Új hozzászólás Aktív témák
-
A mai technikával (de a 20 évvel ezelöttivel is) nem jelent semmilyen problémát az érintős gombok teljeskörű, normális kivitelezése. Kizárólag akarat kérdése. Tuti lesznek gyártók, akik ezt is elb*sszák, de a SonyEricsson időkben ezt a fizikai gombokkal is képesek voltak eljátszani. Fagyás után hiába csináltál bármit a mechanikus bekapcsológombbal, nem történt semmi, csak az akksi kivétel volt megoldás.
Tehát ez is mutatja, hogy kizárólag a gyártó hozzáállásán, és körültekintésén múlik minden. -
Kb. igen.
Az, hogy van-e haszna, az attól függ, hogy milyen az ízlésed... Vagy bejön, vagy nem.
A vízállóság és a merevebb (erősebb, vékonyabb, könnyebb) készülékház érdekében mindenképp jól jön, mert nem kell lyukakat kialakítani a gomboknak, mert az érintős részt ügyesen meg lehet oldani a műanyag (vagy kompozit, üveg, talán alu, de ez nem tuti) borításon keresztül is.
Ugye, azt tudjuk, hogy egy bizonyos vékonyságnál a gombok helye körül gyengül a készülékház. -
válasz
Quasi_modo #79 üzenetére
Nem telefonnal merítettem le, hanem biciklis lámpával.
Minden 3,7V-os akksira szükségem volt egy bringa túra alkalmával.
A műszer szerint közel nulla volt az összes.Egyébként töltöttem már telefonnnal (Xperia X8) nem telefon akksit is (3db AAA elem sorba kötve, nullára merítve), szóval a teljesen kimerült akksikról szóló pár éve még nem volt igaz minden telefonra. Az újabbakkal nincs tapasztalatom.
-
Ha bizonyos szint alá merül az akksi, akkor kikapcsolhatja az érintős gombot is, így nem merül a kritikus szint alá.
Amint töltőre rakod máris megy a töltés, és van gombod is. Nem tudok elképzelni olyan szituációt, ahol ne lehetne megoldani.Egyébként nem vagyok nagy telefon szakértő, így azt sem tudom, hogy miért van az akksiknál ez a minimális szint, de pl. az XPeria X8, x10, és Ray telóknál már merítettem le nullára akksit, és minden esetben be tudtam kapcsolni a telót 5-10 perc töltés után. Igaz, addig még a ledek sem világítottak.
-
Mechanikus gomb esetén is le tud merülni a telefon, és üres akkuval a fizikai gomb sem kapcsolja be a telefont.
Ha az történik, amit leírtál, akkor töltőre dugod, és máris műxik a tapis gomb.Egyébként egy szál érintős gomb működtetéséhez olyan kevés energia kell csak, ami nem hetek, hanem hónapok alatt merítené le az akksit, aminél gyorsabban meríti az akksi saját önkisülése.
Gondolj bele; egy jóféle karóra hány évig megy el egy darab gomb elemről.
Ennek töredékét fogyasztja egy darab érintés érzékelő, ha igényesen megcsinálják. De ha nem, akkor is ott a töltő... -
válasz
Orionhilles #58 üzenetére
Nincs szükség semmilyen szoftverre egy érintős gomb vezérléséhez. Egy tök egyszerű áramkör megoldja, és innentől kezdve azonos funkciójú, mint egy mechanikus gomb.
Annyi a különbség, hogy az érintőt és az áramkörét kikapcsolt állapotban is minimális áram alatt kell tartani, h működjön. -
válasz
Orionhilles #55 üzenetére
Ugyanúgy. pl. bekapcs tapi + hangerőtapi
-
válasz
DeathAdder #8 üzenetére
A bekapcsolás is megoldható úgy, hogy egy szenzor kikapcsolt álapotban is áram alatt van. Nem téma a megoldása.
(#9) DaveJr: Attól, hogy érintős a bekapcsoló gomb, nem biztos, hogy az OS irányítása kell a működéshez. Lehet egy szög egyszerű áramkör direkt neki, aminek a megnyomását az OS is megkapja, de pl. spéci kompónál akkor is kikapcsolja a telót, ha az OS nem válaszol semmit. Egyébként láttam olyan telót, amin afizikai bekapcsoló gombot hiába nyomtad egy OS fagyáskor, mert nem reagált rá (Xperia X8, X10, Ray, stb.) Persze, ehhez kernel probléma kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest