- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #108 üzenetére
Jah, sok szerencset vele
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #106 üzenetére
Na kiraly, szivesen
Jo, hogy igy osszeszedted 1 helyre is, ez igy tenyleg hasznos lehet a jovoben is
Meg kozben talan osszeszedtel egy kis tapasztalatot linux-al, az is jol johet megHogyhogy eladod amugy, mire csereled?
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #104 üzenetére
Talan nincs futtatasi engedely rajta. Probald meg:
chmod +x flash-all.shEs utana megint:
./flash-all.shMost mar kozel vagyunk, erzem
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #102 üzenetére
Most akkor sikerult vegul futtatni a flash-all.sh-t es vegigment, es utana a telo megis szorakozik? A fenti hsz-ed alapjan szerintem nem voltal jo konyvtarban meg, igy nem talalta az sh-t (cd konyvtarnev).
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #99 üzenetére
Hm, ez erdekes... Valoszinuleg rossz csomagot akar letolteni (elavultakat, nem tudom miert azt ajanlja fel), inkabb ird be ezeket, es ez utan probald meg:
sudo apt-get install ubuntu-device-flash
sudo apt-get install phablet-tools(lehet, hogy eleg az egyik is beloluk, de ha mindkettot felrakod, abbol se lehet baj)
Egyeb infok: [link]
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #97 üzenetére
Ja, itt nem kell sokat bohockodni ilyesmivel, kb ennyi ahogy mondod
Ha beirod h fastboot, ha nincs fent a cucc, kiirja mit kell beirni, hogy telepitsd.
Utana hogy kell-e driver, azt latod onnan, hogy a fastboot devices kilistazza-e a telot, nalam nem remlik hogy kellett volna. Ja, es itt nem flash-all.bat, hanem flash-all.sh, amit igy futtatsz ha mar a jo konyvtarban vagy:
./flash-all.sh -
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #94 üzenetére
Mit nem tudsz?
Inditasz egy terminal-t, beirod h fastboot, es csokolom, minden ugyanugy megy -
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #88 üzenetére
Ja, en Universal-USB-Installer-vel szoktam. A verzio is jonak nez ki.. A pendrive-ra tippelek..
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #85 üzenetére
Hm, az igen erdekes, nagyon nem akar ez ott osszejonni...
Milyen ubuntu verziot probaltal, milyen tool-al csinaltad a pendrive-ra? A pendrive is lehet hibas, talan erdemes megprobalni egy masikkal. -
assemble
addikt
válasz
randras_83 #71 üzenetére
Nyilvan mindegy, ha pontosan ugyanazt csinalja, de nyilvan nem pontosan ugyanazt sikerult csinalni igy, ha ilyen elcseszett lett a vegeredmeny
DeathAdder: csinald ubuntu-bol, es jo lesz
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #62 üzenetére
Annak az oka, hogy miert nem megy vegig sok embernel a flash-all, meg maig nem teljesen tisztazott. [link]
De akkor ertsd ugy, hogy a hivatalos modja a flash-all lenne, te nem ugy csinaltad (akkor sem, ha valami leiras alapjan csinaltad), es nem is lett jo a vegeredmeny. Nevezzuk akar user errornak, akar nem: nem ment fel jol a flash-eles, es ezt a rendszer hibajanak rovod fel, mikozben nyilvanvaloan nem az. Sok massal egyutt is, amire ha mar itt tartunk, akkor terjunk is ki, mar multkor is emliteni akartam:"nem is én vagyok az egyetlen a sok közül aki ezt mondja" - ami azt illeti - de. Senki mastol nem olvastam semmi hasonlokat eddig. De az is igaz, hogy akinek hallottam a velemenyet, azoknak mind rendesen sikerult felrakni flash-all-al, ezert az a tippem, hogy mivel nalad mar a flash-eles sem sikerult, nincs jol fent a cucc nalad, igy nem is relevans a velemenyed.
Aki jol felrakta, meglehetosen egybehangzoan ugyanazt mondja, amit en is tapasztaltam es tapasztalok folyamatosan, es ami egyben kb a szoges ellentete mindennek, amivel fikazni probalod: az aksi ido jobb, mint valaha, a teljesitmeny jobb, mint valaha. Bug-okrol nem nagyon beszel senki egyaltalan, meg egyes szamban sem, nemhogy olyan messzemeno fikazasokkal jonnenek, mint te ("sok a bug", "tiszta bugos az egész" - mikozben persze alig tudsz barmi konkretat mondani.).
Ezek mar nem olyan dolgok, mint a UI fikazasa (ami tenyleg szubjektiv, ugyanakkor azzal is meglehetosen egyedul vagy. A legtobb velemeny szerint gyonyoru az uj UI, meg olyanok is elismerik, akik szinte sose hasznaltak ez elott android-ot.)
Ezek eleg egyertelmu dolgok, amikben mivel az ellenkezojet tapasztalod annak, amit azok tapasztalnak akik rendesen fel tudtak rakni, igy a legesszerubb kovetkeztetes az, hogy nalad nem oke valami (ami valszeg nem veletlen, mivel nem flash-elted fel rendesen), igy a fikazasod is teljesen alaptalan. -
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #58 üzenetére
"Nekem is végül a TWRP oldotta meg, szóval nem user error volt
"
Es ez miert is kovetkezne belole?
Ha flash-all-al rendesen vegigmegy, akkor - tudomasom szerint - nincs gond sehol. Nalad nem ment vegig, manualisan probaltad, de nem pont az lett az eredmeny, amit vartal. Hogy ezt TWRP-vel latszolag utolag rendbe lehet rakni, az nem tudom miert jelentene barmit is. De egyertelmuen hibasan flash-elted fel, mert ha jol van flash-elve, alapbol nem is fordult volna elo ilyen problema. Ahogy nalam sem fordult elo a 3 kulonbozo keszuleknel, amit eddig 5.0-ra flash-eltem, es egyiken sincs custom recovery, es semmi mast nem kellett csinalni, csak a flash-all-t futtatni.
Amit pedig a rendszerrol osszehordasz, az szerintem abszolut no comment, de izlesrol most nem fogok leallni vitatkozni.
A lollipop nalam eddig toronymagasan a legjobb mobil OS. -
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #44 üzenetére
Bootolj fel egy ubuntu-t. Fel se kell rakni, leszeded (1 giga alatt van), egy pendrive-ra felrakod, es kozvetlenul onnan tudod bootolni. Nyitsz egy terminalt, beirod h fastboot devices, felrakod amit hianyol hozza, aztan mehet a flash-all.sh es csokolom
Az egesz folyamat nullarol indulva fel oran belul abszolvalhato
(Nalam windows 7-rol sem ment a flash-eles, 2 kulonbozo geprol. Ubuntu-bol minden elsore ment.) -
assemble
addikt
válasz
randras_83 #36 üzenetére
Nalam eddig perfekt a lollipop
DeathAdder: hm, ott valami megint nem tunik jonak... En szemely szerint nem probaltam azt a leirast, csak jonak tunt, igy belinkeltem, szemely szerint en arra eskuszok, ha a flash-all szepen hiba nelkul vegig tud menni, ugy nalam minden mukodott elsore, ubuntu-rol csinaltam.
A cikk aljan irnak egy ilyet, amivel ez a problema elvileg megoldhato:
"If flashing userdata results in your device's internal storage being downgraded to 16GB according to the OS, just do a full wipe in recovery, that should fix it."Szoval szerintem nem ez a biztos megoldas, de talan igy is kb ugyanaz lesz a vegeredmeny, probald meg, ha a flash-all nem akar osszejonni.
Semmi ertelme a kitkat-et visszaraknod, mert az os-nek nincs (tudtommal) semmi komoly baja, az kb mindenben elorelepes a kitkat-hez kepest: szebb, gyorsabb, jobb. Csak el kene jutni addig, hogy jol fent legyen
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #30 üzenetére
Biztos, hogy hibasan lett telepitve, mivel a particiokat is a system image restore (amit a flash-all futtat) soran hozza letre, ami ha helyesen tortenik, akkor 32 gigasnal ahhoz passzolo meretu particiot hozott volna letre.
Szerintem biztosan nem uszod meg ujratelepites nelkul (ezuttal jol), hogy tenyleg minden biztosan jo legyen, es minel elobb csinalod, annal jobb, mert idovel csak megjobban "belaknad" gondolom.
Alapbol nem ertem miert kezdted el belakni, amikor nyilvanvaloan hibasan telepitetted fed. Nem tunt fel, hogy nalad nem ugy mukodnek a dolgok, ahogy kene, mikozben mindenki masnal teljesen jol megy minden? Meg hogy felannyi tarhelyed van, mint lennie kene? -
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #17 üzenetére
"32 giga memóriából csak 12 giga áll rendelkezésemre"
Ez sok mindent megmagyaraz. Egeszen biztosan hibasan flash-elted fel akkor. Gondolom belefutottal a system.img-s hibauzenetbe flash-eleskor, es manualisan probaltad flash-elni, viszont ott valamit nem jol sikerult megcsinalni (valamit kihagytal vagy rossz sorrendbe csinaltad, ilyesmi).
Azert gondolom, hogy ez legyen, mert ismeros 32 gigasaval is ugyanez volt elsore a szitu, amikor manualisa probalta az img-ket flash-elni, egy rossz leiras alapjan.Ha van a kozeledben valami linux/ubuntu, szerintem probald meg arrol, onnan flash-elve nekem siman ment a flash-all-al is.
Ha ez nem nagyon megoldhato: itt egy leiras ami segithet: [link]
A tanulsag pedig inkabb az legyen, hogy maskor helyesen flash-elj, es ha elrontod, vedd eszre, es ne a rendszert probald meg szidni amiatt, amirol nem az tehet
-
assemble
addikt
válasz
DeathAdder #7 üzenetére
Ilyenrol sem hallottam meg egyaltalan. Nalam N7 2013-on is (ami N5-nel jelentosen gyengebb) szarnyal, sose volt meg ilyen gyors ez a tablet. Ismeros N5-en is fent van, es ott is brutal gyors.
Factory image-bol raktad fel vagy OTA-n? -
assemble
addikt
sokaknak problémái adódnak a WiFi-kapcsolattal a frissítés óta..
Errol valami forras? Nem hallottam sehol ilyen hibarol, az eredeti forrason sem emlitenek hasonlot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 7
- Pajac: tpm.msc
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest