Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eszleny
aktív tag
Szerintem meg elég katasztrófa a telepítés. Addig rendben van, hogy behúzod a programot az Applications mappába. De mikor le akarod szedni akkor, ha csak kitörlöd, otthagyhat fájlokat a Library mappában. Vannak olyan programok amiket, ha le akarsz szedni először vissza kell állítani bizonyos opciókat s csak utána törölni. Pl. ilyen a fizetős Pathfinder.
Ha pedig installer van, akkor általában csak rendszergazda joggal tudsz telepíteni. Pl. installerrel települ a Adobe Reader, de az update az app fájl. Az updatet csak rendszergazda fiók alól tudtam telepíteni, míg az alapprogramot fel tudtam telepíteni felhasználó fiókból rendszergazda jelszó megadásával. Azért problémás a
Van olyan is, hogy az uninstaller a dmg fájlban marad, tehát újra fel kell csatolni a telepítőt, hogy leszedjük a programot.Mindenesetre, nekem hiányzik a windowsos UAC, amit annyian rühelnek.
-
Eszleny
aktív tag
Aki Macbookot vesz az valószínűleg az OS X-ért veszi. Sajnos el kell fogadni, hogy csak egy pár fajta gépet árul az Apple és azokat is csak ilyen áron.
Írnék pár programot amit szoktam használni vagy úgy gondolom ti is hasznukat vennétek:
- BetterTouchTool: billentyűkombinációkhoz lehet egér gesztusokat hozzá rendelni. Mivel szinte mindenhez lehet billentyűkombinációt rendelni, ezért nagyon hasznos. Lehet billentyű kombinációt rendelni program indításához. (pl. nálam alt+F1 a Findert indítja)
- Notational Velocity: jegyzeteket szoktam elmenteni akár a böngészőből, mikor nem akarom, az egész oldalt elmenteni. Ha egy weboldalt akarok elmenteni akkor Safarival web archive formátumba szoktam. Előnye, hogy egy fájlba csomagolja és van Quick Look hozzá.
- ClipMenu: vágólap kezelő.
- TextWrangler: szövegszerkesztő, inkább programozáshoz.
- DicUnifier: stardict formátumú szótárakat lehet átkonvertálni a beépített Dictionary-hoz. (általában csak egyszer használja az ember)
- Ukelele: billentyűzet kiosztásokat lehet szerkeszteni vele. Csak a szerkesztéshez van rá szükség.
Ezeken kívül AppleScripttel és Automatorral apró dolgokat is meg lehet csinálni: pl. fájlok tömeges átnevezése, fájlok konvertelása stb.
Szerintem, akkor derül ki igazán, hogy számotokra megérte váltani, mikor ezeket a gépeket szintén Macre cserélitek.
-
Ezt OS szinten biztosan ki lehetne kuszobolni, barmit is csinaljanak a user modu szoftverek. Kerdes, hogy a megnovelt biztonsag / garantalt valaszido / etc. milyen aldozatokat kovetel (pl. tipikusan QNX alatt sosincs ilyen problemad, viszont valamivel alacsonyabb a rendszer teljesitmenye ).
-
Mert a beborulásnak az egyetlen formája a más processz memóriaterületébe firkálás
Minden bonyolult rendszert sokféleképpen meg lehet borítani. Akkor szoktam le a fullscreen Flash videólejátszásról (YouTube), amikor észrevettem, hogy ha lejátszás közben felbukkan egy Growl notifikáció, az egész kép elkezd vízszintesen csíkozni, és onnantól semmire se reagál a gép, csak a kikapcsgomb nyomvatartására.
Szerencsére úgy tűnik, hogy az új lejátszójukkal, vagy a béta Flash Playerrel (nem tudom melyik összetevő számít) ezt nem tudom megismételni.
-
-
geri|
aktív tag
Teljesen igazad van sajnos. Meg olyan arcok miatt ítélik meg rosszul a jámbor, kompromisszumkereső macest mint Ulkesh... Itt nyávog most is, hogy a win is instabil. A mac is relatív instabil könyörgöm. Ott is vannak olyan fórumok ahol mesélnek az osx összezuhanásról, stb...Nem szabad ennyire csőlátásúnak lenni.
Az meg a másik, hogy nem lehet minden cég multitálentum. Ha már a kocsiknál vagyunk, nincs olyan hogy legjobb. A saab/volvo a legbiztonságosabb, a bmw a legvezethetőbb, a lexus a legkörnyezetbarátabb, de nincs olyan hogy all in one.
Ez igaz a telefonokra-gépekre is, nem lehet mindenben legjobb a mac sem a pc. Elvakult brandimádat... -
moonman
titán
én olyan gányokra gondoltam, amik egy 10 MB-os telepítés előtt kiírják, hogy nincs elég hely az 500 GB-os vinyón, amik mindenáron a C:\PISTI mappába akarnak telepíteni, amik a beállításokat a \Windows mappában képzelik el tárolni (access denied jól), és amiknek az uninstallja abból áll, hogy "megpróbáltam, de nem emlékszem, mit hova tettem". általában ezek ilyen kőkorszaki Wise meg InstallShield telepítőket használnak.
én biztos, hogy az msi-ket szeretem a legjobban, mert az tisztességesen rollback-elhető, általában részletesen naplóz is, de egy kapcsolóval rá lehet kényszeríteni, valamint lehet vele központilag is telepíteni domain-ben.
-
moonman
titán
nem szemét marad ott, hanem megosztott fájlok és beállítások. ezek általában a \program files\common files-ban és a registry-ben találhatók és szánt szándékkal maradnak ott. nekem pl. legutóbb egy hete jött nagyon jól, hogy az Office 2010 Beta után a véglegesre átállva, nem kellett előről kezdenem a tízmillió beállítást és postafiókot felkonfigurálni, hanem leszedtem-feltettem és folytattam a munkát.
ezek a fájlok és bejegyzések pedig a közhiedelemmel ellentétben semmit nem lassítanak, mert nem töltődnek be indításkor, ha meg betöltődnek, akkor amúgy is szükség van rájuk.
ha pedig végképp zavar, akkor nem nekiállsz registry pucolókkal bohóckodni, hanem megkeresed azt az egyetlen mappát és/vagy kulcsot a HKCU(HKLM)/Software/program neve alatt és törlöd. voila.
remélem, elég kultúrált és kimerítő választ adtam.
-
doc
nagyúr
te meg folytatod...
de ha van egy 'eleg intelligens' megoldas, akkor miert marad ott megis a rengeteg szemet?
na mind1, ez egy teljesen masik temaOSX alatt nagyon ugyesen meg van oldva a programtelepites, egyszeruen behuzodd az Applications mappaba, es kesz. ha mar nem kell, akkor kukaba rakod
-
doc
nagyúr
válasz
DeFranco #133 üzenetére
nem arra gondoltam, hogy apple-re warezolnak OSX-et, hanem elsosorban a hackintoshra, ezert is emlitettem a sajat peldamat (ami azt illeti, nekem semmi szenvedes nem volt benne, felraktam, megy, orulok
bar ebbe belejatszik az is, hogy normalis HW van a gepemben, nem 'dzsunka')
azert aki apple-t hasznal, annak altalaban nem gond penzert megvenni a frissitest, foleg hogy sokkal olcsobb mint egy agyonkorlatozott OEM windows, bar hogy a jatek-warez mennyire elterjedt, azt nem tudom
egy torrentoldalon korulnezve azert vannak OSX-es jatekok is, bar nagyon keves, seederbol sincs sok... -
Lirion
addikt
Vannak felhasználók, akik a macet is simán szétbarmolnák. Ismerek én is ilyen embert, aki minden szart a desktopra tölt le és ment el, feltelepít 8 kodeket és 5 lejátszó progit egy video miatt, telepítget és uninstallálgat trial programokat meg hasonlók.. Nekem a vistám 2 éves ugyan még csak, de se lassulás, se összeomlás nincs, sőt, egy huzamban folyamatosan elfut hetekig kikapcsolás nélkül és nem hogy lassulás nincs, de még gyorsult is..
-
vsgaborr11
tag
Kérdésre válaszolva: Igen, mi az hogy!
-
DeFranco
nagyúr
Ezt úgy érted, hogy MAC-re op.rendszert (OSX-et, vagy tököm tudja mi az általános neve) warezolnak? Minek? Adják mellé, ha kéred ha nem. Vagy tévedek? Hackintosht most hagyjuk, az más tészta, azt tudom. Meg is érdemli aki szenved vele.
szerk: ez nem leszólás volt, engem is érdekel, csak nem merek belevágni. Csak ott majdnem törvényszerű, nem éppen meglepő, vagy rossz. Nem minősít semmit.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Kalandor #124 üzenetére
"A munkahelyi gépemen az XP 2003 nyári, azóta naponta használom "
Gondolom hasonló előélettel, mint írtam….---
Örülök, hogy itt mindenkinek ilyen stabil XP-je van, a Windows topicok nem is értem miért vannak tele problémával és pár hónap alatt belassuló rendszerekre panaszkodó felhasználókkal.
-
doc
nagyúr
Osx-en borzasztóan szar a flash, gépem a 720p youtube videókat anélkül viszi, hogy a ventilátor elkezdene zúgni, egy mac nem tudja ezt.
nem a 'mac' nem tudja, hanem az adobe keptelen hasznalhato flash playert osszehozni osx/linux ala, valoszinuleg sz@rnak ra nagy ivben, a fejlesztok az unalmas perceikben hozza-hozzanyulogatnak talan, aztan ennyi... -
Ulkesh
őstag
válasz
#06658560 #115 üzenetére
"Winxp tudja különösebb gond nélkül."
Hát persze…
WinXP-t felraksz, majd frissítgeted évekig, aztán upgradeled Vistára, majd átrakod a vinyót egy teljesen más hardverű gépbe és az még használható sebességgel, hibátlanul fog tovább működni.
Aztán boldogan élnek, míg meg nem hallnak.
Esti mesénket olvastátok -
Valed
tag
Notimon 1 évig hibamentesen ment vista, majd újraraktam win7-tel, a telepítés fél délután volt, nem haltam bele.
Osx-en borzasztóan szar a flash, gépem a 720p youtube videókat anélkül viszi, hogy a ventilátor elkezdene zúgni, egy mac nem tudja ezt. Ez többet ér mint az évenkénti egy telepítés. -
Ulkesh
őstag
"Sose cserélném el mac-re, kiráz a hideg a osx-től."
Az ilyen megjegyzésektől engem ráz ki a hideg
Én per pillanat egy olyan OSX-et használok, ami eredetileg 6 éve lett telepítve, azóta megért vagy 8 rendszerfrissítést, egy teljes verzióváltást és egy teljes gépcserét (Mac Pro-ból házilag összerakott hackintosh-ba), ennek ellenére hibátlanul működik. Majd ha ezt egy általános célra otthon használt Windows-ról is el lehet mondani, akkor nem fog engem kirázni a hideg a Windowstól
-
RepeatSector
senior tag
egyetértek pingvines barátommal
ne terjesszétek hogy linux alapú a cucc (a linux jobb)
Gépemen Winxp laptopomon OPENSUSEAmugy a HACKINTOSH-ról már hallottatok ?? pc-re való mac osx és tényleg jól fut vagyis nekem 1xer próbaképp megnéztem mit tud , a gyorsaságot átadja mert tényleg gyors
+ki nézi azt hogy mi van irva a gépére???? nekem egy sima fekete házban lakik gigabyte alaplappal, kingston ramokkal ,gigabyte ati videokarival, wd vinyóval ,valami 400w-os táppal ref hűtő mindenen és kussba van -
Valed
tag
Nekem 13,3 -as asus notim van másfél éve vettem 230-ért c2d, ati3470, tökéletesen meg vagyok elégedve vele egyedül a ledes kijelző hiányzik. Sose cserélném el mac-re, kiráz a hideg a osx-től.
A telefonjuk nagyon jó, nekem is iphonom van. -
D@niel
addikt
"Lehetsz bárki, lehetsz szép, csúnya, gyenge vagy erõs, ha BMW-ben ülsz, külön kategóriát alkotsz az úton. Szemtõl szembe elnézõek, sunyik, megengedõk és a szemedbe mosolyognak, ám a hátad mögött gyûlölnek, leszólnak, a pénzed okát keresik és nem vagy más, mint egy „köcsög BMW-s”."
Én meg ezzel értek egyet!
-
doc
nagyúr
Akkor lenne fair a dolog, ha találnánk valakit, aki sosem használt még Windowst, vagy legalábbis a Windows 95 óta nem.
kb. 6-7 eve nincs a gepeimen windows, nem is hasznaltam, jo leszek?(na jo, egy virtualis XP-m van, egyetlen program alkalmankenti futtatasa miatt, de magat a windowst sosem latom rajta, csak a program gui-jat)
ha adsz ajandekba egy notebookot windows7-tel, szivesen tesztelem es irok rola blogot -
Bocha
HÁZIGAZDA
Persze, ez általánosítás, de mégis ezt érzi mindenki: jönnek az Apple fanok, jól megmondják, leugatnak, nem látnak más utat és csak az alma a forradalom. Ez megy minden fórumon. Ezek után teljesen nyilvánvaló, hogy a kívülállók ezek alapján az emberek alapján fogják megítélni a Mac-es közösséget, mert a hozzád hasonlók (akikből nyilván több van, mint a szájtépő majmokból) nem mennek oda és rúgják seggbe a "kollégáikat", hogy hé, lehet ezt finomabban is (ez nem feléd volt kritika, mert most is itt vagy és jól is teszed!
). Ezért mondjuk azt is, hogy a 3-as BMW-kben/Mercikben/terepjárókban (húzd alá a megfelelőt) kopasz majmok ülnek: nem azt jegyzed meg, aki normális, hanem azt, aki elcsap a bringáddal együtt, miközben neked van elsőbbséged, majd még pofán is ver.
-
dabadab
titán
"biztos, hogy olyan nagyon drágák a 13 hüvelykes Mac notik?"
A fene tudja. Ez a szubnoti kategória azért szokott ilyen drága lenni, mert könnyű, strapabíró, ergonómikus, miegyéb gépek. A MB-ről eddig az derült ki, hogy (relatíve) nehéz meg vágja az ember kezét (és nincs rajta dokkoló port (meg világítás meg pöcökegér)).
-
törölt tag
én is most vettem új gépet. eredetileg 13"-os méretben akartam, hogy könnyű legyen, de még viszonylag használható kijelzővel (mivel nincs asztali gépem, és egyelőre külső monitorom sem). sajnos pont ebben a méretben nem nagy a választék. az X301 már kifutott modell szinte, és drága is, a Latitude E4300 csak netről rendelhető és marha drága (és egy fasza bundle csomagban adják, aminek a felére szükségem sincs), stb.
a vége az lett, hogy vettem egy T410-et, igaz hogy kicsit nagyobb, de minden van benne, ami nekem kell. 3 év világgari van rá, adtak valami win7-et is hozzá, és 210-ből megvolt. -
hemaka
nagyúr
válasz
PowerBuldog #99 üzenetére
Azt tudom, én mint a Machintos-ra gondoltam konkrétan. Mert vannak felhasználási területek, ahol szinte csak azt használnak.
-
geri|
aktív tag
tudom-tudom a kivétel erősíti a szabályt, és nem írtad le konkrétan, hogy minden apple tulaj sznob, de azért ne már...senkinek nem jelenik meg semmi az álmában, a "+!% is ugyanakkora marad tőle, stb. Tökre hangzatosak ezek a dolgok a cikkben de akkoris. Nem minden mac-es baromarcú sznob kihaénnem...
Azért mert a legtöbb bmw-t gorilla urak vezetik, több éves börtöntapasztalattal, meg adócsalással, akkor mindenkit azonosítok velük? Persze megértem, ettől tökre olvasmányos a blogbejegyzés de akkor is no... -
Magnum_
nagyúr
válasz
RepeatSector #89 üzenetére
köszi a tanácsot
-
Guff
csendes tag
Bocs, ha megsértettelek, nem akartam, tényleg.
Egy szoval sem mondtam, hogy lopott. Csak alapjaiban nem egy Apple által irt OS, es mégis ugy adják el mint a "világ legfejletteb" oprendszerét ami az övék ...
Elismerem, hogy jól müködik, stabil stb. nem is ezzel van a bajom, hanem a köritéssel ... -
Ijk
nagyúr
Nagyon szép a macbook, de egyszerűen nem értem miért kell erőltetni azt a gyenge tükröződős tn panelt. Tudom, hogy nemcsak a macbookban olyan, de nagyon rosszak azok a képernyők, főleg a betekintési szögük. Vajon egyszer az életben áttérnek végre matt felületű IPS-re?
-
-
Guff
csendes tag
Nem felejtjuk el az oprendszert, de az nem mas mint egy FreeBSD amihez irtak egy jo feluletet es optimizaltak arra a keveske hw komponensre ami van nekuk. A mai Mac oprendszereknek mar semmi koze a regi MacOS-hoz.
Amugy itt jon be a MAc elonye a PC-hez kepest. Csak ok tervezik, csak ok gyartatjak es keves hardware komponensbol dolgoznak. Igy konnyu stabil OS-t raepiteni, optimizalni.
Egy Win-t is ha felteszel egy jol osszevallogatott, minosegi PC-re nem lesz kekhalal belole, ezt garantalom. Csak szegeny PC sorsat ilyen szempontbol megpecsetelik a filleres hazak, alaplapok, videokartyak stb. amiket valahol egy kinai/tajvani garazsban vagy esetleg hajon raknak ossze. -
Guff
csendes tag
Nekem sem szimpatikusak az Apple termekek, es nem a minoseguk miatt, sot, az kivalo, hanem a ceg politikaja miatt.
[link]De kinacsi vagyok a blog folytatasara ...
-
Straw
senior tag
"Álmomban nem jött elő Steve Jobs."
-
hemaka
nagyúr
válasz
RepeatSector #89 üzenetére
Nem csak a feeling, az op. rendszert miért felejtitek el mindig?
Pedig nálam az a legnagyobb csábító erő, nem az unibody, meg alu ház. -
madgie
titán
válasz
PowerBuldog #68 üzenetére
Még egy: én nem igazán szeretem az Acer-t (volt már velük rossz tapasztalatom), de 185k körüli áron kapni tőlük olyan csillivilli vékonka notebookot, ami pont 13.3", erős az akkuja, ráadásul i3 proci meg HD 5470 VGA van benne. Ja és három év gari van rá.
-
<NewL>
addikt
válasz
RepeatSector #85 üzenetére
2kg körül vannak a 13"-osak
Bocha :
-
Bocha
HÁZIGAZDA
-
<NewL>
addikt
vágja a kezed a Macbook széle? itt a megoldás,reszeld le!
Saint : ez nem iPhone
-
zazahoho
őstag
eddig sem csábított,de szerintem ezután sem fog
-
ThorsHUN
őstag
Höööee rulez
-
RepeatSector
senior tag
nekem akkor kellene ha ingyen adnák
megvagyok elégedve az én jó öreg Compaq PRESARIO 2500-asommal jól megy a san andreas is de inkább warcraftozok rajta -
T400s
-
Alex91
félisten
válasz
PowerBuldog #68 üzenetére
Azt mie renew? Ez alapban mennyi?
-
PowerBuldog
veterán
válasz
PowerBuldog #66 üzenetére
Vagy még mindig 13.3"-on: [link]
-
PowerBuldog
veterán
-
Magnum_
nagyúr
bár nem engem kérdeztél, de én hasonló felszereltségű, szépségű és több garanciával rendelkező HP Renew 6930p Elitebookot, és a renew miatt sokkal olcsóbban magyar bill.-el (bár az nem az OSX-es, de op.renszer a legtöbb esetben jár hozzá. gazdaságossági okokból. ha annyiért, amennyiért vettem a sajátomat, megkaphattam volna az alu macbookot, és nem 50k lenne a gari kiterjesztés, hanem alapból 2-3év lenne, elgondolkodtam volna rajta
namost ami új ebben a kategóriában, a HP 8440p, az igen, izmosabb ár, Macbook körül mozog, ha nem renew.. -
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
PowerBuldog #60 üzenetére
Erről úgyis akartam írni egy postot, úgyhogy beletaláltál, érdekel a véleményed: te mit vennél 13 hüvelykes gépek közül, hasonló tudással és sebességgel?
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
Sunabouzu #51 üzenetére
Mondom még egyszer: nem kell olvasni sem ezt, sem a Mobilarenát, sem a Prohardvert, sem semmit. A "kell" szón akadta meg, ami az eredeti hozzászólásodban volt; tényleg nem kell. Minőségi tartalmat nyújtunk neked INGYEN, nem tudom, hogy milyen alapon háborogsz bármin is, nincs itt semmi kényszer.
Az RSS sem jogos, ez például kiment, de mint láthatod, a következő már nem volt benne. Számodra nyilván hihetetlen, de van pár ezer ember, akik nagyon szeretik azokat a dolgokat, amikeg Bog és én írunk, ezt a blogot is örömmel vették és követik, miattuk mentek ki az első postok RSS-ben és miattuk fog még pár (de messze nem az összes) kimenni. Valószínűleg a hírek közül sem érdekel téged mindegyik, ott valamiért mégsem háborogsz, furcsa ez nekem.
Egyébként a Logout is erre van kitalálva, de a célnak jobban megfelel és jóval szofisztikáltabb felületet nyújtanak az itteni blogok, plusz természetesen több emberhez jutnak el. Érdeklődés pedig van, mint láthatod, szerencsére a szó pozitív értelmében.
-
Ulkesh
őstag
válasz
PowerBuldog #60 üzenetére
13"-os hasonló hardveres tudású gépet más gyártótól sem kapsz sokkal olcsóbban, sőt...
-
PowerBuldog
veterán
válasz
TheDragon007 #58 üzenetére
Itthon is csak a horror áruk miatt "sznobság", és csak kisebb részben a Apple márka miatt. Egy "fapados" MacBook Pro alsó hangon is 330-350e Ft. A sima MacBook meg 260-270e. És ettől csak drágábbak vannak. Ennyi pénzért szerintem nem kérdés, hogy milyen más laptopokat lehet venni.
-
Kumite
aktív tag
Szerintem még így is érvényes lenne a tesztelés valamennyire, mivel valószínű, hogy anno azért hagyta ott a windowst, mert nem jött be neki a 95/98/xp. És így, pár év mac használat után a win7tel meglátná, hogy ez is olyan oprendszer-e, amit érdemes osx-re cserélnie, vagy nincsenek már meg azok a hibái, amik akkor voltak.
-
TheDragon007
senior tag
Várom a folytatást.
Nálunk az IT Universityn rengetegen használnak Macbookot (illetve Prot) ezért itt sem ezek, sem a ThinkPadek, sem más notik nem minősítenek senkit sznobbá/különlegessé. -
Ulkesh
őstag
válasz
FoxiestFox #53 üzenetére
"Én úgy vélem hogy míg egy laptop elég strapabíró, és féláron és ellátja ennek a feladatát, addig ezt a dizájnterméket nem kell istenként tisztelni."
Azért nyugodtan linkelhetnél hasonló kategóriájú 13"-es notebookot ami fele ennyibe kerül
-
bambano
titán
Apple helyében én nem álltam volna ki egy x40 ellen...
-
És mire is jó pontosan az unibudi?
Jobb mint egy TP? Loaf us-t.
Csak megadja a feelinget, hogy különleges.
Hozzáteszem, tényleg nagyon szépek az Apple gépek (bár feketében még szebbek lennének).
De semmi különleges nincs bennük.
Laptop ez is, nem egy angyalszárnydarab.
Laptop, amiből van ezer féle kicsi, nagy, szar, jó, műanyag, magnézium, alumínium, meg ki tudja még mi.
Én úgy vélem hogy míg egy laptop elég strapabíró, és féláron és ellátja ennek a feladatát, addig ezt a dizájnterméket nem kell istenként tisztelni.És rám lehet fogni, hogy alulról ugatom ezt a műfajt, de én egy MacBook-ot is ugyanarra használnék, amire a mostani ócskavasam. És Windowssal.
Én nem a GUI miatt csípek egy oprendszert. -
Sanraith
aktív tag
Könyvet is írnék róla, ha ingyen kaphatnék egy ilyet...
-
Sunabouzu
csendes tag
Mert apple. El.
Talán magánemberként engem is zavarhat, ha nem telefon témájú blog fut egy telefonos "szakmai" oldalon. Én azt hittem, a logout erre van kitalálva. Ez a bejegyzés az RSS-ben ugyanúgy megjelenik, mint akármelyik hír, vagy teszt. Valószínűleg ha nincs benne, fel sem tűnik. Így viszont szerintem joggal érzem úgy, hogy ez is csak egy újabb alkalom, ahol valaki elém próbálja tolni ezt a (elég megosztó) márkát, amit én nem titkoltan nem kedvelek. Jó okom van erre, de nem akarok flémet. Úgy emlékszem, hogy ÉN nem személyeskedtem az előző hozzászólásomban, a nemtetszésemnek adtam hangot, de nem merném állítani, hogy ugyanezt el lehet mondani Rólad is. Ez is az új hullámmal jár?A rangjával nagyra lévő "fórumtársnak" üzenem, hogy nem véletlen nem fórumozok. Van saját, hús-vér életem.
-
RaveForce
veterán
hát én azért megnéznék pár képet a dobozról, csomagolásról, gépről, tartozékokról stb, énmár csak ilyen vizuális típus vagyok
-
HavocS
senior tag
Érdekes ez a touchpad mánia, én mondjuk egy kicsi, de multitouchos és amúgy (a gombokat kivéve amiket sose használok, hiszen így 1 ujj bal, 2 ujj középső, 3 ujj jobb klikk) nagyon jó (eee 1000h)-t is meg egy Wacom Bamboo-t is használok de egyszerűen szerintem ez nem méret kérdése. Lehet hogy csak én vagyok béna, mert egeret 10 éve markolászok, touchpadet meg csak 2, de egy egyszerűen úgy érzem hogy egy touchpaddel nem lehet olyan gyorsan dolgozni mint egérrel. Persze biztos lenne olyan, aki ebben megcáfolna gyakorlatban
-
^Clown
addikt
Hajrá X40
Amúgy pedig használd egészséggel
-
hemaka
nagyúr
azért egy macbook csak mekbuk, sznobéria ide, vagy oda... már csak az oprendszer és az igényes összeszerelés miatt is megéri a felárat + erre jön még rá az, hogy Apple tulaj vagyok...
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
Sunabouzu #37 üzenetére
Miért rózsaszín? Elolvastad? Ha már a címig eljutottál volna... na, mindegy is.
Egyébként is: magánemberként hadd blogoljak már arról, amiről akarok, basszus. A cikkeinket és a híreinken (tehát a Mobilarena tartalmán) ez fikarcnyit sem változtat, ez egy MOBILOS oldal, tudod, amin van egy NEM MOBILOS blog. Amit a többi naplóhoz hasonlóan szintén nem kötelező olvasni, nem villannak a képedbe 50 pixeles betűkkel, nincsenek reklámozva a tartalmi oldalakon, annyit kell csak tenned, hogy nem kattintasz rá a "blogok" gombra és ennyi, történet vége.
-
Kumite
aktív tag
válasz
Sunabouzu #37 üzenetére
A blog íróinak / szerkesztőinek:
Nem lehetne olyat, hogy a szkeptikus viszi a mac-et, a macaddict meg kap egy win7-es notit ugyanolyan teljesítménnyel?
Szerintem az lenne az igazán jó tesztelés, persze ha mindketten ugyanakkora fenntartásokkal állnak hozzá, mint a másik, nem többel, nem kevesebbel. -
D@niel
addikt
válasz
PowerBuldog #38 üzenetére
törzsolvasó újoncként, háááát...
senior rangomat porig alázták
-
Sunabouzu
csendes tag
Gusztustalan marketingakció ez az egész történet, hogy már a mobilarénán is ezt a rózsaszín appleprideot kell olvasni. Ha ez tényleg így fog menni, akkor törlöm az rss-ből a fenébe az oldalt, és olvasok HWSW-t. Egy törzsolvasóval kevesebb.
-
Dr. Oid
aktív tag
hogy mondjam udvariasan, hogy lol?
-
D@niel
addikt
Te jó ég, ez a cím.....
-
joey04
titán
válasz
Badman 4ever #31 üzenetére
én pont azért bizonytalankodok a teljes váltás kapcsán, mert néha játszogatok, de egyre ritkábban. szerintem macen nem sokan játszanak... ja és a laptop sem játékra való szvsz, mindegy milyen rendszer van rajta. sírva röhögök a sok "gamer" laptopon. a képszerkesztős példa az jobb, ott valóban kellhet egér.
-
<NewL>
addikt
válasz
Badman 4ever #31 üzenetére
nem játszok,szóval engem nem érdekel
2K egy egér
-
Valzor
aktív tag
Eddig nagyon jó a blog
Bog, ha ez az írásod szélsőséges, akkor írj mindig szélsőségesen és persze reggel
-
<NewL>
addikt
egy unibody alu laptopot nem mondanék mindennapinak.
és tényleg vannak jó dobozai az Apple-nek de vannak elég igénytelen kis semmitmondó csomagolásai is. pl az iPhone doboza brutaljól néz ki,a 45K-s iPodok doboza meg förtelmesen igénytelen (de azért a fiókban őrizgetek párat azokból is
)
-
Norbi21
senior tag
Nagyon jó lett az írás, a belső vívódása
. Kíváncsi leszek a folytatásra
-
TazLeacher
nagyúr
Érdekes, és kíváncsi vagyok a továbbiakra. Eddig én is így voltam vele: nem igazán ismerem, de nem is akarom, tök jól elvagyok a PC-vel. Amíg ez megfelel, addig minek vegyek 2x annyiért egy olyat, ami lehet nem is fog tetszeni. Kíváncsi vagyok mi fog neked kisülni belőle.
-
<NewL>
addikt
elsősorban
egér? he? mi a lóheréért van akkora touchpad rajta,az már majdnemhogy jobb mint egy egér. legalábbis amikor próbálgattam egyik barátomét nem éreztem ,hogy egy pillanatra is kellene mellé egér. az átlagos tp mérethez annál inkább
azt meg ,hogy vágja a kezed,több oldalon is olvastam volt aki lereszelte
ja és az eggyel erősebb gépben,a nagyobb procisban van billentyűzetvilágítás. olcsóbb húsnak higabb a leve
-
joey04
titán
remélem nem indítok itt pöcöegér vs touchpad vitát
huh ezen a fórumon már erről is volt (van) vita?? omg16: én biztos csak apple cuccot vennék apple termékhez, vagy az arra nagyon hajazót, nem a külvilág és mások miatt, meg mutogatás végett, hanem a saját szépérzékem miatt.
-
Alex91
félisten
Azert elmondanam, ha valaki meg nem bontott fel Apple cuccot, hogy mar a termek csomagolas is valami lenyugozo
! Az is meg van szepen tervezve, jol nez ki, es meg a csomagolas is igenyes, szerintem... Mar amikor az ember kibontja, erzi, hogy nem mindennapi cuccot fog mindjart a kezeben tartani
.
-
C^^
őstag
Egy "logikai-fps". Jópofa, én is szívesen játszottam vele.
Szerk.: Megelőztek.
-
Kumite
aktív tag
Tuti olvasni fogom ezt a a blogot, mert teljesen ugyanígy "gondolok" én is az Applere és a fanboyokra. Plusz 1-2 hete ment tönkre a shuffle-om fülese, volt elfekvőben egy Sony, és kb ugyanígy játszódott le a fejemben, hogy vegyek-e hozzá passzoló fülest. Nem vettem
-
BloodyEddie
őstag
Bog, ez szinte művészi cikk
-
Magimano
aktív tag
A címre az elején picit morc lettem, aztán ahogy olvastam elmúlt a morcosság.
csak így tovább.
-
Liudvikas
tag
válasz
PowerBuldog #1 üzenetére
Na ja. 15.000 forintért kapsz egy 800dpi-s optikai szappantartót, amin egy borsóméretű görgő is van.de körbeforog. aha. én inkább egy G5öst választottam, igaz drágább volt 3e Ft-tal
-
joey04
titán
nekem a macbook volt az egyetlen laptop, aminél nem akartam egeret használni, a touchpad (nekem) maga volt a tökéletesség, sokszor kényelmesebbnek tűnt, mint egy egér.
-
papi77
addikt
Korrekt...
Ez nagyon tetszett: "Hööe? Nana. Ésszel. Jó lesz az a Logitech." -
eeXaa
addikt
....ha ingyen kaptad, v. legalább féláron, akkor nem.....
-
PowerBuldog
veterán
Na ja. Egy egér meg billentyű Appléknél kb arany árban megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megszoksz? Megszöksz? Nekem ezek a kérdések vannak a fejemben.
- Citizen Promaster Aqualand - BJ2169-08E
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest