- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Na, akkor most fejezzétek be a veszekedést!
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #108 üzenetére
Jah, sok szerencset vele
-
DeathAdder
veterán
válasz
assemble #107 üzenetére
A legfontosabb mégis a tapasztalat, ezért is foglalkoztatott még ma éjjel is hogy megpróbálkozzak vele, bár már nagyjából két hete tudtam, hogy a holnapi napon adom el a telefont.
Odaígértem még akkor a haveromnak (bár igazából decemberben szerettem volna).Most kb. két hétig egy Moto G -t fogok használni (természetesen GPE rommal
), utána Note 4 -re váltok, de szerintem a bloatware-vel fűszerezett TW-s laggolós UI gyorsan vissza fog zavarni nexus 6 -hoz
Kell egy kis változatosság -
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #106 üzenetére
Na kiraly, szivesen
Jo, hogy igy osszeszedted 1 helyre is, ez igy tenyleg hasznos lehet a jovoben is
Meg kozben talan osszeszedtel egy kis tapasztalatot linux-al, az is jol johet megHogyhogy eladod amugy, mire csereled?
-
DeathAdder
veterán
válasz
assemble #105 üzenetére
Ez kellett nekem, köszönöm szépen
Lógok vele
A sorrend ahogyan nekem kellett:
sudo add-apt-repository ppa:phablet-team/tools
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-sdk-team/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-device-flashmajd elnavigáltam a könyvtárba, ott:
chmod +x flash-all.sh
./flash-all.shElőször az életben 5.0, és 26 giga tárhely
Kár hogy nem próbálhatom már tesztelni, mert holnap délelőtt veszi meg a haver, de majd ő teszteli a továbbiakban.
Mindenesetre ez egy nagyon hasznos infó volt a jövőre való tekintettel is
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #104 üzenetére
Talan nincs futtatasi engedely rajta. Probald meg:
chmod +x flash-all.shEs utana megint:
./flash-all.shMost mar kozel vagyunk, erzem
-
DeathAdder
veterán
válasz
assemble #103 üzenetére
./flash-all.sh - ra a kovetkezo valaszt kapom: bash: ./flash-all.sh: Permission denied
Jo konyvtarban vagyok, ez biztos, es nem is azt irja mint amit az elobb, hogy command not found, hanem mivel most velhetoen jo konyvtarban vagyok, azt hogy megtagadva.
De mitol lehet ez?hibakereses pipa, es fastbootban is vagyok a telommal.
Barmi mast beirok, pl. fastboot reboot , akkor ujraindul, custom recovery-t is fel tudtam tenni, tehat tud kommunikalni az eszkozzel, ahogyan adb parancsokkal is
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #102 üzenetére
Most akkor sikerult vegul futtatni a flash-all.sh-t es vegigment, es utana a telo megis szorakozik? A fenti hsz-ed alapjan szerintem nem voltal jo konyvtarban meg, igy nem talalta az sh-t (cd konyvtarnev).
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #101 üzenetére
Sajnos már teljesen összeomlott a rendszer
A home "gomra" gyakran egyáltalán nem reagál, nem jön be a UI, döcög az egész..Majd ha lesz egy rendes image amit fel lehet tenni egy Windows-ról gondmentesen akkor visszatérek az L egyik frissebb változatára, de most downgrade lesz.
Főleg azért is mert a haverom holnap megveszi tőlem, és nem akarok egy bughalmazt eladni neki -
DeathAdder
veterán
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #99 üzenetére
Hm, ez erdekes... Valoszinuleg rossz csomagot akar letolteni (elavultakat, nem tudom miert azt ajanlja fel), inkabb ird be ezeket, es ez utan probald meg:
sudo apt-get install ubuntu-device-flash
sudo apt-get install phablet-tools(lehet, hogy eleg az egyik is beloluk, de ha mindkettot felrakod, abbol se lehet baj)
Egyeb infok: [link]
-
DeathAdder
veterán
Koszi h segitesz, de sajnalom en ezt nem tudom megcsinalni.
Igen kiirja mit kell beirni h telepitsem, de hiaba irom be sudo apt-get install android-tools-fastboot a valasz ->
unable to lockate package...EGy oldalon is gyonyoruen le van irva:
How to Install Android SDK
Download Android SDK.
Extract it to one folder & from that folder run these commands :
# cd ./tools
# ./android sdkJa csak azt nem tudom, hogyan futassam a mappabol a paracsot
Magas ez nekem -
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #97 üzenetére
Ja, itt nem kell sokat bohockodni ilyesmivel, kb ennyi ahogy mondod
Ha beirod h fastboot, ha nincs fent a cucc, kiirja mit kell beirni, hogy telepitsd.
Utana hogy kell-e driver, azt latod onnan, hogy a fastboot devices kilistazza-e a telot, nalam nem remlik hogy kellett volna. Ja, es itt nem flash-all.bat, hanem flash-all.sh, amit igy futtatsz ha mar a jo konyvtarban vagy:
./flash-all.sh -
DeathAdder
veterán
De nem kell bohóckodni mint win-el, és keresgélni a partíciókat könyvtárakat?
Vagyis ha jól belegondolok win-el is mindig Shift + jobb klikkel nyitottam a parancsot a kívánt mappábólEbben gyenge vagyok, nem vitatom
Szóval simán fastboot és ennyi?
Terminal megnyit, fastboot devices , flash-all.bat és csinálja?
Driver kell? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
randras_83 #93 üzenetére
Hááát, nem tudom. Ez szerintem inkább visszalépés, mint előre. Főleg, mert a reboot-os trükközéssel csak bekapcsolható. Egyébként, azért van "silent mode" (mondjuk a quick settings-be kapcsolható), csak a volume gomb-al többet már nem aktiválható, ugye?
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #94 üzenetére
Mit nem tudsz?
Inditasz egy terminal-t, beirod h fastboot, es csokolom, minden ugyanugy megy -
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #91 üzenetére
Bebbotoltam, de nem tudok ubuntuból parancssorral dolgozni
Jókor jövök rá énis -
<Adamsky>
nagyúr
Bug vagy feature? Android 5.0 makes Silent mode disappear on Android phones
Remélem előbbi, mert ez így volt jó, ahogy volt. Nem kéne mindent átvariálni csak azért, hogy újítsunk. -
DeathAdder
veterán
válasz
randras_83 #90 üzenetére
Igazából szkeptikus vagyok a W8.1 -el szemben, de a flashelés nem a gépem baja lehetett, mert a haveromnak W7 x64 Ultimate van, és azon sem volt jó.
A pendive-s anomália viszont akár az én gépem baja is lehet, ezt már nem tudomNa ezt is megnézem a havernál
assemble - egy új Penen is megnézzük
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #88 üzenetére
Ja, en Universal-USB-Installer-vel szoktam. A verzio is jonak nez ki.. A pendrive-ra tippelek..
-
DeathAdder
veterán
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #85 üzenetére
Hm, az igen erdekes, nagyon nem akar ez ott osszejonni...
Milyen ubuntu verziot probaltal, milyen tool-al csinaltad a pendrive-ra? A pendrive is lehet hibas, talan erdemes megprobalni egy masikkal. -
toeki
senior tag
jaja nekem is mesélte a szomszéd anyósa, hogy milyen má ez a lólipopp , úgyhogy meg is lett róla a véleményem pfff tiszta búghalmaz...
Nemkedvelem az ilyen embereket, bejön, beböffent valamit szépen "idézőjelbetéve" amire azhthiszi van értelme, kicsit kelti a feszkót aztán mint aki jól végezte dolgát...
hess
-
catroot
veterán
válasz
randras_83 #76 üzenetére
Érdemes elolvasni az aláírását...
gyanítom nem is használ telefont 5.0-val.
Ha nem így van, akkor viszont my bad.
-
-
assemble
addikt
válasz
randras_83 #71 üzenetére
Nyilvan mindegy, ha pontosan ugyanazt csinalja, de nyilvan nem pontosan ugyanazt sikerult csinalni igy, ha ilyen elcseszett lett a vegeredmeny
DeathAdder: csinald ubuntu-bol, es jo lesz
-
randras_83
addikt
válasz
DeathAdder #77 üzenetére
ne már....wtf?!
akkor te vagy az 1%, akinek nem megy -
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #74 üzenetére
Havernál sem ment a flashallbat, legújabb sdk, és frissen letöltött image..
-
lolal
senior tag
Az 5.0 ban jó pár bugot sikerült "felejteni" . Méltán kiérdemelte a "gánydroid" jelzőt. Remélem ezt az 5.1 el helyrehozzák . A Wi-fi probléma eléggé zavaró tud lenni...
-
DeathAdder
veterán
válasz
randras_83 #73 üzenetére
Természetesen eddig is így csináltam, csak a flashallbat nem ment
Talán egy másik gépen menni fog -
randras_83
addikt
válasz
DeathAdder #72 üzenetére
Nézz bele a flash-all.bat-ba
elvben nem nagyon lehet elrontani. Én tuti letölteném újból az imaget, ellenőrizném hogy ok e a letöltés, legfrissebb SDK aztán hajrá.
-
DeathAdder
veterán
válasz
randras_83 #71 üzenetére
Szerintem is ugyannak kellene lennie. Nem is tudom kisérletezzek-e vele tovább, de csak itt lehet valami bibi, mi màst lehetne itt rosszul csinálni?
-
randras_83
addikt
Amúgy teljesen mindegy hogy flash-all.bat vagy egyesével bepötyögi valaki a fastboot-os parancsokat, bár feltételezem ezzel te is tisztában vagy. Az tény hogy a kollégánál valami nagyon félre ment.
Az hogy nem jön be neki az új UI az megint más kérdés, de hogy annyira nem bugos a rendszer az tuti. -
DeathAdder
veterán
Ha így fogjuk fel, akkor valóban nem raktam fel rendesen, de másképpen sajnos nem tudtam
Valószínű akkor a fikázók mind így rakták fel, akik panaszkodnak...
Bár elméletben ha helyes sorrendben csináljuk, akkor ugyanúgy kellene felmennie, mint a flashallBugokat felsorolnám, de úgyis elkezdenél cáfolgatni, éppen ezért csak akkor hozom majd fel, ha feltettem a "hivatalos" módszerrel.
Ma el is megyek a haveromhoz és teszek egy próbát nála flashall-al. Ha felmegy és tényleg ez volt a hibák okozója, akkor el fogom ismerni
(azt viszont nem, hogy nekem és sokaknak nem sikerült ilyen módszerrel feltenni, amiért magamat kellene okolni)
Az ubuntus módszer nem teljesen tisztaOké ebben nem vagyunk egyformák, ennyi.
Csilli-villi UI nekem nem igényem, számomra sokkal fontosabb az ergonómia. Egy autóban sem kívánok minden féle-fajta extrákat, felőlem aztán kurblis is lehet az ablakemelő, csak maga az eszköz tudja megbízhatóan végezni azt amire ki van találva.
Így vagyok a telefonnal is, nem kell a csicsa.. de ha már egy QHD felbontású referenciakészüléken mutatkozik be, nem ártott volna szoftveresen is felnőni a feladathoz, nem ilyen óvodás rajzolatú ikonokkal, indikátorokkal, UI-al mutogatni. -
front3r
őstag
válasz
randras_83 #66 üzenetére
LOL
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #62 üzenetére
Annak az oka, hogy miert nem megy vegig sok embernel a flash-all, meg maig nem teljesen tisztazott. [link]
De akkor ertsd ugy, hogy a hivatalos modja a flash-all lenne, te nem ugy csinaltad (akkor sem, ha valami leiras alapjan csinaltad), es nem is lett jo a vegeredmeny. Nevezzuk akar user errornak, akar nem: nem ment fel jol a flash-eles, es ezt a rendszer hibajanak rovod fel, mikozben nyilvanvaloan nem az. Sok massal egyutt is, amire ha mar itt tartunk, akkor terjunk is ki, mar multkor is emliteni akartam:"nem is én vagyok az egyetlen a sok közül aki ezt mondja" - ami azt illeti - de. Senki mastol nem olvastam semmi hasonlokat eddig. De az is igaz, hogy akinek hallottam a velemenyet, azoknak mind rendesen sikerult felrakni flash-all-al, ezert az a tippem, hogy mivel nalad mar a flash-eles sem sikerult, nincs jol fent a cucc nalad, igy nem is relevans a velemenyed.
Aki jol felrakta, meglehetosen egybehangzoan ugyanazt mondja, amit en is tapasztaltam es tapasztalok folyamatosan, es ami egyben kb a szoges ellentete mindennek, amivel fikazni probalod: az aksi ido jobb, mint valaha, a teljesitmeny jobb, mint valaha. Bug-okrol nem nagyon beszel senki egyaltalan, meg egyes szamban sem, nemhogy olyan messzemeno fikazasokkal jonnenek, mint te ("sok a bug", "tiszta bugos az egész" - mikozben persze alig tudsz barmi konkretat mondani.).
Ezek mar nem olyan dolgok, mint a UI fikazasa (ami tenyleg szubjektiv, ugyanakkor azzal is meglehetosen egyedul vagy. A legtobb velemeny szerint gyonyoru az uj UI, meg olyanok is elismerik, akik szinte sose hasznaltak ez elott android-ot.)
Ezek eleg egyertelmu dolgok, amikben mivel az ellenkezojet tapasztalod annak, amit azok tapasztalnak akik rendesen fel tudtak rakni, igy a legesszerubb kovetkeztetes az, hogy nalad nem oke valami (ami valszeg nem veletlen, mivel nem flash-elted fel rendesen), igy a fikazasod is teljesen alaptalan. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DeathAdder #17 üzenetére
"32 giga memóriából csak 12 giga áll rendelkezésemre, amiből már csak 4 giga a szabad."
Ezt, hogy értsem? Egy szűz rendszer mellett 32 Gbyte-ból 12 Gbyte szabad? És, hogy lett abból a végére már csak 4? Mekkora a system partíció a Nexus 5-ön?
Ja, most látom, hogy erre mások is "rápörögtek".
Na, mindegy, olvasom tovább a topic-ot...
-
front3r
őstag
válasz
randras_83 #64 üzenetére
Hogy jön eleve ide a mondanivalód? Kit érdekel min nőttél fel?
Te totál nem hiszed el, hogy a Google is hibázhat(hibázott is már). XDA-n nem egy bejegyzés van erről a problémáról, és ott senki sem jön azzal, hogy DOS-on nőtt fel.Érdekes, nem?
-
front3r
őstag
válasz
randras_83 #60 üzenetére
És?
-
DeathAdder
veterán
Az volt user error, hogy nem ment fel a flash all bat?
Mi közöm nekem ehhez?Utána flasheltem többször is, két napom ráment erre a sz@rra (már bocs) nálam sokkal okosabb emberek illetve hiteles oldal leírásai alapján csináltam meg, ahogyan rajtam kívül többezer ember is, és felment.
Szóval ezen nem sokat tudtam volna változtatni, ez egy bug.. az meg hogy neked volt flash all, vagy több géped amin kísérletezhettél, vagy éppen előkaptál egy ubuntot és arról flasheltél pendrive-ról.. hát elnézést h nem jutott eszembe, különben is az életben nem csináltam még ilyet.."Ha flash-all-al rendesen vegigmegy" - hát ezaz, hogy HA végigmegy
Hogy mitől olyan fantasztikusan jó, még mindig nem értem. Pozitív érv ami nem szubjektív nem sokat látok, gyakorlatilag semmit. Az oké szubjektív, hogy számomra bűn randa a navigációs sáv, a státuszbár, meg az egész UI, az úsztatásokkal együtt, de tiszta bugos az egész, ráadásul az akkum is jobban merül, és jobban laggol mint bármikor előtte, és nem is én vagyok az egyetlen a sok közül aki ezt mondja. Nekem eddig slim+francon ilyet normál esetben soha nem csinált, oké hogy fel volt nyomva az input boost, bootpulse duration, de akkor se lenne szabad ilyet látnom, ha ez tényleg annyira jó.
A szoftveres anomáliát minden bizonnyal előbb utóbb orvosolják, lehet nem kellett volna azonnal feltenni, azért is mondtam, hogy még egyáltalán nem győzött meg ez semmiről.
Idővel úgyis ezt fogom használni én is, haladni fogok a korral, ez van ha tetszik ha nem, nem maradok a 4.4 -nél örökre -
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #58 üzenetére
"Nekem is végül a TWRP oldotta meg, szóval nem user error volt
"
Es ez miert is kovetkezne belole?
Ha flash-all-al rendesen vegigmegy, akkor - tudomasom szerint - nincs gond sehol. Nalad nem ment vegig, manualisan probaltad, de nem pont az lett az eredmeny, amit vartal. Hogy ezt TWRP-vel latszolag utolag rendbe lehet rakni, az nem tudom miert jelentene barmit is. De egyertelmuen hibasan flash-elted fel, mert ha jol van flash-elve, alapbol nem is fordult volna elo ilyen problema. Ahogy nalam sem fordult elo a 3 kulonbozo keszuleknel, amit eddig 5.0-ra flash-eltem, es egyiken sincs custom recovery, es semmi mast nem kellett csinalni, csak a flash-all-t futtatni.
Amit pedig a rendszerrol osszehordasz, az szerintem abszolut no comment, de izlesrol most nem fogok leallni vitatkozni.
A lollipop nalam eddig toronymagasan a legjobb mobil OS. -
front3r
őstag
válasz
randras_83 #55 üzenetére
TE könnyen beszélsz, mert nem futottál bele a BUG-ba.
-
DeathAdder
veterán
Nekem is végül a TWRP oldotta meg, szóval nem user error volt
Megint feltettem az L -t, megint 12 gigát látott, szóval muszáj volt feltenni custom recoveryt, ahonnan a format data helyre tudta tenni.
Hátrány most is van, ugyanis akinek eladom, nem egy mókolós fajta, és OTA-n semmi frissítést nem fog kapni a custom recovery miatt, szóval jól el van baszva az egész
Lehet megpróbálok egy KK-t feltenni, és ha látni fogja a 26 gigát, akkor azon megvárni az OTA frissítést.Most elméletileg minden flottul megy, de még mindig nem vagyok kibékülve a rendszerrel. UI marha randa, és ma is láttam laggolni, ezen felül sok a bug, a hívók képe is egyszer van, egyszer nincs, továbbá valóban nagyon buta így xposed nélkül, az animációkat meg ki nem állhatom. Többször volt, hogy klikkelni akarok, de nem birok, mert ez animál itt nekem
nem vagyok én ehhez a lassúsághoz hosszá szokva, ki is kapcsoltam a francba
-
rjg
őstag
válasz
Peterson_ #48 üzenetére
Nem egészen értelek. Az egész L preview-t azért adták ki, hogy a komolyabb hibák a végleges kiadás előtt kiderüljenek és a fejlesztők is fel tudjanak készülni a változásokra - új API-k, design, stb. Ennél alaposabban szerintem nem lehet felkészülni, mert egyszerűen nem lehet azokat a körülményeket megteremteni - több tíz vagy százezer felhasználó, más és más felhasználói szokással, feltelepített szoftverekkel - amivel "tökéletesen" lehetne bármilyen rendszert kiadni. Az egy más kérdés, hogy valóban beletehettek volna néhány dolgot a rendszerbe; normális jogosultságkezelés, %-os akkukijelzés, smart radio, stb. amiket most külső alkalmazással - vagy később főzött ROM-mal - kell megoldani.
-
rjg
őstag
válasz
DeathAdder #37 üzenetére
Nekem is 32GB-os van. A tegnap kiadott Nexus Root Toolkit-tel tettem fel a Lollipop-ot, - Neked is ezt javaslom - majd azzal root-oltam és tettem fel a TWRP és állítottam vissza az app-jaim egy részét Titanium Backup-pal. Az egész teljesen fluid, sehol, semmilyen várakozás nincs. A multitasking is gyors és eddig a memóriakezelése is meggyőzött, a tegnap este megnyitott Moon Reader-t ma délután töltötte újra először. Persze hiányzik az Xposed és a Gravity Box, de kíváncsi voltam az új rendszerre élesben. A külső meg szubjektív, nekem nagyon bejött a Holo, ezt még erősen szoknom kell, bár van benne néhány ötletes és pofás megoldás.
-
jhany
csendes tag
Ajj!!! Nekem még nem jelzett a nexus 5, hogy hahóóó itt a droid 5 kéne frissíteni......Várnom kell még??? Lassan lefrissülnek az AKAI mobilok is
-
scope2007
addikt
OnePlus One is beállt, így tovább
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #44 üzenetére
Bootolj fel egy ubuntu-t. Fel se kell rakni, leszeded (1 giga alatt van), egy pendrive-ra felrakod, es kozvetlenul onnan tudod bootolni. Nyitsz egy terminalt, beirod h fastboot devices, felrakod amit hianyol hozza, aztan mehet a flash-all.sh es csokolom
Az egesz folyamat nullarol indulva fel oran belul abszolvalhato
(Nalam windows 7-rol sem ment a flash-eles, 2 kulonbozo geprol. Ubuntu-bol minden elsore ment.) -
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #47 üzenetére
És megoldotta a TWRP format data
-
Peterson_
addikt
-
front3r
őstag
válasz
DeathAdder #44 üzenetére
Ez egy BUG. Akárki akármit mond. XDA-n is beszélnek róla. Elvileg a factory reset megoldja, de NEM mindenkinél. :S
-
DeathAdder
veterán
Na fasza
Feltettem a gyári 4.4.4 (KTU84P) factory imaget is, és ott is az eredmény változatlan
Flash all bat még mindig nem jó, a fentebb linkelt leírás alapján flasheltem a factory imaget.
Ötlet?
Eskü mindjárt elmegyek a haveromhoz, és megpróbálom a W7 -esén megcsinálni flash all bat -al, más ötletem nincs
-
Peterson_
addikt
Ezt konkrétan nem próbáltam, így állást sem tudok tudok foglalni nyalóka ügyben.
Pontatlanul fogalmaztam:
Általánosságban túl sokszor fordul elő, hogy kiadnak egy "romot" úgy, hogy utána toldozni-foldozni kell.
Ezt meg lehetne előzni egy esetleges későbbi kiadással és alaposabb teszteléssel szerintem(!).
Főverzióknál erre fokozottan oda kellene figyelni. -
DeathAdder
veterán
Elhiszem hogy nem ilyen döcögősnek kell lennie, viszont, hogy szebb, és jobb azt nem adom
Nekem kinézetre direkt csúnya, jobbnak meg egy custom után nem mondanám, mert ez alapból nagyon buta, persze ez idővel változhat
Hogy pár napig legyen talán egy jó 5.0 -ám azért nem fogok szenvedni egészen holnap estig talán, inkább visszateszem a régitFlash all bat sajna nem megy valamiért
Ezért is a hülye W8.1 -et hibáztatom (megint nem magamat), de tényleg nem én lehetek a hibás, nem most kezdtem a romolgatást, fastboottal is rengeteget flasheltem már, és eddig mindig jól volt
-
randras_83
addikt
válasz
DeathAdder #37 üzenetére
hmm...én nemrég adtam telefonos támogatást egy fórumtársnak, szintén 32GB N5, igaz nála nem szállt el a system.img hibával, simán flash-all volt és maradt 32GB.
-
assemble
addikt
válasz
randras_83 #36 üzenetére
Nalam eddig perfekt a lollipop
DeathAdder: hm, ott valami megint nem tunik jonak... En szemely szerint nem probaltam azt a leirast, csak jonak tunt, igy belinkeltem, szemely szerint en arra eskuszok, ha a flash-all szepen hiba nelkul vegig tud menni, ugy nalam minden mukodott elsore, ubuntu-rol csinaltam.
A cikk aljan irnak egy ilyet, amivel ez a problema elvileg megoldhato:
"If flashing userdata results in your device's internal storage being downgraded to 16GB according to the OS, just do a full wipe in recovery, that should fix it."Szoval szerintem nem ez a biztos megoldas, de talan igy is kb ugyanaz lesz a vegeredmeny, probald meg, ha a flash-all nem akar osszejonni.
Semmi ertelme a kitkat-et visszaraknod, mert az os-nek nincs (tudtommal) semmi komoly baja, az kb mindenben elorelepes a kitkat-hez kepest: szebb, gyorsabb, jobb. Csak el kene jutni addig, hogy jol fent legyen
-
DeathAdder
veterán
Jól felhúztam magam ezért nekimentem..
A linked alapján szóról szóra csináltam, az eredmény továbbra is:ha user error akkor lesz@pom magam.
Semmi kedvem tovább szenvedni, megy vissza a KK erre a pár napra.
Fogalmam nem volt arról sem, hogy ez esetleg csak nálam nem jó így. Mint mondtam többen panaszkodtak erre a tárhely dologra azon kevesek közül akinek a 32 gigás van, az meg hogy mindenki másnál teljesen jól-e megy minden, azt nem igazán tudom -
Peterson_
addikt
Azt nem értem, miért kell folyton rohanni.
Várták volna pár hónapot, és akkor nem utólag kell tákolgatni....pontosan az ilyenek miatt nem frissítek soha az elsők között.
Nem szeretek béta teszter lenni. -
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #30 üzenetére
Biztos, hogy hibasan lett telepitve, mivel a particiokat is a system image restore (amit a flash-all futtat) soran hozza letre, ami ha helyesen tortenik, akkor 32 gigasnal ahhoz passzolo meretu particiot hozott volna letre.
Szerintem biztosan nem uszod meg ujratelepites nelkul (ezuttal jol), hogy tenyleg minden biztosan jo legyen, es minel elobb csinalod, annal jobb, mert idovel csak megjobban "belaknad" gondolom.
Alapbol nem ertem miert kezdted el belakni, amikor nyilvanvaloan hibasan telepitetted fed. Nem tunt fel, hogy nalad nem ugy mukodnek a dolgok, ahogy kene, mikozben mindenki masnal teljesen jol megy minden? Meg hogy felannyi tarhelyed van, mint lennie kene? -
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #30 üzenetére
esetleg az fordult még meg a fejemben, hogy nem-e az ADB restore csinált valamit?
..de miért is az, amikor csak a telepített appjaimat állítottam vissza, amiket 4.4.4 ART -on backuppoltam -
DeathAdder
veterán
válasz
randras_83 #19 üzenetére
Igazából nem raktam újra, annyira nem győzött meg az egész hogy megpróbáljak továbbra is szenvedni vele, direkt csúnyának tartom az egész UI-t, illetve nagyon butának a stock androidot
Pár napig lesz már csak a N5, addig meg inkább visszateszem SlimKat-etassemble - Nem tűnt fel, hogy elrontottam volna bármit is, illetve nem kaptam hibaüzenetet sem.
Az viszont igaz, hogy flash all bat nem működött, de manuálisan minden rendben ment, legalábbis hibaüzenetet tényleg nem kaptam.
Amúgy én is beszéltem egy sráccal, neki úgy jött helyre a 32 gigás anomália, hogy adott egy factory resetet, és visszaállította a gyári recoveryt, csak én erre már nehezen veszem rá magam mégegyszer olyan szépen belaktam már az egészet..
Szóval mások tapasztalata alapján is mertem arra következtetni, hogy ez nem egy user error nálam.. -
marquuard
veterán
Remélem, hogy az elődben lévő stock akksi indikátor is visszakerül.
-
csordas11
aktív tag
Sokan panaszkodnak a Nexus tulajok közül különféle problémákra, várható hamarosan egy hibajavító frissítés.
-
shteer
titán
válasz
PowerBuldog #21 üzenetére
Az legalabb egyre jobb lesz, nem egyre rosszabb
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #17 üzenetére
"32 giga memóriából csak 12 giga áll rendelkezésemre"
Ez sok mindent megmagyaraz. Egeszen biztosan hibasan flash-elted fel akkor. Gondolom belefutottal a system.img-s hibauzenetbe flash-eleskor, es manualisan probaltad flash-elni, viszont ott valamit nem jol sikerult megcsinalni (valamit kihagytal vagy rossz sorrendbe csinaltad, ilyesmi).
Azert gondolom, hogy ez legyen, mert ismeros 32 gigasaval is ugyanez volt elsore a szitu, amikor manualisa probalta az img-ket flash-elni, egy rossz leiras alapjan.Ha van a kozeledben valami linux/ubuntu, szerintem probald meg arrol, onnan flash-elve nekem siman ment a flash-all-al is.
Ha ez nem nagyon megoldhato: itt egy leiras ami segithet: [link]
A tanulsag pedig inkabb az legyen, hogy maskor helyesen flash-elj, es ha elrontod, vedd eszre, es ne a rendszert probald meg szidni amiatt, amirol nem az tehet
-
BDave
őstag
válasz
DeathAdder #17 üzenetére
Hát az érdekes. Én megpróbálnám még egyszer újra rakni. Ennyire csak nem lehet sz.r!
-
PowerBuldog
veterán
válasz
BazsiBazsi #18 üzenetére
Az iOS hánynál is tart? 8.1?
-
atike
nagyúr
válasz
BazsiBazsi #18 üzenetére
A többi oprendszert szerinted nem fejlesztik, nem javítják....?
-
randras_83
addikt
válasz
DeathAdder #17 üzenetére
Azóta nem raktad újra? Nálad alapból gond van hiszen a 32gb helyett 16gb látszik a tárhelyből. Erre tegnap már reagáltam az N5 topicban.
@bazsibazsi: nincs olyan hogy tökéletes rendszer, de Parlament is elkészült.
egyébként én használtam a frissített dev.preview - t is az is rendben volt már. Pl 4G kevesebbet evett a telefonom mint KK alatt, ez most is igaz.
-
BazsiBazsi
aktív tag
Ez a droid olyan minta parlament tatarozása, mire az egyik fele kész van a másik felét újra csinálhatják. Végtelen fejlesztés hell yes
-
DeathAdder
veterán
Factory image természetesen, még factory reset is volt. Full gyári minden, semmi kernel, még custom recovery sincs, se root, se semmi.
G+ névjegyzékek nincsenek a gyorskeresőben, és hangoutsban sem az smsek között (csak telefonszámokat ír ki), zseblámpa kikapcsol, néha félrebökök..
32 giga memóriából csak 12 giga áll rendelkezésemre, amiből már csak 4 giga a szabad.
A rendszer többször akadt meg tegnap óta, mint az elmúlt 9 hónapban.
wifi hibával még nem találkoztam.Elsőnek nekem is gyorsnak tűnt, aztán belakva már kissé megváltozott a véleményem.
Lassú görgetésnél a QuickPic laggol, a google asszisztens kártyák is képesek laggolni ahogyan az alkalmazásváltó is, és az egész rendszer hajlamos a megakadásra. Nem mondom, hogy rendeltetésszerűen, de elég gyakran, és ezt más is mondta már a N5 topikban.
És bocs, de a szememnek hiszek, és nem mások véleményének ilyen téren, mivel sokak szerint a TW sem laggol sohaTovábbá az egész UI egy ocsmány dizájnú szar lett, persze ez már erősen szubjektív
Nem lesz ebből N6-ra váltás, legalább megvolt a tanulság -
front3r
őstag
Nexus 7 (2012) Wifi-n elkezd a rendszer használhatatlanul lassú lenni, szóval kell az a bugfix! Másnak meg no problem ugyanezen a modellen...
-
randras_83
addikt
válasz
DeathAdder #7 üzenetére
Lag WiFi hiba... Ugyan már... G3on meg Moto-n lehet,de Nexus-on nem hiszem sima szép és gyors.
Amúgy a WiFi simán jobb lett a preview hoz képest nem merül annyira. -
Izzé
őstag
válasz
Matada2.3 #13 üzenetére
Hohó! Az ART már 1 éve létezik , valamint szintén 1 éve tudhatjuk, hogy ez váltja véglegesen a dalvikot az új rendszernél. Az, hogy az Art-tal pár alkalmazásnál még lehetnek gondok, csak a fejlesztőket minősíti.
Az art kompatibilitást aki akarta pár hét alatt megcsinálta...
-
Cyberpunk
félisten
Mily meglepő.
-
BDave
őstag
- Zseblámpa egy idő után kikapcsol magától és nem lehet visszakapcsolni és a kamerát se lehet használni. Restart.
- Néha a Messengert nem lehet visszahozni a háttérből, bezár magától. Lehet, hogy még kompatibilitási problémák vannak az új ART miatt, gondolom majd frissítik és jó lesz.
- Néha nem az az app nyílik meg amire rábökökDe ettől függetlenül használható a rendszer napi szinten és ilyen hibák a 4.4.4ben is voltak. Semelyik új rendszer nem tökéletes, még csiszolódnia kell. De ahhoz képest hogy mennyire friss, tök jó és használható! Sőt, sokkal jobb mint az előző, üzemidő tekintetében pláne. Csak ajánlani tudom.
(#7) DeathAdder: full gyári a rendszer rajta? Nem cseréltél kernelt vagy bármi mást? Tisztán, hibamentesen ment fel az image? Nekem az a gyanúm, hogy nem, mert az én telefonomon nincsenek ilyen hibák és nincs különbség valszeg a két Nexus 5 és az image között
Csak azért kérdem, mert megtévesztő lehet sokaknak, hogy "jaj akkor ez a rendszer nem is olyan jó". Csak azt sokan kifelejtik a hibák leírásából, hogy pl. 5.0-át nem támogató kernelt vagy rootot pakolt fel.
-
válasz
DeathAdder #7 üzenetére
Nekem egyáltalán nem laggol, repül, mint az álom.
A wifi bugról pedig; ez a preview-ban volt, és pont ezért tolta ki a lollipop kiadását a google, hogy ezt javítsa. Viszont pár gyártó nem tudott várni (lásd LG), és kiadta bugos androidot. Vagyis lényegében a preview verzió került az LG G3-ra, és ez nem a google, hanem az LG mohóságának a hibája.
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #7 üzenetére
Ilyenrol sem hallottam meg egyaltalan. Nalam N7 2013-on is (ami N5-nel jelentosen gyengebb) szarnyal, sose volt meg ilyen gyors ez a tablet. Ismeros N5-en is fent van, es ott is brutal gyors.
Factory image-bol raktad fel vagy OTA-n? -
DJ. Ru$y
nagyúr
Úgy néz ki meg lehet oldani: túl agresszív a keresésben a wifi. "Megoldás"
-
DeathAdder
veterán
"..mindazok a kevésbé szerencsések, akiknek még a zöld robot egy régebbi verziója fut okostelefonján.."
Ez a már tegnap is hangoztatva volt, viszont én egyáltalán nem érzem magamat szerencsésnek a N5 -tel.
Úgy laggol az egész, mint a huzat, és bugos isAz az érzésem napokon, de az is lehet h órákon belül ebből downgrade lesz
-
PowerBuldog
veterán
válasz
tothmaxy182 #5 üzenetére
Kérdés, hogy azok a telefonok amire még csak most készül az 5.0 frissítés megkapják-e az ilyen bug javításokat.
-
tothmaxy182
őstag
Ez nem így megy. Az a szarakodó wifi kapcsolat tippre két héten belül ki lesz javítva az Android 5.0.1-el (vagy valami ilyesmi). Az 5.1 nem valószínű, hogy egy bugjavítás lesz (persze biztos lesz benne az is), hanem egy új (szinte) főverzió. De az ilyen bugokat, mint a wifi-hiba, általában napok alatt kijavítják. Ezért kapják meg a nexusok is csak szépen lassan, hogy ha van egy ilyen hiba, az minél kevesebb embert érintsen
-
assemble
addikt
sokaknak problémái adódnak a WiFi-kapcsolattal a frissítés óta..
Errol valami forras? Nem hallottam sehol ilyen hibarol, az eredeti forrason sem emlitenek hasonlot.
-
BDave
őstag
Ez örvendetes, ugyanis tényleg van jó pár kisebb bug amit javíthatnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest