, esetleg neki van vaj a füle mögött.Ilyeneken kár idegeskedni. Az a biztos, hogy nagyon gyorsan mondj fel, ilyen rohadt patkányokkal nem éri meg együtt dolgozni.
-
kemotox
addikt
Engem a háttérben meghúzódó Gyurcsány-szál érdekelne nagyon
-
Mi lett a vége?
-
Dr. Romano
veterán
Na lesz e ebből a sztoriból is Netflixes sorozat vagy nem?
-
KISDUCK
addikt
Hmm, mikor lesz update vagy inkább küldjünk hidegélelmet fönök?
-
futo001
senior tag
Egyszer jártam én is így, betöréssel és egy kamera ellopásával "vádoltak" meg. Ők sem voltak biztosak benne mivel semmi értelme nem lett volna betörni, ott dolgoztam de én hagytam el az épületet utolsóként aznap. Éjszaka rendőrség, ujjlenyomat vétel, kihallgatás, jegyzőkönyv. Semmi más. A cégnél sem ért semmi hátrány ezután.
Btw, kamerát valaki?(viccelek)
Napokkal később kiderült, hogy egy konkurens cég buzgó alkalmazottja volt az elkövető, így próbáltak információhoz jutni a belső folyamatainkról. Bár szerintem a felvételek és a kamera létéről valakinek mesélnie kellett nekik (még én sem tudtam róla).
Pár hónappal később éjszaka futottam a városban és átfutottam a piroson mivel nem volt kanyarodó autó, erre a másik sávból utánam fordult egy civil rendőrautó. Azért nem büntetett meg, mert ugyanaz a srác volt aki a jegyzőkönyvet is felvette. Szóval ha úgy nézzük még pozitív hozadéka is lett az ügynek.
Ja, volt mégegy, egy takarékbetétkönyv ellopása (ekkor még nem kellett aláírás, személyi stb, akinek a kezében volt a betétkönyv, az bármit csináhatott vele). Én voltam az osztály pénztárosa középsuliban, érettségi napján ki kellett vennem az összes pénzt és átadni ofőnek. Délután akartam kikérni a betétkönyvet az iskolatitkártól, érettségi után, de ofő erőltette, hogy még reggel érettségi előtt, hogy utána egyből mehessünk a postára kivenni a pénzt mert siet haza. Sajnos pont akkor nyitott a posta amikor az érettségi kezdődött, szóval előtte nem volt kivitelezhető a pénz kivétel.
Itt 2 hülyeséget is csináltam: egyrészt kikértem a kiskönyvet ahogy kérte még reggel, másrészt amíg érettségiztem kint hagytam a folyosón levő táskámban. Mire végeztem nem volt ott.
A mai napig sok volt osztálytársam és szüleik azt hiszik én loptam el. Van aki szerint ofő (biztosan nem, erre is a nyakamat merném tenni). Szerintem valaki gyorsan áttúrta a táskákat amíg kint voltak.
Rendőrségi ügy lett belőle, pár hónap után zárták az ügyet, mivel a begyűjtött információk alapján a betétkönyvvel kivették a pénzt a postáról, pontosan akkor, amikor én bent ültem az érettségin. A személyleírás a posta alkalmazottjától nem vezetett semmire, senki nem ismerte fel.Szóval ha nincs valódi, egyértelmű bizonyíték mert valóban nem te tetted, nincs mitől aggódnod szerintem.
-
sonar
addikt
Hm a bejegyzés március 31-én jelent meg és másnap kellett bemenni.
Lehet, hogy a kollégák idén kicsit túl tolták az április tréfát? -
bambano
titán
válasz
janeszgol #49 üzenetére
nem feltétlenül, de nem is a ts fogja megmondani, ahol egy köszönés is már 8 munkaóra @ 15+fa. Ezeknek a nagy cégeknek meg kellene érteniük, hogy a kis cégeknek se szükségük nincs arra a tudásra (például azok a kkv-k, amiket ismerek, biztosan nem fognak georedundáns storage-t venni), se pénzük nincs kifizetni akkora szervezetet.
ezt a szintet olyan nagyvállalatok tudják kifizetni, akik között egyrészt folyton cirkulálnak a managgák, másrészt akkora a költségvetés, hogy elfér.
-
LK
addikt
Ha a blog írójának a poénja, vesztettem az életemből 30 másodpercet, de ha őt verték át a kollégái, akkor én ilyen munkahelyről biztosan lelépnék ahol ilyen gyökerek vannak. Ha komoly a dolog, azonnal el kell menni egy ügyvédhez, az ismeri a jogszabályokat. Ha biztos az ártatlanságában akkor olcsóbb is mint a telefon kifizetése.
-
nemlehet
őstag
Nem voltam ott, szóval nem ismerem a részleteket. De mondjuk amikor én dolgoztam egy másik áruházban ott nem a biztiboyok kezelték a kulcsokat hanem a HR (vagy legalábbis az az irodista aki a legtöbb HR jellegű ügyet intézte) és tőlük tudta kikérni a hurkástarkójú is amit a kis Margitka szépen felkörmölt mindig, hogy ne vesszenek el a kulcsok.
-
bambano
titán
válasz
janeszgol #35 üzenetére
"A magyar KKV-ról mindent elmond az, hogy a Telekom és a T-Systems egymás között passzolgatta a csóró, igénytelen és buta KKV szektort, mert annyira nem lehet nekik eladni semmit.": veretes marhaság.
a kkv szektornak nem azért nem lehet eladni semmit, mert igénytelen, hanem azért, mert nem vesz meg minden marhaságot, amit az ilyen tsystemek el akarnak adni. meg a kkv szektorban elég gyakori, hogy olyan kicsi a cég, hogy mindenről a tulaj dönt, így egy fokkal nehezebb átverni.fenti állítás nem jelenti azt, hogy a kkv szektorban ne lennének trógerek.
-
lolller
tag
válasz
Tikakukac #42 üzenetére
Hacsak nem a saját munkatársai szívatják ezzel... Egyébként is a főnök ezt miért nem tudta elmondani telefonban? Miért vár 2 napot? Azonnal is behívathatná... Mi is csináltunk hasonló szemétségeket, bár azért ilyet nem..., de simán mondtuk egymásnak, hogy Figyelj már keresett a főnök, hogy menj már fel hozzá... Persze felmentél hozzá aztán kérdezte: Na, mondjad? Mit szeretnél? - Hát szóltak, hogy hívtál... - Ne hagyd magad szopatni legközelebb...
Szóval, ha nem már eleve a posztoló szívat minket akkor valami ilyet tudok elképzelni. Bár ez kicsit erős ilyennek...
-
lolller
tag
Ez csak azért érdekes, mert amúgy minden szekrényhez van kulcsuk. Ebben azért is vagyok biztos, mert mikor ott dolgoztam azt hiszem második harmadik héten a semmiből egyszer bemondták a hangosba 3-4 ember nevét köztük engem akik frissek voltak. Ellenőrzés nem-e lopunk szekrényeket nyissuk ki. Nem is Én lettem volna, ha nem hagyom otthon a kulcsom... Mondom sorry, de otthon maradt... Mondták is semmi gond, hozzuk a pótkulcsot, nem úszod meg.
Utána később már nem Médiásként, de munkakapsolatban voltam velük rá egy 4-5 évre, akkor szintén láttam egy hasonló akciót.
-
Tikakukac
titán
válasz
janeszgol #25 üzenetére
Ezer másik indok lenne, ezt egy ilyen multi nem fogja a semmire bevállalni.
Tegyük hozzá: anno nálunk is ment orrba-szájba a lopkodás, és ez általános az országra is, szóval annyira nagyon nem vág meg egy olyan sztori, hogy az alkalmazott benyúlt valamit és megy a matek.
-
mephi666
nagyúr
Diákmunkán 15 éve a baumaxban volt egy farokarcú őr, akinek ez volt a mániája, hogy mindig az összes diákot berendelte kilépésnél a bódéjába és kipakoltatott mindent... ismerősnek pl volt 1 szétrongyolt rágóscsomag a zsebében 1szem rágóval és azonnal ment a pénztárhoz ellenőrizni, hogy lehet-e olyat kapni és ellophatta-e...(épp nem lehetett, így onnan nem lophatta) fenyítette, hogy legközelebb belépésnél pecsételtesse le... megkérdeztem, hogy "az emeleti öltözőben van egy cola automata... abban minden félliteres palack le van pecsételve, vagy mi van ha onnan veszünk egyet és azzal akarunk kimenni?" ...erre kicsit lefagyott
-
nemlehet
őstag
Erről az jut eszembe, hogy a MM-ben dolgozott az egyik barátom még diákmunkásként. Volt egy nagy lopási hullám amit leginkább a diákmunkásokon próbáltak leverni... Amikor elkezdték pedzegetni, hogy egyrészt semmi bizonyíték nincs, másrészt mindent ki kell pakolni és táskát bemutatni kilépéskor akkor hirtelen nagyon ellenségesek lettek a biztiőrök egyből elindult a k*rvaanyázás, majd másnap hirtelen minden diákmunkás szekrényében lettek SD kártyák, USB drive-ok és minden olyan lapos termék ami hogy-hogynem pont átfért a réseken....
-
lolller
tag
ha ez nem egy április eleji szopatás és mondjuk véletlen egy MM-ről Euronicsról van szó akkor azért felmerül a biztiszolgálat felelőssége is. Ugyan is minden kilépéskor ellenőrzés van, ha ott nem derült ki. Akkor kivégzi szarul a munkáját?
-
törölt tag
válasz
janeszgol #35 üzenetére
"A magyar KKV-ról mindent elmond az, hogy a Telekom és a T-Systems egymás között passzolgatta a csóró, igénytelen és buta KKV szektort, mert annyira nem lehet nekik eladni semmit."
Nem igazán csóró, nem igazán igénytelen és buta kkv-nál dolgozok jóideje már. Westel idők óta ott volt a cég mindene is nettől kezdve az összes telefonig. Soha nem volt fizetési probléma vagy más, nem keveset fizetett a cég soha havi szinten. Mégis annyira le van/volt szarva az egész szektor, hogy pl a szokásos két éves telefon csere periódus során SOHA nem tudtak kompetitív árakat mondani a SAJÁT lakossági ügyféláraikhoz képest se. És akkora mondás a havidíjakban van a hozzá csatolt szolgáltatásokban se volt, jó, egymás között ingyen beszéltünk, de lakosságiban már akkor is volt ilyen csomag, és se netből se percdíjból nem valami gigaflottás árszintről beszéltünk, hanem nagyságrendileg lakosságiról. Ehhez képest ha én mint Jóska Pista bemegyek ma a t-hez és aláírok egy évre, radikálisan, kb 30-40%-al olcsóbban kapom meg ugyanazt a készüléket, mint cégesen az üzletkötőnkön keresztül, a 25+ éves, leigazolható számlatörténetes pertneri viszony mellé... Értem én hogy nem minden kkv ilyen, de azért ez vicc.
-
janeszgol
félisten
Én is ettől tartok. Most megint álláskereső lettem. Egy tök jó multinál dolgoztam. Most ha rágondolok, hogy leginkább a KKV vár, elkap a hányinger, és összeszorul a gyomrom.
Sokszor váltottam munkahelyet, annyira nem félek a váltástól, szóval picit többet megengedek magamnak, nem aggódom, ha kirúgnak vagy lelépek, de a nyugalmas és jó melóhelyet szeretem.
Szóval leginkább óvatosan szoktam, ha megaláznak, akkor kicsit visszaveszek cserébe (lógósan dolgozok, nem vállalok túlórát), de egy ilyen lopásos dolog után a főnököt elküldeném a... igen oda.A magyar KKV-ról mindent elmond az, hogy a Telekom és a T-Systems egymás között passzolgatta a csóró, igénytelen és buta KKV szektort, mert annyira nem lehet nekik eladni semmit.
-
Narxis
nagyúr
válasz
janeszgol #33 üzenetére
Magyar kkv-któl ments meg Uram minket, szól a mondás. Sajnos tényleg igénytelen egy banda aztán ha baj van akkor az alkalmazotton akarják elverni a port. Én biztos oda mennék a főnökhöz, beleállnék az arcába aztán mondanám mi a probléma? De így tényleg nagyon közel állva hozzá. Tudja meg, hogy nem szórakozhat veled.
-
janeszgol
félisten
válasz
twollah1976 #31 üzenetére
Ez jellemző a magyar KKV-ra. Nulla hozzáértés, nulla igény, nulla informatikai rendszer, nulla elvárás, utána meg óbégatnak, ha baj van.
-
twollah1976
őstag
Nalunk altalaban kaosz van bent, kb. minden ugy megy a cegnel, hogy ahogy esik ugy puffan.
A mult evi (2020) leltarnal kb. 4 millio forint hiany volt.
Akkor ki is fakadt, hogy az egy komplett kamionnyi aru, meg ellopni is lehetetlen, annyi kamera van a raktarban.
A vegen arra jutott a vezetoseg, hogy az ahogy esik ugy puffan hozzaallas eredmenye a hiany, ettol fuggetlenul szinte minden ugy ment tovabb ahogy eddig ment.Most tavasszal az egyik szallitmanyozasi cegnel eltunt?, elveszett? egy raklapnyi arunk amit az egyik kulfoldi megrendelonek kuldtunk ki.
Biztositas van rajta, igy eddig nagyon, nagy gond nincs a dologbol. -
törölt tag
de hogy én mennyire gyűlöltem ezt az egészet annó... A főnök mindig a leltárnál folyamatosan hisztizett, nyilván volt néha hogy oka is volt, de általában (99.9%) csak az elbszott rendszerben kavarodott el a cumó. Az első leltárnál a rangidős kolléga első dolga volt, hogy megmutatta hogy megy ez szakszerűen... Eleve olyan nadrágban jött, hogy minden zsebe még a hátsó is kiforgaható volt, póló begyűr a nadrágba, minden zseb kiforgat, és végig úgy mozog, hogy a lehető legtöbb kamera lássa végig, kipakolni is csak úgy, vissza dettó. Zseniális volt...
-
mephi666
nagyúr
Az a baj, hogy a nyilvántartással a többletnek lehet jól utánajárni, ami nem is akkora probléma az eladó részéről, mint a hiány
megvan, hogy kinek kellett volna odaadni... hiány esetén pont az a baj, hogy úgy ment ki a készlet, hogy nem lett lekönyvelve... másból nincs esetleg többlet? Erre jó a leltár, hogy az ilyenek kiderüljenek: lehet hogy valaki kiadásnál benézte a típust és igazából el sem tűnt semmi
-
Lenry
félisten
akkor meg tényleg, mi közöd az eltűnéshez? a te dolgod az volt, hogy számold meg. megszámoltad: 7.
hogy a készletnyilvántartóban mennyi van, az egy más dolog. ez a lényege a leltározásnak, hogy kiderüljön ha eltérés van.
az az egy tétel az előző leltár óta akármikor eltűnhetett.másrészről simán lehet hogy megvan, vissza lett küldve, selejtes volt, oda lett adva valakinek, vevőnek ki lett cserélve gariban, stb. csak valaki baszta rendesen lepapírozni.
-
mephi666
nagyúr
Nálunk a pénztár van bekamerázva és papírt is írtunk alá, hogy tisztában vagyunk ezzel, stb...
Lopási ügy pár éve volt a cégünknél: van egy termékfajtánk, amit tömegre vételezünk be és ismeretlen megbontás nélkül a darabszám... ha egyben eladjuk, tömegre megy, de megbontva általában többlet jött ki a végén (2500kg-s kötegnél ilyen 20-30kg pluszok) ...ezekből év végi leltárra simán több mázsa, ami fedezi az esetleges hiányokat... sajnos a régi raktárvezető meghalt, aki jól végezte nagyon a dolgát (köztudottan lopott ő is, de ügyesen és csak keveset, ami nem zavart senkit) ...az új raktárvezető meg elkezdte pofátlanul csinálni, az összes többletet lenyúlta, kamionosokkal seftelt gázolajat a cég telephelyén, őröket fenyíteni akarta (akik más céghez tartoztak, de mi alkalmaztuk őket), hogy ha pofázni mernek, kirúgatja őket, mert a mi nagyfőnökünknek valami óriási cimborája (NEM!) ...az lett, hogy egyik őr nem adott a zsarolásra, felnyomta
volt cimborája is tőlünk, az is repült, de vele volt cégen belül egy beszélgetés, amit végigültem tanúként (meg +1bizonyítéknak nekem kellett alátámasztani a készletadatokból, hogy az ő idejében eltűntek szépen ezek pluszok) ...kötni akarta az ebet a karóhoz nagyon, de meg lett neki mondva, hogy egyik lehetőség, ha azonnali hatállyal felmond, másik pedig hogy rendőrségi ügy lesz belőle, amivel rosszabbul jár, mert többen is vallani fognak ellene (ezen bekussolt, felmondott)
-
Hieronymus
veterán
Ma elseje van.
Akár átverés is lehet a bejegyzés. Első írása a regisztrálónak.
Amúgy egy üzletben "kamera szokottak" a dolgozók. Nem jelent nekik nagy meglepetést. Jelzik a vásárlóknakis, a kamerás megfigyelés tényét. -
janeszgol
félisten
válasz
Tikakukac #14 üzenetére
Amúgy ezt tök jól látod. Szerintem csak ki akarják rúgni a posztolót, és kerestek egy indokot. Ma reggel megkapja a papírjait, és nem szólnak senkinek, ha megegyeznek. A posztoló meg beszari fajta, aláírja. (Bocsánat.)
De csak tippelek, remélem leírja majd a történet befejezését! -
janeszgol
félisten
Dehogy csuknak le. Még nem. Max kihallgatnak, megnézik a felvételt, és majd döntenek. Letöltendő nem jár érte, csak ha büntetett előéletű vagy. Már ha bűnösnek találnak.
Ha kiderül az ártatlanságod, akkor beperelheted a munkaadód.
-
-
bambano
titán
azért én megfirtatnám, hogy milyen alapon videóztak.
meg azt is megfirtatnám, hogy egy fél misis műszaki eszköz hiányt akarnak benyelni, vagy egy pár misis adatvédelmi bírságot.arra azért készülj fel, hogy vagy eljössz magadtól, vagy kirúgnak, mert ezek után a haragos viszony garantálható.
-
Tikakukac
titán
Ó igen, a leltárak. Soha többet nem megyek kiskerezés másik oldalára, az MM még hagyján, ahol szerviz is van, ott 5-10-20 tétel sem volt meglepő és indult a csiki-csuki, hogy ki fizet, mit fizet és miért fizet. Undormány.
Te tudod mi volt. Alapból úgy megy a sztori, hogy bizonyítani kell, hogy te bármit elloptál. Nem láttam a felvételt, de azért na, ilyenbe ha nem cáfolhatatlan a dolog, nem nagyon kéne beleállnia egy munkáltatónak, mert az minden lesz, csak szép nem. Sztorit elmondod, ha van más aki bármit látott-hallott-tapasztalt elmondja, megnézitek a felvételt és ha nem egyértelmű, story end, legyen bármi is a valóság. Rendőr, meg böri meg ilyesmi
Az fentebb kezdődik, első körben legyen elég stabil a dolog.
-
Mateo97
újonc
Köszönöm neked is a választ
Jelenleg a kirúgás érdekel a legkevésbé, szeretném tisztázni magam és nem én lenni az, akin ezt el meszelik.
Lenry: Igen úgy volt ki volt adva a papír, xy készülék 8 darab, mi kivettuk mindet és 7 volt. Ezt jelentettük is. És most azt hiszik, hogy azért van csak 7 mert én akkor elraktam egyet.
-
Lenry
félisten
-
rgqjx
aktív tag
Csak darabot számoltatok, vagy a sorozatszámot is ellenőriztétek? Az a sorozatszámú telefon tűnt el, amit a polcra raktál?
-
kuntics
aktív tag
Gondolom a videón látszik az is,mennyit pakolsz a polcra,meg mennyit vissza. Ez alapján kiderül,hogy te voltál
vagy sem
aztán mehet tovább a keresgélés. (Ha lezárul az ügy akkor csapd ki a balhét a gyanusítás miatt. Utána szabad a vásár,többször csak nem vádolnak meg lopással) egyébként milyen teló volt es mennyiert adod?
-
8th
addikt
Ha nem te voltál felesleges paráztatnod magad. Ameddig nincs egy konkrét felvétel a kezükben amin TE kiveszed a dobozból a terméket és konkrétan zsebre vágod addig feldughatják maguknak a vádaskodásukat. Ha feljelentés is lesz belőle beidéznek majd tanúként kihallgatásra ahogy a többi kollégádat is. Felvesznek egy jegyzőkönyvet és annyi. Max. egy óra az egész. Legrosszabb esetben ha rajtad vagy a kollégádon akivel együtt leltároztatok akarják elverni a port kirúgják egyikőtöket vagy mindkettőtöket, de ennyi.
Freiherr: Elég gáz, hogy kapásból elkönyveled tolvajnak az illetőt.
-
Lenry
félisten
Kérdeztem kollégától, mi a helyzet. O azt mondta, hogy ennek az eszköznek a hiányával én vagyok gyanúsitva
na ha ez a kolléga ugyanaz, akivel együtt pakoltátok a szajrét, akkor pont ugyanannyira gyanús a vezetőség szemében mint te vagy, tehát pont halvány lövésének kellene lennie arról, hogy kit mivel gyanúsítanak.
jogilag egyébként nyilván senkit semmivel, mert ez nem úgy működik, hogy kijön a TEK egy leltárhiány miatt. oldja meg a cég, rendőr maximum akkor fog kijönni, ha nekiálltok verekedni.
-
Lenry
félisten
"és a rendorok már ott várnak"
ettől tényleg fölösleges fosnod.
egyrészt mert igen valószínűtlen, másrészt mert semennyire nem segítesz magadon hogyha hülyeségeken parázol, ez nem egy hollywoodi film.bemész, a főnököd fog várni, megkérdezi, hogy szerinted mi volt, szerinted hova lett a cucc, mi volt leltár közben, volt-e más a raktárban, stb, stb.
te meg elmondod -
Mateo97
újonc
Köszönöm a választ
Hát kolléga adta nekem én raktam arrébb de csak mögöttem egy polcon volt hely, oda lett rakva, majd miután realizáltuk, hogy van egy hiány vissza pakoltuk szintén mögülem vettem el vissza a dobozba és mentünk szólni, hogy van egy hiány belőle. Ennek kb egy hete. Most elvileg ez alapján a felvétel alapján biztosak benne, hogy az az egy hiány én voltam.(legalábbis ahogy kolléga mesélte)De 100%, hogy nem én voltam! Tényleg attól fosok leginkább, hogy holnap bemegyek és a rendorok már ott várnak és őket csak az fogja érdekelni, hogy azon a felvételen mi látszik és az nem, hogy tényleg semmi közöm a dologhoz.
-
Lenry
félisten
a börtönbüntetés előtt azért van egy csomó másik fokozat, legrosszabb esetben kirúgnak, meg valami polgári per vagy ilyesmi alapján kártérítést fizettetnek.
de amúgy hova raktad a cuccot? onnan hová lett? az nem látszik egy másik kamerán?
-
Mateo97
újonc
Szép és jó, csak tényleg semmi közöm ahhoz az eltűnéshez, már mikor bementünk számolni hiányzott... jelentettük is.... Épp ezért "fosok", hogy bevihetnek egy olyan felvétel alapján amin úgy tűnik... Pedig tényleg vissza lett rakva az összes amit a hátam mögött lévő polcra tettem amíg számoltunk.
-
Freiherr
őstag
Jobb, ha visszaadod a lopott cuccot önként.Kontra rendőrségi eljárás, erkölcsi bizonyítvány ugrott + felfügesztett nagy értékű lopásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ZenBook UM325UA - 13,3" FHD OLED - R5 5500U - 8GB / 512GB SSD - USB-C - SK bill
- Szép állapot!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 8GB RAM 1TB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dynabook Satelite Pro C50-H-10W i3-1005G1 8GB RAM 256GB SSD Magyar bill
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Xbox Series X
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest