Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Mobil flották
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
Nem neked szólt. Az az igazság, hogy félreértés részedről a dolog. Az a helyzet, hogy van egy y Huawei cikk, mint ez a mostani is. Leírjuk páran, hogy gáz lesz a helyzet, erre jön pár fanboy és rögtön védi a Huaweit, mégha ferdítés is az egész. Ebből alakulnak ki a viták. Senkit sem érdekel, hogy ki mit használ, senki sincs megbélyegezve vagy hülyének nézve. Egyedül az a gáz hogy valaki a racionális érveket mellőzve védi a márkát.
-
Fall-N
veterán
válasz
7Heads Drago #279 üzenetére
Ezzel egyetértek. Pont ma néztem a George (Erste Bank) alkalmazását, de persze nem mutatta a lényeget, hogy levonta sikeresen a Netflix a havi díjat. Chromeban belépve már mutatta rendesen.
PH! app dettó. Jó az szintén böngészőből. Semmivel sem jobb az app, de legalább nézzek reklámot. Hát a frászt.
-
Fall-N
veterán
Vicces az egész úgy ahogy van. Ezek csak tárgyak, de úgy nézem valakinél egy vallás.
Ahogy írtam az évek alatt mióta vannak mobiltelefonok szélesebb körben, jöttek és mentek a nagy gyártók. Ezért sem értem, hogy miért kell valamelyikhez ennyire ragaszkodni. Én új telefon vásárlása előtt azt nézem meg, hogy az adott keretbe mik férnek bele és az alapján próbálom a legjobbat kiválasztani. Van pár dolog, ami nálam kizáró ok (OLED - byebye Samsung), de bármilyen márka jöhetne. Sajnos mivel eléggé elszabadultak az árak, így jöttek nálam képbe a Redmi, Xiaomi és Poco telefonok. Szerettem a Huaweit, ahogy írtam P Smart Z lett volna a kiszemelt, mert tetszett a Popup kamera. DE egy tizessel többe került és a SoC jobb a Redmi Note 7-ben így az lett a választás és pluszban ennek üveg a hátlapja és nem műanyag, mint a Huawei-jel volt. Semmi érzelmi döntés nem volt a választásban csak racionális érvek.
Következő lehet, hogy Realme lesz, hiába jön be a MIUI. De még Netflix HD támogatás nem lesz rá addig az sem biztos.
-
Fall-N
veterán
válasz
#72445440 #240 üzenetére
Jó vicceid vannak. Még anno Huawei témákat is csináltam, de ne zavarjon a tény.
Volt és van a családban Huawei és a jelenlegi Redmi Note 7 helyett is eredetileg P Smart Z-t akartam venni. Asszony most is egy P Smart 2018-at használ, csak kell neki egy akksi csere.
AOSP szerű ROM-ok az Oxgen OS, Realme UI, Alcatel rendszere stb. A MIUI és az EMUI erősen módosított Android sok nem hivatalos Google API-val, bár a MIUI elég jól kitisztult már, főleg az EEA ROM, amiben már Google Tárcsázó és Google Messages van.
Honorral is van tapasztalatom, volt Honor telefonom és van egy Honor Choice TWS-em is.
-
Fall-N
veterán
Azért ne fedítsük el a dolgokat. Vannak elvakult Huawei fanok is akik önigazolást keresnek és úgy viselkednek, mint az egykori WP fanok. Azok is kihaltak, ahogy a Microsoft dobta az OS-t. Józan észre nem hallgatnak és azt hiszik mindenki ellenük meg a Huawei ellen vannak. Csak arra nem jöttek rá, hogy hiába vannak hangadónak kis számban, nem rakjuk múlik a dolog, hanem a vásárlókon akik nem veszik már meg a HMS miatt a dolgaikat, meg az USA-n. Egyelőre úgy látszik hogy egyikben sem áll jól a Huawei. Nem véletlenül lehet olvasni, hogy a mezőgazdasági kütyük felé nyitnak most, amolyan B tervnek (sertés tenyésztés).
Én személy szerint párttalan vagyok, mert a márkák jönnek és mennek, így mindig van és lesz alternatíva. Az hogy milyen logo van a telefonon holt mindegy. Amúgy is az összes ugyanúgy néz ki és csak az OS kinézetében másak. A lényeges dolgok, hogy az ár/érték arány jó legyen és az OS-nek ne legyenek bosszantó hibái. Az már hab a tortán ha nem esik szét másfél év után. Két év után meg úgyis cserél az ember, mert megunja a telefont, vagy kezdenek a dolgok már nem annyira olajozottan menni. Az még egy lényeges dolog, ha már egy rakás pénzt elköltöttem alkalmazásokra akkor jó lenne elérni őket (GMS) meg egyébként sincs bajom a Googlelel. Ha ezek megvannak akkor mindegy nekem, hogy Xiaomi, Realme, Samsung vagy bármi más.
-
Fall-N
veterán
válasz
7Heads Drago #212 üzenetére
Én is ezt írtam. Lehet, hogy nem változott semmi, csak papíron eladták. Erre írtam ha volt eszük akkor így hátráltak ki az USA elől.
-
Fall-N
veterán
válasz
7Heads Drago #205 üzenetére
Milyen Kínán belül? Egy kínai konzorcium vette meg szőrőstől, bőrőstül. Főleg globális piacra számítanak és már bemutatták a még Huawei időkben fejlesztett modelleket. Elviekben megkapják a Google csomagot is. Amúgy sincs olyan, hogy Kínán belül. Lényegében jelenleg már nem a Huawei tulajdonában van.
-
Fall-N
veterán
válasz
<Lacy85> #203 üzenetére
Így van ehhez nem kell látnoknak lenni. Már kommunikálták, hogy nincs okuk felülvizsgálni a Huawei ügyét. Ez a kormány meg még jó pár évig hatalmon lesz valószínűleg, így nem láthatják a Huaweinél sem derűsen a dolgot.
De nem véletlenül adták el a Honort. Ha volt eszük, akkor papíron adták csak el és ugyanúgy az övéké a márka. De ha nem az sem, baj. Ha kap GMS liszenszet a Honor akkor lesz még egy alternatíva Kínán kívül is. De azért remélem az EMUI megy a kukába és lesz valami AOSP-szerű ROM.
-
Fall-N
veterán
válasz
7Heads Drago #199 üzenetére
Szerintem meg a gyereked hiszti helyett olvass több híreket! Nem beállt a földbe a Huawei, hanem be fog, mivel el lesz (inkább van) lehetetlenítve. Ez tény.
-
Fall-N
veterán
válasz
7Heads Drago #171 üzenetére
Annyira nincs messze. Pont tegnap olvastam róla, hogy visszaesik a termelésük a felére optimista esetben, de inkább azt írják hogy az évi 180 millió darabról 50 millióra fog a 2021-es évben. Az új Biden kabinet meg már mondta, hogy semmi oka nincs hogy visszavonja a Huawei elleni intézkedéseket. Ez hosszú távon nem sok jóra vezet számukra. Meg gondolom a Honor "eladása" sem véletlen. Ha volt eszük akkor oda mentették amit lehetett.
-
Fall-N
veterán
válasz
<Lacy85> #166 üzenetére
A lényeg pont ez. Bizonyos feltételek* mellett ingyen megkapja a gyártó az Androidot, így nem kell külön OS-sel vesződni és mellé ott a teljes G ökoszisztéma. Hülyék lennének nem élni a lehetőséggel. Cserébe a Google meg megél a reklám bevételekből és az előfizetőkből (YT Premium).
*Pár előre telepített Google alkalmazást kell csak megtartani cserébe. A többit az EU megtámadta, így nem kötelező a Google kereső widget (törölhető) a launcher kezdőképernyőjén, sem a default Google kereső a böngészőben.
Ameddig minden telefonon amin Android fut van átjárhatóság, addig a kutyát nem zavarja a "függőség". De nem az amúgy sem, mert nem kötelező használni a Play Áruházat sem, feltehetsz mást is.
Engem nem zavar ki mit használ, egyedül a véreszájú fanok ferdítése és fél igazságaik amik zavarnak.
-
Fall-N
veterán
Nem a Googeltől függünk, hanem attól, hogy bármilyen Androidos telefonon megvan az egységes alkalmazás háttér a GMS-sel. Azaz ha holnap úgy döntök, hogy megválok a Redmi telefontól és veszek más márkát, Sonyt, LG-t, Nokiát bármit akkor ugyanúgy fognak menni a dolgok rajta, sőt még ha launchert is felteszem akkor ugyanúgy is fog működni és kinézni. Igenis kellenek az egységes dolgok, mert enélkül tényleg egy márkához lennénk kötve. Az a vicces, hogy ti páran az AppGalleryvel pont ezt teszitek, ha netán ott vásároltok valamit. Az meg lényegtelen, hogy a Google tulajdona, vagy a Microsofté lenne vagy egy másik monopóliumé. Érdekes módon az Applenek sikerült az iOS-sel egy ökoszisztémát felhúzni és megvannak a Google mellett. Pedig csak a saját eszközeiken fut az iOS semmi máson. Ők építettek egy marha erős brandinget, ami a Huaweinek sosem fog menni Kínán kívül. Márcsak a gyökereik miatt sem. Ezért is fogja az USA kivéreztetni. Az összes kínai gyártó függ tőlük, így nem érdekük egy független erős kínai márka.
Nem használok én sem sok Google terméket. Például sem a Fotók sem a News, meg pár dolgot nem használok, mert van rá alternatíva, ami többet tud.
-
Fall-N
veterán
válasz
7Heads Drago #121 üzenetére
Látszik lövésed sincs a dologról. Kisebb alkalmazás méret és más előnye van ha nem kell mindig ugyanazt a kódkészletet (API) beemelni. Az hogy mindenen elfut csak egy gyártóén nem, nabumm. Senkit sem izgat*. Ezzel nem "bekötve" van a fejlesztő, hanem nyilván nagyobb piac a GMS platform szemben a süllyedő hajó Huawei-jel, ami sok országban amúgy sincs jelen (pl. USA).
*Amelyik fejlesztő meg nem tesz rá az úgyis migrálja az ApoGallery-re IS. Attól még használja az Android Stúdiót a fennt említett dolog miatt.
Egyébként is hülyeség a feltevés mert rengeteg open source GitHub prodzsekt van és volt, már a Huawei fiaskója előtt is. Nem kötelező jelen lenni a Playen bár érdemes ha nagyobb letöltést szeretne az ember. Sokan meg az XDA-n publikálnak csak.
-
Fall-N
veterán
válasz
7Heads Drago #114 üzenetére
Ott bukik a logika, hogy nem kell ahhoz venni Huawei telefont, hogy tudjuk mi NEM működik. Pár dolog: megvett alkalmazások Playen, Netflix HD, Google szolgáltatásokra épülő alkalmazások, Google térkép és az összes alkalmazás ugyebár. Mai fent van az AppGaleryban írnom sem kell hogy fennt van a Playen. Akkor mi az a nagy bazi előny? Nagy semmi, hátrány viszont ... Alap dolgokra lehet, hogy valaki 1 bites és elég neki a HMS, de a kínálat így is kevesebb.
De olvasd el az előző írásomat.
-
Fall-N
veterán
válasz
#72445440 #105 üzenetére
Nem, te fordítva ülsz a lovon. Van az összes Androidos gyártó és a Huawei. Az összes gyártó megkapja a GMS certifikációt a Huawei nem. Az összes telefonra érdemes használni a Google alkalmazás készítő Stúdiót mert egyszerűbbé válik a kód és amúgy sem okoz gondot az összes telefonon kivéve a Huaweit. Nem írnám én sem át a kódot miattuk, meg amúgy is bizonytalan a Huawei sorsa. Nem véletlenül nem foglalkoznak vele a fejlesztők. Nem lehet alapozni egy bizonytalan kimenetelű tiltásra. Ahogy a globális eladásokon látszik, ahol elérhető a Google (magyarul Kínán kívül) csökkentek az eladások. Ez pont az mutatja, hogy csak kell az embereknek a GMS. Kínában ez nem gond, mert amúgy is tiltva van az egész Google és emiatt nem zuhantak még mélyebbre az eladásaik. Ezzel párhuzamosan a többi erős kínai gyártó meg erősödik (a Huawei kárára).
Ha nem lesz valami pozitív fejlemény az USA részéről akkor nagy bajban lesz a Huawei és ezzel együtt a fejlesztőknél is marad az ignore.
#114: Huawei ellenes?!
Itt csak vannak fórumozók, meg ti az elvakult Huawei imádók. Attól hogy más már váltott más márkára - ahogy én is - nem lettünk "ellenesek". Ez nem óvoda tudtommal.
Ezek csak tárgyak, valahogy nem fogok eret vágni ha valamelyik tönkremegy*, van más gyártó dögivel. Így vagyunk páran a Huawei-jel is. Nincs GMS? Nem gond ott a Xiaomi, Realme, Oppo, Vivo stb.
* Volt Ericsson, Siemens, régi Nokia, Blackberry stb. Ti inkább a Windows Phone gittegyletre hasonlítotok. Ott is mindenki véresszájú fan volt, de valahogy eltűntek a rizsporos paróka mellé, mióta a Microsoft abbahagyta az imádatuk tárgyát. Tanulságos.
-
Fall-N
veterán
Én sem értem mire gondol a "költő".
Írtátok, hogy ők szívnak a HMS-sel és az egész topik a probléma megoldásról szól, hogy nem működnek az alkalmazások. Erre visszakérdez, hogy nekünk van problémánk? MegaLOL. Nincs mert GMS miatt minden megvan a Playen, alternatív beszerzési forrás ugyanúgy játszik.
Topik ON:Én - régebben is írtam - szerettem a Huaweit, legutóbbi vásárlásnál is kishíján azt vettem (P Smart Z), de a Redmi Note 7 jobb árban volt, meg akkor kezdődött az USA mizéria, így letettem róla. (Meg így utólag nézve a MIUI jobb az EMUI-nál.) Igenis hiányzik még egy erős gyártó az Apple és a Samsung mellé, de így GMS nélkül köszönjük nem kell. Sajnos nem úgy fest, hogy mostanában meg fog ez oldódni, sőt inkább rosszabb lesz. Így hát az a P50 is jelenleg egy render és lehet az is marad itt Európában.
-
Fall-N
veterán
válasz
7Heads Drago #27 üzenetére
Nem ártana levenni a rózsaszín napszemüveget.
Eszem megáll, van még aki fanboy tud lenni egy jelenleg bukásba vesző cégnek? Ha nem lesz változás, akkor nem sok jövő terem a Huaweinek. Nem véletlenül adták el a Honort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nincs könnyű helyzetben mostanában a kínai gyártó, de a csúcsmodellek egyelőre biztosan nem állnak le, a P50-trió várhatóan bő egy hónap múlva bemutatkozik.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Call of Duty: Black Ops 6
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Le Mans Ultimate
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest