Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mr.Csizmás
titán
-
Csakénvagyok
őstag
Rég nem dolgoztam már assemblerel, de ha akarod megmondom mi az acumulátor, a listákkal is dolgoztam , vagy-vagy kapcsotalttal, stb, remélem az összes általános iskolai anyagot azért nem kell felmondani.
Moonman: Nem az van hogy aki linuxot használ nagy az arca, csak most kezdem felismerni hogy többen használják mint látszik, de nem dicsekednek vele.
szerk: sempai_ kolléga ment a köpetek közé
-
sztikac
őstag
3000 júzeres cég volt IT vezetőjeként ...
Másik dolog, hogy láttam én már olyan nagyvállalatot, ahol minden megoldás windows volt, mégis a fél magyar hackertársadalom 2 hónapig rajtuk keresztül jártak törni. Többek között orosz bankokat....háperszejóvan
#Sanyix: most nincs kedvem linkelgetni pl. a HUP-ról hány eddig erősen linuxot használó user ismerte el hogy a Vista bizony desktopra alkalmasabb (notebookokról nem is beszélve). És pl. hány olyan topik van amiben valaki arról panaszkodik hogy a jókis linuxát feltörték aztse tudja hogy (alap otthoni linuxokról beszélünk nem szerverekről). Szóval ez a linux jó - vindóz szar duma nekem kicsit vicces... Dehát mindjárt jön bambano hogy akkoris jobb a linux mer' neki nyóccáz nap a zuptájm
-
westcoastog
veterán
köszönjük szempáj de ez már sok
, elhisszük hogy szereted a linuxot, de ennyire nem kéne isteníteni, mindenki azt szereti amit szeret, én pl ati-s vagyok de mégsem emk nv-topikba szarozni,flamelni, volt nv-m is szerettem de már nincs,
jah és ha ennyire fajin akkor meg mondhatnád nekem hogy hogyan tudok integrált sata-driveres ubuntut beszerezni, rendeltem 1 eredetit de amikor tettem volna fel kipróbálni a sata vinyómat persze hogy nem ismerte fel... -
sghc_toma
senior tag
Nekem az MSI Wind-emen 8.10 van és 2,5 órát dolgozom vele aksiról, ha nem használok WIFI-t vagy Bluetooth-t.
nekem is annyit megy kb. a 8510w-m akarmilyen GNU/Linux-on.. Vista-n/Win7-en meg negyetamugy en probaltam a hardkor (LFS) disztroktol kezdve a juzerfrendli (Fedora, Ubi) cuccokig egy rakas GNU/Linux-ot, de az a franya szemem csak nem akar kinyilni; mindig visszaterek Win-re.. mert ott tudok a leghatekonyabban dolgozni.. el kene fogadni, hogy aki Win mellett teszi le a voksat, nem feltetlenul azert teszi, mert buta/nem ismeri az alternativakat..
-
negyedes
addikt
Szerinted mi alol irok most? Nem azt montam, hogy a linux szar, vagy , hogy a Windows milyen jo. HANEM azert mert valakinek mast hasznal mint te vagy mast gondol mint az mar hulye.
En meg voltam olyan alapotba mint Te, de "felnottem" es belattam minek szidni a masikat. En mindket OSen ugyan ugy dolgozok, gyorsan, hangtalanul.
A 8.10 meg mindig fagy, es meg mindig nem jo az ACPI kezeles egyik disztronak se. Lehet, hogy a gep mar regi ez is benne van.
-
moonman
titán
"Az is tele volt hibával..."
ha mutatsz egyetlen hibátlan szoftvert, soha többé nem használok MS termékeket."szerinted évente 25 milliárd nem pénz????"
kolléga előbb írta, hogy ez csak egy keretösszeg, nem ennyit költünk rá."Tudod én minden hónapban teszek (dolgozom) cégért. Nem csak egyszer... Rólad meg évente lehúzzák a bőrt is, mondván hogy a wörddel könnyebben dolgozol."
és tényleg, az új Word-del sokkal könnyebben dolgozom, mint a régivel. és ki is fizetem, mert tetszik. -
Mr.Csizmás
titán
Nem nyert, mert kőkemény ateista vagyok.
Egy kis szösszenet az úgynevezett bibliáról: (amit mellesleg olvastam, mint irodalmi mű)
[I]Levél Dr. Laurához
Laura Schlessinger egy amerikai rádiós műsorvezető, aki egy lelki tanácsadó műsort vezet. Nemrég, mint buzgó keresztény azt mondta, hogy a homoszexualitás megbocsáthatatlan bűn, MERT Leviticus (azaz Mózes harmadik könyve) 18,22 szerint utálatos az.
Ezen felbuzdulva ragadott tollat egy Jake nevű hallgatója.Kedves Dr. Laura!
Igen hálás vagyok, amiért oly sokat fáradozik azon, hogy Isten törvényét megismertesse az emberekkel. Rengeteget tanultam Magától, és szeretném ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja védelmébe venni a homoszexuális életformát, akkor én egyszerűen emlékeztetem rá, hogy a Leviták könyve a 18,22 alatt világosan kimondja, hogy ez utálatos dolog. Vége a vitának.
Viszont szükségem volna még pár eligazításra néhány speciális törvénnyel kapcsolatban, és arról, hogyan követhetném ezeket a legjobban.
a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom, hogy az az Úrnak kedves illatú (Lev 1,9, illetve Lev 1,3.17). A probléma a szomszédaimmal van. Azt mondják, számukra egyáltalán nem kedves ez a szag. Mit tegyek?
b) Szeretném a lányomat rabszolgaságba adni, amint a Kivonulás könyve (21,7) ajánlja. Mit gondol, milyen ár volna méltányos érte manapság?
c) Tudom, hogy nem léphetek kapcsolatba nővel, amíg a menstruációs tisztátalanság időszakában van (Lev 15,19–24). A gond csak az, hogy miből lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a legtöbb nő nagyon pikírten reagált rá.
d) A Lev 25,44 azt mondja, hogy csak a szomszédos népek tagjai közül vásárolhatok rabszolgát. Egy barátom szerint ez a mexikóiakra vonatkozik, de a kanadaiakra nem. Fel tudna világosítani?
e) Van egy szomszédom, aki ragaszkodik hozzá, hogy szombaton is dolgozzon. A Kiv 35,2 világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Kihívtam a rendőrséget, de nem tudnak segíteni. Erkölcsi kötelességem, hogy megöljem saját kezűleg?
f) Egy barátom szerint, bár kagylót vagy homárt enni utálatos dolog (Lev 11,10), ez még mindig kevésbé utálatos dolog, mint a homoszexualitás. Nem értek egyet vele. Eligazítana bennünket?
g) A Lev 21,18–20 kimondja, hogy nem közeledhetek Isten oltárához, ha valami probléma van a látásommal. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok. Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy van azért itt egy kis játéktér?
h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez Lev 19,27 szerint egyértelműen tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?
i) Lev 11,8-ból tudom, hogy ha döglött disznó bőrét illetem, tisztátalan leszek. Az a kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha cérnakesztyűt húzok?
j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti Lev 19,19-et, mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg össze kell hívnom az egész gyülekezetet, hogy megkövezzük őket, vagy pedig elég, ha egy meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük őket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak (Lev 20,14)?
Tudom, hogy mélyrehatóan foglalkozott ezekkel, úgyhogy nincs kétségem afelől, hogy el tud igazítani. Igazán köszönöm még egyszer, hogy a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet rá bennünket: az Úr törvényei örökérvényűek és megváltoztathatatlanok.
Az Ön odaadó rajongója: Jake[/I] -
negyedes
addikt
ami megbízható
8.10 olyannyira megbizhato volt, hogy az X vagy a kernel omlott ossze orankent.
Lassab volt mint a Vista. Debian nem ismeri az ACPI fel ora alatt lemerit az aksit 60% jaratja a procit, Fedora kiakad meg a liveCD futattasakor, Opensuse lassu.
Par pelda, (az en tapasztalataimbol), hogy mennyire is megbizhato valami. Fiatal lehetsz es naiv.
belenézhetek a forráskódba
Persze es minden r=1 juzer alma.Minden disztro ele leulsz es veigolvasod a forrast? Nem semmi vagy es raadasul mennyi idod van!
Most igazat adok moonman-nek, tenyleg divat az MSt szidni.
-
moonman
titán
"Amikor az összes, az XP-n és 2000-ren kívül mind nagyon gyengére sikeredett."
akkor emlékeztetnélek a Win95 óriási sikerére, a mai napig használt NT4-ekre, a kvázi ipari szabvánnyá vált Server 2003-ra és a még megjelenés előtt igen népszerű Windows 7-re."És mi lesz a Windows 7-en, 8-on túl? mit akarnak még beletenni, hogy jobban el tudják adni?"
csak a képzelet szab határt. miért, eddig miket tudtak beletenni? ülj le egy NT4 elé, és érteni fogod."az XP óta csak a kábítás folyik..."
olyan vagy, mint az öregek, akik jobb híjján a "bezzeg a régi szép időkben" kezdetű mondatokat mormolják..."Ha akarom, belenézhetek a forráskódba"
igen, ez általános jellemző a számítógép felhasználók körében."olyan közösség adja, aki nem a harácsolásban érdekelt, hanem a valódi fejlődésben"
és egészen addig nem is lesznek sikeresek, amíg nem gondolkodnak üzletben is."Magyarországról rengeteg pénz folyik ki licencdíj formájában (szoftver, film, zene). Be lehetne vele tömni a költségvetési hiányt, és már lehetne eurónk"
ú jaj, aú. ez fájt azért. ha csak ennyin múlna egy ország boldogulása..."Mikroszoft azt mondja, hogy a fejlesztést meg kell fizetni... Na jó... Hányszor?"
folyamatosan. vagy te csak az első hónapban dolgoztál pénzért a munkahelyeden, azóta pusziért?"És mit kapsz érte??? (mennyi kritika éri a fejlesztésüket???)"
szarozni, fikázni mindent lehet, sőt divat is, attól még rengeteg munka van benne."hogy ez viszi előre a világot.... "
mondtam, ülj le egy NT4 elé és próbáld meg elvégezni a mai munkádat."És ha felhasználói élményre vágysz, http://www.youtube.com/watch?v=X_VA5C_pOys"
hát ha szerinted ezzel lehet normálisan dolgozni, akkor csak ilyet használj. -
Mr.Csizmás
titán
az XP óta csak a kábítás folyik...
Azonban ha már van alternatíva, én olyat használok, ami megbízható és fizetni sem kell érte. Ha akarom, ... Mert olyan közösség adja, aki nem a harácsolásban érdekelt, hanem a valódi fejlődésben.
és a microsoft a nagy gonosz ugye?
jó kis hippiduma.
Tisztára, mintha a Jehovásokat, meg a szcientológusokat hallanám...
-
negyedes
addikt
Minek mégegy vindóz?
Minek megint uj Ubuntu/Fedora/OpenSuSe/stb kiadas?(direkt nem linuxot irtam, ha tudod miert, akkor jo....).
Fejlodunk igy az OSnek is kell haladni a korral es hat az XP mar lassan 9 eves lesz. Meg a biztonsaga se a legjobb dehat te ugyis honaponta rakod ujra(bocs na nem igy van).
A tudasod ezen a teren hat, hogy is mondjam, eleg keves, de te vagy a franko csavo mert tudod mi a tuti. Kell a flame, kell......kicsit szanalmas mar ez igy. -
shteer
titán
-
Dave™
nagyúr
Nekem egy belépőszintű konfiguráción (E5200, 800as ramok, 320-as WD winyó) a gomb megnyomásától 32 mp. Itt meg a boot menütől mérték, ha onnan mérném, nekem is kb ennyi lenne Win7 7068-as builddel. Jövő nyárig ingyen, ugye, utána meg (ill. amikortól már lehet) azért veszi meg az ember, mert erre elég széles a programkínálat, így minden igényt ki tud elégíteni. Nem utolsó sorban egyszerű használni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest